Şimdi Ara

Mac Os x86 Kurulum Rehberi v1.0 (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
678
Cevap
3
Favori
162.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar diğer konularıda okumama rağmen bir sorunu çözemedim.Mac Leopard X86 kalyway edition u sorunsuz bir şekilde kurdum.Açılışta 5sn. den geri sayan ve arkasından boot ekranına geçebildiğimiz ekrana kadar geliyorum.Her ne yazdıysam (-x, -s, -v ) bir türlü Mac OS u başlatamıyorum.Apple simgeli ekrandan sonra hemen reset oluyo ve aynı işlemler tekrar tekrar oluyo ama açılmıyo.Acaba sorun donanımsal mı yoksa kurulumdan mı anlayamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

Sistem: Gigabyte P35-DS3R Board--Intel P4 3.0 GHrz--Asus Ati Radeon HD2600Pro VGA--DDR2 800MHrz 2 GB Ram--
  • mrb arkadaslar.çogunuzun yazdıklarını okudum ve uygulmaya çalıştım.bende mac-osx86 10.4.10 dvd işletim dvd si var fakat sistemime kuramıyorum.elimde intel p4 3,2 işlemci ve asrock anakart,1 gb ram,256 mgb geforce ekran kartım var.hdd mi fat olarak ayarladım ama mac yüklemesinde Select Destination a kadar gelebiliyorum.Ve daha ileri gidemiyorum. yardım edebilir misiz?iyi yorumlar...
  • Bu mac-os başa dert. Kurduğum cd ile tekrar aynı makineye aynı yöntemler ile kurulum yaptım çalışmadı. Donanımda değişme yok, partitionlarda değişme yok. Tamamen çalışması şansa bağlı bir yazılım. Tabi tüm bu bahsettiklerim mac-os'u pc iye kurmaya çalışırken geçerli.
  • arkadaslar lütfen yardım edin şimdi tekrar denedim ve hard diski tanımadıgını fark ettim.bu master la veya ide ile ilgisi olabilir mi?
  • Harddiski nasıl tanımadığını biraz açıklarsan daha çok yardım alabilirsin.

Bilgisayar mı harddiski tanımıyor. Yoksa bilgisayar tanıyıp açılışta mı sorun çekiyorusun.
    Eğer yükledikten sonra açılışta boot sorunu yaşıyorsan, cd ile boot edip ( kurulama girmeden komut satırında) rd=disk#s# şeklinde boot partition'u tanıtıp başlata bilirsin. Tabiki # yazdığım yerleri kendin dolduracaksın. Bu senin bilgisayarında ki harddisk sayısına ve partition sayısına göre değişir.
    Örnek olarak ben: rd=disk0s3 yazıyorum. 0. disk 3. partition
  • anlatmak istedigim pc m hardiski tanıyor.ama mac kurmaya çalışırken tanımıyor.sadece dvd okuyusunu algılıyor.partitionu silmek için disk utilitiye giriyorum ordan erase yi tıklıyorum ama hardiskim gözükmüyor.yapabilecek bi yöntem varmı?çok sağol bilgilerin için.
  • anladım. Yani doğru anladıysam erase disk bölümüne geldiğin zaman partition gri ve aktif olmamış bir şekilde gözüküyor.

Bende bu sorunu yaşamıştım. Tam olarak neden kaynaklandığını bilmiyorum ama şunu yaptıktan sonra düzelmişti: Mac-os kurmak istediğim partition'ı active (bootable) ettikten sonra düzelti. bunu nasıl yaparım diyorsan. hemen aşağıya sıralıyorum.

Başlat - Çalıştır
    diskpart
    list disk
    select disk #
    list partition
    select partition #
    active

Tabi yine bu aşamalarda # yerleri sen dolduracaksın. Yanlız bir dip not. bu işlemi yaptıktan sonra artık başka bir partition ile başlicaksın. Ve eğer mac-os yükleyemezsen veya herhangi başka bir problem olursa windows'a direk dönemiyeceksin. Bunu yapan bazı yazılımlar varmış. Ben bilmiyorum. Ben hep active partitiona fdisk atıp mecuri windows olan partitiona dönme yöntemini kullanmıştım.
  • Merhaba ustalar Mac os 10.5.1 toh sürümünü sistemime basarılı bır şekilde kurdum çıldı sorun yok herşey yolunda gidiyor ama yeniden başlatınca bot oluyor mac halkası dönüyor arkasından mavi başlangıç ekranı gelıyor orda kalıyor aç kapat aç kapat aç kapat yapınca açılıyor bu sorunun nedeni ne olabilir?

Laptop hpnx6110
    1.5celeron
    512mb ram
    40gb hdd
    intel 915 chipset

şimiden teşekkurler
  • arkadaşlar gpard ile diski 2ye böldüm 1. ye boot verdim sonra dvd den boot ediyorum elma ekranı geliyor orda takılı kalıyor. rd=disk0s1 gibi komutları denedim olmadı. -v ile deniyorum yazılar geliyor tekrar donuyor. Sistemin özelliği bi üstteki mesajımda resimde eklidir. Varmı bu soruna bir çare..
  • Mac OS X i sorunsuz yükleyip kullananlar memnunmu. Hiç normal pcde görmediğim için. Ev için düşünüyorum.
    İş sebebiyle Apple'da OS X ve 9.2 kullanıyorum.
  • Kaç gündür denememe karşın bilgisayarıma ne kalway 10.5.1 i nede iatkos u kurabilmiş değilim,anlatılan herşeyi yapıyorum kurulum tamamlanıyor ama bilgisayar açılmıyor kalway kurduğumda bilgisayarı açınca b0 error diye bir hata alıyorum iatkos kurduğumda ise kurulan bölüm üzerinden boot edemiyor kurulumdan sonra live cd kullanarak macli bölümü boot olarak ayarlıyorum ama nafile işlemcim sse2 detekli ancak kaç kez denedim ama bir defa bile açamadım,bir defasında iatkosu kurduktan sonra boot etti mac in gri ekrandaki elması karşıma çıktı ama ondan sonra mavi ekranda takıldı kaldı galiba biraz daha beklemek lazım bu mac olayı için.

Kolay gelsin...
  • Arkadaşlar istanbulda olup pc ye tiger yada leo kuran varmı? Hafta sonu buluşsak birlikte şu sorunu halletsek artık gına geldi bi türlü kuramadım neredeyse girmediğim hiçbir komut kalmadı. Isırık elma ekranına gelip donuyor pc. Harici ekran takıp bile denedim. Aşağıya sistem özelliklerimi yazıyorum. LG E500 GA290T model notebook.. Bu konuda yardımı olucak birisi varsa çok makbule geçer. Forum sadece sanal olmamalı bence bu gibi durumlarda insanlar buluşup yardımlaşmalı (en azından aynı semtlere yakın ikamet edenler)

http://img395.imageshack.us/my.php?image=adszzb8.jpg
  • Selamlar.
    HP Pavilion dv2580et Laptop'um var.

iAtkos'u İndirdim r2'ye patchledim
    kurulumuda yaptım.
    ilk kurduğum zamanlarda.
    sistem açıldı bi güzelde kullandım ancak. donanım uyuşmazlığı yüzünden kaldırığ yeniden kurmak zorunda kaldım :(
    3-4 defa kaldırdıktan sonra.
    son kez kurmaya karar verdim(donanım problemlerinin çözümünü bulmuştum)
    kurdum sistemi.
    boot ekranında
    HFS+ Partition Error Hatası aldım bunun üzerine biraz kafa yorduktan sonra halletim.
    sonra Operation Sistem Error hatası aldım onuda halletim.
    fakat bu seferde kafayı yemek üzereyim.
    2 sorunu halletikden sonra. gene kurulum yaptım sorun çıkarmadı
    ancak boot ekranındaki imleç yanıp sönüyor yanıp sönüyor ama tık yok. apple logo'su gelmiyor :(
    dvd'yi taktım boot ekranında F8'e basktım rd=disk0s1 yazdım logo geldi ancak. gri bir perde indi.
    You Need to restart your computer. hatası aldım :S:S çıldıracağım.

lütfen yardım edin. forum forum gezdim kimse yardım etmedi cevap bile yazmadı :( :(

• zaten sorun yazıyo partition error
    önemli verileri yedekliyip yeniden disk bölümlemesi yap[disc utilty ya da bi live cd den] sonra osx boot edip yeniden osx e göre formatla sonra verify disc yap orda bu hatayı vermezse sorun çözülür
  • quote:

Orjinalden alıntı: mertkosova

zaten sorun yazıyo partition error
    önemli verileri yedekliyip yeniden disk bölümlemesi yap[disc utilty ya da bi live cd den] sonra osx boot edip yeniden osx e göre formatla sonra verify disc yap orda bu hatayı vermezse sorun çözülür

ilginiz ve yardımınız için teşekkür ederim.

gpard live ile fat32 olarak ayarlıyorum.

HFS Olayını çözdüm.
    partition error'uda çözdüm

bu sefer kuruyor fakat. boot olmuyor

cd^'den açmak istediğimdede you need to your restart computer vs hatası alıyorum.
    boot olayını ve restart olayını nasıl çözebilirim?

edit:

tekrar. gpart ile format attıktan sonra disk utiliy'den disc veriy bilmemne onu uygulayacağım.

inş sorun çözülür :)

o kadar kotayı aşıp indirdim :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A641C116 -- 18 Mart 2008; 19:17:20 >

• yardım edebildiysem sevindim
    o error kernel panic tir -x le sistemi açarak detaylı bilgi alabilirsin ama bende o sorunu aşamadım hala
  • abi verify yaptım yeşil yazılı "ok" yazısı çıktı bir problem yok diyor.

şu anda kurulum ekranındayım.

costumize'den sadece boot'ları seçtim.

herhangibi bir driver seçmedim..

kuruyor az kaldı sorun çıkarmı ? :S

Edit:

abi kurdum.

restart'ladım boot ekranında gene birşey olmadı.
    sadece imleç yanıp sönüyor :S

rd=disk0s1 ile 'de olmadı :S

şu -x'i deniyem.

sonra gene edit ile bildireceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A641C116 -- 18 Mart 2008; 19:50:03 >
  • Yahu takın bitane win98 yada windowsME cd si, fdisk i çalıştırın ordan aktif part ı osx i kurdugunuz yeri secin resetleyin %99 açılır.
  • Arkadaşlar Bios tan AHCI yı açtım ve işlemciyi tek e düşürdüm. Pcdeki donma olayını geçmiş oldum, Ama bu seferde welcome ekranından sonraki yerde utilities ve diğer yazılar silik görünüyor tıklayamıyorum. Bunlarda dün akşamki test denemelerim.

direk enter

f8 enter (utilities bölümü aktif değil tıklanmıyor)

-v (elma ekranı geliyor kuruluma başladı pc yi kapattı)

-x (direk elma ekranı geldi, hata verdi mac os x yüklü değil deyip kapattı)

-s (komut sayfasında kalıyor)

-v -x (utilities bölümü aktif değil tıklanmıyor)

cpus=1 (elma ekranı geliyor)

cpus=1 -v (utilities bölümü aktif değil tıklanmıyor)

cpus=1 -v -x (utilities bölümü aktif değil tıklanmıyor)

cpus=1 platform=X86PC (utilities bölümü aktif değil tıklanmıyor)

rd=disk0s1 (yazınca elma ekranı gelip hemen ardından reset atın yada pc kapatıp açın uyarısı veriyor)

• quote:

Orjinalden alıntı: xpity

Arkadaşlar istanbulda olup pc ye tiger yada leo kuran varmı? Hafta sonu buluşsak birlikte şu sorunu halletsek artık gına geldi bi türlü kuramadım neredeyse girmediğim hiçbir komut kalmadı. Isırık elma ekranına gelip donuyor pc. Harici ekran takıp bile denedim. Aşağıya sistem özelliklerimi yazıyorum. LG E500 GA290T model notebook.. Bu konuda yardımı olucak birisi varsa çok makbule geçer. Forum sadece sanal olmamalı bence bu gibi durumlarda insanlar buluşup yardımlaşmalı (en azından aynı semtlere yakın ikamet edenler)

http://img395.imageshack.us/my.php?image=adszzb8.jpg

Bendede R400 var. iatkos 10.5.1, iatkos 10.5.1 r2 ve Kalway 10.5.1 kurdum. en stabil çalışanı kalway. ama kurana kadar emdiğim süt burnumdan geldi. tam olarak da kuramadım zaten. Başlangıçta gparted live cd ile boot flag koyuyorum (bunu vistadan diskpart komutu ile yapıncada oluyo) Kurduktan sonra ahci modu açıp, cpu'lardan birini kapatıyorum öyle açılıyordu. kapatmazasam restart atıyor bilgisayar.
    klavye ve wireless çalışmıyor. USB silikon kalvye aldım onunla kurdum. Mac kurduktan sonra vista açılışta restart atıyordu, bunun için gparted ile açıp, vistanın olduğu bölüme boot flag koyduktan sonra bilgisyarı vista cd'sinden açıp recovery yapıca düzeldi.
    Sana kolay gelsin.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.