Şimdi Ara

Macbook Pro Late 2011 RAM ve SSD yükseltme tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben de Late 2011 13" i5 bir Macbook Pro var. Üzerinde 4GB RAM ve 500GB harddisk var. Özellikle harddisk program açmada ve bazı işlemleri yapmadaki yavaşlığı bazen can sıkıyor bunun için de SSD ye geçmeyi aynı zamanda RAM arttırmayı düşünüyorum.

Öncelikle birkaç sorum olacak, aşağıdaki konularda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim:

1- 240-256GB gibi bir SSD düşünüyorum. Hangi SSD markasını önerirsiniz? SSD için bütçem maksimum 450 TL.

2- SSD lerde asenkron mu senkron mu daha iyidir?

3- Trim desteğini SSD yi taktıktan sonra açmak gerekiyor mu?

4- SSD ler de IOPS değerleri önemli sanırım. Başka dikkat etmemiz gereken neler var?

5- RAM ler Macbook da 2x2GB şeklinde takılmış. 8GB takmak istersek 2x4GB takmak m ı yoksa tek 8GB takmak mı daha iyi olur? Fark yaratır mı?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: spy1983

Merhaba

Ben de Late 2011 13" i5 bir Macbook Pro var. Üzerinde 4GB RAM ve 500GB harddisk var. Özellikle harddisk program açmada ve bazı işlemleri yapmadaki yavaşlığı bazen can sıkıyor bunun için de SSD ye geçmeyi aynı zamanda RAM arttırmayı düşünüyorum.

Öncelikle birkaç sorum olacak, aşağıdaki konularda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim:

1- 240-256GB gibi bir SSD düşünüyorum. Hangi SSD markasını önerirsiniz? SSD için bütçem maksimum 450 TL.

2- SSD lerde asenkron mu senkron mu daha iyidir?

3- Trim desteğini SSD yi taktıktan sonra açmak gerekiyor mu?

4- SSD ler de IOPS değerleri önemli sanırım. Başka dikkat etmemiz gereken neler var?

5- RAM ler Macbook da 2x2GB şeklinde takılmış. 8GB takmak istersek 2x4GB takmak m ı yoksa tek 8GB takmak mı daha iyi olur? Fark yaratır mı?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

1- Butce olarak Turkiye'de ki arkadaslar daha iyi yardimci olacaktir. Ama marka tavsiyesi istiyorsan Seagate ve WD piyasanin tartisilmaz iyileridir..
    2- Grafik,Video,Ses isleriyle ugrasiyorsan kesinlikle senkron. Yoksa asenkron.
    3- Acman sart degil,ama tavsiye edilir!
    4- Cache yuksekligi ve varsa Smart ozeligi avantajdir..
    5- Tek 8GB cift 4 GB'dan performans ve fiyat bakimindan daha avantajlidir.

• Ben 4 gb ram'den 2x4gb ram'e geçtim ve hiçbir fark gormedım. Sankı bazen daha bır yavasmıs gıbı geldı. Sıstemde yapmam gereken bır sey mı var yoksa kıngston ram'den macbook da alabıleceıgm performans bumudur en fazla.

Bırde ram'ın etkısını nasıl gorebılırım.
  • Sandisk veya samsung almanızı öneririm macbook ile en uyumlu bu ssdler çalışıyor. Kingston ve inteller önermiyorum.
    Ram konusunda da ilerde 2x8gb yaparım diyorsan tek daha fazla artırmam diyorsan çift de alabilirsin farketmez. Ram markasını da samsung almanızı öneririm.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • early 17" mbp var 2.2 i7 4 gb mac sales den owc den 240 gb 6g ssd ve 2*8 ram aldim sorunsuz kullaniyorum.Saygilar Macbook Pro Late 2011 RAM ve SSD yükseltme tavsiyesi
     Macbook Pro Late 2011 RAM ve SSD yükseltme tavsiyesi

• Ben kendi macbook pro bilgisayarıma 250GB Samsung Evo SSD aldım. çok memnunum. Piyasadaki Fiyat/Perofrmans açısından en iyi SSD lerden birisi bence..

http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/samsung-mz-7te250bw-250gb-840-evo-sata-30-(okuma-540mb--yazma-520mb)-ssd/productdetails.aspx?I_ID=68416
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemark

Ben 4 gb ram'den 2x4gb ram'e geçtim ve hiçbir fark gormedım. Sankı bazen daha bır yavasmıs gıbı geldı. Sıstemde yapmam gereken bır sey mı var yoksa kıngston ram'den macbook da alabıleceıgm performans bumudur en fazla.

Bırde ram'ın etkısını nasıl gorebılırım.

Daha yavas olmasi imkansiz.
    Farkli frekanslarda olabilirler mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ikısı de aynı. Aynı ram den ıkı tane sıparıs ettım. Bugun parallels desktop kullandım. Baya serı bır sekılde kullanabıldım eskısıne gore. Cok yuklenınce bıraz etkısını gosterdı. Bır de ek olarak PRAM yapacagım. Umarım daha bır etkılı olur. Ram'e de bır dunya para gıttı.
  • dreampowder kullanıcısına yanıt
    Bende evo serisini bayagi dusundum fiyat olarakta amazonda bircok secenegim vardi ama bu owc leri ozellikle mac sistemler icin kullanildigi icin tercih ettim.Amerikadan getirtme imkanim oldugu icin yoksa benimde tercihim evo serisi olacaktir dediginiz gibi iyi ve ayrica bayagi olumlu elestiriler almis bir ssd.
    Saygilar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sierratr1 -- 30 Ocak 2014; 13:13:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

Ben kendi macbook pro bilgisayarıma 250GB Samsung Evo SSD aldım. çok memnunum. Piyasadaki Fiyat/Perofrmans açısından en iyi SSD lerden birisi bence..

http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/samsung-mz-7te250bw-250gb-840-evo-sata-30-(okuma-540mb--yazma-520mb)-ssd/productdetails.aspx?I_ID=68416

Evet bu SSD aklıma yattı. Ancak bazı yabancı Apple forumlarında mac ile uyumsuz olduğu ve sorunlar çıkarttığı bahsediliyor. Sizin görüşleriniz nelerdir?

• quote:

quote:

Ben kendi macbook pro bilgisayarıma 250GB Samsung Evo SSD aldım. çok memnunum. Piyasadaki Fiyat/Perofrmans açısından en iyi SSD lerden birisi bence..

Evet bu SSD aklıma yattı. Ancak bazı yabancı Apple forumlarında mac ile uyumsuz olduğu ve sorunlar çıkarttığı bahsediliyor. Sizin görüşleriniz nelerdir?

Ben 3 aydır kullanıyorum

• Peki,

Samsung 840 EVO veya PRO
    OCZ Vertex 4
    Corsair Vertex GT
    OCZ Agility 3

Bunlardan hangisini tavsiye edersiniz?

SSD uzmanlarından yardım bekliyorum.

Teşekkürler
  • quote:

Peki,

Samsung 840 EVO veya PRO
    OCZ Vertex 4
    Corsair Vertex GT
    OCZ Agility 3

Teşekkürler

Selamlar,

Performans acisindan siralama su sekilde:

Samsung 840 Pro
    Corsair GT
    OCZ Vertex 4

Parasal gucunuz varsa kesinlikle samsung alternatif olarak Corsait Gt onerisim. F/P urunu isterseniz vatanbilgisayarda su an kingston 2401gb urunde indirim var 419TL.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zek

quote:

Peki,

Samsung 840 EVO veya PRO
    OCZ Vertex 4
    Corsair Vertex GT
    OCZ Agility 3

Teşekkürler

Selamlar,

Performans acisindan siralama su sekilde:

Samsung 840 Pro
    Corsair GT
    OCZ Vertex 4

Parasal gucunuz varsa kesinlikle samsung alternatif olarak Corsait Gt onerisim. F/P urunu isterseniz vatanbilgisayarda su an kingston 2401gb urunde indirim var 419TL.

Cevabınız için teşekkür ederim.

Peki Neutron GTX e ne dersiniz?

Saygılar

• selamlar, Neutron GTX guzel ama o kadar para verdikten sonra kesinlikle samsung pro oneriririm. Samsung SSD de performans acisindan lider.
  • Bu hafta sonu bende vatandan 250gb samsung evo aldım hemen kurdum, memnunum ve tavsiye ederim fazla uçmaya gerek yok aynen benimde 2011 early 13" ramlarda 4gb dı 2x4 8gb yaptım, fazlası 2011 macbookpro için gereksiz derim
  • Bugün itibari ile ben de 250 GB Samsung 840 EVO alıp, takmış bulunmaktayım, hız süper, açılış 12-13 sn, kapanış 1-2 sn.

Yardımcı olan herkese teşekkürler.

Ben Carbon Copy Cloner ile harddiskin yedeğini SSD ye aldım, sonra SSD yi taktım ve sadece SSD den boot ettim. İlk başta Apple logosu açılışta geç gelmeye başlıyordu ve açılış daha yavaştı. Daha sonra seçenekler - Başlangıç diski bölümünden başlangıç diskini seçip, yeniden başlat deyince problem çözüldü.

Problem yaşayan olursa diye yazmak istedim.

Saygılar
  • quote:

Bugün itibari ile ben de 250 GB Samsung 840 EVO alıp, takmış bulunmaktayım, hız süper, açılış 12-13 sn, kapanış 1-2 sn.

Ben Carbon Copy Cloner ile harddiskin yedeğini SSD ye aldım, sonra SSD yi taktım ve sadece SSD den boot ettim. İlk başta Apple logosu açılışta geç gelmeye başlıyordu ve açılış daha yavaştı. Daha sonra seçenekler - Başlangıç diski bölümünden başlangıç diskini seçip, yeniden başlat deyince problem çözüldü.

Saygılar

Bu durum dikkatimden kaçmış, teşekkürler :)
  • quote:

quote:

Bugün itibari ile ben de 250 GB Samsung 840 EVO alıp, takmış bulunmaktayım, hız süper, açılış 12-13 sn, kapanış 1-2 sn.

Saygılar

Bu durum dikkatimden kaçmış, teşekkürler :)

Rica ederim umarım size fayda sağlar. Çünkü açılışta bayağı bir zaman kazandırıyor...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.