Şimdi Ara

Mac OS X | External HDD | NTFS Format | Mac ve Windows 'da Kullanma | Yardm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

WD marka harici disk aldım bugün. Fakat malumunuz sizinde bildiğiniz üzere NTFS formatında Mac OS X 'de sadece diski okuyabiliyorsunuz, yazma işlemi yapamıyorsunuz. Bunun için bende Paragon NTFS programını indirdim ve kurdum. Disk izlencesinden Paragon yardımı ile NTFS formayı seçtim, yalnız NTFS(sıkıştırılmış) olanı değil dikkatinizi çekerim. Mac OS X 'de her şey güzel fakat HDD 'i Windows 'a takınca USB disk yükleme işlemi başarılı bir şekilde gerçekleşiyor ama bilgisayarıma düşmüyor. Ama NTFS(sıkıştırılmış) disk formatını seçtiğimde ise hem bilgisayarıma düşmüyor hemde ilk taktığımda USB disk yükleme penceresi gelmiyor.

Çok aradım çözüm fakat herkes Paragon 'u öneriyor ve bende nedense böyle bir problem ile karşılaştım. Bilen bir arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymph()maniac -- 10 Mart 2015; 23:22:44 >

• Ben diğerini kullanıyorum bir problem yaşamıyorum. sen sor sürümü mü indirdin ? o programı kullanıp ta pek hata alan görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur@

Ben diğerini kullanıyorum bir problem yaşamıyorum. sen sor sürümü mü indirdin ? o programı kullanıp ta pek hata alan görmedim.

Parafon NTFS v9.0.0 hocam. Bende saatlerdir uğraşıyorum ve dediğiniz gibi bende hiç hata alan görmedim. Yani ciddi ciddi Windows 'da görmüyor, hayır işin ilginç yanı hem exFAT hem FAT32 hem de NTFS görmüyor Windows. Windows 'da diskpart/diskmngm 'de gözükmüyor. Şimdi diğer alternatif programı deneyeceğim fakat ondan da çok olumlu bir sonuç beklemiyorum. HDD 'i ilk aldığımda direk zaten Windows 'a taktım, yani USB portta sıkıntı yok gördü. Sonra Mac 'e takıp formatlama işine geçtim.
  • Tuxera NTFS ile de denedim, mağlesef sonuç aynı. Sorun çözülmemiştir hala, konu günceldir. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar ...
  • Bilgisayarını aç . windows ile. orada denetim masası yönetimsel araçlarda . disk yöneticisini aç . ve tüm bölümleri sil tekrar. bölümlendir . formatla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur@

Bilgisayarını aç . windows ile. orada denetim masası yönetimsel araçlarda . disk yöneticisini aç . ve tüm bölümleri sil tekrar. bölümlendir . formatla.

Dediğinizi denemiştim önceden zaten, bu yöntemde işe yaramamıştı. HDD 'yi ilk exFAT şekilde biçimlendirdim, sonra Windows 'da görünce NTFS ' çevirdim. Ardından tekrar Texura ile Mac OS X 'de NTFS ile biçimlendirdim oldu. İlginç bir yol izlenemi oldu ama sonunda sonuca ulaştım. Teşekkür ediyorum her şey için Uğur bey.
  • Ne demek ? Rica ederim. burada birbirimize yardımlaşalım diye uğraşıyoruz.

kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mac Os X Exfat HDD sorunu !
    11 yıl önce açıldı
    Windows 10 Kurtarma USB'si ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Nymph()maniac kullanıcısına yanıt
    Paragon NTFS 12.1.62'i deneyin hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgi için teşekkürler
  • Ben Windows için Paragon HFS + kullanıyorum. Harici Disk bilmemne makinenin kendi diskleri os x yüklü SSD, HDD vs. (Hepsi HFS formatlı) hem Windows'dan hem OS X den erişilebilir oluyor. Mac OS X de de NTFS disklere erişmek ve yazmak için Tuxera NTFS kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 23 Mart 2015; 12:28:28 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.