Şimdi Ara

Mac almayı düşünenler için bir Macbook eleştirisi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
1
Favori
7.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 15 yıllık PC kullanıcısıyım ve yaklaşık 10 ay önce Macbook satın alarak Apple bilgisayarla ve MAcosX ile tanıştım.

Mevcut kullanıcılarla görüşlerimi paylaşmak ve yeni mac almayı düşünenlere fikir vermek adına ben de mac hakkında düşüncelerimi yazmak istiyorum.

Öncelikle İşletim sistemi açısından olaya yaklaşalım ve hep eleştirilen yönüyle Windows'un sürekli çökmesinden, kararsızlaşmasından, saçma sapan mavi ekranlarından, olur olmaz kasılmalarından, fazla ram kullanmasından, yavaşlığından ve virüs cenneti olmasından dem vuralım.

Bunları biliyoruz...

Şimdi bakalım Mac'de durum nasıl?

Öncelikle tam olarak Macbook sistemimi sizlerle paylaşayım. Sahip olduğum macbook bir önceki neslin son güncellemesinin ilk modeli. (Yani 2.1 C2D CPU, 120 GB HG ve 1 GB Ram.)

Şimdi ilk gözlemim geliyor ve kesinlikle tarafsız olarak bunu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Sahip olduğum Macbook, "Adobe Photoshop" ve "Microsoft Office:Mac" programlarında dehşet kasıyor.

Bu durumla karşılaştığımdaki ilk tepkim açıkçası "ne oluyoruz?" oldu.

Bize yıllardır anlatılan o "hızlı mac" masalları birer efsane miydi?

Kasıyor diyerek iddiayı havada bırakmak istemem. Örneklerle açıklayayım:

"Yeni bir office belgesi aç" komutunu tıkladığınızda CD ikonu çıkıyor ve 15 sn kadar office'in açılmasını bekliyorsunuz. (Bu süre değişkenlik gösterebilir)

Aynı şekilde herhangi bir office belgesine tıklayıp ilgili office programının açılmasını da bekliyorsunuz.

Ancak daha sonra program sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

Aynı şekilde Photoshop'da böyle...

Bir fotoğrafı Photoshop'da açmak için belli bir bekleme süresini göze almak zorundasınız.
    Fotoğraf üzerinde biraz değişiklik yapmaya kalktığınızda durum daha da vahimleşiyor ve her yaptığınız işlemden sonra bekleme süreniz çok daha artıyor.

Bu iki örnek tabii ki mac için olumsuz yargıda bulunmamız için yeterli değildir.

Şimdi gelelim aynı Macbook'da Windows performansına...

İlgili programları Macbook'da kurulu Windows üzerinde çalıştırdığımda açılma sürelerinin çok daha hızlı olduğunu kesinlikle söyleyebilirim.

Programların çalışmaları da kesinlikle daha hızlı.

Şimdi bu noktada insanın içinden sormak geliyor:

"Hani Mac Daha hızlıydı?"

Bu durumun nedenini sistemin RAM düşüklüğüne bağlıyorum, çünkü 1 GB Ram bence LEOPARD'a yetmiyor.
    Sanırım Windows XP arayüzünden dolayı LEOPARD kadar RAM'e gereksinim duymuyor ki bu da programların Windows'da daha hızlı çalışmasını sağlıyor.

------------------- O -----------------

Şimdi gelelim bir başka noktaya...

Konunun başında sözünü ettiğimiz Windows'un olumsuzluklarına bir de tersten bakmaya ne dersiniz?

Windows çöküyor, Windows mavi ekran veriyor, Windows kararsız Kalıyor, Windows olur olmaz yerlerde programı çökertiyor?

Peki bunların hepsi doğru...

Ama bir de kullanıcı olarak Windows'u nasıl kullandığımızı düşünelim....

Geçtiğimiz günlerde "Mac - Windows" karşılaştrılması yapılan bir forumda bir kullanıcının cümlesini çok beğendim:

"Windows bize bilgisayara hükmetme şansı veriyor, Mac ise düzenli bir yapı sunuyor ve bunun dışına çıkmakta güçlük çekiyoruz."

Katılmamak elde değil...

Benim Windows'um da saydığımız olumsuzlukların hepsini bana yaşatıyor, ancak bir de gelip sistemin halini görseniz.
    Masaüstü'nde onlarca dosya, yüklenmiş-silinmiş programlar, harddisk'in her bir köşesinde farklı bir program, girilmiş tehlikeli siteler...

Kısacası dağınık, karmakarışık bir oda gibi, bir sistem...

Mac kontrollü yapısıyla bu türden bir dağınıklığa izin vermiyor.
    Örneğin Itunes müzikleri hemen gerekli klasöre kopyalıyor, filmler belli bir düzen içerisinde, diğer dosyalar ona keza.

İstesenizde olmuyor, belki teknik bir engel yok ama tasarım olarak Leopard'ı Windows gibi karmakarışık edemiyorsunuz.. :)

Sanırım Mac için söylenen "Yıllarca çökmeyen işletim sistemi" türünden ifadeler de bu düzenli yapının bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor.

Eminim Windows'da o kadar düzenli kullanılsa Windows'da çok uzun zaman idare edecektir.

------------------------- O --------------------------------------------

Bunların dışında bir de programların kararsız kalma sorunun da sadece Windows'a özgü olmadığını, Mac'de de benzer sorunlar yaşadığımı ifade etmek isterim.

Nasıl Windows'da bir program bir anda kararşızlaşıp bizleri "görevi sonlandır" komutu vermek zorunda bırakıyorsa, Mac'de de aynı şey oluyor ve "Çıkmaya Zorla" komutuyla programı kapatabiliyorsunuz.

Tek bir farkla Windows çöken programlar için hata raporu göndermemizi teklif ediyor, Apple'ın ise umrunda değil :D

---------------------- O ----------------------------------------------

Pil ömrü konusunda çok uzun yazmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Apple kesinlikle pil konusunda PC'lere fark atıyor, LEOPARD enerjiyi çok tasarruflu kullanıyor.

-------------------- O --------------------------------------------------

Bence program desteği konusunda Mac'e haksızlık yapılmamalı, yeterince ve hatta bazı türlerde fazlasıyla program mevcut.
    PC'de vazgeçemediğimiz hemen her programın MAC versiyonu bulunabiliyor.

------------------ O ---------------------

Benim gözlemlerime göre Bootcamp sorunsuz çalışıyor.

-----------------O---------------------

Sonuç olarak şunu söyleyebilirim ve bu konuda kesinlikle eleştiriye açığım:

Ben Macbook'umu Ekim ayında (kur yükselmeden önce) Vatan Bİlgisayar'ın "Patlican" kampanyasından yaklaşık 1500 YTL'ye almıştım.

Fiyatı o gün için oldukça uygundu ve pişman değilim.

Farklı bir deneyimi yaşıyorum ve şu anda Macbook'u çift işletim sistemiyle kullanmaya devam ediyorum.

Ancak yeni nesil Macbook'ların fiyatlarına bakınca hiç de tercih edilebilir olduklarını düşünmüyorum.

Apple diğer tüm ürünlerinde olduğu gibi Mac'lerde de farklılığı, şık tasarımı ve statü göstergesi olarak algılanmasını pazarlama stratejisi yaparak yolunda ilerlemeye devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caves -- 25 Mayıs 2009; 1:23:14 >

• 1 - Microsoft Office 2008 sürümü hız konusunda sorunlu. Üst sınıf Maclerde de kasıyor. Macbook ile alakası yok. Microsoft Office 2004 sürümü normal olması gerektiği hızda. Onu yükleyip kullanabilirsin. Hem onda Microsoft'un yeni Office sürümlerinden kaldırdığı Macro özelliği de mevcut...

2 - Leopard'ın stabil çalışması için en az 2GB RAM gerekli. Photoshop'un kasması normal sonuçta giriş seviyesinde ev kullanıcılarına hitap eden bir Mac kullanıyorsun. X3100 paylaşımlı ekran kartın performansı o kadar. Ben 2GB RAM ile çok fazla bir sorun yaşamıyorum ama daha detaylı tasarım işleri için Macbook Pro almalıydın (ki almadan önce tavsiye almak için açtığın konuda bunu belirtmiştik).
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mikhail Bakunin

1 - Microsoft Office 2008 sürümü hız konusunda sorunlu. Üst sınıf Maclerde de kasıyor. Macbook ile alakası yok. Microsoft Office 2004 sürümü normal olması gerektiği hızda. Onu yükleyip kullanabilirsin. Hem onda Microsoft'un yeni Office sürümlerinden kaldırdığı Macro özelliği de mevcut...

2 - Leopard'ın stabil çalışması için en az 2GB RAM gerekli. Photoshop'un kasması normal sonuçta giriş seviyesinde ev kullanıcılarına hitap eden bir Mac kullanıyorsun. X3100 paylaşımlı ekran kartın performansı o kadar. Ben 2GB RAM ile çok fazla bir sorun yaşamıyorum ama daha detaylı tasarım işleri için Macbook Pro almalıydın (ki almadan önce tavsiye almak için açtığın konuda bunu belirtmiştik).

haklısınız söylemiştiniz... :D

2. madde ile ilgili iki itirazım olacak:

1) Aynı macbook'da windows üzerinde photoshop daha hızlı çalışıyor.

2) Sizin söylediğinizden şu çıkıyor: Photoshop, Giriş seviyesi bir PC'de, giriş seviyesi bir Mac''den hızlı çalışıyor.

• 8 cekirdekli yeni nesil nehalem'li mac pro kullaniyorum, emin olun bu makinede bile ,office 2008'in acilmasi icin ,ikonun en az 7-8 kere ziplamasi gerekiyor
    Mikhail Bakunin'in de dedigi gibi office 2008 gercekten hiz konusunda problemli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: olkancan

Sevgili caves,

Elestirilerinde yerden goge kadar haklisin.

Oncelikle sunu soylemeliyim.Microsoft Office tamam her macintosh sistemde kasiyor.Ancak Photoshop denince akla Mac gelen bir programda bile boylesine kasmalar yasaniyorsa,burasi bana kalirsa sozun bittigi noktadir.Keza mac almamin en buyuk sebebi Photoshop tu Ama sonuc husran ve hayal kirikligi.Bu arada mac im Aluminyum 2gb ram 9400 m grafik kartlilardan...

Neymis cok stabil calisiyormus.Bazen sorun bende mi diye soruyorum kendime bircok defa safari itunes vs.gibi mac in tabaninda bulunan ham programlarda cesitli sorunlar yasadim ve force quit yapmak zorunda kaldim.Bir defasinda gb lik bir dosya indirirken safari takildi ve ciktigimda indirmekte oldugum dosya da gitti

Maci almadan onceki notebookumda ayni mac teki gibi filmlerim muziklerim resimlerim duzenli sekildeydi ve sorunsuz calisiyordu.MAc e gecerken de bu stabilitenin artark devam edecegi dusuncesindeydim ancak tam tersi cikti.iTunes a muzik atmak icin mutlaka library ye kopyalamasi gerekiyor.Bunun mantigi ne?Bu mac denen sey bu kadar import ozurlu mu ?

Benim icin buyuk bir hayal kirikligi oldu..

Uzun zaman olmasina ragmen halen alisamamis durumdayim.Kisa zamanda satmayi dusunuyorum.

Olkancan aşağı yukarı aynı dertlerden muzdaripiz :D

Ama bunlar da bir gerçek...

Belki bunca yıl hakkında duyduğumuz sayısız övgü de beklentilerimizi yükseltmiş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caves -- 22 Ekim 2011; 18:31:15 >

• mac denen şey import özürlü değildir tam aksine bir import cennetidir, ama tabi yapmasını bilene.
    yanlış anlama tartışma çıkarmak için söylemiyorum ama yeteri kadar internet araştırması yaparsan windows üzerinde kullandığın ipod u şarkıların çalma sayıları istatistiklerine kadar mac ortamına taşıyabilirsin. ama biraz sabır gösterip araştırmak gerekiyor.
  • Windows bize bilgisayara hükmetme şansı veriyor, Mac ise düzenli bir yapı sunuyor ve bunun dışına çıkmakta güçlük çekiyoruz.

süper bi söz ve süper bir karşılaştırma olmuş bence bazı yerlerde hata ve eksikler olabilir ama şu ana kadar forumda gördüğüm en tarafsız mac - windows karşılaştırması olmuş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: olkancan

.iTunes a muzik atmak icin mutlaka library ye kopyalamasi gerekiyor.Bunun mantigi ne?Bu mac denen sey bu kadar import ozurlu mu ?

Kendi bilgisayarım haricinde bilgisayarlarda çalışmayı sevmem. Hiç bir şey kurcalamam hemen işimi halledip çıkarım. Bir kaç kez başkasının macini kullandım ve karıştırmadan çıktım.

Kendi pc me bir hevesle mac yüklemiş biriyim ve 15 gün filan kullandım. Altını üstüne getirdim tabi ki. Bu özelliği kapata biliyosun arakadaşım. Zorunlu olarak kopyalama diye bir şey yok. Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz :D Gerçi sen ipoddan çalmaktan bahsetmişsin belki ipodlarla ilgili başka bir olay vardır.

Yaa iyi güzel bu aralar maclere iyi bok atılıyorda. Sonuç olarak microsoftan daha stabil bir sistem. Arkadaşın nasıl photoshopu aynı macbook ta windows altında daha hızlı çalıştırdığını bilmiyorum. Biraz onuda benimde aklım almadı. Fakat normal şartlarda yapılan tüm testlerde aynı özellikteki pc MAc karşılaştırmasında Mac daha performanslı çıkıyor hele photoshop uygulamalarında.

Geçenlerde fazıl say üniversitemize konuk oldu ve arşivlere geçirmek üzere ses kayıdını aldık. Ses kaydı boyunca ciddi anlamda üç buçuk attım. Çünkü her an windows bize mavi yüzünü gösterebilir bunun bir garantsi yok.

• 10 yıldır apple teknik servisliği yapan biri olarak küçük bir iki önerim olacak. Makinanıza 2X2 gb ram takın. İkinci bir önerim de sisteminiz Türkçe ise derhal format atın ve orjinal ingilizce sürümünü kullanın. Macbook'unuzdan vazgeçemeyeceksiniz.
  • quote:

Eminim Windows'da o kadar düzenli kullanılsa Windows'da çok uzun zaman idare edecektir.

Aynen katılıyorum, eski bilgisayarımda 3 senedir çalışan XP sp2 vardı, ne dışarıdan güncelleme aldı nede başka birşey, bir kez bile çökmedi.. registry temizliğini yapıp, antivirüs ve spyware programı yükledikten sonra (ki bunlar zor şeyler değil) bir Xp nin çökmesi çok zor arkadaş.

Ayrıca antivirüs kullanmayan macçiler günün birinde internette sadece MAc için yazılmış bir virüsle karşı karşıya geldiklerinde antivirüs kullanmadıklarına üzülmeyecekler mi, bunların hiçbiri bir avantaj değil stabiliteyi geçtim virus-free olayı tamamen pazarlama harikası.

Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim çalıştığım muhtelif işyerlerinde 3d modelleme ve animasyon konusunda Mac pro ların yarı fiyatındaki Hp iş istasyonları çok daha hızlıydı.

• office 2008 nasıl kasıyor anlamadım ben, benim bilgisayarımda 2 kere zıplayıp açılıyor??
  • quote:

Orjinalden alıntı: xXKeMaNiXx

Windows bize bilgisayara hükmetme şansı veriyor, Mac ise düzenli bir yapı sunuyor ve bunun dışına çıkmakta güçlük çekiyoruz.

süper bi söz ve süper bir karşılaştırma olmuş bence bazı yerlerde hata ve eksikler olabilir ama şu ana kadar forumda gördüğüm en tarafsız mac - windows karşılaştırması olmuş

Bilgisayarına hükmetmek için windows mu kullanmak gerektiğini idda ediyorsun ?

Hiç Unix diye bir bir işletim sistemi duydunuz mu ? veya Linux ?

Güçlük çekiyor olmanız acaba yeterince araştırmamanızdan kaynaklanıyor olmasın.

Hükmetmek için size mac sunduğu bir sürü farklı shell var, ayrıca "terminal", "console" ve "network utility" programlarını öneririm.

• basettiğiniz model macbook modelini bende yaklaşık 1 senedir kullanıyorum. Ama tek bir farkla; cihazı aldığım gün açmadan önce 2x2Gb ram taktırdım. şimdiye kadar dvi çıkışından televizyona 1080p film göstermekten, optik çıkıştan 5.1 ses almaya, xcode da program yazmak, windows xp / windows vista ve en son ve en güzeli windows7 kuraya kadar herşeyi yaptım. arada ufak sorunlarla karşılaşmış olsamda bunların hiçbirisi google dan ufak bir araştırma ile çözülemeyecek derecede problemler değillerdi. osx gerçekten çok düzenli bir işletim sistemi. (hernekadar ben bu kadar düzeni sevmesemde..)

işin aslı windows7 RC sürümü çıktığından beri osx partitionı kullanmıyorum, hatta enson osx alanımı 40Gb'a kadar indirdim, kalan harddisk alanını windows'a ayırdım. bunun sebeplerinden birisi benim windows konusunda sizinde belirttiğiniz gibi herşeye hükmedebiliyo olmam ve windows7 nin beklentilerimin çok üstünde bir işletim sistemi olması (microsoft resmen osx in güzel yanlarını windows'a kopyalamış :)) ). tabi birde windowsta visual studio üzerinden yürüttüğüm bir projem var.

Sonuç olarak ;

1- Hiçbir modern işletim sistemi 1Gb Ram ile işe yarar bir performans çıkartamaz, Mutlaka ama Mutlaka 4Gb Ram Taktırın.
    2- OSX Mucizeler yaratan bir işletim sistemi değil ama oyun hariç işlerinizde size windowsta kronik olan "beklenmedik hata" larla karşılaşmayacağınızdan emin olarabilirsiniz. OSX'te bir program çalışmıyorsa, genelde zaten baştan çalışmayacağını belli eder (bu istisnayı sadece microsoft office bozdu onuda söylemek gerek)
    3- Windows7 çok ciddi bir rakip, Snow Leopard başarılı olmazsa apple kenzini birz zor toparlar gibi gözüküyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 17 Haziran 2009; 17:12:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: xXKeMaNiXx

Windows bize bilgisayara hükmetme şansı veriyor, Mac ise düzenli bir yapı sunuyor ve bunun dışına çıkmakta güçlük çekiyoruz.

teşekkür ederim

• ayni model macbook u bende kullaniyorum. yazdiginiz problemlerin cogunu bende yasiyorum ama inanin isim olmadigi surece windowsu acmiyorum. su bahsettiginiz hata sonrasi rapor gonderme benim macbookunda herzaman karsima cikiyor. Bide turkce yama yukleyince gercekten performans dusuklugu oluyor. Snow leopard isallah bu problemlerimize derman olur zaten 30 dolar alti bir fiyatla guncelleme yapabilmemiz gercekten guzel.
  • Sayın Caves;

İsminizi bilmediğim için kullanıcı adınızla hitap ediyorum. Yazdığınız yazıda Türkçe'ye gösterdiğiniz özen dışında doğru bir yan bulamadım. Öncelikle Türkçe'ye gösterdiğiniz özenden dolayı teşekkür ederim.

Mac ile ilgili eleştirilerinize gelince,

İlk çıkan siyah-beyaz ekranlı laptoplardan beri sürekli güncelleyerek, sürekli yenileyerek sürdürdüğüm 12 yılı aşkın PC kullanımımı Mayıs 2008' de sonlandırarak, geç verilmiş bir kararla Macbook Pro aldım.

Giriş seviyesinin üzerinde bir kullanıcı olduğum için giriş seviyesinin üzerinde bir Macbook ile MAC OS X ile tanıştım. (2.4 GHz 4 GB Ram 256 MB NVIDIA 8600 Ekran kartı)

Microsoft'un yapmış olduğu Office 2008'in kendi hantallığı nedeniyle, 7-8 saniyede açıldığı doğru.

Genel anlamda sınırlarının ötesine geçemeyen, sığ bir yazılım olduğundan bahsetmişsiniz. Ancak biraz araştırmış olsaydınız görecektiniz ki; MAC OS X Unix temeli üzerine kurulmuş ve geliştirilmiş bir işletim sistemidir. Yine araştırdığınızda göreceğiniz gibi, kullanılan temel yer yüzündeki en geliştirilebilir, sınırlarından çıkarılabilir alt yapıdır.

Yapmış olduğunuz yorumların tamamiyle yanıltıcı, söylediklerinizin ise eksik bilgiye dayandığını düşünüyorum.

Ayrıca; emin olun ki, beğenmediğiniz Macbook'unuz, beğendiğiniz Windows'u, beğendiğiniz bir PC'den çok daha performanslı çalıştıracaktır.
    Fakat 1 GB Ram ile günümüz koşullarında onu da çalıştırmakta zorluk çekeceksiniz.

Bazı arkadaşlarında söylediği gibi, sorunlarınızın üstesinden gelmek için biraz daha araştırmanızı, Macbook'unuza küsmemenizi ve Ram'inizi güncellemenizi tavsiye edeceğim.

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emirism -- 20 Temmuz 2009; 22:07:22 >

• Ayrıca; emin olun ki, beğenmediğiniz Macbook'unuz, beğendiğiniz Windows'u, beğendiğiniz bir PC'den çok daha performanslı çalıştıracaktır.

bu söz kesinlikle ne kadar taraflı ne kadar tarafsız olduğunuzu gösteriyor.

benim de windowsu savunduğumu falan sanmayın(hatta şu aralar alacağım laptop macbook pro mu olmalı diye düşünüyorum). ama bu kadarda olmaz. düzgün düzgün yazmışsınız ama boş yazmışsınız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psychopath Bird

Ayrıca; emin olun ki, beğenmediğiniz Macbook'unuz, beğendiğiniz Windows'u, beğendiğiniz bir PC'den çok daha performanslı çalıştıracaktır.

bu söz kesinlikle ne kadar taraflı ne kadar tarafsız olduğunuzu gösteriyor.

benim de windowsu savunduğumu falan sanmayın(hatta şu aralar alacağım laptop macbook pro mu olmalı diye düşünüyorum). ama bu kadarda olmaz. düzgün düzgün yazmışsınız ama boş yazmışsınız...

Sana şöyle bir örnek vereyim...

Şuanki laptop modelim: Asus bilmemkaç 3GB Ram, 2.4 GHZ Intel Core 2 Duo , 512 MB Paylaşımsız ati Radeon HD 4570 Grafik kartı , 320 GB falan filan devam ediyor... Ve şimdi de Vista yüklenen 2.26 Ghz Intel COre 2 Duo , 2 gb ram ve paylaşımlı Nvidia 9400 m grafik kartlı bir macbook pro nun sistem değerlendirmesinden aldığı puanı yazayım.... 5.1 (en düşük gaming graphicsten almış)...şimdi de benim notebook umun aldığı en düşük puanı söylüyorum.. 3.6....(graphics ten bu da)...Ee şimdi kendi sistem özelliklerime baktığımda her haliyle Macbook Pro'dan üstün ama gelin görün ki,Microsoftun değerlendirmesi bile Macbook Pro lehinde

• evet dediğin gibi olsa bile macbook pro ile aynı donanımda bir başka pc ye kurulup denenseydi emin olun ki deneyim dizini puanı daha az olurdu. çünkü asus sistemin daha güçlü olduğu her yönüyle belli. bu arada deneyim dizini puanına çok takılmayın. ne yazık ki çokta kaliteli ve doğrucu bir uygulama değil.

önemli olan oyunlarda vereceği performanstır ki asusun önde olacağı aşikar.

bu arada tekrar söylüyorum ne mac düşmanıyım nede windows fanıyım. dediğim gibi yakın zamanda alacağım laptop olarak macbook pro 13''mu tercih etsem diye düşünüyorum hatta.
  • @Psychopath Bird

The fastest Windows Vista notebook we've tested this year (through 10/25/07) is a Mac. Try that again: The fastest Windows Vista notebook we've tested this year--or for that matter, ever--is a Mac. Not a Dell, not a Toshiba, not even an Alienware. The $2419 (plus the price of a copy of Windows Vista, of course) MacBook Pro's PC WorldBench 6 Beta 2 score of 88 beats Gateway's E-265M by a single point, but the MacBook's score is far more impressive simply because Apple couldn't care less whether you run Windows.

http://www.pcworld.com/article/136649-3/in_pictures_the_most_notable_notebooks_of_2007.html

Mac, PC lerden bile daha PC dir yeri geldiğinde

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.