Şimdi Ara

Macbook Air Hakkında Sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Biliyorsunuz Apple Ekim ayında yeni Macbook Air'i piyasaya sürdü. Bende çeşitli yerlerden bu bilgisayar hakkında araştırma yaptım. Youtube'dan bir çok video izledim. Bana gerçekten çok hoş ve kullanışlı bir bilgisayar geldi. Hafifliği ve inceliği beni çok etkiledi. Açıkçası almayı kafama koydum.

    Almak istememin ilk sebebi şuan ki bilgisayarım. 2006'ta almıştım bunu. O zamana görede o kadar iyi bir bilgisayar değildi ama iş görüyordu. Zaman geçince eskimeye başladı, bir sürü ekran kartı cart curt derken benim bilgisayar oldu size tarihi eser. Hiç bir oyunu çalıştırmıyor, sürekli takılıp sorun çıkarıyor ve sürüsüne bereket bir ton sorun daha. Üstüne bide formattan dönerken kasayıda düşürdük, tuz biber oldu. Sorunlarında bıktım anlayacağınız. Ekran kartını, ramini falan yeniliyim desem araştırmasıydı falan filan uğraşmak istemiyorum + ödevdi, sunumdu, projeydi derken bir laptopa ihtiyac duymaya başladım. Hafif ve kolay taşınabilir olmasını o yüzden sevdim.

    Fakat almadan önce buraya bir danışayım dedim, eğer bilgili arkadaşlar sorularımı cevaplarlarsa memnun olurum.

    -Fiyat aralığı 2.500 TL'den 6.000 TL'ye kadarmıi duyduğuma göre, özelliklerine göre değişiyormuş. Siz hangisini tavsiye edersiniz? (Bütçe olarak henüz birşey düşünmedim ama birikmiş paramın üstüne ekleyerek kendi çapımda bir bütçe oluşturabilirim yaza kadar.)

    -Sizce Türkiye'den mi almalıyım, yoksa Amerika'dan bir tanıdık vasıtasıyla mı getirtmeliyim?

    -Her ne kadar bir laptop olsada oyun oynamak isterim tabii ki. Fakat trackpad ile çalıştığı için oyun oynaması çok zor olacaktır. Oyun oynayacağım zaman mouse takabilir miyim?

    -Oyun bilgisayarı olmadığını biliyorum fakat sizce oyun oynamak için kapasitesi nasıl? Yani çok ısınıyormu, takılma yapıyor mu?

    -MAC OS X işletim sisteminin kullanımı kolay mı? Öğrenmekte zorluk çeker miyim?

    Cevaplarsınız sevinirim, şimdiden teşekkürler.







  • -Ekran secenekleri 13 ve 11 inch, ihtiyaciniza gore belirlemeniz gerek. Bu nedenle su model cok iyi, alin diyemem (ben bana daha uygun oldugu icin 13 inch aldim)

    -ABDden alma ihtimaliniz varsa elbette oradan getirtin, 1000 TLye yakin kar edebilirsiniz modele gore.

    -Tabiki, mouse takabilirsiniz.

    -Evet, oyun actiginizda alet cok isiniyor (tabi diger laptoplara gore baya az sicakligi ama normal kullanima oranla baya isiniyor) ve fan da gurultulu calisiyor.

    -Cok kolay bir sekilde alisirsiniz, ozellikle bilgisayarla icli disliysaniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.