Şimdi Ara

Macbook dünyası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk defa macbook alıcam, arastırdıkça kafamda sorular artıyor, bu konuda bilgi ve tecrübe aahibi arkadaşların yardımını rica ediyorum.

Airbook alıyım diye yola çıktım ancak yeni işlemci ve yeni usb-c denen bağlantılı cihazları gördüm.

Direk "macbook " adıyla gelen model 12" olan da gayet başarılı, araltırdıgım kadarıyla airbook almak yerine öacbook vaeya macbook pro alınabilir 13" lik.

Touch bar ve touch id kullanan var mı? O kdr fiyat farkına değer mi?

Tavsiye ve görüşleriniz için şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Macbook Pro 13 Touch Bar'sız modeli kullanıyorum. Bence gayet hızlı, kullanışlı. Touch Bar olmaması eksi değil benim için, tek eksisi işlemcisi biraz daha düşük. Fakat hiç keşke daha hızlı işlemcisi olsaymış demedim. macOS ilk başta biraz kafa karıştırabilir, fakat sonradan ne kadar basit ve kullanışlı olduğunu anlayacaksınız.

Cihazda sadece 2 USB-C girişi olduğu için adaptör olmadan normal USB bağlanmıyor. Macbook'ta da 1 giriş var sadece. Adaptörler de biraz pahalı (Tek girişli USB 40 lira şu an, fakat çoklu girişliler, HDMI ve fazladan USB-C olanlar 200'e çıkıyor). 2 giriş olması güzel, şarja takılıyken diğer girişte de mouse'un adaptörü oluyor. Bluetooth mouse olsaydı orası da boş kalırdı. Pek flash disk kullanan biri değilim zaten, arada bir HDD takarım bilgisayarı temizlemek için.

Açılma kapanma olayı aşırı hızlı. Programlar da çok hızlı açılıyor. Buna alışınca HDD'li bilgisayarlar aşırı yavaş gelecek.

LoL ve GW2 gibi oyunları sıkıntısız oynuyorum. LoL orta yüksek ayarlarda, ama GW2'yi düşük ayarlarda tutmak zorundayım, yine de oynanabilir seviyede.

Şöyle söyleyeyim, ben aldığımda fiyatlar en az 1000 lira daha ucuzdu. Şimdi uçuk fiyatlar. Ben şahsen şimdiki fiyatını vermezdim benim laptopa. Yani o fiyata Dell'in HP'nin daha güncel işlemcili cihazları var. Eğer o kadar güç gereksiz bana diyorsanız, Macbook 12 bence alınabilir. Alırken üniversite indirimli alın, online mağazada herhangi birşey sormuyorlar. Ama tavsiyem, 1 ay sonra gibi 12 inç model Kaby Lake işlemcilerle güncellenebilir, fiyatın artacağını sanmıyorum. Güncellemeyi bekleyip alabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ayrıntılı bilginiz için teşekkürler

Ben de bu süreçte biraz araştırdım. Air almaktan yanaydım ama fiyatlar artmş ve yakın oldugunu göeünce pro alma niyetine girdim. Kendi resmi sitesinde 13,3"/2,7ghx/128gb ssd/8gm ram olan MF839tu modeli daha hesaplı ve usb c gibi geleceğe yatırım ve uzatma ve dönüştürücü gibi kablolardan ziyade direk usb girişleri olması kullanışlı. Oyun grafk gibi performansa dayalı hiçbir işim yok, internette takılıp ofis kullanıcısıyım genelde. O sebepten air bile karşılar benm iateklerimi.

Buarada eski model airlerin de baz paketi vatan ve media markt gbi mağazalarda 3999 ₺ , hiç uğraşmayıp onj m alsam diyorum param cebimde kalsın. Pro almamı gerektiricek bi yeknik özellik yok aslında, yalnzca retina ekrana o kdr fark vermiş olucam sadece.

Sizin görüş ve yorumlarınız gibi farklı yorumlar olursa değerlendirmem kolaylaşır.

Macbook ise düşünmüyorum çnkü tablet gibi tek bağlantı noktası var ve bence yetersiz bence. Ayrıyetten hosuma girmeyen şey ise usb c bağlantısı ve herşe yiçin dönüştürücü isteği olması.

Kullanıcı yorumlarını ve benim safhalarımdan geçmiş insanların değerli yorumlarını bekliyorum

• Hocam macbook ta oyun oynamak pc ile aynı randımanı vermeyecektir. Yani her açıdan karşılaştırma yapabilir ve bir çok üstün yanını sayabilirsiniz fakat söz konusu oyun olduğu zaman pc ile karşılaştırılabilecek bir cihaz yok.

Ben 2 haftadır Macbook 12 inch kullanıyorum. Biraz daha rahat kullanayım diye 512 GB M5 işlemcili modeli aldım. Cihaz gayet güzel kullanışlı, çok hafif. Ekran kalitesi tatmin edici. Fansız bir model olduğu için oyunda ne derece randıman verir hiç hayal bile edemiyorum. Şu an mesela uzun süre film izlersem veya online web tabanlı oyun açarsam cihaz ısınabiliyor. Bu pc deki gibi el yakan bir ısınma değil. Tabi malum M işlemci teknolojisi ısınmadığından fana ihtiyacı yok deniyor ama cihaz hiç ısınmıyor değil yani.
    Benim değerlendirmem özellikle sık seyahat eden, veya gün içinde sınıf değiştiren öğretmen veya avukat grubuna çok hitap eden bir cihaz olmuş. Kullanmaktan memnunum fakat şu an M5 işlemcili 12 inch model 7500 TL. işte bu fiyatı vermek mantıklı mı? Buna gönül rahatlığıyla evet diyemiyorum. Macbook fiyatları inanılmaz yüksek maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tidus -- 16 Şubat 2017; 8:40:31 >

• SpesifikBrush S kullanıcısına yanıt
    Size macbook hakkında da sorum olucak, tek bağlantı yeri var . Çoklaştırıcı bağlantı aparatı var mı?

Sorun yasıyor musunuz?

Eger baglantı çoklaştırıcı var ise tercih edebilirim aslında

• berkcem54 B kullanıcısına yanıt
    Bende Pro var. Yazmıştım zaten, adaptörler var. Türkiye'de güzel bulamadım ama. İşiniz sadece ofis ve internetse Air daha iyi olacaktır. Şarjı çok daha fazla gidiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Macbook isteyenler için vatanbilgisayarda kampanya var 1,-2 bin şira kadar karınız olur. Ben ucuz diye almak istedim ama, tablet gibi oldugu için ihtiyaçlarımı karşılamadı benim.

Macbook pro kampanyası bekliyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SpesifikBrush S kullanıcısına yanıt
    Hobi olarak müzik yazmayı seviyorum. Logic Pro X vb. çok güzel programlar mevcut. Sırf bunun için 10.000 TL bayılır mı hocam?
  • Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt
    Bence bir hobi için çok ya. Fakat sizi sıkıntıya sokmayacaksa neden olmasın? MBP 15 2016 var sanırım bu fiyata, yıllarca kullanabileceğiniz canavar gibi bir bilgisayar. Ama yine de bir hobi için fazla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karanlık Ülke

Hobi olarak müzik yazmayı seviyorum. Logic Pro X vb. çok güzel programlar mevcut. Sırf bunun için 10.000 TL bayılır mı hocam?

Hocam windowsta müzik yapabileceğiniz hiç bir program yok mudur? Bilmediğim için soruyorum.

10.000 TL gerçekten fazla çünkü. Ayrıca bilgisayarlar her yıl değişiyor, 10 bin TL vereceksiniz bir yıl sonra daha üst modeli çıkacak bu sefer diyeceksiniz şimdi bu model olsa müziklerim daha iyi olurdu. Yani örneği salladım kafadan ama sonu yok bu işin zaten. Meblağ yüksek olunca düşünüyor insan.
  • tidus kullanıcısına yanıt
    Logic Pro X gerçekten olmazsa olmaz bir şey midir güzel soru... Cubase, Abeleton Live, FLStudio, Reason Windows ve Mac'te de mevcut ve hepsi harika program! Daha Reason 9'un illegal linkleri mevcut bile değilken yani demek istediğim, daha elimi Reason gibi kocaman bir programa bile sürmemişken Logic Pro X'i istemek cahillik sanırım. Fakat söylemeden geçemem. Yeni başlayanlara kesinlikle Logic Pro X ve FL Studio tavsiyem, çünkü gerçekten çok kolay... Kolaylığı yüzünden farklı bi tat olarak denemek isterdim sanırım. Ne istediğime emin değilim hocam öyle görünüyor!

Mesela şu çok bildiğimiz şarkıyı sanatçımız bir dakika da Mac'taki Reason'dan yapıyor. https://www.youtube.com/watch?v=PaZ3ZW0QzpA

Belki Mac'in görünüşü cezbediyordur. Cidden bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 24 Şubat 2017; 8:40:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Karanlık Ülke

Logic Pro X gerçekten olmazsa olmaz bir şey midir güzel soru... Cubase, Abeleton Live, FLStudio, Reason Windows ve Mac'te de mevcut ve hepsi harika program! Daha Reason 9'un illegal linkleri mevcut bile değilken yani demek istediğim, daha elimi Reason gibi kocaman bir programa bile sürmemişken Logic Pro X'i istemek cahillik sanırım. Fakat söylemeden geçemem. Yeni başlayanlara kesinlikle Logic Pro X ve FL Studio tavsiyem, çünkü gerçekten çok kolay... Kolaylığı yüzünden farklı bi tat olarak denemek isterdim sanırım. Ne istediğime emin değilim hocam öyle görünüyor!

Mesela şu çok bildiğimiz şarkıyı sanatçımız bir dakika da Mac'taki Reason'dan yapıyor. https://www.youtube.com/watch?v=PaZ3ZW0QzpA

Belki Mac'in görünüşü cezbediyordur. Cidden bilemedim.

Bu arada hocam Log X pro yüklü olarak gelmiyor, onun için ayrıca ücret ödüyorsunuz. Yüklü gelsin seçeneği var :)

• tidus kullanıcısına yanıt
    Hocam ben beleşçiyim, o yüzden önceki mesajımda Reason 9'a elimi süremediğimi yazdım. Çünkü 9. sürümün illegali yok...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.