Şimdi Ara

Mac a windows 8.1 ve windows 10 kurma hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sırf windows 8.1 yada windows 10 kurulamıyor diye eski macbook pro mu sattım ve macbook pro mid 2012 13 inch aldım. Windows 10 desteğpi var. El capiton yüklü. windows 10 kuruyorum işlem bitiyor hop hata veriyor ve sürekli yeniden başlatıyor f8 ile devam ediyor vs işletim sistmei açılmıyor. Hadi dedim neyse windows 8.1 kurayım kurdu ama hata veriyor doğru düzgün progrem kurmuyor hata veriyor ves bi türlü tat vermedi.
    bootcamp ile kuruyoum. 2 farklı win 8.1 ve 3 farklı windows 10 denedim durum aynı. eski macbook ta win7 hiç sorunsuz çalışıyordu.
    Bu sorun El-Capiton kaynaklımıdır. nasıl çözerim. yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
    Bu arada macbook ta 240 ssd ve 16gb ram mevcut

• t_tunccan T kullanıcısına yanıt
    sırf win 10 kurmak için macbook değiştirilirmi ben 2007 a1181 macbook a bile kurdum win10 u ( Apple kalsan win 7 üstü mümkün değil o ayrı )

elindekine win kurmak için öncelikle legal ve prosedür olarak anlatayım.. tabiki illegal ve prosedür dışı yöntemlerde var
    1. mac masaüstüne win 7 veya win 8.1 x64 iso dosyası kopyalanır..haricide varsa oradanda çağırabilirsin..mid 2012 ye göre anlatıyorum bu sebepten win 8.1 x64 veya win 10 x64 olacak unutmayasın..
    ama her ihtimale kardı win 8. 1 x64 daha mantıklı bu aşamada.
    2. Bootcamp açılmadan hemen önce boş usb flash takılır.. bootcamp açılır ve yükleme diski oluştur denilip usb belleğe masaüstündeki iso gösterilerek yazılır...Dikkat et win iso yu usb belleğe bootcamp ile flash belleğe yazdıracaksın..
    3. Bootcamp ile diskte kurulacak win alanı seçilir ve sürdür denilir..börüntüleme tamamlayınca yeniden başlar işte tam bu anda win 10 flası takılır ve alt tuşu ile win flası seçilip devam edilir...( win 7 veya win 8.1 ile börüntüledikten sonra win 10 flası ile devam edebilirsin etmeyedebilirsin)
    4. win kurulumunda disk ekranı gelince BOOTCAMP olan partition üzerine gelinip biçimlendirilir. sonrası normal win kurulumu..
    5.win kurulduktan sonra macbook otomatik win açılır..BOOTCAMP sürücülerini windowsta iken kurup yola devam edilir..

Daha önce windows bilgisayrda yazdırdığın windowslu flashı bootcamp tanımayabilir veya eksik tanır. bu sebepten bootcamp ile yazdıracaksın..
    Tabiki flad şart değil direk iso kullanarakta win kurabilirsin

İllegal ve prosedür dışı kurulum yöntemi karışık bilgi ister..

• Öncelikle ilginiz için teşekkürler.
    Dediğiniz gibi yaptım ancak win10 kuruluyor ama bilgisayar açılmıyor hep yeniden başlıyor sonra f8 ile Nasıl başlayacağını seçin diyor ve tüm seçeneklerde aynı. Win8.1 kurdum imdada program kurarken falan kısayol hatası veriyor. Start menü 8 kurmuyor Acrobat'ı reddet kuruyor çalışmıyor fotoshop kurmuyor vs vs
    Ankara'da olsanız Bi kahve içerdik illegal da olsa hallederdik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t_tunccan -- 29 Aralık 2015; 20:51:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim . Dediğim şekilde yaptıysanız ve olmadıysa iki ihtimal var
    1. Win isolarında sorun olabilir
    2. .Hdd nin win kurduğun kısmında baş sectör var

Yada adımlardan birisinde farkında olmadan hata yapıyorsunuz.

Elimde 2012 var istersen gönder Hdd yi halledip geri göndereyim smacım işiniz görülsün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nVIDIA_06

Rica ederim . Dediğim şekilde yaptıysanız ve olmadıysa iki ihtimal var

Elimde 2012 var istersen gönder Hdd yi halledip geri göndereyim smacım işiniz görülsün

Teşekkürler
    pm attım hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: t_tunccan

quote:

Teşekkürler
    pm attım hocam

iso dosyasını değiştirin hocam. aynı sorunları ben de yaşadım 5. farklı iso dosyasıyla sorunumu çözdüm. microsoft sitesinden win10' un iso' sununu indirerek sorunumu çözdüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarslan724

quote:

Orijinalden alıntı: t_tunccan

quote:

Teşekkürler
    pm attım hocam

iso dosyasını değiştirin hocam. aynı sorunları ben de yaşadım 5. farklı iso dosyasıyla sorunumu çözdüm. microsoft sitesinden win10' un iso' sununu indirerek sorunumu çözdüm.

Alıntıları Göster

inidirdim hocam yine olmadı.
    sizdeki ison nun linki var ise yada winrar ile ikiye bölip wetransfer ile falan atma durumu varsa onu da indireyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t_tunccan -- 30 Aralık 2015; 23:49:41 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 8.1 mi Windows 7 mi?
    11 yıl önce açıldı
    Windows 10 dan 11 e Yükseltme
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.