Şimdi Ara

macbook pro ların ısınma sorunu mu var? neler yapabiliriz serin çalışması için?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
6.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2011 late 15 inc mac book pro i7 li sistem aldım yakın zamanda arkadaşlar ,

cihazdan memnunun fakat bir konu benim kafamı karıştırıyor,

bu cihazın çok ısınması normal mi?

cihazın üst aliminyum kasası bile ısınıyor, normal kullanımda.

cpu 60-70

gpu 55-65

derecelerine çıkıyor normal kullanımda. cihazı zorlayacak işler bile yapmadan durum bu.

soba gibi yanıyor cihaz sanki.

havalarda ısındıkça başında terletiyor bile diyebilirim.

eski dell notebook um bunun yanında buzdalabı gibi çalışıyor.

bana normal gelmiyor bu durum.

siz yaşıyor musunuz böyle sorunlar?

ne yapmak lazım, çözüm önerileriniz nelerdir.?

mesela normal kullanımda; ati harici ekran kartı devre dışı bırakılabilir mi?, cpu hızı düşürülebilir mi? veya sisteme ssd takmanın faydası olur mu? Hard disk in ısısal etkisi nelerdir? ( sesli düşünüyorum)

neler yapabiliriz arkadaşlar?

• Benim late 2011 13" i5 Macbook Pro'da genelde ;

cpu - 48-55 derece arasında - internette gezinirken
    - 75-90 derece internetten dizi - hd film izlerken...
  • Bu arada app store'dan smc fan control uygulamasını indirin ve genelde 4000rpm de fan çalıştırın standart kullanımda 40 derece oluyor süper oluyor =))
  • soğutucu aksesuar kullanabilirsin.

mac alıyorsunuz 4000-5000 tl ye.

düştüğünüz duruma bak
  • Isınma konusunu çok abartmayın. Isınmayın bilgisayar henüz icat edilmedi.
    Çok sıkıntı yapıyorsanız loptop soğutucu alıp kullanabilirsiniz. Ama inanın gerek yok bu doğal bir olay.
    MacBook Pro benim FW serisi vaio bilgisayarımdan daha az ısınıyor.

Ssd olayına gelince, ssd takınca sıcaklık farkı olmuyor. Ama cihaz daha sessiz, daha hızlı ve şarjı daha uzun süreli kullanılabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.f.y.

2011 late 15 inc mac book pro i7 li sistem aldım yakın zamanda arkadaşlar ,

cihazdan memnunun fakat bir konu benim kafamı karıştırıyor,

bu cihazın çok ısınması normal mi?

cihazın üst aliminyum kasası bile ısınıyor, normal kullanımda.

cpu 60-70

gpu 55-65

derecelerine çıkıyor normal kullanımda. cihazı zorlayacak işler bile yapmadan durum bu.

soba gibi yanıyor cihaz sanki.

havalarda ısındıkça başında terletiyor bile diyebilirim.

eski dell notebook um bunun yanında buzdalabı gibi çalışıyor.

bana normal gelmiyor bu durum.

siz yaşıyor musunuz böyle sorunlar?

ne yapmak lazım, çözüm önerileriniz nelerdir.?

mesela normal kullanımda; ati harici ekran kartı devre dışı bırakılabilir mi?, cpu hızı düşürülebilir mi? veya sisteme ssd takmanın faydası olur mu? Hard disk in ısısal etkisi nelerdir? ( sesli düşünüyorum)

neler yapabiliriz arkadaşlar?

Buz dolabına koyun ;)

• baya ısınıyormuş normal şartlarda i7 işemci olarak konuşuyorum 50-55 derecelerde olabilir bu 50 altınada inebilir soğutma sisteminin iyi oluşuna bağlı ekran kartı işlemciye nazaran düşüktür her zaman anormal bir durum olmadıkça ekran kartınızda ısı olarak biraz yüksek fanları süpürgeyle çekmeyi deneyin hava püskürtme durumunuz varsa öyle yapın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

baya ısınıyormuş normal şartlarda i7 işemci olarak konuşuyorum 50-55 derecelerde olabilir bu 50 altınada inebilir soğutma sisteminin iyi oluşuna bağlı ekran kartı işlemciye nazaran düşüktür her zaman anormal bir durum olmadıkça ekran kartınızda ısı olarak biraz yüksek fanları süpürgeyle çekmeyi deneyin hava püskürtme durumunuz varsa öyle yapın

cihaz 1 haftalık,

süprügeyle çekecek bir durum oluşacak kadar kullanmadım cihazı.

altına termaltek soğutucu sessiz fanlı ızgarasından aldım.

test edip yazarım buraya.

gerçekten işletim sistemine, hızına hayranım cihazın, şu ısınma sorunu da olmasa.

umarım kalıcı bir çözüm bulurum.

şu ana kadar mac kullanmamakla ne büyük hata yapmış olduğumu anladım bu cihazı kullanınca

"dağ aslanı" sürümü gelince sanırım radikal avantajlar olacakmış işletim sisteminde, bekleyip göreceğiz.

@konuya sulandırıcı mesajlar atan arkadaşlar; lütfen yapmayın, komik oluyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 5 Mayıs 2012; 15:20:29 >

• benim macbookta biraz çok ısınıyor.. adanada yazın o sıcağında ne olur bilemiyorum:)şu dag aslanı gelsin artık çünkü liondan memnun değilim çok ağır çalışıyor..
  • Aslında Laptopları sürekli masa üzerinde kullanmıyorsanız, yani TV karşısına geçip kucağınızda, yerde veya yataktayken kullanmak gibi alışkanlıklarınız varsa bir soğutucu almak şart. Ancak almışken iyisini almalısınız çünkü bazıları değil laptopu kendisini bile soğutamıyor. Biraz pahalıdır ama Zalman'ın modellerini tavsiye edebilirim, sessizdir, iyi soğutur, gücünü USB'den alır, üzerinde USB çıkışları ve fan ayarı bulunur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsnct

benim macbookta biraz çok ısınıyor.. adanada yazın o sıcağında ne olur bilemiyorum:)şu dag aslanı gelsin artık çünkü liondan memnun değilim çok ağır çalışıyor..

macbook unuza stabil win 7 kurmanızı öneririrm. böylece hem ısınmaz hemde yüksek perf. alırsınız.

dağ aslanı falan beklemzsiniz, daha doğrusu beklemek gibi bir derdiniz olmaz.

snow leopard a dön. lion apple ın çıkardığı en sorunlu işletim sistemi bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r.m.y. -- 22 Mayıs 2012; 3:25:47 >
  • kesinlikle sorunlu işletim sistemi fikrine katılıyorum. snow leoparda döndüm bugün süper buz gibi ve dahada performanslı.. donmalar hatalr gitti resmen. windows 7 de ikinci bir işletim sistemi olarak (işim gereği) kurdum. önerileriniz için teşekkürler.
  • Şu ufaklık hayat kurtarıyor işte
     macbook pro ların ısınma sorunu mu var? neler yapabiliriz serin çalışması için?

Bazen de iyi oluyor ama ders çalışırken bir bakmışsın yatağı ısıtmış,için böyle bir garip oluyor ve 30 dklık kestirme Ohh...

• quote:

kesinlikle sorunlu işletim sistemi fikrine katılıyorum. snow leoparda döndüm bugün süper buz gibi ve dahada performanslı.. donmalar hatalr gitti resmen. windows 7 de ikinci bir işletim sistemi olarak (işim gereği) kurdum. önerileriniz için teşekkürler.

ah apple ah, güzelim mac os yi nasılda ios laştırıyorsun. mac kısmınıda atıyormuşsun duyduğuma göre. yuh artık.

en iyisini yapmışsın.
  • snow leopard, lion'a nazaran daha hızlı ve serin çalışıyor; buda bize açık açık donanımsal değil yazılımsal bir problem olduğunu gösteriyor. ama 10.7.4 yamasından sonra lion daha stabil oldu, gerçi ben ssd aldım belkide bundandır ısı yada herhangi bir yavaşlık sözkonusu değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: visiotech.gen.tr

snow leopard, lion'a nazaran daha hızlı ve serin çalışıyor; buda bize açık açık donanımsal değil yazılımsal bir problem olduğunu gösteriyor. ama 10.7.4 yamasından sonra lion daha stabil oldu, gerçi ben ssd aldım belkide bundandır ısı yada herhangi bir yavaşlık sözkonusu değil

bende bunu hissettim. 10.7.4 den sonra ortalama sıcaklık 7-8 derece düştü.

diğer arkadaşlarda test edebildiler mi bu durumu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.f.y.

quote:

Orijinalden alıntı: visiotech.gen.tr

snow leopard, lion'a nazaran daha hızlı ve serin çalışıyor; buda bize açık açık donanımsal değil yazılımsal bir problem olduğunu gösteriyor. ama 10.7.4 yamasından sonra lion daha stabil oldu, gerçi ben ssd aldım belkide bundandır ısı yada herhangi bir yavaşlık sözkonusu değil

bende bunu hissettim. 10.7.4 den sonra ortalama sıcaklık 7-8 derece düştü.

diğer arkadaşlarda test edebildiler mi bu durumu acaba?

mountain lion'dan sonra daha bir stabil olacak yada ben çok iyimserim, çıkarçıkmaz alacağım gerçeğini değiştirmiyor genede
  • Ben zalman NC 2000 kullanıyorum. Ama doğal olarak render sırasında genede ısınıyor. Yapılabilecek tek şey cooler kullanmak başka yapılabilecek bir şey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dievas

Ben zalman NC 2000 kullanıyorum. Ama doğal olarak render sırasında genede ısınıyor. Yapılabilecek tek şey cooler kullanmak başka yapılabilecek bir şey yok.

sizinde sisteminiz lion değilmi apple sesimizi duymuyor, bizi soğutuculara mahkum ediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: tekno_user

quote:

kesinlikle sorunlu işletim sistemi fikrine katılıyorum. snow leoparda döndüm bugün süper buz gibi ve dahada performanslı.. donmalar hatalr gitti resmen. windows 7 de ikinci bir işletim sistemi olarak (işim gereği) kurdum. önerileriniz için teşekkürler.

ah apple ah, güzelim mac os yi nasılda ios laştırıyorsun. mac kısmınıda atıyormuşsun duyduğuma göre. yuh artık.

en iyisini yapmışsın.

havalarda iyice ısındı.

cihazı tehlikeli sıcaklıklarda çalıştırmak risk aslında

snow leo ya mı dönsek ne yapasak.

adı üstünde snow :)

yazın snow, kışın lion :) yazlık, kışlık gibi ...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.