Merhaba ben mühendislik öğrencisiyim. Macbook'a geçmek istiyorum. Android, python, c++ programlama yapıyorum. adobe photoshop ve illustrator kullanıyorum. ve swiftUI programlamaya da başlamak istiyorum. Ayrıca video editleme yapıyorum. Acaba macbook air 16gb ram 1TB işimi görür mü yoksa macbook pro 14' başlangıç konfigrasyonu 16gb ram 1TB i mi seçmeliyim? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F01A78705 -- 11 Kasım 2021; 16:11:46 > |
Macbook Air mi macbook pro 14' mi seçmeliyim?

-
-
Multitasking = kaynaklara yüklenmek = ısı açığa çıkması
Air in fansız olması sebebiyle ara ara ısıyla karşılaşmanız muhtemelen
16gb ve 1tb ye ihtiyaç duyan biri için fan gerekir herhalde diye düşünüyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar, yazılım konusunda mobil harici ya da görsel ağırlıklı yazılım dışında fark oluşturmaz gibi geliyor. Mobilde de android için emülatör çalışıyor. Youtube videolarından izlediğim kadarıyla onunla ilgili bir sıkıntı hatırlamıyorum air'de. Emulatör konusunda emin olmak için diğer kullanıcı yorumlarına bakabilirsiniz.
Harici Ekran
Harici ekran konusunda 13 inch modellerde harici olarak 1 ekran takabiliyorsunuz. Ek olarak ipad varsa ipad'i de sidecar ile kablosuz ekran olarak kullanabiliyorsunuz. Eğer 2 tane harici ekran bağlarım kod yazarken derseniz 13 inch modellere giderseniz DisplayLink teknolojisini içeren ek bir aparat almanız gerekiyor ki TR'de 2000 TL civarı satılan hublar oluyor bunlar da. 14 inch olana yönelmek daha mantıklı oluyor bu noktada.
Depolama
Alternatif olarak 1 tb depolamalı olandan almazsanız harici depolama da kullanılabilir. Ama 256gb depolama az gelir gibi geliyor bana. 512 gb ssd'li modeli alıp, 2000-2500 TL arası Sandisk Extreme Portable 2 tb olan f/p olabilir (Daha hızlı seçenekler de var ihtiyaca göre). Youtube'da genelde video kurgulayan kişiler kendi işlerinden örnekleyerek tanıtım / karşılaştırma yaptığı için bu şekilde kullanımlarını görmüştüm 13 inch videolarında. Ama 1 tb yeterli olursa 1 tb model de satın alınabilir tabi. Video editleme konusunda da air'in yeterli olacağını söylüyorlardı 4k videolarda bile.
Boyut
Onun dışında ekran boyutu ve ağırlık olarak; Air biraz daha hafifti ve fazla yer kaplamadığı için eğer okula götürüp kullanacaksanız daha avantajlı olabilir taşınabilirlik açısından. Ama 14 de taşınabilirlik ve yer açısından aşırı büyük değil 16 inch gibi. Eğer kampüste vs kullanacaksanız Air'in şarjı daha uzun gidecektir 14 inch'e göre.
14 inch
14 inch'in ekranı 120hz, xdr, mini led olduğu için daha güzel diyorlar ama dediğiniz işler için pek farketmeyecektir, video içerik tüketiminde özellikle artısı olabilir. Portlardan da type-c hub taşımadan hdmi port ve sd kartı (video editlediğiniz için) artısı var. Hoparlör konusunda da 16 inch > 14 inch > 13 inch olarak belirtiyorlar.
Aklıma gelenler bu şekilde
Kendim deneyimlemedim ama son zamanlarda alacağım için epey araştırıyorum, hatırladıklarım bu şekilde.
-
Forumda bir sorun var gibi, uzun mesajlar göndermiştim şu an gözükmüyor, o yüzden de düzenleyemedim mesajları. Bir kaç kere göndermiş bulundum
-
evet şu an 7 mesaj var gözüküyor fakat forumda 3 cevap okunabiliyor.
-
2380 karakter gözüküyor yazdığım yanıtta ama kenara yedeklemiştim, özel mesaj olarak ayrı ayrı gönderdim. Sorun oluyor gibi forumda uzun yanıt gönderince, anlayamadım
-
ben yeni aldım. python'da başlangıç seviyesi programlar yazdım herhangi bir ısınma olmadı. pro ile aynı işlemci olduğu için bence air alıp ram ve hafızayı yükseltmek daha mantıklı gibi. gerçekten ısı sorunu yaşarsan da en kötü ihtimal evdeki setup'ına fanlı bir stand ekleyebilirsin.
bu arada matlab ile bir işin varsa da ryzen 3600, rtx 2070 sistemimden daha iyi çalıştırdığını söyleyebilirim. benim yaptığım işlemlerde şu ana kadar ne python'da ne matlab'da asla ısınmıyor..
1TB'ın ise fazla oldugunu düşünüyorum. 512 / 16 işini görecektir. yanına bir adet ssd satın alman daha uygun olur ille lazım olursa.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdaminTeki -- 13 Kasım 2021; 21:31:8 > -
14 veya 16 pro
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X