Şimdi Ara

MacBook Pro - MacBook Pro with Retina Display[Kullanıcıları Kulubü] (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.675
Cevap
128
Favori
285.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: treko

quote:

Orijinalden alıntı: ---CnR---

Arkadaşlar selam, Uzun bir düşünme süresinden sonra (3ay ) Macbook Pro Retina almaya karar verdim. İşim gereği bana engel olur mu düşüncesi vardı fakat kullandığım tüm programların Mac sürümleri var. O yüzden kararı vermiş bulunuyorum Hem mobil programlamaya geçiş yapacağım için bir mac şart oldu. Yalnız kafamda yinede sorular var. Ghosting problemini teknik servise gönderdiğimizde çözümlendiğini biliyorum, yalnız bu sarı ekran problemi olursa bunu garanti kapsamında değiştiriyorlar mı ? Bunun dışında aldıktan sonra dikkat etmem gerekenler neler ? Upgrade şansı olmadığını okuduğum için Pupa'dan aşağıda linkini verdiğim ürünü alacağım. Bütçe kısıtlı ama almışken o cihazı almak istiyorum, bu yönde yorumlarınızıda dikkate alacağım.

Teşekkürler.

http://www.pupadankapiniza.com/asp/product/7193/MACBOOK-PRO-15-RETINA-QUAD-CORE-i7-2-7GHz-16GB-512GB-FLASH-HD-GRAPHICS-4000-GEForce-GT-650M-1GB

Ghosting probleminde sorunsuz değişim yapıyorlar sarı ekrana yapmıyorlar gerçi ona şans işi ama sarı ekran çok büyük sıkıntı değil bir süre sonra farkı olmuyor zaten
    cihaz özellikleri sana kalmış yapacağın şeylere bağlı ama bütçe konusunda sıkıntı yaşamayacaksan al pişman olmazsın

Peki bu uprade edilememesinin nedeni nedir? yada apple niye böyle bir karar aldı ?

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar selam, Uzun bir düşünme süresinden sonra (3ay ) Macbook Pro Retina almaya karar verdim. İşim gereği bana engel olur mu düşüncesi vardı fakat kullandığım tüm programların Mac sürümleri var. O yüzden kararı vermiş bulunuyorum Hem mobil programlamaya geçiş yapacağım için bir mac şart oldu. Yalnız kafamda yinede sorular var. Ghosting problemini teknik servise gönderdiğimizde çözümlendiğini biliyorum, yalnız bu sarı ekran problemi olursa bunu garanti kapsamında değiştiriyorlar mı ? Bunun dışında aldıktan sonra dikkat etmem gerekenler neler ? Upgrade şansı olmadığını okuduğum için Pupa'dan aşağıda linkini verdiğim ürünü alacağım. Bütçe kısıtlı ama almışken o cihazı almak istiyorum, bu yönde yorumlarınızıda dikkate alacağım.

Teşekkürler.

http://www.pupadankapiniza.com/asp/product/7193/MACBOOK-PRO-15-RETINA-QUAD-CORE-i7-2-7GHz-16GB-512GB-FLASH-HD-GRAPHICS-4000-GEForce-GT-650M-1GB

Ghosting probleminde sorunsuz değişim yapıyorlar sarı ekrana yapmıyorlar gerçi ona şans işi ama sarı ekran çok büyük sıkıntı değil bir süre sonra farkı olmuyor zaten
    cihaz özellikleri sana kalmış yapacağın şeylere bağlı ama bütçe konusunda sıkıntı yaşamayacaksan al pişman olmazsın

Peki bu uprade edilememesinin nedeni nedir? yada apple niye böyle bir karar aldı ?

muhtemelen öncelikli olarak para :)

ama başka bir açıdan olaya bakarsak cihazı daha hafif ve ince yapmak için olabilir
    herşeyin ana karta entegre edilmesi ile incecik birşey çıkıyor
    ve slotlar için ekstra bir ağırlık ta gerekmiyor

yukarıdaki link içeriğini incelerseniz bahsetmek istediğim konuyu daha iyi anlayacaksınızdır
    zaten macbook için ram çok sıkıntı değil 8 gb ram bence en az 5 yıl götürür. tabiki maddi durumunuz el veriyor ise daha yüksek konfigürasyonlu biz cihaz alabilirsiniz

işlemci de 3. nesil bir işlemci. zaten ilerde yeni çıkan bir işlemciyi takim deseniz ana kart izin vermez, o yüzden işlemciyi de çok kafaya takmayın

hdd değişebiliyor. mini ssd harddisk takılıyor. şu anda fiyatları çok yüksek. ilerleyen zamanlarda muhtemelen fiyatları düşecektir o zaman upgrade edebilirsiniz

ekran kartı iki tane var upgrade edim diyeceğiniz tarihte zaten bu bilgisayar işinize yaramaz hale gelecektir :D

kısacası bence upgrade edilememesi çok ta büyük bir problem değil

bugün iphone 3 te alsanız aynı uygulamaları çalıştırıyorsunuz iphone 5 te alsanız aynı. bu mantık ile bakabilirsiniz olaya

pil süresi de çok harika
    nazar deymesin, benim makine gün boyu xcode açık bir şekilde sabah 8 akşam 5 çalıştırıyorum
    başından kalkınca ekranı kapatıp uyku moduna alıyorum
    ekran parlaklığı 3-4 dişlerde
    akşam eve geldiğimde şarj %20 - %30 oluyor
    şarj aletini yanıma almıyorum, bu sayede yüküm dahada hafifliyor

bu pil performansını ağırlıklı olarak ram ve ekran kartı sağlıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: dncruygun

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler.

muhtemelen öncelikli olarak para :)

ama başka bir açıdan olaya bakarsak cihazı daha hafif ve ince yapmak için olabilir
    herşeyin ana karta entegre edilmesi ile incecik birşey çıkıyor
    ve slotlar için ekstra bir ağırlık ta gerekmiyor

http://www.ifixit.com/Teardown/MacBook+Pro+15-Inch+Retina+Display+Mid+2012+Teardown/9462/1

yukarıdaki link içeriğini incelerseniz bahsetmek istediğim konuyu daha iyi anlayacaksınızdır
    zaten macbook için ram çok sıkıntı değil 8 gb ram bence en az 5 yıl götürür. tabiki maddi durumunuz el veriyor ise daha yüksek konfigürasyonlu biz cihaz alabilirsiniz

işlemci de 3. nesil bir işlemci. zaten ilerde yeni çıkan bir işlemciyi takim deseniz ana kart izin vermez, o yüzden işlemciyi de çok kafaya takmayın

hdd değişebiliyor. mini ssd harddisk takılıyor. şu anda fiyatları çok yüksek. ilerleyen zamanlarda muhtemelen fiyatları düşecektir o zaman upgrade edebilirsiniz

ekran kartı iki tane var upgrade edim diyeceğiniz tarihte zaten bu bilgisayar işinize yaramaz hale gelecektir :D

kısacası bence upgrade edilememesi çok ta büyük bir problem değil

bugün iphone 3 te alsanız aynı uygulamaları çalıştırıyorsunuz iphone 5 te alsanız aynı. bu mantık ile bakabilirsiniz olaya

pil süresi de çok harika
    nazar deymesin, benim makine gün boyu xcode açık bir şekilde sabah 8 akşam 5 çalıştırıyorum
    başından kalkınca ekranı kapatıp uyku moduna alıyorum
    ekran parlaklığı 3-4 dişlerde
    akşam eve geldiğimde şarj %20 - %30 oluyor
    şarj aletini yanıma almıyorum, bu sayede yüküm dahada hafifliyor

bu pil performansını ağırlıklı olarak ram ve ekran kartı sağlıyor

Teşekkürler, dedikleriniz ve linke bakılacaksa çok mantıklı. Benim alacağım makinede şu an 16gb var ve arkada mac olduğu için en az 3 4 sene götürür.

Batarya ise çok hoşuma gitti benimde bütün gün şirkette xcode gibi bir ide açık olacak, Opera üzerinde tonlarca sekme açık olacak eğer %20 veya biraz daha altı bir şekilde eve gelinirse mükemmel bir performans olur Yıllardır windows kullandım açıkcası tereddütlerim vardı MaxOSX için ama 1 kişi bile alışamdım veya berbat gibi bir yorum yapmamış olduğundan, kararım kesinleşti Mayıs ayının ilk haftası aldığımda muhtemelen bazı şeyler için sizleri çok rahatsız edebilirim

• 16gb ram'li macbook pro retina sizi 10 yıl götürür merak etmeyin

açıkcası bazı windows özelliklerini arıyorsunuz şöyle olsaydı rahat ederdim diye ama o da yıllardır windows kullanıldığı için oluşan alışkanlıktan kaynaklanıyor

yoksa mac os çok daha rahat.

yaklaşık 1 yıl oldu bende geçiş yapalı bu zamana kadar ne hata mesajı aldım, ne takılma, donma vs çok şükür kafam rahat etti

daha öncesinde asus almıştım 2.500 lira para vermiştim iki gün sonra mavi ekran hatası vermeye başlamıştı
    asus öncesi hp kullandım bataryası 2 - 3 saat kadar giderdi, ısınırdı windows yüzünden donardı donanım uyuşmazlıkları olurdu
    3 yıl sonra batarya bitti ana kart yandı

ben amerikadan almıştım 6 ay kadar oluyor, verdiğim paraya hiç pişman olmadım inşaallah ta olmam.
  • quote:

16gb ram'li macbook pro retina sizi 10 yıl götürür merak etmeyin

açıkcası bazı windows özelliklerini arıyorsunuz şöyle olsaydı rahat ederdim diye ama o da yıllardır windows kullanıldığı için oluşan alışkanlıktan kaynaklanıyor

yaklaşık 1 yıl oldu bende geçiş yapalı bu zamana kadar ne hata mesajı aldım, ne takılma, donma vs çok şükür kafam rahat etti

daha öncesinde asus almıştım 2.500 lira para vermiştim iki gün sonra mavi ekran hatası vermeye başlamıştı
    asus öncesi hp kullandım bataryası 2 - 3 saat kadar giderdi, ısınırdı windows yüzünden donardı donanım uyuşmazlıkları olurdu

ben amerikadan almıştım 6 ay kadar oluyor, verdiğim paraya hiç pişman olmadım inşaallah ta olmam.

Dedikleriniz çoğu insanın başına geliyordu zaten 2 3 haftada mac os x e alışırım ama windows üzerinde çok kullandığım ve gördüğüm kadarıyla mac o x de olmayan, pencereleri sağ sola ve tam ekran yapma özelliğini sanırım çok arayacağım

• quote:

quote:

Dedikleriniz çoğu insanın başına geliyordu zaten 2 3 haftada mac os x e alışırım ama windows üzerinde çok kullandığım ve gördüğüm kadarıyla mac o x de olmayan, pencereleri sağ sola ve tam ekran yapma özelliğini sanırım çok arayacağım

mac te daha iyisi var merak etmeyin.
    asıl tam ekranı mac os x de yapıyorsunuz
    ekranlar arası geçişleri üç parmak ile yaptığınızda daha çok performans elde etmiş oluyorsunuz.

http://www.youtube.com/watch?v=9wyVwZUuKOw

videoyu izlerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

• quote:

quote:

quote:

mac te daha iyisi var merak etmeyin.
    asıl tam ekranı mac os x de yapıyorsunuz
    ekranlar arası geçişleri üç parmak ile yaptığınızda daha çok performans elde etmiş oluyorsunuz.

http://www.youtube.com/watch?v=9wyVwZUuKOw

videoyu izlerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Bir kez daha hayran oldum yemin ediyorum.

• quote:

Hocam dediklerinizin altına imzamı atarım. 10 küsür yıldır Windows kullanıyorum. E bu kadar bir işletim sisteminin versiyonlarını kullanınca da insan bazı şeyleri gözü kapalı yapar hale geliyor. Bir de bu işletim sistemi kronik sıkıntılar verdikçe çözümlerini de ezberliyor. Bir işletim sistemine bu denli alışmak bir yandan etkin kullanım için avantaj yaratırken, diğer yandan da diğerlerine karşın bir önyargı oluşturuyor. Maalesef çevremde bu önyargı bir çok kişide var. Mac'e alışamam bahanesi ile dünya para gömüyorlar senede bir format isteyen, servisten çıkmayan kağıt üzerinde uçar gider gibi gözüken makinelere.

Henüz 2.5 aydır Mac kullanıyorum. Kabul ediyorum, yılların verdiği alışkanlıkla Windows'a daha hakimim, bazı şeyleri daha hızlı yapabiliyordum, ya da en azından bir kaç defa @ yapayım derken tarayıcıyı kapattım :) Ama 2,5 ayda Mac'e öyle alıştım ki Windows kurulu bilgisayarın düğmesine basmak gelmiyor içimden.

• www.n11.com
    Mouse - Kablolu & Kablosuz Fare - n11.com
    http://www.n11.com/logitech-kablosuz-touchpad-910-002442-P10510773

arkadaşlar mouse olarak yukarıdaki ürünü almayı düşünüyorum acaba mac ile uyumlu mudur ve tavsiye eder misiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: şopcu

http://www.n11.com/logitech-kablosuz-touchpad-910-002442-P10510773

arkadaşlar mouse olarak yukarıdaki ürünü almayı düşünüyorum acaba mac ile uyumlu mudur ve tavsiye eder misiniz ?

macbook varsa touchpade gerek yok ama mouse olarak ucuz bir şeyler istiyosan microsoftun wireless mouse 5000'i var ama paraya kıyarım oyunumuda rahat oynarım diyosan razerlar çok hoş ve kullanışlı sana kalmış. ama başta da dediğim gibi bence macbooklarda touchpade gerek yok imac varsada yine apple'ın kendi ürününü almak daha stabil olur diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: epsilon82

quote:

Hocam dediklerinizin altına imzamı atarım. 10 küsür yıldır Windows kullanıyorum. E bu kadar bir işletim sisteminin versiyonlarını kullanınca da insan bazı şeyleri gözü kapalı yapar hale geliyor. Bir de bu işletim sistemi kronik sıkıntılar verdikçe çözümlerini de ezberliyor. Bir işletim sistemine bu denli alışmak bir yandan etkin kullanım için avantaj yaratırken, diğer yandan da diğerlerine karşın bir önyargı oluşturuyor. Maalesef çevremde bu önyargı bir çok kişide var. Mac'e alışamam bahanesi ile dünya para gömüyorlar senede bir format isteyen, servisten çıkmayan kağıt üzerinde uçar gider gibi gözüken makinelere.

Henüz 2.5 aydır Mac kullanıyorum. Kabul ediyorum, yılların verdiği alışkanlıkla Windows'a daha hakimim, bazı şeyleri daha hızlı yapabiliyordum, ya da en azından bir kaç defa @ yapayım derken tarayıcıyı kapattım :) Ama 2,5 ayda Mac'e öyle alıştım ki Windows kurulu bilgisayarın düğmesine basmak gelmiyor içimden.

windowsun derdi android ile aynı
    1 işletim sistemi, binlerce donanım.
    ya donanım üreten firmada sıkıntı oluyor
    ya da işletim sistemi yetersiz geliyor
    ya da donanımın driverini düzgün geliştirmiyorlar

bu böyle kısır döngü şeklinde devam edip gidiyor

bugün iyi bir sony pc alayım deseniz 5000 lira parayı gözden çıkartmanız gerekiyor

önyargının olma sebebi mac os x'in windows ile kıyaslanması
    fakat ikisi de bambaşka mantıklarlar çalışıyor
    ilk başta bende o hataya düştüm. ama kabullenmek gerekiyor mac os x, windows ile alakası olmayan bir işletim sistemi
    olaya bu açıdan bakınca alışmak hızlı oluyor

sonra windowsa geçince buna ne gerek var diyorsunuz. hızlı trenden banliyö trenine biner gibi oluyorsunuz.

• Ghostig nedeni ile laptopmu servise verdim bakalım dun hala aramadılar :D
  • hangi servise verdiniz.
  • Artı servıs'e verdım. Ekran degısımı yapılıcak ekran sıparısı verıldı. Laptopumu alıcam ekran geldımı tel ıle bılgı verılıcek.
  • Selamlar,

4.5 yıldır kullandığım 15" MBP Unibody bilgisayarımı sonunda değiştirip;

Apple 13'' MacBook Pro Retina Display Intel Core i5 2.6GHz dual-core 8GB DDR3L 256GB SSD Q Türkçe ME662TU/A modelini aldım.

Cihaz gerçekten çok kompakt, bazı güzel özellikler gitse de bu şekilde çok ince ve hafif olmuş
  • gta4 te neden dusuk fps aldim anlamamistim simdide max payne 3 yukleyecegim.
  • Merhaba arkadaşlar,

Retinamı aldım, ekran panel siparişi verildi. Ekran değiştiren arkadaşlar kaç gün içerisinde size geri dönüş yapıldı. 30 gün içerisinde sorun giderilmez ise yenisini talep edebiliyormuyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogundemir

Merhaba arkadaşlar,

Retinamı aldım, ekran panel siparişi verildi. Ekran değiştiren arkadaşlar kaç gün içerisinde size geri dönüş yapıldı. 30 gün içerisinde sorun giderilmez ise yenisini talep edebiliyormuyuz?

Ben yaklaşık 10 gün falan beklemiştim. başka bir arkadaş 1-2 gün beklemişti
    stok durumuna göre değişiyor. stok yoksa yurt dışından gelene kadar bekleniyor
    30 gün süreceğini sanmam açıkcası
  • quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar,

ben verdim akşamı stok gelene kadar beklemeniz gerekiyor bu süreç 3 haftayı bulabilir dendi bana macbookum geri verildi 3 gün sonra arayıp ekran geldi dendi verdim değiştiler ertesi gün aldım eğer ekran bekliyorsanız geri alıp gelene kadar kullanın

• quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar,

ben verdim akşamı stok gelene kadar beklemeniz gerekiyor bu süreç 3 haftayı bulabilir dendi bana macbookum geri verildi 3 gün sonra arayıp ekran geldi dendi verdim değiştiler ertesi gün aldım eğer ekran bekliyorsanız geri alıp gelene kadar kullanın

aynen bende urunumu aldım beklemeyedeyım suan

• 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.