Şimdi Ara

MADEM 4 AY KALMIŞ. TAVSİYELERİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
18
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese selam arkadaşlar. ygs ye 4ay kalmış madem ona göre bir yol izlemek lazım.benim bir tavsiyem var bu konuda.fakat belirtmem de fayda var.sayısallar için yazıyorum.yani mf den tercih yapacaklar için.sözelleden ea dan anlamam.ayrıca hedefi ilk 10-15k içinde olanlar için yazıyorum. 100binde olsam kurtarır diyecek seviyedeki bir arkadaşa elbette ağır gelir.

eğer ygs den hala eksikleriniz varsa hızlıca bitirin.bunun için kendinize bir çizelge hazırlayın ve kalan tüm ygs konularını bitirmek için kendinize 1 ay verin.bu 1 ayda kalan tüm ygs konularını ve eksik olduğunuz ygs konularını bitirin. lys çalışmalarına ise devam edin.sakın boşlamayın çünkü asıl silahınız lys olacak.

şu an geriye 3 ayınız kaldı ve ygs konularınız genel olarak bitti.lys den ilerlemeye devam ediyorsunuz.

ygs konularını bitirdiğiniz için artık konuları toplamanın vakti geldi.10 gün boyunca ygs adına sadece deneme çözün.günde 2-3-4 kaç tane çözebilirseniz çözün.çözümlü deneme alırsanız daha iyi olur sizin için.bu denemelerde yapamadığınız yerleri tespit edin.her deneme sonunda ders ders yaptığınız neti,yanlışları not edin bir yere 10 gün sonra bakacaksınız.lys yi boşlamak yok ilerlemeye devam edin.

bu 10 gün sonunda denemelerde devamlı hata yaptığınız yerleri,çözerken zorlandığınız,sıkarak çözdüğünüz konuları tekrar çalışacaksınız şimdi.öyle 1 yanlş yaptğnz konuya bakmaya gerek yok.genel yanlşlardan bahsediyoruz.kendinize bir çizelge hazırlayın ve 20 güne bu eksik konuların hepsini tamamlayın.böylece ygs adına eksik kısımları da kapatmış olacaksınız.bir de motoru soğutmayın.çok yoğun olmasa da ygs denemesi çözün.3 günde 1 çözün mesela.lys çalışmasına ise devam.1 ayınız da bu şekilde gitti.

geriye kaldı 2 ay.bu ay lys için kasacağınız aydır.ygs den çok lys kasın.öyle bir kasın ki bir çok konuyu halletmiş olun.ygs sonrasına ne kadar hafif yükle giderseniz okadar iyi.

bu ayın planı ise şöyle. ygs den genel tekrar yapıyorsunuz.bu konuda bulunmaz nimet 5 hamlede ygs yi alın ve çözmeye başlayın.ama seri olun.çünkü bu 1ayda sizden istediğim şey şu.
    5hamlede ygs bitecek(gerekli yerlerde konu anlatımlılıardan tekrar yaparsınız bazı konularda)
    günde 1 deneme çözülecek(ayda 30 deneme eder.çözümlü deneme olursa iyi olur)
    lys den muazzam yol katedilecek.

lys den konularınız bayağı ilerlemiş olmalı.3aydır çalışıyorsunuz çünkü.ygs ise bitti tekrar yapıldı.geldik son aya.son ay full ygs çalışın diyemem size.bana sorarsanız normal tempoyla gidin son 15 güne kadar.son 15 gün bırakırsınız lys yi.

şimdi son aydayız.son ayı da 2ye bölüyorum(son tekrar için körfezson prova kitabını alın.adını yanlş hatırlamıyorumdur inşallah biliyorsunuz siz neyi söylediğimi)
    ilk 15gnde sizden istediğim şu:
    hergün 1 deneme çözülecek.
    lys den ilerlemeye devam.
    körfez son provanın sadece sayısal kısmı çözülecek.

ikinci 15 günde istediğim şey ise şu.rapor vs ne lazımsa alıp okula dershaneye gitmeyin derim.
    günde en az 2 deneme çözülecek.(benim bir günde 5 deneme çözmüşlüğüm var.gözünüzde büyütmeyin)
    eksik kısımlar tespit edilip giderilecek.

son gün çalışmayı bırakıp girersiniz ygsye. heyecana gerek yok.2 milyon kişi giriyor giren bi siz değilsiniz sakin olun. ygs den sonra yazabilirim lys çalışma kısmını.

son bir kaç şey.sınava yaklaşınca forumda şu çıkacak bu çıkacak soruları aldm türü konulara hiç girmeyin.onlara bakıp da kendi çalışma sisteminizi aksatıp o konulara çalışmayın.emin olun çıkmaz.

disiplinli çalışın.4ay çalışmakla ölmezsiniz. az uyuyunca zekanız azalmaz rahat olun çalışın.
    molaları kısa tutun.10dk ideal.derse daha kolay dönersiniz.
    akşam 8de uykunuz geliyor ya.tamamen piskolojik bir kahve için ve çalışın.
    tenefüsleri,servisi,tuvaleti her yeri kullanın ve gerekiyorsa çalışın.yaprak test çözebilrsiniz özet okuyabilirsiniz vs vs vs
    sizi engelleyen her şeyden sıyrılın ve tek bir şeye odaklanın. başarmak başarmak başarmak. başarısızların yanımızda yeri yok.güçsüzlerin aramızda yeri yok.sizde güçlü olun.
    sizden önce herkes bir şekilde geçti bu yollardan ve disiplini sağlayıp çalıştılar.sizinde yapmanız gereken de sadece çalışmak.
    kendinize hakim olun.yapmasanız da olur ölmezsiniz.zaman kaybetmeyin.en azından azaltın(bunu ilgililer anlar çok takılmayın)
    aklıma gelenler bu kadar.hepinize iyi çalışmalar.özel mesaj atan olursa cevap veremeyebilirim.foruma da nadiren girerim zaten.
    herkese iyi şanslar

• günde 5 deneme çözmeyi neden gözümüzde büyütelim ki, alt tarafı 5*160=800 dk o da 13 saat 20 dk
    tabi bu süre mola olmadan bir de..

neyse kardeş, sen hangi tıpı kazandın? ygs/lys netlerini başarı sıranı paylaşsan güzel olurdu aslında..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinirlii

günde 5 deneme çözmeyi neden gözümüzde büyütelim ki, alt tarafı 5*160=800 dk o da 13 saat 20 dk

neyse kardeş, sen hangi tıpı kazandın? ygs/lys netlerini başarı sıranı paylaşsan güzel olurdu aslında..

5 deneme çözecek kadar gözünü kararttıysa 160 dakikada çözmüyodur emin ol.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkürler bilgiler için peki günde kaç saat çalışilmali bu 4 ay boyunca mesela ben mezunum ve dersaneye de gitmiyorum yani sürekli evdeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyzarda -- 10 Kasım 2014; 8:02:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam iyi yazmissin guzel yazmissin da. Cok agir olmus sanki.

• quote:

Orijinalden alıntı: Legen_dary

Hocam iyi yazmissin guzel yazmissin da. Cok agir olmus sanki.

doğru ağır ama 2milyon kişiden ilk 15k içinde kalmak,5k olmak vs de kolay işler değil.katlanmak gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyzarda

Çok teşekkürler bilgiler için peki günde kaç saat çalışilmali bu 4 ay boyunca mesela ben mezunum ve dersaneye de gitmiyorum yani sürekli evdeyim

çalışabildiğin kadar çalış.8 saatin altına inmesen güzel olur.
    bazen şevk gelir insana 14 saat çalışır.bazen hiç istekli olmazsın zorlaya zorlaya 7 saat çalışıp bırakırsın.ruh haline bağlı biraz.sana tavsiyem kendini isteklendirip +8 saat çalışmaya bak.evde çalışmakdan sıkılıyorsan bir kütüphaneye gidip 4 saat orda 4 saat evde de çalışabilirsin farklılık olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam değil 5k, 1-2k lık çalışma olmuş bu uygulayabilen tabiki karşılığını alır ama çok ağır bu program

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jorah Mormont -- 10 Kasım 2014; 12:36:41 >
  • SAÇMALIK

YOK 8 SAATMİŞ, YOK SERVİSTE ÇÖZECEKMİŞSİN FALAN BU KADAR SIYIRMAYA GEREK YOK. ADAM GİBİ OTUR 40 DAKİKA ANLAMADIĞIN YERLERİ ÇALIŞ SERVİSTE KEK SORU ÇÖZMEKTEN DAHA ÇOK İŞİNE GELİR.
    AMA ALLAH VAR TUVALETTE ZEVKİNE ÇÖZDÜĞÜM OLUYORDU. LAKİN, "TUVALETİM GELDİ ÇALIŞMAM LAZIM, TEST KİTABINI GÖTÜRİM 2 SORU 2 SORUDUR" GİBİ BİR ZİHNİYETİM YOKTU.

NOT: 2013 YGS= 3K
    NOT2: 2014 YGS(YERLEŞTİKTEN SONRA ZEVKİNE) = 15K

GÜNDE SADECE 2-3 SAAT ÇALIŞIYORDUM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi affiliation -- 10 Kasım 2014; 10:57:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: affiliation

SAÇMALIK

YOK 8 SAATMİŞ, YOK SERVİSTE ÇÖZECEKMİŞSİN FALAN BU KADAR SIYIRMAYA GEREK YOK. ADAM GİBİ OTUR 40 DAKİKA ANLAMADIĞIN YERLERİ ÇALIŞ SERVİSTE KEK SORU ÇÖZMEKTEN DAHA ÇOK İŞİNE GELİR.
    AMA ALLAH VAR TUVALETTE ZEVKİNE ÇÖZDÜĞÜM OLUYORDU. LAKİN, "TUVALETİM GELDİ ÇALIŞMAM LAZIM, TEST KİTABINI GÖTÜRİM 2 SORU 2 SORUDUR" GİBİ BİR ZİHNİYETİM YOKTU.

.

• quote:

Orijinalden alıntı: stam

quote:

SAÇMALIK

.

BU ARADA KONU SAHİBİ MASTURBASYON DA YAPMAYIN DEMİŞ AMA YAPABİLİRSİNİZ ARADA BİR, ÇOK DA MÜHİM DEĞİL.
    ALT TARAFI GÜNDE 2-3 SAAT ANLAMADIĞINIZ YERLERE ÇALIŞACAKSINIZ ZOR SORULAR ÇÖZECEKSİNİZ, BUNU SATIRLARCA ANLATMAYA NE GEREK VAR. YOK SAVAŞMIŞ, YOK 2 MİLYON KİŞİ GİRİYORMUŞ, FALAN FİLAN DRAMATİZE ETMEYİN BU KADAR. ALT TARAFI DERS ÇALIŞIYORSUNUZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi affiliation -- 10 Kasım 2014; 10:59:59 >

• quote:

quote:

quote:

SAÇMALIK

.

BU ARADA KONU SAHİBİ MASTURBASYON DA YAPMAYIN DEMİŞ AMA YAPABİLİRSİNİZ ARADA BİR, ÇOK DA MÜHİM DEĞİL.
    ALT TARAFI GÜNDE 2-3 SAAT ANLAMADIĞINIZ YERLERE ÇALIŞACAKSINIZ ZOR SORULAR ÇÖZECEKSİNİZ, BUNU SATIRLARCA ANLATMAYA NE GEREK VAR. YOK SAVAŞMIŞ, YOK 2 MİLYON KİŞİ GİRİYORMUŞ, FALAN FİLAN DRAMATİZE ETMEYİN BU KADAR. ALT TARAFI DERS ÇALIŞIYORSUNUZ.

şizofrenmisin kardeş

• quote:

Orijinalden alıntı: TheReedS

quote:

quote:

quote:

SAÇMALIK

.

şizofrenmisin kardeş

HAYIR SADECE BÖYLE SINAV YAKLAŞIRKEN SENİN GİBİ DANDİK REHBER HAZIRLAYANLARI GÖRMEK CANIMI SIKIYOR.

• Bir konuyu okuyup anladık.Üzerine 15 tane test çözmek zaman kaybı olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hellmeyeah

Bir konuyu okuyup anladık.Üzerine 15 tane test çözmek zaman kaybı olur mu?

konuya bağlı. ygs konularının tamamı için olur bence. rasyonel sayılarda 15 test çözüp de ne yapacaksın çıkan sorular belli zaten.

ama baba konular için(limit-türev-integral-organik kimya-elektirk gibi) zaman kaybı değil. zaten çözmen gerekir.
  • Yemişim 5kyı ben ilk 50kya girim yeter fazla kasmaya gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: St. Dupont

quote:

Orijinalden alıntı: sinirlii

günde 5 deneme çözmeyi neden gözümüzde büyütelim ki, alt tarafı 5*160=800 dk o da 13 saat 20 dk

5 deneme çözecek kadar gözünü kararttıysa 160 dakikada çözmüyodur emin ol.

160 dk da çözmediğine eminim zaten.. ama 120dk da çözdüğünü düşünsek (120 nin de altında çözmesi imkansız bence) 10 saat yapar molasız.. 15k hedefi olanlardan çok azı 160 dk altında çözebilir ve arkadaşın bahsettiği bu program 15k için aşırı derecede ağır.. bu programı hakkıyla uygulayan birisi bırak 15k yı ilk 100e hadi olmadı ilk 500e girmesi lazım, giremiyorsa da kapasitesi yetmiyordur..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.