Şimdi Ara

MacBook Pro - MacBook Pro with Retina Display[Kullanıcıları Kulubü] (174. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.673
Cevap
124
Favori
299.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: Jeopol

Mac book pro(2015) mac os x isletim sisteminde Linux programlari kullanilabilir mi?

Yakin zamanda ultrabook tarzi laptop alacagim. Ancak isim geregi hem Linux hem de windows kullanmam gerekiyor. Wimdowsta kullandigim neredeyse tum programlar mac book icin de var. Ancak agirlikli olarak Linux kullanacagim. Almak istedigim laptop ile macbook pro arasinda $100 fark var.

bazi kisiler mac os x'e Linux programlari kurulabildigini iddia ediyor. Benim merak ettigim herhangi bir emulator veya virtual box benzeri program kullanmadan dogrudan Linux programlari kurmak mumkun mu?

Benim bildiğim emulator yok. Windows uygluamaları için Wine var.

Ben de senin gibi iş için "Windows" uygulamaları kullanıyorum. Macosx hariçinde bir sistemde çok ağır işlemler yapmayacaksan Parallels yada Vmware ile Linux ve Windows performanslı bir şekilde çalışıyor.

Mac + Vmvare yada Mac + Bootcamp ile Mac ile tanışmanı tavsiye ederim.

• 1) Word uyumlu kaydediliyor, ama işlevsellik konusunda word ile pages arasında nasıl bir kıyas var bilemiyorum. Araştırmanız faydalı olacaktır
    2) Evet işinizi görür uzun yıllar, bütçe de uygunsa 16 gb ram takviyesi de yapabilirsiniz, ömrü daha da uzayacaktır
    3) Benim düşünceme göre evet
    4) Mac ile birlikte android telefon kullanıyorum, bir problem yaşamadım henüz, ancak şu ana kadar mac üzerinden custom rom, root gibi işlere de girişmedim, o durumlarda uyumsuzluk olabilir diye düşünüyorum. Bunlar dışında bir eksisi yok mac ile android kullanmanın, ama bir artısı da yok. İmkanınız varsa iphone alın bence, her açıdan çok daha uyumlular

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playmaker10 -- 15 Temmuz 2015; 17:49:05 >
  • Arkadaşlar bugün şöyle bir problem olmaya başladı en son güncellemeden sonra, bilgisayara kulaklık veya hdmi kablosu takınca ses gelmiyor manual olarak ses kısmından çıkışı seçmek zorunda kalıyorum ve düzeliyor. Bu güncellemeden önce böyle bir problem yoktu otomatik olarak halloluyordu anlamadım vallaha bir bilginiz var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar tekrar soru soruyorum ama Macbook'lar için kılıf ve ekran jelatini gibi şeyler ne kadar gerekli işin açıkçası laptopa kılıf takmak çok abes geliyor.Çok mu çiziliyor deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi aktarır mısınız?

• Çizilme falan gibi bir durumla karşılaştınız mı ? Çanta olarak çok pahalı buldum apple storedekileri asılda mac ile beraber gelmesi gereken şeyler.

Hayır yani ben çok iyi kullanırım bilgisayarı belki de o yüzden ama dikkat ederseniz herhangi bir zemine koymaktan falan filan çizilme olmaz. hatta üstüne telefonumu filan düşürdüm yine de bir çizilme yok. Ben kendi normal sırtçantamı kullanıyorum nike'ın destekli bi bölmesi var. darbeleri filan engelliyor bir problem olmadı. tamamen sizin kullanım tarzınıza bağlı yoksa durup dururken veya üstüne birşey koymakla filan çizilcek bir bilgisayar değil kasası monster bilgisayarımdan bile daha kaliteli.
  • Şu pencere yönetimi ve finder denen rezillikte nasıl adam akıllı bir gelişme olmaz el capitanda anlamıyorum ben ya. Mission control falan çok boş iş Windowsun görev çubuğunun rahatlığını vermekten çok çok uzak. Finder zaten... Onu yorumlamaya bile gerek yok

Ne hayallerle aldım macbooku ancak bu kadar hayal kırıklığına uğrayabilirdim heralde. Aylardır kullanıyorum alışamama gibi bir durum yok yani ama yok yani Windowsa geçince hep "Oh be" diyorum. Bilgisayar olarak çok güzel klavyesi, ekranı, pili, kasası vs vs. kusursuz. Os X gibi rezil bir işletim sistemiyle harcanıyor bu bilgisayar. Ne akıcı ne de kullanışlı bir işletim sistemi 1 tane adam gibi avantajı yok. iOS geilştirme için aldım ben Macbook, almadan önce hep Macbook kulanırım diyordum ama işim bittiği an kapayıp Windowsa geçiyorum.

Kapalı halde yanımda gördükçe Apple a sövüyorum bu kadar güzel bilgisayarı os x ile nasıl harcarsın diye

Not: Yosemite öncesini bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgay007 -- 16 Temmuz 2015; 22:19:28 >

• tolgay007 kullanıcısına yanıt
    ABD'de geliştiricilerin çoğunluğu MacBook Pro ve OS X kullanıyor. Ben de ofiste Windows, evde OS X kullanan bir geliştirici olarak kesinlikle bir imada bulunmadan, Windows'taki görev çubuğunun hangi rahatlığını OS X'te bulamadığınızı merak ettim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: monoblaine

ABD'de geliştiricilerin çoğunluğu MacBook Pro ve OS X kullanıyor. Ben de ofiste Windows, evde OS X kullanan bir geliştirici olarak kesinlikle bir imada bulunmadan, Windows'taki görev çubuğunun hangi rahatlığını OS X'te bulamadığınızı merak ettim.

Dock sadece uygulama bazlı gösteriyor biliyorsunuz. Yani 3 tane açık finder penceresi varsa finder ikonuna basmam üçünün gelmesine neden oluyor. Bu tamamen kullanışsız bir şey, bunun önüne geçmek için mission control olayını yapmışlar zaten ancak onda da şöyle bir sorun var yine 3 tane finder penceresi düşünün ve mission control yaptığınızda bu 3 pencere arka arkaya geliyor hangi klasörün içinde ne var vs. hiç belli olmuyor. Ayrıyetten docka küçülttüğümüz pencereler mission controlda görünmüyor. Yani olay şöyle bir pencereye ihtiyacım varsa aşama aşamalar:

1)Dockta küçülmüş halde mi kontrol et.
    2)Docka küçültmediysem tam ekran yapmış olabilir miyim?
    3)Tam ekran değilse o zaman diğer pencerelerin arkasında kalmış demektir mission controlda pencereyi bulmalıyım.

Ben bu aşamalara katlanmak zorunda mıyım? Aynı şeyi Windows için düşünün:

1)Görev çubuğundaki ismine tıkla.

Sadece tıklamak yeterli ve pencere önünüzde. Yok küçültmüş müydüm yok diğer pencerelerin arkasında mı kalmış yok tam ekranmıymış vs. yok.

Hangi yaklaşım daha mantıklı ve kullanışlı?

Mission controle geçerken takılarak geçmesinden falan bahsetmiyorum onlara alıştık zaten.

• tolgay007 kullanıcısına yanıt
    El capitan Beta yükledim, biraz biraz çözmüşler sanki

• Arkadaşlar daha önce sordum bazı sorular ancak birşey merak ediyorum. Samsung cihaz kullanıp mac kullananlar tanımada bşr problem yaşadı mı ? Note 5 almayı düşünüyorum daha işlevsel çünkü ve 2015 macbook pro retina 13' 256GB 8GB modelini almayı düşünüyorum. En önemli sorum benim macbooku yazıcıya bağlamam gerekiyor bazen bu durumda herhangi bir yazıcıyı algılıyor mu ? 16GB'a yükselmek ne kadar mantıklı uzun kullanım için 8GB yeterli olmaz mı fazlasıyla.

macbook'ta ya kies kullanacaksın ya da android file transfer. ikisinden biri kesinlikle yetiyor, sıkıntı yok. benim hp yazıcımı kendisi algılamıştı ve windows'takine göre hem tanıması hem de yönetmesi çok çok çok kolay olmuştu.

Ayrıca pages'de yazdığım bir makaleyi windows bir pc'de açmak için ne olarak kaydediyoruz fakat windows'ta açınca yazı kayması ve algılamama oluyor mu ?

• Şahsi fikrim iphone almanız yönünde, ben telefon olarak da kıyaslarsak note 4 yahut 5 yerine iphone tercih ederdim orası ayrı, mac entegrasyonu da işin içine girince kesinlikle iphone alırdım şu an sizin durumunuzda olsam. Dosya transferinde sıkıntı yaşamazsınız android tarafında da, ancak öbür tarafta ios 8 ve os x yosemite'den itibaren müthiş bir entegrasyon var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playmaker10 -- 19 Temmuz 2015; 19:38:16 >
    Teşekkürler Note 5 ile 6s Plus çıktıktan sonra bakacağım net bir kararım yok şuan dediklerinizi düşüneceğim. Peki pages hakkında ki sorum konusunda bilginiz var mı ? Zira word kullanmama yolu arıyorum ama pages'de yazdığım metinlerin windowsta açılması ve yazı hatalarının olmamasından röin olmam lazım.

• Pages ile belge düzenleyip office'te açmayı denemedim hiç, powerpoint sunusunu keynote ile açmayı denedim sadece, orda da yaşadığım tek sorun (aslında sorun bile değil bana göre) oradaki yazı tipi burada olmadığından sistemin onun yerine başka yazı tipi koyup açmasıydı. Keynote kullanacak olsanız efektlerde belki sorun olabilir diyeceğim ama pages için en fazla font uyumsuzluğu yaşarsınız diye düşünüyorum, o da bu örnekte olduğu gibi pek bir sorun teşkil etmiyor. Uyumluluk konusunda bence pek sıkıntınız olmaz, ha ama pages word kadar kullanışlı mıdır, kullanışlılık açısından hangisi öndedir bilemiyorum, ikisini de aktif kullanmış arkadaşlar varsa yardımcı olurlar umarım
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.