Merhabalar, 2 Gün önce MacBook Air i5 512 GB 2020 modelini sipariş verdim. Fakat hala şüphelerim var. İki ürün de aynı fiyatta fakat Pro versiyonu 8. nesil işlemciye ve 256 GB kapasiteye sahip diye Air versiyonunu tercih etmiştim. Sorun şu ki Air versiyonunda sıcaklık problemleri oluyormuş. Pro versiyonunda soğutma sisteminin daha iyi olduğunu söylüyorlar. Sizce satın aldığım MacBook Air'i, Pro versiyonu ile değiştirmeli miyim? Apple böyle bir değişim yapıyor mu çünkü ürün daha elime geçmedi bile. PRO AIR ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jjrousseau -- 17 Ekim 2020; 19:30:26 > |
MacBook Air i5 512 GB 2020'yi Pro ile değiştirme
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Elbette. Ayrıca Air serisindeki işlemciler biraz kırpılmış halde. Pro serisindeki i5 8.nesil, Air serisindeki i5 10.nesilden daha iyi bir işlemci.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben henüz almadım ama aynı konuda bende düşünüyordum. işlemci kırpılmış derken tam olarak neyi kastediyorsunuz? Birde bu Airlerdeki sıcaklık olayı nedir? ısınmamı yapıyor cihaz?
-
Düşük güç tüketimli. Testlere bakarsanız şöyle bir durum var aşağı yukarı:
i5 10.nesil kırpılmış-------- tek çekirdek: 140 çok çekirdek: 448 puan
i5 8.nesil --------------------- tek çekirdek: 166 çok çekirdek: 748 puan
i5 10.nesil* ------------------ tek çekirdek: 169 çok çekirdek: 770 puan
*bu macbook pro 2020 modelde olan çekirdek.
Yani 2020 Air'de kullanılan i5 10.nesil; bir önceki neslin ve kırpılmamış i5 10.neslin epey gerisinde. Buna dikkat etmek lazım.
Aydınlatıcı yanıtınız için teşekkür ederim. Peki bu ısınma durumu hakkında bir bilginiz var mı?
i3 2020 güzel çalışıyor. Yine Pro modelleri de normal oranlarda ısınıyor. Aslında yük altında tüm cihazlar ısınır. Sorun şu ki:
i5 2020 yük altında aşırı sesli çalışıyor. Ve sıcaklığı düşürmekte pek başarılı değil. Performans olarak zaten verileri yukarıda belirttim.
aşağıdaki air ve Pro arasında RAM farkı var ve fiyatları aynı hangisi tercih edilmeli bu işlemci kırpılmışlığı 16 GB RAM örter mi?
AIR 11.099₺
1.1 GHz 4 çekirdekli 10. nesil Intel Core i5 işlemci, 3.5 GHz’e kadar Turbo Boost
16 GB 3733 MHz LPDDR4X bellek
256 ssd
PRO
1.4 GHz 4 çekirdekli 8. nesil Intel Core i5 işlemci, 3.9 GHz’e kadar Turbo Boost
8 GB 2133 MHz LPDDR3 bellek
256 ssd
Ne yapmak istediğiniz önemli. Ne amaçla alıyorsunuz?
Profesyonel işlerde kullanmayacağım aslında ama örnek verecek olursam şuanda mac book Pro mid 2010 model cihaz var Microsoft temas uygulamasında aşırı ısınıyor fan açıyor. En azından o işlerde rahat çalışacak bir makine arıyorum ve üst üste uygulama açıldığında kasmasın bekletmesin
Sonuçta i5 i3 ten daha iyi bir işlemci olmasına rağmen bu ısınma durumu neden var bilginiz var mı bu konuda?
-
Çok teşekkür ederim detaylı açıklama için. Gerçekten çok ilginç bunu hangi akla hizmet yapmış Apple acaba.
mac air den baya uzaklaştım bu noktada. Bugün Vatan a uğradım orda bana şu cihazı önerdiler bir mac air fiyat bandında. Nasıl bir değerlendirmeniz olur?
DELL VOSTRO 14 5401 CORE İ7 1065G7 1.3GHZ-8GB RAM-512GB SSD-MX330 2GB-14"W10 PRO
9500 liraya pahalı. Bu fiyata MacBook Pro alınabilir. Veya 6500 liraya satılan Matebook 13 bence daha bir Air alternatifi gibi duruyor. Kendim de bir ay kullandım, güzel cihazdı.
En ucuz MAc Book pro şuan 11.199 ₺ apple da 9500 ₺ nerden bulabilirim Pro model?
mateBook a baktım biraz youtube incelemeleri ve yorumalarda ısınma ve buna bağlı olarak fanın çok çalışması hakkında bazı şikayetler gördüm. Sizin tecrübeniz nasıldı?
6500₺ olan AMD işlemcili olan modelden bahsediyorsunuz sanırım.
İntel işlemcili olanda 512 Gb ssd ve birde çoklu bağlantı aparatı ile beraber 8400₺ ye satılıyor.
bu anlamda hangi model mantıklı sizce ?
-
AMD işlemcili olanı kullandım. Son derece sessiz bir bilgisayardı. 45-50 sekme açtığımda elbette fan sesi oluyordu ama normal ve kesinlikle sessiz ortamda ancak rahatsız edecek kadar.
apple eğitim mağazasında 10.500 yanında kulaklık veriyor. Kulaklığı 900e bir günde satarsınız :)
tabii 1500 lira farkla 16GB ram de alınabilir. MacBook Air için ise mağazada deneyebilirsiniz. Esasında i3 modeli temel işler için sorun çıkarmaz. Ama beş sene gider mi derseniz bence bu seneki hiçbir MacBook 5 sene gitmez. Malum Arm işlemciler yolda.
keza amd tarafında 3500u ile 4500u arasındaki artış da çok belirgin. 5500u geliyor yakında.
ama şu da var: dolar kuru. Ve güncel kurda Amerika’dan almakla buradan almak arasında fark yok hatta kimi modeller daha ucuza geliyor :)
Doğru söylüyorsunuz evet katılıyorum .
Dünden beri biraz araştırdım YouTube olsun ürün yorumları olsun ama şu 14D (5799₺)olan model ile 13 MateBook (6499₺) farkını tam anlamadım aralarında o fiyat farkını oluşturan sebep nedir ? İkiside amd işlemcili erkanlarında da bir fark yok boyut dışında farkı ne yaratıyor?
birde bunların yanında intel işlemcili model var onun fiyatında 8400₺ üstünde 512 ssd var. Sizce hangi makine mantıklı ? İntel olana işlemcisi ve 2 kat büyük ssd için değer mi ?
Bence MacBook yönelmek mantıklı. Çünkü macOS iyi bir sistem. Aynı zamanda zam gelmedi ve Amerika fiyatına alabiliyoruz. Uzun vadede de elden çıkarmak kolay olur.
Bunun dışında D14 ortalama eh işte bir ekran kalitesi ile geliyor. Kasa kalitesi de ortalamanın biraz üstü. Matebook 13 ise 2k ve oldukça kaliteli bir ekran ve iyi bir kasa kalitesiyle geliyor.
Aslında kağıt üstünde çok iyi cihaz ben de çok memnundum kullanırken. Lakin tek eksiği bir MacBook Pro değil:)
Bugün bir teknosa da Huawei nin ürünlerini inceleme fırsatım oldu. D 14 ün ekranını pek beğenmedim. Ama i5 işlemcili MateBook 13 kasa olsun ekran olsun güzel duruyor hatta öyleki ekran kasa oranı bakımından Apple dan daha keyifli bir ekranı var.
Aslında telefon olarakta iphone kullanıyor olduğumdan dolayı ekosistem içinde kalmak istiyorum Mac üzerinde Notları ve anımsatıcaları kurup kontrol etmek gelen çağrıyı ve sms i direk bilgisayar üzerinden cevaplamak gibi avantajları kullanmak cazip geliyor. Bu yüzden en baştan benim işimi air görecektir diye düşünmüştüm ama bu i5 lerdeki ısınma ve soğuyamama olayı beni makineden soğuttu. 2020 yılında da i3 işlemciye para vermek istemiyorum.
dediğiniz gibi ya en ucuzundan
1.4 GHz 4 çekirdekli 8. nesil Intel Core i5 işlemcili macBook pro ya gireceğim 10.500₺
Yada başka bir makine düşüneceğim. Huawei nin MateBook 13 üde 8300₺ pek ucuz değil açıkçası
Ve ondan da belli ölçüde ısınma ve fan sesi eleştirileri var.
-
- Bir konuda fikrinizi almak isterim. Tamam Mac air lerde bir ısınma ve fan sorunu ve 10. nesi işlemci olmasına rağmen kırpılmış olmasında dolayı Pro modellerde ki 8. nesil işlemciden daha az performans gösteriyor ama 2 bilgisayarın kıyaslamalarını incelerken mac Book air de 8 GB 3733 MHz LPDDR4X bellek bulunurken macBook Pro da 8 GB 2133 MHz LPDDR3 bellek bulunması açsından air modeli övende olduğunu gördüm.
- Bu nekadar fark yaratır air in ddr4 belleği olması
-
Merhaba hocam, elbette elimden geldiğince cevap vermeye çalışayım. Air modelindeki bellek daha iyidir. Aradaki fark ram ihtiyacı olan her işlemde görülebilir. Ama genel olarak daha iyi bir işlemci olduğundan MacBook Pro daha iyi çalışacaktır.
Ama şu da var: Zaten MacBook Air i3 dahi gündelik işler için yeterli olacaktır. i5 biraz daha geleceğe dönük bir hamle olur. MacBook Pro ise daha sessiz daha performans veren bir tercih. Tabi daha sessiz olmasına rağmen biraz daha fazla ısınıyor. Aslında bu biraz da fan yönetimiyle alakalı. 8000rpm de çalışan fanlar sistemi soğutur ama katlanılması güç bir gürültü yaratır. 2700rpm de biraz daha sıcak ama tamamen sessiz bir laptop elde edilir.
imkan varsa 16Gb bellek yine iyi olur. Ayrıca 17 Kasım (veya 19 Kasım) MacBook etkinliği var ve yeni Arm seriler tanıtılacak. Aceleniz yoksa size tavsiyem 25-26 Ekim gibi siparişi oluşturun,10 Kasım gibi teslim alırsanız yeni serilere bakar öyle hareket edersiniz zira 15 gün iade hakkınız var eğer Apple üzerinden alırsanız.
Aynı zamanda ikinci elde de zarar edeceğinizi sanmıyorum. Hatta AirPods ile birlikte geldiğini düşünürsek 1000 liraya onu satmanız dahilinde beğenmezseniz MacBook da 100-150 lira zararla kolaylıkla satılabilir.
Size tavsiyem yine imkan varsa Apple store yoksa bir mağazada denemeniz. Arkadasım zoom için i3 olanını aldı ve çok memnun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- dell laptop alınır mı
- game garaj laptop alınır mı
- macbook nedir
- gt740 4gb oyun performansı
- autocad için laptop önerisi 2024
- en iyi laptop çantaları
- en iyi laptop markaları
- yazılım için laptop
- hx işlemci nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X