Şimdi Ara

Mac kullanarak C# arayüz geliştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben macbook pro almak istiyorum fakat bölümümde seneye C# ile görsel programlama dersi var yani arayüz geliştirme. Ben macim üzerinden C# da arayüz geliştirebilir miyim? Çünkü hocanın ödev verme ihtimali var ki vermese bile sınava çalışmam için gerekecek. Teşekkür ederim şimdiden.

• Arayüzden kastın neyin arayüzü bilmiyorum ama, .Net core, araştır bunu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ayrıca windows yükleyebiliyorsun pc ye

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mac'te Windows uygulamaları çalıştırmak için mono kurulmuş olması yeterli. mono kurulu macOS 7 (Lion) laptopumda C# ile örnek bir Form uygulaması Emacs editörde derleyip çalıştırdım:

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.monodevelop.com/screenshots/ da kullanabilirsin sanırım ide arıyorsun
  • selam hocam,

bir mac kullanicisi olarak söyleyeyim mono ya da VS community windows form tasarlamaya pek uygun seyler degil. Bunun yerine iki alternatif öneririm. Ya virtual machine ile windows kurarsin ve macOS üzerinden windowsu calistirirsin ya da bootcamp ile windows kurarsin, bilgisayar acilisinda windows ya da macOS secerek calisabilirsin. Ben ikisini de denedim. Elbette bootcamp ile kurulan daha performansli cünkü sadece tek isletim sistemi calisiyor. Ama alacagin macbook iyiyse virtual machineler de ise yarar. Ben parallels desktop kullandim, torrentten bulabilirsin full halini.. Bunun haricinde, IDE aramakla ugrasma. Visual Studio nun sundugunu hic bir IDE sunamaz. Microsoft, Xamarin'i satin aldi ve suan Xamarin'i, Visual Studio Comminity diye bi seye cevirdi ancak dogru dürüst bir forum arayüzü yok, daha cok mobile gelistirme üzerine. Asp.net core var, 1.0 a göre 2.0 baya iyi ama yine de windows üzerinden calisman senin avantajina olur. Cünkü is bulacagin zaman büyük ihtimal önünde visual studio olacak. Visual Studio cok gelismis bir IDE. Ögrenci oldugun icin professional sürümünü ücretsiz lisansli olarak indirebilirsin..

kolay gelsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kimse de doğru cevabı vermemiş.

Selamlar okulda c# form tasarımları gösterilecekse mac üzerinde aynı formu geliştiremezsin.

Windows form windows a özel bir yapıya sahip olduğundan dolayı mac üzerinde alternatifleri var. Bunlar ise UWP ve GTK#.

MONO projesi ile c# ın gğncellenmiş hslini kullanarak fkrm yapabilirsin fakat bu form bildiğimiz form değil. Ayrıca kolayda değil. UWP ise windows un desteklediği ve vNext ile getirdiği bir platform c# winform a göre gene farklı.

Size tavsiyem mac alacaksanız sanal makine kullanın veya bootcamp i araştırın. C# geliştiricisi olacağım diyorsanız hiç mac e bulaşmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanları yanlış yönlendirmeyelim: Mono ile her türlü form yapılabilir ve mono ile yapılan form bildiğimiz form, formu oluşturmak için kullandığımız kod bildiğimiz C# form yordamları, nitekim önceki mesajımda bu durumu resmetmeye çalıştım fakat form cok sade olduğu için anlaşılmadı. O yüzden forma ekleme yaptım, textvox'taki metni de konuyla ilgili olarak özel seçtim :)

Sanal makina ve Crossover (Windows uygulamalarını OSX'te çalıştıran emulatör) başka, Mono başkadır. Mono = Windows için Java Development Kit denilebilir. Bootcamp ise esasen Macbook gibi Apple donanıma Windows kurulumuyla ilgili birşeydir, nitekim zamanında Mac mini bilgisayarıma Windows Vista kurarken Apple'ın kullandığı Broadcom wifi kart için sürücüyü Bootcamp'ten almıştım. Bu açıdan bakıldığında Mac'te C# / Form uygulamaları yapmak için Bootcamp tavsiye etmek biraz ilgisiz kaçtı.

GTK# ve UWP'ı kullanmadım fakat GTK# bildiğimiz GTK+ 'ın .NET 'te kullanılmak üzere hazırlanmış C# versiyonu, UWP ise Windows 10 ile kullanılan birşey yani macOS'de C# ile Form yapmayı düşünen biri için gereksiz.

Tüm bunları demişken, macOS üzerinde Windows'taki Visual studio kadar verimli C# Form geliştirilir mi? Tabi ki hayır. SS'te gördüğünüz editör Emacs 'te örneğin C# Form designer eklentisi yok. Ancak belki de vardır, araştırmadım. Araştırılırsa VS e yakın işlevsellik sağlayan IDE bulunabilir.

Özetle macOS üzerinde C# ile Form uygulaması yapmak için Mono tek başına yeterli. Bu konuda herhangi bir şüphe oluşursa Mono = Windows JDK (+ JVM) olduğunu hatırlamanız yeterli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Mac OS da.net core desteği var ama onun da winforms desteği yok. Çözüm Mac almamak değil içine dual boot kurmak veya paralells in virtual desktop ürününü kullanmak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.