Şimdi Ara

Mac Os x86 Kurulum Rehberi v1.0 (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
678
Cevap
3
Favori
162.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kponedin

quote:

Orjinalden alıntı: xpity

Arkadaşlar istanbulda olup pc ye tiger yada leo kuran varmı? Hafta sonu buluşsak birlikte şu sorunu halletsek artık gına geldi bi türlü kuramadım neredeyse girmediğim hiçbir komut kalmadı. Isırık elma ekranına gelip donuyor pc. Harici ekran takıp bile denedim. Aşağıya sistem özelliklerimi yazıyorum. LG E500 GA290T model notebook.. Bu konuda yardımı olucak birisi varsa çok makbule geçer. Forum sadece sanal olmamalı bence bu gibi durumlarda insanlar buluşup yardımlaşmalı (en azından aynı semtlere yakın ikamet edenler)

http://img395.imageshack.us/my.php?image=adszzb8.jpg

Bendede R400 var. iatkos 10.5.1, iatkos 10.5.1 r2 ve Kalway 10.5.1 kurdum. en stabil çalışanı kalway. ama kurana kadar emdiğim süt burnumdan geldi. tam olarak da kuramadım zaten. Başlangıçta gparted live cd ile boot flag koyuyorum (bunu vistadan diskpart komutu ile yapıncada oluyo) Kurduktan sonra ahci modu açıp, cpu'lardan birini kapatıyorum öyle açılıyordu. kapatmazasam restart atıyor bilgisayar.
    klavye ve wireless çalışmıyor. USB silikon kalvye aldım onunla kurdum. Mac kurduktan sonra vista açılışta restart atıyordu, bunun için gparted ile açıp, vistanın olduğu bölüme boot flag koyduktan sonra bilgisyarı vista cd'sinden açıp recovery yapıca düzeldi.
    Sana kolay gelsin.

Evet leo yu kurmuş bulunmaktayım. Kurulum aşamasında sadece darwinboot, speesteep ve x3100 seçtim kurulum oldu. Ama işlemci tek çalıştığından yavaş geldi biraz. 2. işlemciyi devreye sokmak için ne yapmak gerekiyor? Biostan AHCI ve işlemci teke düşürdüm multi core xxx (adını unuttum)
    disable yapınca açılıyor. Zaten öyle yapınca kurdu leo yu. Bu arada C: de xp yüklüydü, dual boot oldu. Ses çalışıyor, internet yok. Hatta ağdaki diğer bilgisayar hattan düşüyor bağlanmıyor benim cihaz bağlıyken. Sanırım çakışma var. ethernet, wireless çift işlemci ve ahcı (leoda ahcı açılınca performans artıyormuş ama ahcı açılınca xp reset atıyor sürekli açılışta) sorunu düzelince cihaz kendine gelicek inşallah. Bu arada usb ler klavye touchpad de çalışıyor.

http://img508.imageshack.us/my.php?image=mybookif4.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpity -- 20 Mart 2008; 19:34:55 >

• Selamlar.

HP Pavilion DV2580et

Düzüstü Bilgisayarım Var.
    İnternetten Mac OS X Leopard ve Tiger İndirdim X86 Olarak ve Sürümleri ( iAtkos )

Leopard. Kuruyorum Ancak Kernel Panic Hatası Alıyorum.
    Tiger'da İse HDD'imi Görmüyor :(

Nedendir Acaba Daha Önce Leopard'ı Kurdum Kullandım Çok Memnunum. Ancak Bileşen Uyuşmazlığı Yüzünden Kaldırığ Yeniden Kurmak Zorunda Kaldım. 2-4 Defa Kurup Kaldırdıktan Sonra Sistem Açılmaz Oldu :S

Hep Kernel Panic Hatası Alıyorum.
    Tiger İse Neden Kurulmadı Anlamış Değilim.? Acaba Neden HDD'imi Görmüyordur?

Edit: Bazı Resimler.

Mac Os x86 Kurulum Rehberi v1.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A641C116 -- 25 Mart 2008; 22:10:32 >

• Günaydın, merhaba arkadaşlar. Bir bendemi var böyle bir sorun? Leo'yu kurarken biostan işlemciyi teke indirmeden yada cpus=1 yapmadan kurulum yapmıyor. Reset atıp duruyor sürekli. Şuan vista ultimate 64 bit ve leo kurulu ama leo tek çekirdek ile çalışıyor. Vistaya geçince biostan çift çekirdeğe çıkartmak zorunda kalıyorum. Yoksa vista da yavaşlıyor. C2d kuran arkadaşlara bakıyorumda sistem özelliklerinde direk c2d olarak görünüyor. Bende c2s (yani solo) Demekki kuran arkadaşlar direk çift olarak kurmuşlarki böyle bir sorunlar yok. Zaten ortada benden başka böyle bir konu açanda yok gibi. Aramadığım site kalmadı bu sorunla ilgili bir cevap bulamadım. Sanki bi ara donanimhaberde tiger zamanında kalma bir konu görmüştüm. Ama onuda bulamadım, Birde leo ya türkçe yamayı kurdum gayet güzel ve hoş oldu. sonçta bizim dilimiz :wink: ama yamadan sonra daha da yavaşladığını farkettim. Bu sorunuma bir çare..

• selamlar.

arkadaşlar çok mutlutum gariptirki Kernel Panic Kalktı. Sorunsuz Kuruldu.

Ancak Wireless/Ethernet Bu 2'Sini Tanıtamadım :(

Marvell Yukon 80E8039 Ethernet
    Intel® PRO/Wireless 3945 802,11a/b/g Tümleşik Kablosuz LAN

Lütfen Yardım Edin :( :(
    Teşekkür ederim
  • system/library/extensions/IONetworkinFamily.kext dosyasına sağ tıklayıp show package contents tıkla,
    sonra onun içinden contents/plugins/appleyukon.kext dosyasına sağ tıklayıp yine "show package contents" deyip onun içinde contens/info.plist dosyasını masaüstüne kopyalayın. sonra ona çift tıklayıp açın. aşağıdaki dosyayıda açıp içindekileri info.plist dosyasına kopyala-yapıştır yapıp komple değiştirin. sonra kaydedip appleyukon.kext/contens/info.plist dosyasıyla değiştirin.

Bende bu şekilde çalıştı. Bilgisayar açıldıdığında biR hata veriyor ama çalışıyor. Neden hata verdiğini bulamdım.

Birde Benim Laptop klavyesini çalıştıramadım. LG R400 var bende. bir fikri olan varsa yardımcı olursa çok sevinicem.

LINK BURADA

intel wireless mac'larda henüz çalışmıyor bildiğim kadarıyla

Kolay gelsin...

• Teşekkür ederim ancak becere bilmiş değilim. ya bende bir problem var yada sistemde.

wireless'i öğrendim evet çalışmıyormuş :(

ethernetin çalışmamasına önrk olarak. sistemi iAtkosr2 10.5.1'den Kalyway 10.5.2'ye güncelledim ondan olabilirmi?
    eğer sorun oysa 10.5.1'i yeniden yükleyebilirim.

+ olarak.

makinenin ısı sensorlerini tanıtamadım :( fanları bir türlü tanımadı :/ tanımadı derken kontrol edemiyorum. düşük devir'de dönüyor ve aşırı ısıya yol açıyor :( vede Pil'i tanımadı ne pil düzeyini ne şarjın takılı olup olmadığını % kaç kaldı vs hiç bir bilgi vermiyor :( :S:s

nedendir acaba?

bu sorunlar 10.5.1'dede böyleydi 5.2'dede böyle çözemedim bir türlü. :S
  • appleyukon.kext/contens/info.plist bu dosyanın içeriğini silip(dosyayı değil) benim gönderdiğim dosyanın içeriğiyle değiştirdin mi? dosyaları değiştirmeyeceksin içeriğini değiştireceksin. bu şekilde çalışması lazım. ben update yapmamıştım onun için bilemiyorum. benim fanla bir problemim olmadı.
    pil göstergeleri bendede yoktu, hiç uğraşmadım onunla zaten. benimde derdim klavyeyle.
    BURAYI ve ŞURAYI bir araştır. problemlerine daha kolay cevap bulursun.

• Arkadaşlar indirdiğim farklı Mac OS X Leopar DVD'leriyle defalarca PC'me kurmayı denedim. Hepsinde kurulum tamamlandı ancak işletim sistemi açılmadı. En son indirdiğim DVD'de yükledikten sonra bilgisayar açılırken "Missing Operating System" hatası alıyorum. Yani yine açılmadı. Eğer çalışan bir Mac OS X linki bilen varsa pm'den gönderebilir mi?
  • Arkadaslar merhaba,
    birac haftadir ugrastıgım ve hala beceremeyip en son delirme noktasina geldigim bu topigimi sizlere sorma ihtiyacinda bulundum.

Sistemim:
    Asus P5B-VM SE (jmicron)
    Intel Quad 6600
    GMA X3000 (henuz harici bir ekran karti almadim ama dusunuyorum)
    500 gb sata hdd
    320 gb sata2 hdd
    80 gb IDE
    Harici LG combo DVD writer
    2 gb hi level 800 mhz ram

Diger makinama sorunsuzca yukleyebiliyorum.
    Asus P5LD 2 SE
    250 gb hdd sata
    Pentium D
    512 mb ndivia 6600
    2 gb 667 ram

artik cikmaza girmis ne yapacagimi bilmiyorum. elimde 6-7 os x cd si oldu (imaj, JaS, Kalyway etc.) neler yaptim olmadi. Hatta cok onemli arsiv ve islerimin oldugu HD' yi bile kaybettim (4 gün süren recovery ile kurtardim).

Neden beceremiyorum, ya da nerede hata yapiyorum ve ne yapmam gerek, arkadaslar yardimci olabilecek biri varsa gercekten cok rica ediyorum. Tum OSX86 ile ilgili forumlari dolastim, ama sonuc gene ayni kurulum yapamiyorum. Kimisi Jmicron demis IDE diskimi soktum BIOS'tan disable yaptim.

• Kalyway 10.5.2 DVD ile AMD_1052_Patch_test_1 seçerek kurulum yaptım. IDE Harddisk MBR partition table seçerek yapılandırıldı.

Anakart - MSI K9A2-CF
    İşlemci - 5200+
    Ram - GEIL 2x2GB 800Mhz.
    Ekran Kartı - HD 2600 XT GDDR4
    DWD-RW - ASUS - 1814BLT SATA
    HDD - IDE 80GB (kurulum bu diske yapıldı. tek partition)
    HDD - SATA 320GB

Kurulum yaklaşık 2 saat kadar sürdü ve problemsiz tamamlandı. Halbuki Zephyroth ile 10-15 dk. arasında tamamlanıyordu (Zephyroth ile SATA diske kurulum yapılmıştı. etken olabilir.)
    Ağ kartını otomatik tanıdı.
    Ekran kartında problem yok. 1680 x 1050 çözünürlük te sorunsuz kullanıyorum.
    USB henüz denenmedi.

Ses Stereo olarak görünüyor. 5.1 çalışmıyor.
    Sleep yaptıktan sonra sorunsuz geriye dönüyor ancak döndükten sonra ağ kartını yeniden başlatmak gerekiyor.
  • Selamlar. Yarın İtibari İle

GIGABYTE GA-945GCM-S2L
    Anakart Alacağım Acaba?
    Kurulumda Sorun Çıkarırmı?

GIGABYTE-GA-945GCM-S2L
    Intel 945GC+ ICH7 chipset
    İntel Pentium Dual-Core E2180 2,00GHz
    2X1 DDR2 667 Mhz Kingston Ram
    Western Dijital 80 GB 7200Rmp HDD
    Optimized Gigabit LAN connection
    RTL 8111C chip (10/100/1000 Mbit)
    Onboard Integrated Intel® Graphic Media Accelerator 950
    Integrate Intel High Definition Audio
    Realtek ALC662 codec
    High Definition Audio
    2/4/5.1-channel
    Support for S/PDIF Out
    Support for CD In
    Elimde

iAtkos Leopard 10.5.1 r2 Kurulum DVD'si Var.
    vede Kırılmış Tiger DVD'disi Var

Sorun Çıkarırmı Teşekkür Ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A641C116 -- 15 Nisan 2008; 21:28:15 >
  • arkadaşlar benimki biraz eski olcak ama 10.4.8 e uycak RTL8139 driveri arıyorum ama bulamadım bana yardımcı olursanız çok sevinirim (10.5.1 i yüklerken driverlerin hepsini yanlışlıkla sildim de)

• arkadaşlar herşey tamam kurdum çok güzel kullanıyorum

ses/ethernet/VGa vs herşeyi tanıdı ancak ufak bir pürüz var

DVD'den açmak zorunda kalıyorum sistemi???*

DVD takmayınca İşletim sistemi yükleme hatasımı ne öyle birşey alıyorum.

GPARTED'ı takıyorum onda flag konulmuş durumda nacak boot olmuyor?? İlla dvd'den açmak zorunda kalıyorum

ethernet'te problem var. Ethernet ayarlarında DHCP vs PPP vs ayarlarına ne yazmam gerekiyor teşekkür ederim.
  • arkadaşlar yeni fark ettim USB Girişlerimin hiç biri çalışmıyor :S kafayı yiyeceğim lütfen yardım :S:s
  • Arkadaşlar, iatkos, kalyway,Leo4all ve ToH leo ları sony FE41 olan laptopa rahat bir şekilde kuruyorum. vistalı dual boot ta problemlemim yok. Ancak bu aletin 1280X800 ekran çözünürlüğü için Nvidia Go7400 driverini bir türlü bulamadım.mevcut driverleri muhtelif forumlardan indirerek denedim fakat hep ekranım kilitlenerek kurduğum sistemler off oldu.

çipseti (Nvidia go7400) GM72M olan ekran kartı için ACİL OSX DRİVER için yardım ve açıklamalarınızı bekliyorum.
  • Kurulm tamamlandıktan sonra "HFS+ Partition Error" uyarısı veriyor işletim sistemi açılmıyor...
  • Vista'mı Kullanıyordunuz?

Vista Kullanıyorsanız.

Temiz bir Vista Kurulumu Yapınız.

EasyBCD İsimli Programı İndirin.
    Gerekli Ayarları Oradan Yapabilirsiniz.
    HFS+ Repair Diye birşey'de var onada basınız.

< Arkadaşlar herşey tamamdır.
    ethernet : ok
    vga: ok
    ses: ok
    USB: ok
    Kamera: ok

ancak ufak bir pürüz var !!!

Sistemi sadece DVD'den rd=disk0s1 komutuyla açabiliyorum !! :S:S
    flag vs koyulu herşey tamam ancak sadece dvd'den açabiliyorum lütfen bir çözüm :S:S
  • arkadaşlar selam bende tiger-x86.flat.img dosya var bunu harici hdd mi bilgisayara sata dan taktım bilgsayar görüyor sonra cmd den L: enter
    dd if=tiger-x86-flat.img of=\\.\PhysicalDrive1 bs=1048576 komutunu yazıyorum hata veriyor ne yapmam gerekiyor yardımmmm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2n2 -- 22 Nisan 2008; 21:35:56 >
  • Merhaba arkadaşlar,size br sorum olacak ben az önce Dell Inspiron 6400 laptopa Kalway 10.5.2 kurdum herşey normal kuruldu kurulum bitti ilk açılışta Apple logosunun çıktığı bölüm ve altta yuvarlak simgenin döndüğü yerden ileri gitmiyor sorun ne olabilir acaba?Default yükledim herşeyi sadece ekran kartı driverini seçtim.
  • arkadaşlar 8400m g kartımdan projeksiyona görüntü alamıyorum. NVCAP falan deniyorum ama olmuyor. var mı bilen eden...
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.