Şimdi Ara

Mac Pro PWM Fan kontrolü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde 4 adet delta marka 120x38 PWM fan var. Bir tanesini anakartın 4 pinli işlemci fan çıkışına bağladım fakat çalışmadı.
    İnternetten araştırdım, pwm fanlar için kontrolcü devreleri buldum; fakat bu devreler karmaşık, büyük ve zahmetli, ayrıca çalışıp çalışmadığına emin değilim. Sonra şu kabloyu buldum, fakat işime yarayıp yaramadığını anlayamadım:
    http://www.teknobiyotik.com/akasa-besli-pwm-fan-coklayici-flexa-kablo.html

Hız kontrolüne çok ihtiyacım yok, sadece bu fanların makul bir hızda sürekli çalışmasını istiyorum. Hazır bir çevirici veya çok basit bir devre önerebilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: _Çirkin_

Elimde 4 adet delta marka 120x38 PWM fan var. Bir tanesini anakartın 4 pinli işlemci fan çıkışına bağladım fakat çalışmadı.
    İnternetten araştırdım, pwm fanlar için kontrolcü devreleri buldum; fakat bu devreler karmaşık, büyük ve zahmetli, ayrıca çalışıp çalışmadığına emin değilim. Sonra şu kabloyu buldum, fakat işime yarayıp yaramadığını anlayamadım:
    http://www.teknobiyotik.com/akasa-besli-pwm-fan-coklayici-flexa-kablo.html

Hız kontrolüne çok ihtiyacım yok, sadece bu fanların makul bir hızda sürekli çalışmasını istiyorum. Hazır bir çevirici veya çok basit bir devre önerebilir misiniz?

Dostum linkini gönderdiğin kablo paralel bir çoklayıcı. Yani anakart üzerindeki 4 pinli PWM fan soketini çokluyor. Tabi çokladığı zaman fana gelecek olan 12v de diğer fanlara bölüneceğinden ve çalışmayacağından extra molex güç bağlantısı da koymuş. Bu kablo işini görür evet. Zaten PWM kontrol istemiyorum demiştin, o zaman bu kablodam alıp, anakartın üzerindeki herhangi bir 3pinli kasa fanı soketine bağlayarak fanlarını sabit bir hızda çalıştırabilirsin.

• Öncelikle yardımcı cevabın için şimdidien teşekkür ederek sormak istediğim bir soru var. "fana gelecek olan 12v de diğer fanlara bölüneceğinden ve çalışmayacağından..." demişsin, ben tek 4 pinli fanı, işlemci fanının takıldığı 4 pinli sokete takıp çalıştırdım ama çalışmadı, bunun nedeni PWM fana uygun bir girişin anakartta olmayışı olabilirmi? Ben elektronikten pek anlamam ama elimdeki PWM fan motorunun bulunduğu arka bölümde bu fanın bir elektronik devresi var, bu devreye etki edebilmenin yolu bir çevirici olabilir diye mantık yürütmüştüm, bu durumda gönderdiğim linkteki kabloda gördüğüm power supply bağlantısı, bu PWM paralel çoklayıcı 4 pinli girişlere güç veriyor ve herhangi bir devre veya eleman gerektirmeden çalışmasını sağlıyor dogrumu anladım?
    Konuyla alakalı bilgi seviyemi gözönünde bulundurarak bir açıklama yapabilirsen, tekrardan sevinirim ;)

Tekrar teşekkürler.
    Kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.