Şimdi Ara

Machine Learning vs Nanotechnology

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Machine learning and neural networks
  • girls
  • Nanotech is more futuristic
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kara Komite

Nanotech is more futuristic
    ingilizce yazmana gerek yok. veletler damlamasın diye böyle yazdım. yapay zeka mı nanoteknoloji mi sence?
  • atom fiziği
  • These subcategories of various studies are attracted to very wide spectral range in researchers. So comparing such unrelated fields is not good strategy to figure out the level of popularity of them. Instead of such questions, you should explore academic and business background of recent researchers in those areas and today applications in Turkey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AI Engineer -- 13 Nisan 2018; 23:15:5 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AI Engineer

These subcategories of various studies are attracted to very wide spectral range in researchers. So comparing such unrelated fields is not good strategy to figure out the level of popularity of them. Instead of such questions, you should explore academic and business background of recent researchers in those areas and today applications in Turkey.

Sus.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AI Engineer

These subcategories of various studies are attracted to very wide spectral range in researchers. So comparing such unrelated fields is not good strategy to figure out the level of popularity of them. Instead of such questions, you should explore academic and business background of recent researchers in those areas and today applications in Turkey.
    Türkiye beni pek ilgilendirmiyor. Benim yoğunlaşmak istediğim alan belli zaten, doktorayı da onun üzerine yapacağım fakat yapay zeka bana çok daha büyülü ve futuristik geliyor. Bu işlerin içinde olmayan insanların görüşlerini merak ettim sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7C18139D2

Türkiye beni pek ilgilendirmiyor. Benim yoğunlaşmak istediğim alan belli zaten, doktorayı da onun üzerine yapacağım fakat yapay zeka bana çok daha büyülü ve futuristik geliyor. Bu işlerin içinde olmayan insanların görüşlerini merak ettim sadece.

Alıntıları Göster
    Bence seni en çok heyecanlandıran alanı seç çünkü master ve doktora eğitimi altı sene sürüyor ve lisans eğitimi gibi pasif bir eğitim yok. Tamamen senin eforuna ve araştırmana bağlı bir süreç seni bekliyor olacak. Çoğu zaman bunalacaksın. Bırakmak isteyeceksin. O noktada seni besleyen şey bu heyecan olacak. Zevk alıyorsan zor da olsa üzerinde çalışabilirsin. Nanoteknoloji de harika elbette ama uygulama alanları çok maliyetli ve pratiğe dönüştürülmesi ciddi süreç gerektiriyor ki piyasa sürülmesi de onun iki katı. Yapay zekanın alt dalı olan makine öğrenmesi ise uygulaması basit. Maliyeti az. Ve ürün çıkarıp para kazanman da daha olası. Daha geçen gün takip ettiğim Facebook sayfasında IBM France'in 400 yapay zeka araştırmacısı arandığı söylendi ki bu ilanı paylaşan kişi orada çalışıyordu. İnsanları ikna etmek için Fransayı övüyordu. Yapay zeka şu an gelişmiş ülkelerin rekabet alanlarından biri. Çok fazla kalifiyeli eleman arayışı var ama sanırım ihtiyacı karşılayacak kadar çalışan yok. Bu konuda daha kolay fark yaratabileceğine inanıyorum ama en başta dediğim gibi tutku her şeyden önce gelir.

• AI Engineer kullanıcısına yanıt
    Şuan Macron'un Fransa'da başlattığı AI devrimi için sayfalarca yazı yazabilirim. Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz.

Bunun kararı şak diye verilmez. Öncelikle iki konu hakkında makaleler okunmalı. Üzerine yapılabiliyorsa ufak da olsa çalışma yapılmalı. Nano teknoloji hakkında çok bilgim yok. Richard Feynman'ı biraz okuyun diyebilirim sadece.

AI için işin matematiğine inmek ve pratik yapmak gerek. Numerik Analiz, Lineer Cebir, Calculus, İstatistik ve Olasılık (şart) çok iyi bilinmeli ve 1950'lerdeki Turing testi ile devam etmeli.

Ben ne mi yapıyorum? İleri yön kinematiği, ters kinematik, Jacobian ve yörünge planlamalarıyla mutluyum. Siz arkadaşlara kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1DFD8C17B

Şuan Macron'un Fransa'da başlattığı AI devrimi için sayfalarca yazı yazabilirim. Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz.

Bunun kararı şak diye verilmez. Öncelikle iki konu hakkında makaleler okunmalı. Üzerine yapılabiliyorsa ufak da olsa çalışma yapılmalı. Nano teknoloji hakkında çok bilgim yok. Richard Feynman'ı biraz okuyun diyebilirim sadece.

AI için işin matematiğine inmek ve pratik yapmak gerek. Numerik Analiz, Lineer Cebir, Calculus, İstatistik ve Olasılık (şart) çok iyi bilinmeli ve 1950'lerdeki Turing testi ile devam etmeli.

Ben ne mi yapıyorum? İleri yön kinematiği, ters kinematik, Jacobian ve yörünge planlamalarıyla mutluyum. Siz arkadaşlara kolay gelsin
    Parası olan insana özenmem ama senin gibi derin konulara çalışan insanlara çok imreniyorum. Başarılar.

• I think machine learning but there is no way to work in Turkey for it. Actually, both of them have no opportunity in Turkey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoNickMan -- 14 Nisan 2018; 0:18:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • image processing
  • Hocam 1. sınıftan beri tüm enerjimi nanotek. alanına verdim, doktora da bunun üzerine olacak. Ama AI eng. hocamın dediği gibi nanotek. pratiğe dökmesi zor ve çok maliyetli bir disiplin. Bu saatten sonra alan değiştirmek çok mantıksız olur çünkü ben bir bilgisayar müh. öğrencisi değilim. Eğer bunu baştan planlasaydım machine learning üzerine gidebilirdim. Aslında güzel bir alana yöneleceğim fakat bu alanda fark yaratabilir miyim bilemiyorum. Machine learning ile ilgili aklımda çok güzel fikirler var. Yazın hobi olarak biraz bunun üstüne gideceğim sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

I think machine learning but there is no way to work in Turkey for it. Actually, both of them have no opportunity in Turkey.
    Türkiye ile alakam kalmayacak 1 sene sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nonameaccount

Bu mesaj silindi.
    etik değerler pek umurumda değil ona bakarsan nanotek. de savunma sanayi alanında kullanılıyor ve bu da pek masum bir bilim dalı değil
  • quote:

Türkiye ile alakam kalmayacak 1 sene sonra.

Alıntıları Göster
    How can you be sure about that?

• quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

How can you be sure about that?

Alıntıları Göster
    ortalamam yüksek, cv'm kabarık, abd'de illaki bir iyi bir yer kabul eder
  • quote:

ortalamam yüksek, cv'm kabarık, abd'de illaki bir iyi bir yer kabul eder

Alıntıları Göster
    I hope so

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.