Şimdi Ara

MacBook Air çok fazla ısınıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
5.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Chrome'da flash block tarzı eklenti kullanmıyorsanız mac ısınır bu normaldir. Garantiye göndermeniz çözüm olmaz. Fanın işlem yapmazken 1200 devirde çalışması normaldir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • fanlar küçük olduğundan yüksek devirler normaldir..
  • Herhangi bir tarayıcıda youtube html5'i aktif ederek (şuradanhttps://www.youtube.com/html5?gl=TR&hl=tr )
    Yada benim gibi twitch kullanıcıysanız izlediğiniz herhangi bir streamın sonuna /HLS eklemeniz yeterli.İnternet hızınız yeterli değilse bazı zamanlar kalite düşüşü yaşayabilirsiniz.
    Bu sayede flash kullanmazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mogosan

Herhangi bir tarayıcıda youtube html5'i aktif ederek (şuradanhttps://www.youtube.com/html5?gl=TR&hl=tr )
    Yada benim gibi twitch kullanıcıysanız izlediğiniz herhangi bir streamın sonuna /HLS eklemeniz yeterli.İnternet hızınız yeterli değilse bazı zamanlar kalite düşüşü yaşayabilirsiniz.
    Bu sayede flash kullanmazsınız.

Hocam tamamda ısı 60-70 leri gördügünde fanlar hala 1200 de calısıyor. 80 dereceyi gecince fan hızı artmaya baslıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mar00N -- 6 Temmuz 2014; 11:34:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilmiyorum ama yazdıklarınız bana sorun var gibi gelmedi.Arzu ederseniz Smc reset'le sensörleri sıfırlayabilirsiniz.Benimde fanlarım 70-80 arası artmaya başlıyor.Bir sıkıntısını görmedim.Isınma sorunu derseniz,burda çıkıpta bir kişi - hem flash kullanıyorum hemde bilgisayarım ısınmıyor, diyemez.Isınır çünkü.Fırın tepsisi gibi olur hemde.
  • quote:

Bilmiyorum ama yazdıklarınız bana sorun var gibi gelmedi.Arzu ederseniz Smc reset'le sensörleri sıfırlayabilirsiniz.Benimde fanlarım 70-80 arası artmaya başlıyor.Bir sıkıntısını görmedim.Isınma sorunu derseniz,burda çıkıpta bir kişi - hem flash kullanıyorum hemde bilgisayarım ısınmıyor, diyemez.Isınır çünkü.Fırın tepsisi gibi olur hemde.

Hocam tertero arkadaşın dedigine göre bilgisayarımda problem var gözüküyor. Ama emin değilim bende. Smc reset deniyim bakalım. Nasıl yapacağımı söyleyebilirmisiniz size zahmet olmazsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mar00N -- 6 Temmuz 2014; 13:14:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bilmiyorum ama yazdıklarınız bana sorun var gibi gelmedi.Arzu ederseniz Smc reset'le sensörleri sıfırlayabilirsiniz.Benimde fanlarım 70-80 arası artmaya başlıyor.Bir sıkıntısını görmedim.Isınma sorunu derseniz,burda çıkıpta bir kişi - hem flash kullanıyorum hemde bilgisayarım ısınmıyor, diyemez.Isınır çünkü.Fırın tepsisi gibi olur hemde.

hem flash kullanıyorum hem de bilgisayarım ısınmıyor. sizin bilgisayarda da sorun var galiba...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tertero

quote:

hem flash kullanıyorum hem de bilgisayarım ısınmıyor. sizin bilgisayarda da sorun var galiba...

Bilgisayarın iyiymiş kardeş, güle güle kullan

• quote:

quote:

Hocam suan safari kullanıyorum chrome kullanmıyorum.İGetter ile indirme yapıyorum ve safari acık 50 derece sıcaklık gösteriyor. Chrome actım 68 derece oldu. Sanırım sorun chrome'da. Ama bazen 60-70 lere cıkabiliyor. Gelecek cevaplara göre zorluya gidip gitmeyeceğime karar vereceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mar00N -- 6 Temmuz 2014; 13:17:01 >

• Mar00N kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten normal ( herhangi bir işlem yapmaksızın ) sıcaklık 30-40 derece arasıdır. İşlem sırasında 50 derece kabul edilebilir bir değer. Size ayrıca önerim Safari eklentiler kısmından clicktoflash eklentisini kurmanızdır. Böylelikle Flash yoğun internet sitelerinde gereksiz reklamların, hem görünmesini hem de işlemcinizi yormasını engellemiş olursunuz. İstediğiniz zaman görmek istediğiniz örneğin flash video'yu sadece üzerine tıklayarak açabilirsiniz.

Chrome yerine safari kullanmanız ayrıca enerji tasarrufu yapmanızı da sağlar. Pil gücü ile çalışırken bunu rahatlıkla deneyimleyebilirsiniz.

Flash içeriklerinin şuan hem işletim sistemini yorduğu hem de pc kasasını ısıttığı tüm dünyanın kabul ettiği bir gerçektir. Fan belirli bir sıcaklıktan sonra devreye girer ve kasayı soğutmaya çalışır. Clicktoflash eklentisi de belirli bir ihtiyaç nedeniyle yapılmış ve çoğu kişi tarafından tüm dünyada kullanılmaktadır.

Keşke flash kullandığımız zaman pc ısınmasa, fanlar çalışmasa, işlemci yorulmasa... Ama şuan böyle ve tedbirlerimizi buna göre almamız gerekiyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: sharky25ant

Hocam zaten normal ( herhangi bir işlem yapmaksızın ) sıcaklık 30-40 derece arasıdır. İşlem sırasında 50 derece kabul edilebilir bir değer. Size ayrıca önerim Safari eklentiler kısmından clicktoflash eklentisini kurmanızdır. Böylelikle Flash yoğun internet sitelerinde gereksiz reklamların, hem görünmesini hem de işlemcinizi yormasını engellemiş olursunuz. İstediğiniz zaman görmek istediğiniz örneğin flash video'yu sadece üzerine tıklayarak açabilirsiniz.

Chrome yerine safari kullanmanız ayrıca enerji tasarrufu yapmanızı da sağlar. Pil gücü ile çalışırken bunu rahatlıkla deneyimleyebilirsiniz.

Flash içeriklerinin şuan hem işletim sistemini yorduğu hem de pc kasasını ısıttığı tüm dünyanın kabul ettiği bir gerçektir. Fan belirli bir sıcaklıktan sonra devreye girer ve kasayı soğutmaya çalışır. Clicktoflash eklentisi de belirli bir ihtiyaç nedeniyle yapılmış ve çoğu kişi tarafından tüm dünyada kullanılmaktadır.

Keşke flash kullandığımız zaman pc ısınmasa, fanlar çalışmasa, işlemci yorulmasa... Ama şuan böyle ve tedbirlerimizi buna göre almamız gerekiyor...

Hocam zaten safaride click to flash kullanıyorum. Chrome'da kullanmıyordum. Başka bir önlem alabilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mar00N -- 6 Temmuz 2014; 14:01:32 >

• quote:

silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tertero -- 2 Mart 2016; 5:00:35 >

• chrome osx'te iyi bir seçenek değil. Bir kere osx'teki chrome hala 32 bitte çalışıyor haberiniz var mı?

Bu durum devamında hem java hem de flash eklentilerinin de 64bit versiyonlarına göre daha düşük performansta çalışmalarını sağlıyor.. Windows ve Linux ortamında chrome'dan başka tarayıcı kullanmıyorum fakat osx'te chrome'un durumu çok iç açıcı değil. İlla safari kullanmam diyorsanız o zaman en azından firefox gibi tarayıcıları deneyin derim..
  • @dreampowder

Hocam bende chrome'dan başka tarayıcı kullanmazdım ama artık safari kullanıcam yapıcak birşey yok madem.

@tertero

Hocam termal macundan kaynaklanıyor diyorsunuz. Zorluya gidince termal macunu değiştirseler düzelirmi yoksa cihazın komple değişmesimi lazım?
  • komple değişime ne gerek var, tamire ver onlar gerekeni yapar zaten. fanda bi sorun varsa onu da değiştirirler. 2500 3000 liralık cihaz alıyoruz chorme safari mozilla ne kullandığının önemi yok. eğer gerçekten cpu %25 %30 yükte bile çok ciddi ısınıyorsa bir sorun var demektir. (ısınmadan kastım alt tarafın ve klavyenin tamamen ısınması, eğer sadece ekran ile klavyenin birleştiği bölümde bir ısınma varsa ve bu ısınma yayılmıyorsa sorun yok o bölgenin ısınması normal). cpu boşta sıcak havalarda bile max sıcaklık 45 derece civarıdır eğer bunun üzerindeyse biran önce geniusbar a git.
  • quote:

komple değişime ne gerek var, tamire ver onlar gerekeni yapar zaten. fanda bi sorun varsa onu da değiştirirler. 2500 3000 liralık cihaz alıyoruz chorme safari mozilla ne kullandığının önemi yok. eğer gerçekten cpu %25 %30 yükte bile çok ciddi ısınıyorsa bir sorun var demektir. (ısınmadan kastım alt tarafın ve klavyenin tamamen ısınması, eğer sadece ekran ile klavyenin birleştiği bölümde bir ısınma varsa ve bu ısınma yayılmıyorsa sorun yok o bölgenin ısınması normal). cpu boşta sıcak havalarda bile max sıcaklık 45 derece civarıdır eğer bunun üzerindeyse biran önce geniusbar a git.

Teşekkürler hocam ozaman bana apple store yolu göründü. Son soru olarak orda bırakmama gerek yok cihazı dimi? Yani hemen yapıp verirler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mar00N

quote:

komple değişime ne gerek var, tamire ver onlar gerekeni yapar zaten. fanda bi sorun varsa onu da değiştirirler. 2500 3000 liralık cihaz alıyoruz chorme safari mozilla ne kullandığının önemi yok. eğer gerçekten cpu %25 %30 yükte bile çok ciddi ısınıyorsa bir sorun var demektir. (ısınmadan kastım alt tarafın ve klavyenin tamamen ısınması, eğer sadece ekran ile klavyenin birleştiği bölümde bir ısınma varsa ve bu ısınma yayılmıyorsa sorun yok o bölgenin ısınması normal). cpu boşta sıcak havalarda bile max sıcaklık 45 derece civarıdır eğer bunun üzerindeyse biran önce geniusbar a git.

Teşekkürler hocam ozaman bana apple store yolu göründü. Son soru olarak orda bırakmama gerek yok cihazı dimi? Yani hemen yapıp verirler?

orda bırakıcaksın. ama randevusuz gidemezsin önce internetten randevu al.

• quote:

quote:

fan hiç belli bir sıcaklıktan sonra devreye girermi arkadaşım, sıcaklıkla beraber hızlanır yada yavaşlar. sıcaklık belli bir noktaya gelinceye kadar 1200-1500 rpm lerde çalışan ama sıcaklık artınca (70-80 derece) birden hız artıran fanlarda bir sorun var demektir. bugüne kadar yurtdışından gelen macbook air larda böyle bir sorun hiç görmedim ama ne yazıkki türkiye de satılanlarda böyle bir sorun var demekki. bu masaüstünde de böyledir.

sorun tamamen termal macunla ilgilii, masaüstü bilgisayarınızı açıp cpu üzerine normalden 3 4 kat fazla termal macun koy bakalım ne oluyor.

Devreye girer derken kastım hızlanır demekti zaten...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mar00N

quote:

orda bırakıcaksın. ama randevusuz gidemezsin önce internetten randevu al.

Tamam hocam biliyorum randevü alıcağımı. Daha önce iphone icin gitmistim. Peki kaç gün içinde gidip almalıyım sizce

• quote:

quote:

Benim,kardeşimin,ofis arkadaşlarımın hepsinde sorun var galiba.Ne kadar büyük rastlantı değil mi ?
    Apple bile bu durumu kabul etmişken,ki 2010'dan beri flash player install edilmiş halde ürün çıkartmazken(ısınma,yüksek cpu,enerji tüketimi vs) kalkıp benim bilgisayarım ısınmıyor demeniz çok enteresan.Flash'tan anladığınız candy crush filan mı ?
    edit 1:Os x üzerindeki tarayıcılardan zerre kadar anlamıyorsunuz bari yanlış yönlendirmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mogosan -- 6 Temmuz 2014; 17:00:21 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.