Şimdi Ara

Mac OS X 10.6.2; AR5008 Airport kernel panic

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar, ben PC'me iBoot+Retail DVD yöntemini kullanarak Snow Leopard kurdum. Sonrada combo update ile 10.6.2 yaptım(10.6.3 henüz hackintosh lar ile tam uyumlu değil). İlk kurulumda anakartımın üzerinde çalışan donanımlarım şu şekilde;

Asus P7P55D

3 x USB + 6 Extra USB
    1 x IDE
    7 x SATA
    1 x IEEE 1394a
    VIA® VT1828S
    1 x S/PDIF
    Realltek® 8112L Gigabit LAN
    PS/2 Keyboard
    PS/2 mouse port

Ek olarak WMP110 (Atheros AR5008) açılışta airport olarak gördü, ama herhangi bir ağa bağlanmaya çalıştığımda kernel sürekli panikliyor :)) benim problemim de asıl bu. 10.6.2 güncellemesinden sonra ses de kırıldı. voodoo.hda ile onu düzelttik ama airport yine aynı, ağa bağlanmaya çalıştığımda sistemi kilitliyor. Herhangi bir çözüm yolu bilen veya aynı problemle karşılaşan varmı?

• 10.6.3 tam olarak uyumlu sleepenabler.kexti sil ve manuel olarak update yap
  • airport kext içine atheros wifi kartının device idini gireceksin
    birde hocam banada lazım ateros pc e wifi katını nerden bulabilirm sanırım asus onboard olarak bazı anakrtlarında kullanıyor
  • Hocam cevabın için sağol. Benim kullandığım kart Linksys WMP110. AR5008 chip üzerine kurulu. Windows 7 64bit te sorun yaşadım. Kendi sürücüsü işe yaramadı. Atheros'un sitesinden yükledim o şekilde çalıştırdım haberin olsun. Atheros dışında Apple Broadcom da kullanıyor. Mesela Asus WL-138g V2 kartı otomatik Airport olarak tanıyormuş ama denemedim bilmiyorum.
  • tşk wifi kartı almayı düşünüyorum os x wiki ye bir göz attım ewet çalışıyor menü cubugundada görülüyor ama into plist dosyasını dev idini girmek gerekiyor bu kartı nerede bulabilirim acaba elinde olan varsa satabilirmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi velocyraptor -- 13 Mayıs 2010; 20:41:59 >
  • wmp110 bulabilirsin oldukça yaygın bir kart. Ben Vatan'dan almıştım. Ama Asus için birşey diyemem.
  • Güncelleme;

info.plist dosyasında zaten dev-id vardı. Zaten Mac OS X kartı görüyordu, sorun ağa bağlandıktan sonra kernel panic e sebep olmasıydı. netkas'ın Atherosfix.kext kullandım. info.plist'ten diğer id leri silip sadece 168c,23 bıraktım ama nafile. Yinede kernel panikliyor. Şimdilik aorunu boot.plist dosyasına "cpus=1" ekleyerek çözdüm ama makinam hem 32bir çalışıyor hemde tek cpu. Delirmek üzereyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.