Şimdi Ara

Macbook Air mi Zenbook mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kendime yeni bir bilgisayar almak istiyorum. Macbook air ile zenbook arasında kaldım.
    Zenbook kendi alanında çok iyi bir makinedir ki mac in kalitesi de tartışılmaz.
    Yazılımcı olduğum için visual studio vs. kullanmak durumundayım.
    Bilindiği gibi macbooklara da windows kuruşluyor ama stabilite noktasında sorun yaşarmıyım.

İki işletim sistemini birlikte kullanan arkadaşlardan yorumlar bekliyorum.

• Yazilimcilar icin Mac iyi bir secenek, Visual Studio kullanacaginiz zaman Windows'a gectiginizde de gayet stabildir. Aslinda bunu yapmaniza bile gerek yok Parallels Desktop gibi bir program ile de isinizi yurutebilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stabilite konusunda kararsızım.
    Üstelik okuduğum incelemelerde zenbook un macbook air e göre daha iyi bir performansa sahip olduğunu öğrendim
  • Taraflı bir cevap vereceğim; Macbook Air Ama esas cevap şurda gizli, macbook sahibi olunca tarafsız bakamıyorsunuz olaya :) bilen anlar diyelim. Teknoloji marketlere gidip notebookları kurcalamayı çok severim. Malesef Macbook harici her notebook ya daha az kaliteli ya da macbook çakması gibi gelmeye başladı. Fanboy dedikleri kavrama hızla ve zevkle yol alıyorum sanırım He donanımsal özellikleri açısından baktığınızda kıyaslarken kesinlikle birinin Windows diğerinin Mac Os X olduğunu hesaba katarak kıyaslayın derim. Diğeri kağıt üzerinde daha güçlü gözükebilir ama Mac Os X işletim sisteminin nimetleri ve hafifliği durumları eşitliyor hatta burun farkıyla Macbook Air'i öne geçiriyor zaman zaman.. Örnek verecek olursak; Windows'u 3 ay sonra ilk aldığınız gibi kullanamayacaksınız malesef ne kadar iyi kullanıcı olursanız olun ama Mac Os X'i kullanma sürem 3 ayı geçmesine rağmen hala 7 saniyede açılıyor mesela :)

• Haklısınız belki macos çok çok daha iyi ama visual studio ve sql server çalıştırmam gerekli bunun içinde windows kurulumu vs.
    Bu yüzden benim için kıyaslama şöyle olmalı.

Windows 8 yüklü zenbook ve windows 8 yüklü macbook air
  • Bootcample Windows 8'in Macbook Air'de oldukca performansli oldugunu duydum. Arkadaslarimdan da deneyim sagladim gordum. Ustelik internette Win8'li Macbook Air adina bir cok inceleme var, cogu olumlu yonde. Ama windows agirlikli kullanacaksaniz Zenbook almak daha mantikli gibi gelmeye basladi bana :) en azindan 300-500 TL de olsa daha kara gecersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TaKo

Bootcample Windows 8'in Macbook Air'de oldukca performansli oldugunu duydum. Arkadaslarimdan da deneyim sagladim gordum. Ustelik internette Win8'li Macbook Air adina bir cok inceleme var, cogu olumlu yonde. Ama windows agirlikli kullanacaksaniz Zenbook almak daha mantikli gibi gelmeye basladi bana :) en azindan 300-500 TL de olsa daha kara gecersiniz.

Bootcamp için Windows 8 sürücüleri çıktı mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İpad mi macbook mu?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende aynı ikilemde kalıp macbook air almıştım, memnunum.
  • bootcample windows 7 düşük şarj ömrüne sahip ama windows8'in iyi şarj ömrü olduğunu duydum. Bence sizin için önemli olan bu olmalı. bunun haricinde macbook öne çıkar. Bende arada kaldım sonra da gidip air aldım. zenbookların çoğunda ışık sızması olduğunu duydum. bazılarında klavye sorunu var. alacaksan içinde HDD olanları almamak lazım. Birde illa alacaksan samsunglara da bak. üst seviye ultrabooklarında( 9 serisi olması lazım) duralimin diye aliminyumdan daha kaliteli olan bir malzeme kullanılmış. ayrıca şarj süresi bakımından en iyisi onlar. 8-9 saat dayanıyorlar. Ekran parlaklığı da 400 nit. Macbook air ve zenbookların çoğunda 300nitdir.
  • quote:

Taraflı bir cevap vereceğim; Macbook Air Ama esas cevap şurda gizli, macbook sahibi olunca tarafsız bakamıyorsunuz olaya :) bilen anlar diyelim. Teknoloji marketlere gidip notebookları kurcalamayı çok severim. Malesef Macbook harici her notebook ya daha az kaliteli ya da macbook çakması gibi gelmeye başladı. Fanboy dedikleri kavrama hızla ve zevkle yol alıyorum sanırım He donanımsal özellikleri açısından baktığınızda kıyaslarken kesinlikle birinin Windows diğerinin Mac Os X olduğunu hesaba katarak kıyaslayın derim. Diğeri kağıt üzerinde daha güçlü gözükebilir ama Mac Os X işletim sisteminin nimetleri ve hafifliği durumları eşitliyor hatta burun farkıyla Macbook Air'i öne geçiriyor zaman zaman.. Örnek verecek olursak; Windows'u 3 ay sonra ilk aldığınız gibi kullanamayacaksınız malesef ne kadar iyi kullanıcı olursanız olun ama Mac Os X'i kullanma sürem 3 ayı geçmesine rağmen hala 7 saniyede açılıyor mesela :)

7 saniye nedir ya ? 2013 Retina MacBook pro'lar 13.6 saniyede açılıyor

Ama haklısın mac yavaşlamayan bir işletim sistemi.

• quote:

Orijinalden alıntı: The DarkMaster

quote:

Taraflı bir cevap vereceğim; Macbook Air Ama esas cevap şurda gizli, macbook sahibi olunca tarafsız bakamıyorsunuz olaya :) bilen anlar diyelim. Teknoloji marketlere gidip notebookları kurcalamayı çok severim. Malesef Macbook harici her notebook ya daha az kaliteli ya da macbook çakması gibi gelmeye başladı. Fanboy dedikleri kavrama hızla ve zevkle yol alıyorum sanırım He donanımsal özellikleri açısından baktığınızda kıyaslarken kesinlikle birinin Windows diğerinin Mac Os X olduğunu hesaba katarak kıyaslayın derim. Diğeri kağıt üzerinde daha güçlü gözükebilir ama Mac Os X işletim sisteminin nimetleri ve hafifliği durumları eşitliyor hatta burun farkıyla Macbook Air'i öne geçiriyor zaman zaman.. Örnek verecek olursak; Windows'u 3 ay sonra ilk aldığınız gibi kullanamayacaksınız malesef ne kadar iyi kullanıcı olursanız olun ama Mac Os X'i kullanma sürem 3 ayı geçmesine rağmen hala 7 saniyede açılıyor mesela :)

Macbook Air'im 7 saniyede açılıyor genelde. Bazen 8-9 saniyeyi buluyor. Üstelik 3 ay geçmesine rağmen açılış süresinde hiçbir değişiklik ve yavaşlık olmadı. Sadece kapanış süresi macbook kullanım şekline göre değişiyor, bazen 1-2 saniyede tık diye kapanıyor. Bazen de yoğun kullandıysan kapatma süresi 15 saniyeyi bulabiliyor.

• Macbook air derim ben bootcamp ile windows kurarsaniz hic bir stabilite sorunu yasamazsiniz bende en iyisinden macte var windows pcde var inan windowsa elim gitmiyor useniyorum kullanmaya.
  • Bu arada macbook pro retinaciyim retine ekran rakipsiz be full hdden bile iyi bu kadar fark olacagini bilmiyordum kesinlikle super.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lazeran

Macbook air derim ben bootcamp ile windows kurarsaniz hic bir stabilite sorunu yasamazsiniz bende en iyisinden macte var windows pcde var inan windowsa elim gitmiyor useniyorum kullanmaya.

yalnız bootcamp ile wondows kurulmak isteniyorsa en az 256 gb alınmalı alan yetmez yoksa
  • quote:

Orijinalden alıntı: tkzkn

quote:

Orijinalden alıntı: Lazeran

Macbook air derim ben bootcamp ile windows kurarsaniz hic bir stabilite sorunu yasamazsiniz bende en iyisinden macte var windows pcde var inan windowsa elim gitmiyor useniyorum kullanmaya.

yalnız bootcamp ile wondows kurulmak isteniyorsa en az 256 gb alınmalı alan yetmez yoksa

Bende bunu arastiriyordum son gunlerde,ki cogu yerde bu sekilde belirtilmis.almisken 256 gb almak en iyisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wilshire -- 21 Mart 2013; 3:57:04 >
  • quote:

quote:

quote:

Macbook Air'im 7 saniyede açılıyor genelde. Bazen 8-9 saniyeyi buluyor. Üstelik 3 ay geçmesine rağmen açılış süresinde hiçbir değişiklik ve yavaşlık olmadı. Sadece kapanış süresi macbook kullanım şekline göre değişiyor, bazen 1-2 saniyede tık diye kapanıyor. Bazen de yoğun kullandıysan kapatma süresi 15 saniyeyi bulabiliyor.

o bekleme konumundan açılış olmasın? Win8 de artık böyle yapıyor. Gerçek açılış değil ama bu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

quote:

quote:

o bekleme konumundan açılış olmasın? Win8 de artık böyle yapıyor. Gerçek açılış değil ama bu.

Açılış süresi hocam, kaldı ki bekleme konumundan açılmak 1 saniye falan sürüyor zaten. Bu arada Mac Os X'ten bahsediyoruz, Win8'le alakamiz yok :)

• Orijinalden alıntı: TaKo
    ....

...Bu arada Mac Os X'ten bahsediyoruz, Win8'le alakamiz yok :)

onun farkındayım. sadece aynı tarz bir açılıştır filan diye düşündüm. hala da şüpheliyim. 1 sn de bekleme konumundan çıkmak süper. benim bahsettiğim stand by değil ama, tüm belleğin diske yazılıp gücün tamamen kesilmesi ve tekrar açılırken diskten tekrar okunması durumu. 1 sn de bunun olması pek mümkün görünmüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

onun farkındayım. sadece aynı tarz bir açılıştır filan diye düşündüm. hala da şüpheliyim. 1 sn de bekleme konumundan çıkmak süper. benim bahsettiğim stand by değil ama, tüm belleğin diske yazılıp gücün tamamen kesilmesi ve tekrar açılırken diskten tekrar okunması durumu. 1 sn de bunun olması pek mümkün görünmüyor.

Gerçek açılış, yani tamamen kapanıkken tamamen açılması 7, bilemedin en fazla 10 saniye sürüyor. Bekleme konumundan kastınız nedir tam olarak anlayamadım ama ekranı kapatınca veya uyku moduna geçince tekrar kullanılmaya hazır hale gelmesi tek tuşla 1-2 saniyede gerçekleşiyor bende. Sizin demek istediğiniz bu mu tam algılayamadım :) ama dediğim gibi macbook'un kapalı bir halden tamamen açılması maksimum 10 saniye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaKo -- 3 Nisan 2013; 14:36:33 >

• Bataryayı çıkartıp geri taktıktan sonraki açılış süresinden bahsediyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.