Macbethi okumak insanı machbethin yaşadığı iç dünyayı sorgulama gibi bir duruma sokar. Macbethi insanları canice öldürmüş ya da taht sevdasına düşmüş olsa da seversiniz çünkü macbeth bunun acısını pişmanlığını öyle yaşar ki ona kızmak yerine yer yer acırsınız. karısına ise öyle düşmanca yüklenirsiniz ki sanki bunları o yapmıştır aslında bunu yaptırmıştır. kitapta büyücü ile macbethin konuştuğu kısım macbeth kadar sizi de kandırır ama bu kandırış kitabın muheşem bir finalle bitmesine neden olur. macbeht
2 cümlede adamın tüm sırrını ortaya döktün, niye okuyalım ki şimdi biz bu adamı, tey allam ya insan bi spoiler der en azından
@moondalina aynen
arkadaşlar benim kitaptan alıntı yaptığım kısım sedece kitabın başıdır ve macbethten herhangi bir ortamda bahsedildiyse zaten bu konuşmalar geçmiştir. önemli olan shakespeare in betimleme gücüdür. Macbethin olaylara karşı gösterdiği tutumdur. Zaten ben olayın gizemini ortaya çıkarmadım. üstün körü anlattım bir de kitabı okursanız herhalde şu ankinden daha fazla etkilenirsiniz. benim yazdığım sadece bir kaç kelimeydi. özetle spoilere gerek yok.
oyununu izlemiştim kitapları nasıldır ?
Macbeth zaten bir oyundur. Karşılıklı konuşmalardan oluşuyor. Oyununa ben de gidecektim ama fırsatım olmadı. Bu yüzden ikisini karşılaştıramayacağım. Ama kabul edersin ki kitabını okumak bambaşkadır (hemde bu macbethse ) . Oyun kitaptaki gibi olmaz. Önce orjinalden Türkçeye geçirilirken zaten kayba uğramıştır. Bir de senaryolaştırılınca kıymeti daha da azalır. Ben sana filmini de tavsiye ederim. Çok güzel. Bu kadar hayalimdekine yakın bir çekim düşünemiyordum. Kitap çok güzel tavsiye ederim. sana kitaptan bir kısım yazayım. Kapılar mı vuruluyor bir yerde? Ne oldu bana? en küçük gürültü korkutur oldu beni. Nedir bu eller? Gözlerimi oyuyor bu eller! Koca poseidon'un bütün denizleri yıkayabilir mi bu elleri? yıkayamaz! Ellerim kana boyar denizleri, kızıla çevirir sonsuz yeşil dalgaları.
Sevdiğim o kadar çok konuşması var ki. Bu arada sevdğin cümleleri tekrar okursun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme