Şimdi Ara

Maddi sıkıntıların çözümü nasıl olur? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
3
Favori
3.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    DÜŞÜNCELERİMDE BOZUK OLAN ŞEY NEDİR?
    VE AYRICA BANA KÜFÜR EDEN ARKADAŞI PAZARTESİ SAVCILIĞA VERİCEM.
    HEP İYİ OLMAK CANIMA TAK ETTİ YETER ARTIK.

BEN KİMSEYE KÖTÜ BİR ŞEY SÖYLEMEDİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrialin -- 22 Kasım 2012; 20:58:15 >
  • Konuyu detaylı okumadım şööle bi göz attım kısaca... ama ilk mesajına istinaden şunu döylicem sadece...

Hayat sorunları tespit edenleri değil bunları çözmek için çözüm de üretenleri ödüllendirir...

Yoksa sorun bulmak olsa derdimiz seni sollayacak çok adam var merak etme...

Çözüm önerin?

Bu soruyu her zaman aslında sen cevaplayacaksın... evet zor ama böyle...
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhatcn

sen ne iş yapiyorsun? psikolojik sorunlarin mi var?

var abi ben sahidim.
    arkadas baslamistir yardim et mesajlari atmaya millete

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Edward A. Murphy

quote:

Orijinalden alıntı: serhatcn

sen ne iş yapiyorsun? psikolojik sorunlarin mi var?

var abi ben sahidim.
    arkadas baslamistir yardim et mesajlari atmaya millete

sorunlarım mı var sizce?
    peki maddiyatım zayıf olduğu zaman nasıl mutlu olabilirm?
    bana bir çaresini gösterin.ona göre çare bulayım?
  • Evet psikolik sorunlarından'da öte sorunları wardır konusuna mesaj yazana Özelden mesaj atıp senin derdin ne küfür mü edeyim illa diğe tahrik edip tehdit savurmaktadır
  • Kardeş ülkesini kurtaran bir insana "Atatürk" küfreden hakaret eden bir toplum bu toplum.Kimisi dediğin fakir çalar olayına katılmamış ki ben katılıyorum çünkü fakirin ihtiyacı olmazsa çalmaz.Elbette zengin hırsızlardan var devlete ödeyeceği vergiyi muhasebecisine düşürttüren.Devlet bu zengin şerwfsizlerin kaçakçıların ülkeye verdiği zararı fakir insanları düzerek düzeltmeye çalışıyor altından kalkmadığı yaşam koşulları çalışarak kazanılmasına para çalmaya çarpmaya teşvik ediyor.Yapacak bişey yok doğalgaza elektriğe suya vergilere milletvekillerine defalarca zam yapılmasına rağmen işçiye emekliye yılda 10-30 lira zam yapılıyor işte bu dengesizliği hırsızlığı her türlü pisliği en alakasız insana bile çaresiz olunca bulaştırıyor..

Sana tavsiyem imkanın varsa yurt dışına gitmen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkmm

bencede türkiye'nin nufüs politikası değişmeli, acilen nufüs düşürülmelidir. devlet çalışmayan, hamallık yapmayan fakirleri öldürsün. serseri tipleri cezaevlerine tıksın, ölmek için yalvaracak duruma getirsin. yine fakirlere kendilerinden sonra hamallık yapmak için doğuracakları bi çocuk haricinde çocuk yapmak yasaklansın. kölelik düzeni geri gelsin.

fazla nufüsümüzün bi kısmını türki cumhuriyetlere yollayalım. almancı türkleri ülkeye sokmayalım. ankaradan sonraya israil'in filistin'e çektiği duvar gibi bi duvar çekerek doğuyla bağımızı koparalım. zamanında hitlerin yaptığı gibi toplum düzenine uymayan insanları trenlerle doğu sınırlarımıza bırakıp, kalan yerlerde çağdaş bir medeniyet kuralım.

Yürü be

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ben sizden yardım istiyorum bana sataşmanız benim psikolojimi bozuyor.
    insanlar kötü olduğu için ve maddiyatım zayıf olduğu için çevremde kimsem kaldı.
    ben kimseye hakaret tehdit etmem.sinirlerimi zorluysun sataşıyosun bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea

quote:

Orijinalden alıntı: DeadSpace III

Arabası ve işi olan yakınıyorsa. Gerçekten durumu kötü olan ne yapsın ?

ailemle sorunlar var.bu 1.
    ikincisi kendi işim değil.
    üçüncüsü kendi aracım değil.
    aylık gelirim yoksuluk sınırını geçmiyor.
    açlık sınırında yaşamak zoruma gidiyor.

hep iyilik ettim kötülük buldum
    içindeki iyilikle seni kimse sevmiyor.
    herşey parasal menfaat olmuş.

Arkadaş kimsenin hayatı güllük gülistanlık değil.Bu yaşadığın sorunların hemen hemen hepsi toplumun büyük kesiminde var.Önemli olan elimizdekinin kıymetini bilip,güzel şeyleri görebilmek.2 iş yerimi kapattım bir sürü borcum vardı ama hepsi geçti emin ol seninkilerde geçer.Zaten bu dünyada çeksen çeksen en fazla 40 50yıl sıkıntı çekersin önemli olan diğer taraf.Bu tarafı boşver nasılsa bitecek.Bitmeyecek tarafı düşünelim birazda.

• Derdi dünya olanın dünya kadar derdi olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumda bile kötü insanlardan çekiyorum...
    ben burada derdimi anlatıyorum.
    bana sataşıyor ben uyarıyorum.bana küfür hakaret ediyor.

ben temiz toplum istiyorum.bunun neresinde kötülük var?
  • Hocam Gerçekten Destek Almalısınız. O Kadar Bunalmışsınız ki psikolojiniz kırılma noktasına gelmiş bence.

Yaşayacağınız kötü bir olay sizi cinnet, intihar girişimleri yada daha kötü şeyler yaptırmaya götürebilir. Benim size naçizane tavsiyem bir doktora görünün ve ardından memur olmaya çabalayın. Karınız da hiç yoktan memur olursa; Aylık en azından 4000 TL gelir olur ve bununla normal bir seviyede hayatınızı sürdürebilirsiniz. Çocuğunuzun eğitimi için uğraşıp onun sizden daha iyi yerlere gelmesine çabalayabilirsiniz.
    Selamlar..
  • bahsettiğin açlık sınırı 4 kişilik aile için.aylık 1000 lira alıyosun yani yoksulluk sınırının yklasşık yüzde 30 u kadar yüksek paraalıyorsun.evlenirsen 1500 tl maaş alırsan yoksulluk sınırında paran olur.çocuk yapma zaten nüfusun artmasına karşısın.bir de mutlaka doktora git.paranoyaksın
  • quote:

Maddi sıkıntıların çözümü nasıl olur?
    çok kötü durumda değilim fakat bazen ayda 800 lira bile bulamıyorum.bazen yükseliyor bazen düşüyor.1500 tl nin bile bir para olmadığını anladım
    10'un 5'in kıymetini bilmekten yoruldum.,
    bundan dolayı aracıma benzin koyamayıp aracımın yolda kaldığı günleri bilirim.
    ailem sorun.
    toplum sorun.
    ailemin ve toplumun sorun olması beni aç bırakıyor.
    bu toplum ise ÇALIŞMAKTAN ZİYADE YAN GELİP YATARAK PARAYI BULMAYA ÇALIŞANLARIN ÇOK OLDUĞU SÜRECE VE UFAK DÜNYA'SI OLUP ÇOK KÜÇÜK PARA İÇİN YANLIŞ YAPANLAR ÇOK OLDUĞU SÜRECE SAYISI TÜRKİYE'DE ÇOK BÖYLE İNSANLARIN.

Toplum aç olunca bu beni de etkiliyor.
    BİLMİYORUM SAÇMAMI DÜŞÜNÜYORUM?
    BİREYLER ÇOLUK ÇOCUĞA KARIŞMADAN ÖNCE MADDİ DURUMLARINI AYARLAMALILAR.
    AÇLIK SINIR 900 YOKSULLLUK 3100
    3100 'ÜN ALTINDAKİ İNSANLAR ÇOLUK ÇOCUĞA KARIŞMAMALI.
    800 LİRA KAZANAN ŞEREFLİ İNSANLAR DA VAR AMA BİRÇOĞU KÖTÜ GİBİ GELİYOR.
    AÇ İNSAN NE YAPAR ?
    HEP ÇALAR ÇIRPAR?
    AMA GELİRLER 3100 E ÇIKSA O ZAMAN TOPLUM ÇALMAZ KÖTÜLÜK ETMEZ MUTLU OLUR.
    OLAYLAR ÇOK ÇOK AZALIR.

NÜFÜS AZALIR AMA DAHA İYİ TOPLUM ORTAYA ÇIKAR.
    EN KÖTÜ İŞTE BİLE İNSANLAR DAHA İYİ PARA KAZANIR.
    İŞLER AYAĞA DÜŞMEZ YA DA ÇALAN ÇIRPAN SAYISI AZALIR.

Moralim çok bozuk yardım edin.

gencecik yaşta hayat kaygısına kapılmışsın. (haklı nedenlerle) seninki biraz ileri seviyede olsa da hayatın gerçekleri bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

3100 lira geliri olan adamda geçinemiyorum diyo. Maaş artarsa hayat standartıda artacağı için o standartı yakalamak isterken yine parayı yetiremezsin.

İnsan gibi yaşamak ile sadece yaşamak arasında fark var öğrememişler sana. Ye iç yat değil yaşam.

Evet sorma refah gelir düzeyi yüksek ülkelerde insanlar ağzı kokarak dolaşıyorlar her tarafta o kadar fakirlerki .

garibim
  • lan ne can sıkıcı bi adamsın sen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeviceoNe`

lan ne can sıkıcı bi adamsın sen.

neden kank?
  • quote:

AÇ İNSAN GENELDE EZİLİYOR.
    KÖTÜLÜĞÜ AÇ İNSANLAR YAPIYOR GENELDE.
    AÇ İNSANIN KİME NASIL BİR FAYDASI OLABİLİR?

Arkadaşım aç insan aç insan diyorsun ama kim aç?
    Sen ülkemizde açlıktan ölen birini gördün ya da duydun mu ?
    Ülkemizde -gerekli kurumlara başvurduğu halde- sokakta yatan birini gördün mü?

Açlık sınırı altında yaşayan insanlara aç diyorsun, kötülüğü onlar yapıyor diyorsun.
    Bu ülkede 20 milyon insan asgari ücretle çalışıyor, onlar kötü mü? Onlara hırsız, gaspçı vs mi demek istiyorsun=?

Ben asgari ücretle çalışıyorum ve aç da değilim Elhamdülillah, sence ben hırsız mıyım yani?

Bu ülke açlık sınırı altında yaşayan, aç insanlar yüzünden değil; sizin gibi gözü aç insanlar yüzünden bu halde birader!
    Böyle saçma sapan şeyler yazıp milleti galeyana getirmeyin edebinizle yaşayın!

• quote:

Orijinalden alıntı: Soul2trion

Bir lokantada motor benzin benden 50 tl yevmiyeyle paketçi olarak çalışıyorum yevmiyeyide 15 günde bir alıyorum 3-5 bahşiş çıkıyor. inan yağmur altında gezdim bütün gün ama akşam eve gittiğimde,çocuğuma helal lokma yedirdiğimde sobam yandığında benden mutlu adam yok.50 lira kazandımya eve giderken BEN ÇOK ZENGİN BİR ADAMIM ufkunuzu her zaman geniş tutun önemli olan kanaattir.Beni yoktan yaratıp bugünüme getiren RABBİME sayısız şükürler olsun.Amma demiyorumki birilerinin birilerini ezerek varolmasına göz yumun.Ne demiş atalarımız mazluma umut gibi zalime kılıç gibi işlesin varlığın işte ben o kişi olmaya çalışıyorum.Bizler erkeğiz ve zorluklar bizim için sende kafanı fazla yorma dediğim gibi ufkunu geniş tut,becerilerini artır,kendini geliştirmeye çalış,ben bile paketçiyken kısa filmler çekip yapımcılara gönderiyorumda belki biri keşfeder diye sen zorlasan kimbilir neler başarırsın turbolinea da güzel araba bu arada

Helal olsun abicim. Dürüstlük bizim gibi orta halli insanlarda var, ama sorsan açlıktan hepimiz hırsızız milletin gözünde!

• neden sürekli yanlış yapıyorlar peki?
    ben mi yanlışım yaşıyorum hep kötüsüne denk geliyorum?
    ya da sen mi çok körsün?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.