Şimdi Ara

Mac OsX86 ses kartı sorunu+driver (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
29.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • turanX teşekkür ederim. oldu ses. bir tek ekrar kartı kaldı olmayan oda olur umarım ://
  • turanX hocam yine sana bir işim düştü bir yardım et hocam escaldes arkadaşımıza bir dvd gönderdim oda kurmuş ama ses yok bir yardım edersen sevinirim

anakart markası şöyle bişeydi galiba (http://www.shoptimo.com/vitrin/product_info.php?cPath=1_205_138&products_id=6397

ses karı : Realtek ALC655 Audio AC'97
  • quote:

Orjinalden alıntı: escaLdess

turanX teşekkür ederim. oldu ses. bir tek ekrar kartı kaldı olmayan oda olur umarım ://

bak yaw sen yatmadınmı daha neyse sesi halletiğine sevindim. hadi git yat sabah kalkamayacaksın yoksa :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ender

selam efet ayni ses(Realtek ALC850 AC'97 Audio Codec ) kartı... yanlız benim anakartim gigabye ga-8vt880p modeli(http://tw2005.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_Spec_GA-8VT880P%20Combo%20(Rev%202.x).htm) ve bunda soyle bir durum var arkada mic,audıo out ve audıo in girişi olmak uzere 3 cıkısı var ve windows ortamında sen nereye ne takarsan otomatik olarak algılayip o cıkısı ona gore degistiriyor. sanırım bu olayın olusturdugu bir durum... ve windowsta mesela .. ilk uca hoparloru takarsan ses cok net ve problemsiz ama hoparloru orta girise baglarsan mac daki gibi cok derinde bir ses geliyor. ve mac da sadece bu giristen ses aliyorum ... aslında buralarda bir sorun var ....

durum bundan ibaret...

quote:

Orjinalden alıntı: Magnat_HiFi

ben çalışan bir ses kartı yazacağım buraya böylece yeni anakart almak isteyenlere yardımcı olurum.

msi k8n neo2 platinum nfroce 3 ultra anakarta sahibim,üstündeki ses chipi realtek alc850(7.1 ch h/v audio)
    mac osx ses kartını direk tanıdı, sorunsuz bir şekilde çalışmakta, ses kalitesin windowsdakinden hiç farkı yok,herkese önerebilirim.

ender senin ses kartı benimkiyle aynı,niye sende bozuk çalışıyor anlamadım.peki windowsda normal mi çalışıyor?

ahhh ender hocam aynı derten muzdaripiz SES gigbayte anakart win xp de süper ama o ses girişlerin duyarlı olması mac te sapıtıyo girişleri sök tak baştan başlat bazen geliyo ses ben artık bıktım ugraşmıyom sesle :))

• malesef abi... halbuki ayni ses karti ile millet cayir cayir dinliyor... tamamen bu duyarlılık meselesi biosta felanda yok .. hani bu durumu kapatan bişiyler....

quote:

Orjinalden alıntı: bresson

quote:

selam efet ayni ses(Realtek ALC850 AC'97 Audio Codec ) kartı... yanlız benim anakartim gigabye ga-8vt880p modeli(http://tw2005.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_Spec_GA-8VT880P%20Combo%20(Rev%202.x).htm) ve bunda soyle bir durum var arkada mic,audıo out ve audıo in girişi olmak uzere 3 cıkısı var ve windows ortamında sen nereye ne takarsan otomatik olarak algılayip o cıkısı ona gore degistiriyor. sanırım bu olayın olusturdugu bir durum... ve windowsta mesela .. ilk uca hoparloru takarsan ses cok net ve problemsiz ama hoparloru orta girise baglarsan mac daki gibi cok derinde bir ses geliyor. ve mac da sadece bu giristen ses aliyorum ... aslında buralarda bir sorun var ....

durum bundan ibaret...

quote:

ben çalışan bir ses kartı yazacağım buraya böylece yeni anakart almak isteyenlere yardımcı olurum.

msi k8n neo2 platinum nfroce 3 ultra anakarta sahibim,üstündeki ses chipi realtek alc850(7.1 ch h/v audio)
    mac osx ses kartını direk tanıdı, sorunsuz bir şekilde çalışmakta, ses kalitesin windowsdakinden hiç farkı yok,herkese önerebilirim.

ender senin ses kartı benimkiyle aynı,niye sende bozuk çalışıyor anlamadım.peki windowsda normal mi çalışıyor?

ahhh ender hocam aynı derten muzdaripiz SES gigbayte anakart win xp de süper ama o ses girişlerin duyarlı olması mac te sapıtıyo girişleri sök tak baştan başlat bazen geliyo ses ben artık bıktım ugraşmıyom sesle :))

• quote:

malesef abi... halbuki ayni ses karti ile millet cayir cayir dinliyor... tamamen bu duyarlılık meselesi biosta felanda yok .. hani bu durumu kapatan bişiyler....

quote:

@bresson; ve @ender; kardeşler isterseniz artık bu ses olayı ile uğraşıp kafayı duvarlara vurmayı bırakın, alın bi tane CMI8738 chipli pci kartı ses çıkışı canavar gibi çalışıyor @paraselsus kardeş 2. elde 9 YTL'ye almış sizde bu civarda fiyatlara bulabilirsiniz..

• turan hocam ben komple desktopu bırakıyom gözüme bi asus A6JA kestirdim dual core 1.83 1 gb ram x1600 vga 120 gb sata bi aksilik olmazsa haziranda ona geçicem o yüzden sesle fazla ugraşmıyom o gelince onla ugraşırım yada usb speaker 20 usd var :)
  • quote:

turan hocam ben komple desktopu bırakıyom gözüme bi asus A6JA kestirdim dual core 1.83 1 gb ram x1600 vga 120 gb sata bi aksilik olmazsa haziranda ona geçicem o yüzden sesle fazla ugraşmıyom o gelince onla ugraşırım yada usb speaker 20 usd var :)

@bresson, ya kardeş aklını çelmiyim ama almışken gma950'si olan bi laptop alsan diyorum..
  • ya ben benım laptopa kurmayı hıc denemedım acaba calısırmı bak sımdı laptop dıyınce aklıma geldi

sony nin.... tr3a modeli 10.6 inch ekranli centrino 1ghz 1gb ddr ram 40gb hdd intel 82852/82855 ekran karti intel pro 2200 wifi li birsey bu ozellıklerle mac calısırmı bu alette
  • slm arkadaşlar..turan x arkadaşımızın tavsiyesine uyarak kadıköy yazıcıoğlunda CMI8738 avına çıktım..( yakında bu chip i taşıyan kartlar karaborsaya düşerse şaşmayın ) 9 ytl ye 2. el kartı aldım..kartın fotosu ... bu kartı arayanlar ;yenisi gittigidiyorda 20 ytl ye satılıyor

fazla deneyemedim ama input u çalıştıramadım ...varsın çalışmasın bu da yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harlequinn -- 7 Eylül 2006; 18:27:28 >

• quote:

Orjinalden alıntı: turanX

quote:

turan hocam ben komple desktopu bırakıyom gözüme bi asus A6JA kestirdim dual core 1.83 1 gb ram x1600 vga 120 gb sata bi aksilik olmazsa haziranda ona geçicem o yüzden sesle fazla ugraşmıyom o gelince onla ugraşırım yada usb speaker 20 usd var :)

@bresson, ya kardeş aklını çelmiyim ama almışken gma950'si olan bi laptop alsan diyorum..

yapma turan hocam zaten karar verene kadar çatladım sırf ati x1600 çok iyi çalışıyo diye bu laptopu seçtim yoksa sony dual almayı düşünüyodum 950 li ama grafikte yetersiz kalır 950 bana ben fotografcıyım arda küçük 30-45 dk dv kasetleride renderliyom çok kasar 950 beni :(

• quote:

malesef abi... halbuki ayni ses karti ile millet cayir cayir dinliyor... tamamen bu duyarlılık meselesi biosta felanda yok .. hani bu durumu kapatan bişiyler....

quote:

quote:

durum bundan ibaret...

quote:

ender hocam sorunu % 100 çözdüm biraz zahmetli ama dün sıkılmadım denedim senin de denemeni öneririm sesi tanımadı dimi ok cvp çok basit hemen win'e geçiyosun hoparlör jack ını çıkarıp takıyosun seçme ekranı varya win'de o ekrana ok diyip kapatıyosun sonra osx e geçince ses pırıl pırıl iki kanal ama gayet net :) deneyip oluyomu yazarsan sevinirim kolay gelsin ben 10 defa denedim hepsinde ok bu işlemi her açılışta yapmana gerek yok tanımadıgı zaman yap çalışıyo

• abi dedigini yapmaya calısacagım ama olmaz gibi geliyor bana .. cunku su an kendımce sadece ne alaka diye geciyor içimden...

bendekı sorun sesın cok cok derınden ve tek hoparlorden gelmesiydi... sendedemı boyle idi
  • quote:

abi dedigini yapmaya calısacagım ama olmaz gibi geliyor bana .. cunku su an kendımce sadece ne alaka diye geciyor içimden...

bendekı sorun sesın cok cok derınden ve tek hoparlorden gelmesiydi... sendedemı boyle idi

yok ender hocam yani gigabyte anakartın jack duyarlılıgı var ya onun için söledim bende bi görüp bi görmüyodu , windowstayken ses jackını çıkarıp takıyorum hoparlör seçenegi çıkıyo ok diyom mac i açınca sorunsuz çalışıyo dün bu gün bi ton deneme yaptım bende daha önce yüz kere kext yükledim hda yı sildim appleazalia da ıd degiştirdim ama bu yöntemle çalışıyo bendeki sürüm 1045 myz belki yardımı olur dedim bende ne alaka diye ilk başta kendime sordum ama ist oturan herkeze bu komikliği gösterebilirim ..

• quote:

abi dedigini yapmaya calısacagım ama olmaz gibi geliyor bana .. cunku su an kendımce sadece ne alaka diye geciyor içimden...

@ender; kardeş senin anakart VIA chipsetli değilmiydi via chipsetler zaten genelde tek kanal ses veriyo ama osx86project'te via mono fix diye bi çözüm gözüme çarpmıştı istersen bi araştır diyorum..

edit: kardeş ben bi bakim dedim bunu buldum bi dene istersen....

http://rapidshare.de/files/21803807/AppleAC97Audio.kext.zip.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turanX -- 25 Kasım 2006; 20:03:49 >

• selam efet via chip setli ve tek kanal ses verıyor ama cok cok derinden.. duymak ıcın kulagını hoparlore dayaman gerekiyor
  • quote:

selam efet via chip setli ve tek kanal ses verıyor ama cok cok derinden.. duymak ıcın kulagını hoparlore dayaman gerekiyor

Linkini verdiğim driveri denedin mi?
  • Sis 7012 yada sis serisi için bir çözüm gören oldumu arkadaşlar..

osx86 ac97 sesle ilgili bir topik vardı ama başka bişey anlatıyor orası
  • quote:

Orjinalden alıntı: mermis

Sis 7012 yada sis serisi için bir çözüm gören oldumu arkadaşlar..

osx86 ac97 sesle ilgili bir topik vardı ama başka bişey anlatıyor orası

mermis; Sis 7012 ses için ac97 kext linkteki dosyayı indir ve aç içindeki ac97 kext'i Extensions klasörüne kopyala daha sonra terminali açıp aşağıdaki komutları sırası ile gir... (kext osx86project'ten alınmıştır)

http:// rapid share.com/files/7163896/SiSAC97.zip.html

sudo -s

cd /System/Library/

chown -R root:wheel Extensions/AppleAC97Audio.kext

rm Extensions.kextcache

rm Extensions.mkext

kextcache -k /System/Library/Extensions

Makinayı yeniden başlat

Ses gelirse sonucu yazki aynı chipsete sahip arkadaşlar bu kexti kullanabilsinler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turanX -- 12 Aralık 2006; 15:07:47 >

• quote:

Orjinalden alıntı: turanX

mermis; Sis 7012 ses için ac97 kext linkteki dosyayı indir ve aç içindeki ac97 kext'i Extensions klasörüne kopyala daha sonra terminali açıp aşağıdaki komutları sırası ile gir... (kext osx86project'ten alınmıştır)

http://www. hemen paylas .com/download/970275/SiSAC97.zip.html

sudo -s

cd /System/Library/

chown -R root:wheel Extensions/AppleAC97Audio.kext

rm Extensions.kextcache

rm Extensions.mkext

kextcache -k /System/Library/Extensions

Makinayı yeniden başlat

Ses gelirse sonucu yazki aynı chipsete sahip arkadaşlar bu kexti kullanabilsinler...

ÇAlıştı arkadaşlar
    teşekkürler TuranX
    artık bıngıldıyan bir macos um var :)))

Edit: Arkadaşlar aynı işlemi 10.4.6 üzerinde denedim yemedi.. şimdi onu araştırıyorum.. 10.4.4 de yukardaki işlem SiS 7012 onboard ses kartları için sorunsuz çalışmakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mermis -- 22 Haziran 2006; 12:45:08 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.