Şimdi Ara

Mac Os Mavericks yavaş kapanma hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Macbook Pro bilgisayarımda Mavericks yüklü ve yakın zamanda bir SSD taktım. SSD yi taktıktan sonra ilk dikkatimi çeken şey, açılış ve kapanış süreleri oldu.

İlk taktığım zamanlarda, açılış 13 sn, kapanış 2-3 sn iken,

daha sonra açılış aynı kaldı fakat kapanış en az 10 saniye gibi bir süreye geriledi.

SSD taktıktan sonraki bu ilk açılış kapanış gözleminden sonra Trim Enable programını yükledim. Daha sonra var olan paragon ntfs yi kaldırıp, tuxera yükledim.

Sizce bu kapanış süresinin artmasındaki etken nedir? Tuxera ya da Trim Enabler olabilir mi?

Ya da sizin yorumlarınız nelerdir?

Teşekkürler

• Trim Enabler SSD'nin kullanım ömrünü uzatmak için kullanılır. Kapanış süresiyle ilgili olduğunu sanmıyorum.
  • Ben de öyle biliyorum, ama farklı programlar bazen kapanışın uzamasına sebep olabiliyor...
  • mavericks e yükselttikden sonra benim mac de yavaşlama oldu herkes tersini idda etsede bende mountain lion dan daha yavaş belki sendede öyle olabilir diye düşünüyorum
  • bende yeni sdd taktım 2 hafta kadar oldu.mavericks temiz kurulum yaptım.
    açılış 11 saniye kapanış şuan 2 saniye..
    Trim bendede yüklü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAYAQ -- 17 Mart 2014; 20:09:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz5555

mavericks e yükselttikden sonra benim mac de yavaşlama oldu herkes tersini idda etsede bende mountain lion dan daha yavaş belki sendede öyle olabilir diye düşünüyorum

Ben de Mavericks e geçtikten sonra daha bir hızlanma, rahatlama oldu onda bir sıkıntım yok.

quote:

Orijinalden alıntı: RAINN-TURK

bende yeni sdd taktım 2 hafta kadar oldu.mavericks temiz kurulum yaptım.
    açılış 11 saniye kapanış şuan 2 saniye..
    Trim bendede yüklü.

Benim de aynı şekilde açılış 12 saniye kapanış 2 saniye idi. Nedense şimdi açılış yine 12 sn, kapanış 12 saniyeyi çıktı...

İlerleyen dönemlerde sizde de değişiklik olursa burada belirtir misiniz? Bir de bu durumdan itibaren hangi programları yüklediğinizi hatırlayın ki, belki ileride hangi programın yavaş kapanmaya sebep olduğunu bulabiliriz

• Elbette belirtirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yeni bir yönetici hesabı oluşturun, yeni oluşturduğunuz hesapla oturumu açın. Eğer yeni açtığınız hesapla açtığınız oturumla, macbook'unuz hızlı kapanmaya başladıysa eski kullanıcıyı silin.

NOT: eski kullanıcıyı silerken şahsi dosyalarınızın silinmemesi için yedeklerini alın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.