Şimdi Ara

Macbook 2.1 ve Home Theather deneyimlerim..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, daha önce kendimde forumlarda çok araştırdığımdan, şu anda evde kendi yaptığım home theather sisteminin incelemelerini buradaki arkadaşlarla paylaşayım dedim.

Öncelikle sistemi özetlemek gerekirse:

Macbook 2.1 (perynn işlemcili) + 4gb Ram
    LG Home theather system (optik girişli, 1080p upscale destkeli, gerçi bu özelliğe gerek yok)
    Philips 42'' Full HD LCD televizyon.

öncelikle Macbooku Optik kablo ile home theather sisteme, Mini DVI - DVI oradanda DVI-HDMI çıkış ilede televizyona bağladım. Yanlız çözemediğim bir şekilde OSX 1080i den yukarı çözünürlük vermiyor. Parallels ile Windows XP açtığımda ise srunsuz bir şekilde 1080p çıkış veriyor. ama yinede OSX üzerinden 1080i görüntü renk ayarları ve görüntü kalitesi bakımından windowsun çok önüne geçiyor, sanırım driver alakalı bir durum.

internette birçok forumda "Macbook Optik çıkışından 5.1 ses verirmi" diye soruluyor, cevabım EVET veriyor. ama tabi seyrettiğiniz dosya AC3 veya benzeri 5.1 decoder ile kaydedilmişse.

Film oynatıcı yazılım olarak ilk başta sadce VLC plyerı kurdum ve sonuç çok kötüydü. nedense OSX üzerinde 720p ve bluray ripleri frame atlayarak göstedi. aynı sorunu windowsta 1080p çıkışta VLC player ile sorunsuz görüntü çıkışı aldım fakat windowstada VLC Playerda Optik çıkıştan(SPDIF) ses alamadım. yanlızca analog çkış ses verdi.

bu arada belirtmek isterim, frame atlama olayı yanılzca filmi televizyondan göstermek istediğimde oluyordu, yoksa macbook kendi ekranında filmi sorunsuz oynatıyor.

windowsu sırf film yüzünden açmak zorunda kaldığımdan biraz araştırma yaptım ve "Perian" isimli quicktime plugini buldum. görüntüde yine problemler vardı. son olarak VLC (videolan) media playerın disk imajında "Delete_preferences" diye bir script buldum. bunu çalıştırdıktan sonra hem quicktime da hemde VLC player da mükemmel sonuç aldım. hem 5.1 ses çalışıyor hemde 1080i görüntü çıkışı alıyorum.

yanlız burada unutulmaması gereken birşey var, VLC playerda 5.1 ses almak için ayarlar kısmından "Use SPDIF when available" seçeneğini seçmeniz gerekiyor yoksa 2.1 ses çıkışı verir. Quicktime da ise altyazı fontlarını değiştirecek biryer bulamadım o yüzden türkçe karakterlerde sorun oldu.

Sonuç olarak Macbook 2.1ghz ve OSX, bence High Definition Medya oynatmada fazlasıyla başarılı oldu. ister 720p ister 1080p bluray rip mkv dosyalarını mükemmek bir şekilde çalıştırıyor. Intel GMAX3100 gerçekten oyunlar haricinde herşeyi eksiksiz çalıştırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 31 Temmuz 2008; 12:45:22 >

• bu yazıdan sonra mac mini alıp media pc olarak kullanma isteğim iyice arttı.
    şunu sorucam yanlız, mac bookta optic ses çıkışı varmı varsa nerede? biraz kafam karıştı.
  • normal kulaklık çıkışının olduğu yer combo çıkış. optik kablo bağladığınızda otomatikman optik çıkış devreye giriyor.
  • benim merak ettiğim bu optik çıkışı kullanmak için kullanılan kabloyu nerden temin edebilirim logitech z-5500 imacte analog olarak kullanıyorum sesinden oldukça memnunum kulaklık jack girişinden bağlı ancak birde optik ses girişi var imac e usb ses kartı alıyım dedim m-audio nun mac uyumlu iyi modelleri var ama fiyatları tuzlu optik kablo ile kullanıldığında bir ses kartının verebilceği performansa ulaşabilirmiyim.
    z-5500 u analog olarak her türlü medya oynatıcıda sorunsuz 5+1 olarak kullanıyorum o ses bile karaciğerimden mideme kadar butun ıc organlarımı titretebiliyor pek te gerek duymadım optik yada coax ile bağlamaya aldığım gunden beri son ses 1 2 dakika bile şarkı filan dinleyemedim sokakta millet camlara çıkıyor noluyor diye ama dijital yada coax ile bağlanan bir z-5500 un sesını merak edıyorum acıkcası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi numenorian -- 31 Temmuz 2008; 13:47:43 >

• quote:

Orjinalden alıntı: numenorian

benim merak ettiğim bu optik çıkışı kullanmak için kullanılan kabloyu nerden temin edebilirim logitech z-5500 imacte analog olarak kullanıyorum sesinden oldukça memnunum kulaklık jack girişinden bağlı ancak birde optik ses girişi var imac e usb ses kartı alıyım dedim m-audio nun mac uyumlu iyi modelleri var ama fiyatları tuzlu optik kablo ile kullanıldığında bir ses kartının verebilceği performansa ulaşabilirmiyim.
    z-5500 u analog olarak her türlü medya oynatıcıda sorunsuz 5+1 olarak kullanıyorum o ses bile karaciğerimden mideme kadar butun ıc organlarımı titretebiliyor pek te gerek duymadım optik yada coax ile bağlamaya aldığım gunden beri son ses 1 2 dakika bile şarkı filan dinleyemedim sokakta millet camlara çıkıyor noluyor diye ama dijital yada coax ile bağlanan bir z-5500 un sesını merak edıyorum acıkcası

optik kablo teknosalarda ve benzeri mağazalarda bulabilirsiniz. yanlız dikkat ettiyseniz optik giriş normalde kare şeklinde. macbooklarda ise optik giriş kulaklık girişi şeklinde. bu yüzden kablonun ucuna takılan kulaklık girişi dönüştürücüsü var. piyasada bulunan hama ve diğer markaların kablolarında bu dönüştürücü benim gördüğüm kadarıyla bulunmuyor. ben yanlızda philipsin optik kablolarında bu aparata rastladım. fiyat olarak biraz tuzlu olsada (30-35ytl arası) bir kere alacağınız bir kablo ve çok kaliteli. teknosa tarzı mağazalarda bulabilirsiniz.

öncelikle optik çıkışın en büyük özelliği sıkıştırılmamış ve kayıpsız olarak iletilebiliyor olması. bu sayede herhangi bir analog bağlantıdan alabileceğiniz sesten çok daha net ve geniş frekans aralığında ses alıyorsunuz. ses seviyesi çok değişmez ama daha önce duymadığınız sesleri duyabilirsiniz. xbox360'ı optik çıkıştan bağladığımda ana menüdeki geçiş sesi bile beni şaşırtmıştı

ses kartı olarak sanırım creative x-fi ler ve audigy2nx lerde mac uyumlu. onların spdif ses çıkışı vardır. fiyatları 100 dolar civarlarında. ikisininde optik çıkışı var ve dahili ses kartlarından fazla farkı olmadığını söylüyor kullanan kişiler. tercih sizin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 31 Temmuz 2008; 14:01:58 >

• evet benimde merakım bu kablonun nasıl bişey olduğu ile ilgiliydi.
    sorularım cevabını buldu. teşekkür ederim.
  • 30 35 ytl mi ben daha fazla bir fiyatı sanıyordum.imac ve powerbook taki optik ses çıkışları deiğiniz gibi kare şeklinde değil yuvarlak ses kartını sadece optik çıkış kullanmak için almak biraz gereksiz bu ses sistemine en az bir creative extreme gamer gibi ürünler yakışır bu haftasonu abim istanbul a geliyor kendisi pc kullanıcısı nedense imac i aşağılayıp duruyor tutturmuş ses kartı alıcam kendi pc ime b aglıcam diye bir de optik kablo ile deneyelim belki kendini tatmin eder
    bir de paylaşmak istediğim bir şey var ne kadar doğru yanlış bilemem ama sistemi imacten cıkarıp powerbook a bagladıgımda ses daha dolgun daha net ve yuksek cıkıyor ornegın kolonların sesi imac te 3 4 kademede dınleyebılıyorken powerbookta ev yerinden oynuyor en faz 3.kademede dinleyebiliyorum belki de kendime kuruntu yapıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hdmi 1.4 vs 2.1 earch atmos?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: numenorian

30 35 ytl mi ben daha fazla bir fiyatı sanıyordum.imac ve powerbook taki optik ses çıkışları deiğiniz gibi kare şeklinde değil yuvarlak ses kartını sadece optik çıkış kullanmak için almak biraz gereksiz bu ses sistemine en az bir creative extreme gamer gibi ürünler yakışır bu haftasonu abim istanbul a geliyor kendisi pc kullanıcısı nedense imac i aşağılayıp duruyor tutturmuş ses kartı alıcam kendi pc ime b aglıcam diye bir de optik kablo ile deneyelim belki kendini tatmin eder
    bir de paylaşmak istediğim bir şey var ne kadar doğru yanlış bilemem ama sistemi imacten cıkarıp powerbook a bagladıgımda ses daha dolgun daha net ve yuksek cıkıyor ornegın kolonların sesi imac te 3 4 kademede dınleyebılıyorken powerbookta ev yerinden oynuyor en faz 3.kademede dinleyebiliyorum belki de kendime kuruntu yapıyorum

aslında gereksiz değil, optik çıkış sayesinde filmleri gerçek 5.1 kalitesinde seyredebilirsiniz. optik çıkış için iyi bir ses kartına gerek yok çünki sesi işlemeden gönderir. optik çıkışta iyi olması gereken kısım sistemi bağlayacağınız ses sistemi. çünki asıl ses işlemesi oradaki receiver tarafından yapılıyor. (mesela logitech z5500 gibi:) ).
    imac ve powerbook özelliklerini çok fazla bilmiyorum açıkçası. (intelden önceki mac lerle ilgili hiç deneyimim olmadı). ama sürücü bazlı bir fark olabilir.

• Optik kablolar en kaliteli ses iletebilen kablolardır... Çünkü veri elektron olarak değil foton olarak gider ve direnç ile karşılaşmadığı için veri kaybı minimum seviyededir...

Benim kullandığım optık kablo budur:

Macbook 2.1 ve Home Theather deneyimlerim..

Gayet kaliteli kablolar üreten bir markadır ve içinde 3.5mm dönüştürücü de içindedir kutunun...

Z-5500'üm ile gayet güzel dakikalar geçirmemi sağlıyor sağolsun...

Bu da alabileceğin site:

http://www.elmasepeti.com/product.php?pID=6798

Ben buradan alırım genelde Mac ile ilgili ihtiyaçlarımı, zaten özel üyeliğim de var indirimli alabilmem için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikhail Bakunin -- 1 Ağustos 2008; 3:56:33 >

• ben macbook pro 3.1 i sony 40w3000 e başladığımda sorunsuz çalışıyor. hatta direkt sony lcd olarak görüyor, belki driver ile ilgili bir sorundur. 1920x1080 çok güzel kullanıyorum.

ha normal optik kablo ucunu spdif e çeviren konvertör var, istanbul kadıköyde şey iş hanında almıştım... neydi hani çok ünlü.. hah yazıcıoğlu. 10 ytl ye aldım. pahalı geldi ama iyi. spdif toslink adapter dir onun adı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dreampowder

...son olarak VLC (videolan) media playerın disk imajında "Delete_preferences" diye bir script buldum. bunu çalıştırdıktan sonra hem quicktime da hemde VLC player da mükemmel sonuç aldım. hem 5.1 ses çalışıyor hemde 1080i görüntü çıkışı alıyorum...

Selamlar,

Ben bu bahsettiginiz delete_preferences scriptini nereden bulabilirim, baktim sitesine ve VLC ayarlarina ama goremedim.
  • VLC'yi yüklemek için önce bir .dmg dosyası açıyorsun ya.... Sonra içinceki VLC'yi Applications klasörüne atıyorsun... Sonra da gerisi önemli olmadığı için atıyorsun... İşte atmıcan onu...

Eğer hala atmamışsan VLC'nin .dmg dosyasını ya da attıysan yine çek sonra açıp içindeki diğer dosyaları da kontrol et... Orada o aradığın dosya mevcut... Çift tıkla, Open de... Sana soracak ¨Bah emin misin son kararın mı silecem bah¨ gibisinde sen de hiç açıma “ YES“ d bir güzel... O da zaten çöpe atıyor ilgili kalabalık yapan gereksiz listeleri... Bak sonra işine... Mission Completed...
  • Tesekkurler, atmistim, tekrar indireyim taze taze ikiye katlanan kablonet hizimla..
  • eheh bu cevaplardan sonra banada güle güle kullanın demek düşüyor :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.