Şimdi Ara

Maç Sırasında Dalağım Şişiyor Koşamıyorum ÇÖZÜM LÜTFEN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
8.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dalak şişmesi mecazi bir terim zaten vücut zorlandığını sana bildiriyor o ağrı ile durmanı sağlıyor çünkü devam edersen ciddi sorunlara yol açabilir ağrıdığında geçene kadar yürü nefesi burnundan alman lazım ağzını kapalı tut özellikle ağrıdığı zaman. Maçtan 1 2 saat önce bişi yiyip içmemiş olman lazım ısınma hareketlerinide mutlaka yap maça gitmeyi sıklaştır biraz 1 2 hafta düzenli oynarsan sıkıntı kalmaz tutup 1 2 ay maç yapmamış olarak direk maça çıkarsan çok normal bir durum o

Edit: Bu arada maç yaparken koşmakla düz koşmak çok ayrı şeyler düz koşarken sabit bi şekilde koşarsın maçta aniden depar atar aniden durur aniden yön değiştirirsin bu vücudu daha çok zorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Little Caprice -- 31 Ağustos 2015; 3:30:14 >
  • Nefes nefese kaldıgımda agzımdan alıyorum nefesi burnumdan denerim yemek meselesi zaten sorun yok o konuda, peki benim 1 ay oynamayıp oynayanlar nasıl nefessiz kalmıyor yani bu durum koşamama bir benim sorunum maçta
  • Koşmaya devam etmelisin kesildigin gibi, 1 2 tekrarlamadan sonra duzelir. Koşmaz duraklarsan, dinlenirsen hicbir sekilde çozum bulamayacagin bi durum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vleon

Nefes nefese kaldıgımda agzımdan alıyorum nefesi burnumdan denerim yemek meselesi zaten sorun yok o konuda, peki benim 1 ay oynamayıp oynayanlar nasıl nefessiz kalmıyor yani bu durum koşamama bir benim sorunum maçta

iyi nefes alamıyor olabilirsin burundan ve nefes almak kadar vermekte önemli düzgün alıp düzgün verirsen bir sorun kalmaz ben ne zaman ağızdan alıp versem aynı sorun bendede oluyor çok ani depara falan kalkınca nefes yetmediği zamanlarda ağzımdan alıyorum sadece onun dışında hep burundan bide oynayışınlada alakalı top durdurduğunda sende duruyorsan sıkıntı saha içinde mümkün oldugunca durmayıp hafif koşu veya yürümen lazım sabit bekler top gelince depara kalkarsan çok daha zorlanırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Little Caprice -- 31 Ağustos 2015; 3:43:06 >
  • Agirlik kaldirmak ile futbol arasinda hic alaka yok kondüsyon icin bol bol koşu idmanları ve antrenman yapman lazim,gordugun futbolcular oynarak form tutuyor

Maca cikmadan en az 2 saat once yemek yemelisin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • *Burundan nefes almak
    *Koşunca durmamak
    *kondisyon
    *ısınmak,yemek vs

son maddeye zaten uyuyorum diğerlerini uygulayacagım teşekkürler fakat benimle birlikte oynayıp 1 ay ara veren ama iyi koşanları hala anlayamadım onlar neden bu sorunu yaşayamıyor bünye meselesi mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vleon -- 31 Ağustos 2015; 4:15:05 >
  • Maçtan 1.5 saat önce mi ? Kesinlikle hata burada. Miden boş git spor yapmaya. 1.5 saat çok kısa bir süre en az 2.5 olsun o.
    Bu arada kondüsyona çok bağlı bende yaşıyorum bu sıkıntıyı..
  • Burundan değil ağzından nefes almaya devam et burundan yeteri kadar oksijen alamazsın.

Yemeği de 1 2 saat önce yemek yerine 3-4 saat önce yemeyi dene.

Bi anda fazla su içip koşmaya devam ediyorsan suyu da azaltmayı dene

• quote:

Maçtan 1-2 saat önce yiyorum ve fazla yemiyorum.

Ayrıca antrenmansız olmayı falan söylemişsiniz de antremansız arkadaşlarım çok rahat koşuyorlar anlamıyorum.

Maçtan 3-4saat önce yemek ye ama abanma yemeğe, maçtan yarım saat önce de bir tane gofret tarzı bir şey ye, maç esnasında ağrı geldiği zaman durma devam et ama koşuyorsan yürü yürüyorsan biraz yavaşla ama genede hareket et daha iyi gelir.
  • Baslamadan önce cok mu su iciyorsun ? Veya antrenmandan hemen önce yemek mi yiyorsun?

• Dalağı kes at. Sıfır sıkıntı.

• dalağını aldırabilirsin, faydası olan bir şey değil.
    hatta askerlikten bile yırtanlar var o şekilde. mesela ahmet hakan.
  • Mactan 2 dk once bı durum goturmustum

• Doktora git.
  • Fark ettiğim birşey oldu yürürken hızlı tempoyla uzun süre sağ tarafıma ağrı girdi dalak sağda değil o zaman maçta da dalağım sorun değil sağ taraf karaciğer mi ağrır engeller koşmayı?
  • Dalağına bunun çok şişici bir davranış olduğunu söyle

• quote:

Fark ettiğim birşey oldu yürürken hızlı tempoyla uzun süre sağ tarafıma ağrı girdi dalak sağda değil o zaman maçta da dalağım sorun değil sağ taraf karaciğer mi ağrır engeller koşmayı?

Güncel
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.