Arkadaşlar 1 hafta önce macosx kurdum forumda ki arkadaşların yardımıyla.. Şu anda 10.6.3 versiyonunu kullanıyorum. Exe dosyalarını ve oyunları calıstırabilmek için CrossOver programını indirdim fakat çalıştıramıyorum.. X11 hatası veriyor. Nasıl kurtulucam bu X11 hatasından bilen var mı ? Bu arada X11'in yenisini indirdim fakat kurulu olduğu için kurmuyor.
x11 yükle :d
Jack-Sparrow
Sevgili Mac Kullıcısı, sana yardımcı olabilmem için öncelikle bir kaç soruma cevap vermen gerekli :
1- Snow Leopard 10.6.x mı kullnıyorsun ? 2- MacBook Pro mu lap topun ?
Bu ikisinin war oldugunu varsayıyorum :
Malesef Mac OSx installation disc'inde x11 utilities te app. olarak bulamayacaksın... Tiger ve öncesi sürümler için X 11 i x11.2006.update.dmg ile halledebilirdin. Lakin Snow Leopard da x11 sistem iceriside farklı bi konumda O yüzden Yükleyecegiz codeweavers programları ve Darwine - Wine yazılımları sana ya x11 in kurulu olması gereken yerde olmayacagını yada kurulu olmadıgı hatasını vericektir.
Bu X11 in kurulu olmadıgı anlamına gelmez zira x11 in son sürünmünü indirsen bile The Software newer exist gibi bi uyarı alıcaksın, bunun sebebi de daha önce bilgisayarında parallels yada Boot Camp ile bi windows sıkıştırma çabandan ötürüdür.
Xquartz i yüklemeni öneririm su anda 2.5.0 versiyonu aktif, zati yüklediginde updateinide app. den yapabilirsin.
Yüklemeden önce Kurtarma yaptı isen bilgisayarından 112, 113,114, 115 gibi olan dosyaları bulup temizlemeni öneririm... /usr x11 dosay klasörünü sil /developer klasöründeki x11 dosaya kalosörünü sil /library libx11 klasörünü sil
XQuartz i yükle ve upload et.
X11 den farklı görünecetir.. bulundugu dosya grubunu sildiğin bölümlere yapıstır ve Darwine Winehelperi çalıştırabilirsin.
ikinci bir yol ise Snow Loepard Osx in yeni bi cd sini satın al oradan X11 i haricen yükle
üçüncü bir yol cimri olma. Lion al :)
Zannedersem
OSX86 Kullanıyorsunuz.
Snow Leopard Kullanıyorsunuz.
Zaten yüklenmemesi gereken bir sisteme osx yüklenmiş. üzerinede EXE'leri çalıştırmaya çalışıyorsunuz oldukça uğraştıracaktır diye düşünüyorum
X11 Sistem dosyaları eksik olabilir. Kext'lerle ilgili bir sıkıntı olabilir.