Şimdi Ara

Macbook Pro 16' Yazılım Sorunu İle Servise Götürdüm Anakart Değişiyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Nisan 2020 tarihinde satın aldığım 16" Macbook Pro cihazım günlük standart kullanım sırasında aniden kapandı. Tekrar açmaya çalıştığımda sürekli olarak Apple logosuna kadar gelip reset atıyordu. Kurtarma yöntemlerinin tamamını denedim(internet ile kurtarma modu dahil) ama bir sonuç alamadım. Bootcamp ile windows kurulumu da vardı içinde ve ona sorunsuz girebiliyordum. Mersin/Marina Gürgençler yetkili servise dün götürdüm cihazı ve bugün internet üzerinden durumunu kontrol ettiğimde Anakart değişimi için parça bekleniyor yazısını gördüm.

Eğer anakartta bir problem olsaydı Windows'a sorunsuz girebilir miydim bilemiyorum. Sizce böyle bir durum olabilir mi?

Bir de anakart değişimi sağlıklı bir durum mu ? Değişimden sonra cihaza herhangi bir zararı olur mu, garanti bittikten sonra da aynı durumu yaşama ihtimali olur mu bilemiyorum. Bu tarz durumlarda değişim talep edilebiliyor mu?

Daha 10 ay bile olmadı ben cihazı alalı ve biliyorsunuz Türkiye şartlarında çok pahalı bir cihaz, tadilat görecek olması içime hiç sinmedi açıkçası.Macbook Pro 16" Yazılım Sorunu İle Servise Götürdüm Anakart Değişiyor! 

Macbook Pro 16" Yazılım Sorunu İle Servise Götürdüm Anakart Değişiyor!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safakgizli -- 2 Şubat 2021; 15:33:57 >

• Anakart değişimi tadilat sayılmaz. Komple sıfırlanıyor işte daha ne istiyorsunuz?

Macos windows gibi değil, macos un kullandığı donanımı windows kullanmayabilir ya da kullandığı zaman mavi ekran verebilir. Windows da açılıyor olması sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor.

• Bilgisayarı az önce teslim aldım arkadaşlar durum bu. Klavyenin yarısının ışığı yanmıyor klavye hissiyatı değişmiş. Pazartesi direk geri götüreceğim moralim bozuldu zaten anakart değişimine sıcak bakmıyordum. 😩

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safakgizli -- 5 Şubat 2021; 20:34:25 >

• safakgizli S kullanıcısına yanıt

Anakart tek parça. Servis beceriksiz. Hadi takamadın hiç mi test etmediler açıp bakmadılar bu cihaza, çok ilginç. Servise götürmeden önce apple destek ile görüşün.

https://www.apple.com/tr/contact//

• Dün tekrar servise teslim ettim cihazı önden de dediğiniz gibi Apple'a bilgi verdim baya ilgilendiler hatta randevuyu kendileri aldılar. Klavyeye hiçbir işlem yapmadıklarını söyledi servistekiler. Kontrol edecekler bakalım bu sefer ne çıkacak.

• Anakarttan sonra şimdi de üst kasa komple değişiyor servis bu şekilde bilgi verdi böyle bir durumla ilk defa karşılaşmış onlar da. Ekran dışında piller dahil her şey değişmiş olacak böylece.

• güzel bence, çok kafaya takmanıza gerek yok. fakat gördüğüm kadarıyla Türkiye'deki servisler biraz elinin... şeyiyle iş yapıyor. mümkünse direkt apple store'a götürün cihazı. ben italya'da çok kez gittim apple store'a servis için hep mükemmeldi. hatta bir kez sırf iç temizlik ve termal macun yenilenmesi için bile götürdüğüm olmuştu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende hatırlayamadığım bir sorundan (sanırım tarihi unutuyordu) apple akasyaya vermiştim. Servis bana Anakart değişecek demişti, Klavyeyi ve pilide değiştirelim size demişlerdi. Kasa pil anakart komple değiştirilmişti. Yani servise bağlı bir iş bence bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.