Şimdi Ara

mac os mouse ivmelenme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mouse ivmelenme sisteminde ciddi sorun var. fareyle bir nesneye odaklanmakta windowsdaki gibi seri değil ne yazık ki. özellikle windowsdan mace geçen dikkatli bir kulanıcıysanız ve kör bir apple müridi değilseniz fare hareketlerinde bir yamukluk olduğunu çok geç olmadan sezersiniz.

windowsdaki mouse seriliği ve macdeki mouse un hantallığını karşılaştırmalı olarak videosu:

işlem (115+130)*1,18*1,52=439 dur. (almayı düşündüğüm 2 pc teknoloji ürününün kdv dahil tl karşılığını bulmak için yapıtğım işlemden esinlendim ) 2 sistemde de yapabileceğimin en hızlısını yaptığımdan emin olabilirsiniz. hatta macde hatasız tuşa basmak için oldukça fazla deneme yapmam gerekti. windowsda macdekinin 2 katı kadar hızlı işlem yapabiliyorum gördüğünüz gibi

windows da durmam gereken yerin üzerinde anında durabiliyor ve çok hızlı odaklanabiliyorken mac de çoğu zaman hedefi ıskalayıp geri dönmek zorunda kalıyorum. fareyi kullanmak için kendiniz bayağı bir kasmanız lazım o derece berbat bir durum söz konusu

bu durumun kullandığım osx86 yla ilgisi yoktur. gerçek bir macde de bu sorunu gözlemledim. steer mouse adlı program bu sorunu çözemede kısmen işe yarıyor ama sorunu tamamen çözemiyor malesef. sadece biraz hafifletiyor o kadar.

http://db.tidbits.com/article/8893 bu linkte de soruna uzunca değinilmiş. google da "mac os mouse acceleration" kelimelerini aratırsanız çok sayıda başka sonuç da çıkacaktır.

mac bu haliyle nasıl tasarımcı bilgisayarı olabiliyor anlamak gerçekten güç. grafik tablet kullananları saymıyorum. kullanmayanlar da var çünkü.

bu bir sorun değil mac osun mouse profili öyle diyenler var. kısmen doğru bence ancak bu bir sorundur. en azından mac osun kullanımını yavaşlatan büyük bir eksikliktir. mac almak isteyenler varsa uyarıyı yapayım.
    FARESİ REZALETTİR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 26 Temmuz 2010; 3:28:19 >

• Hocam ben de hackintosh kullanıyorum.
    Benim bildiğim kadarıyla bu durum ekran kart driverlarının orjinal olmamasıyla alakalı.
    Gerçek mac cihazlarda böyle bir durum yok. Gerçi siz test ettim demişsiniz ama ben yine de tam emin değilim.

Öte yandan bir masaüstü bilgisayarda "mouse" kullanımına ilk başlayan sistem de Apple Macintosh'dur.
    Tıpkı çoğu teknolojik yenilik de olduğu gibi yine ilk yapan Apple'dır. :)
  • kendim 27imac ve magic mousela denedim. ekran çözünürlüğü çok yüksek olduğundan daha da kötü. ekranın bir ucundan diğerine götürmek için fareyi yarım metre sürüklemek gerekiyor. fare hızını artırınca da bu sefer de bazı yerlerde aşırı hızlı oluyor ve hassas odaklanmalarda sorun yaşıyorsunuz.
    quote:

Merhaba,

Yaklasik 6 ay once bir MacBook alarak PC'den Mac dunyasina gecis yaptim, ve o zamanda bu yana iyi ki de bu degisimi yaptim diyorum.
    Fakat ne yazik ki, bunu soyleyemedigim tek zaman bir PC'nin basina oturup elime mouse'u aldigim an oluyor !! PC'nin mouse ne kadar yumusak, rahat ve kesin ise MacBook'un hem trackpadi hem de bagladigim microsoft BT 3000 mouse o kadar rahatsiz, istedigim yere goturmekte zorlaniyorum ve resmen kullanirken kendimi kastigimi hissediyorum

Bu konuda hem internette hem de bu forumda bayaa arastirma yaptim ve ulasabildigim sonuc Apple'in Leopard'dan once bir zamanlar (nedense) mouse algoritmasini degistirmis olmasi... Dogru mu bilmiyorum ama eger sebep bu ise bunu da duzelten bir çözüm olmasi gerek dusunuyorum.

Aynı dertten muzdarip olan veya bu konuda bilgisi olan var mi acaba? Eger yardimci olabilirse cok sevinirim.

Simdiden tesekkurler.
    http://turkmac.com/forum/index.php?topic=10179.0

bu da macbook kullanan başka biri. yetmediyse başka da bulurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 26 Temmuz 2010; 9:54:15 >

• Evet bende dikkat ettim gerçi ben hackintosh kullanıyorum ama durum bu maalesef.

Mouse'u aynı hizada sağa sola yavaşça götürdüğünüzde yukarı yada aşağı kaydığını da farkedebilirsiniz.
  • Kendi mouselarında söylediğiniz durum doğrudur zaten o mouse'lar çok büyük performanlar almak için üretilmemiş. Ben Razer Deathadder 3500 kullanıyorum ve inanılmaz hızlı ve odaklama sorunu yaşamıyorsunuz.
  • ben dandik 4 liralık carreffour mouse bile taktım bahsedilen sorunu hiç yaşamadım yıllardır :s belki de magic mouse'da vardır öyle bir sorun ama özellikle trackpad bence diğer laptoplarınkine oranla çok farkedilir derecede iyi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VMware Keyboard ve Mouse Sorunu
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.