Şimdi Ara

Maaş Haciz Müzekkeresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar! Kısaca anlatıyorum. Borçlu kişinin çalıştığı kuruma 14 Eylül'de maaş haciz müzekkeresi ulaştı. ( kendisi memur). Borçlu kişi ayın 15inde maaşının 1/4ünün kesildiğini söylüyor ancak ben UYAP'ta yatan miktar kısmında göremiyorum. Evraklar ve safahata da bakıyorum bir gelişme yok.

    1. Maaş haciz müzekkeresi göndermek dışında bir şey yapmam gerekir mi?
    2. Sorunun nereden kaynaklandığını bulmak için çalıştığı kuruma mı yoksa icra dairesine mi gitmem gerekit?

    Teşekkürler.




  • -----------------------------


    Kurum icra dairesinin yazısına cevap vermişse mutemet de kesintilere başlamış demektir . iş resmi yazıda biter . icra dairesinden gelen resmi yazıyı cevaplayıp da kesintilere başlanmaması ya maaş dönemi içine girmedikleri yada mutemet le icra işini yapan arkadaş arasındaki koordinasyonsuzluğa işarettir ki böyle bir aptallık yapıp binlerce liralık icralara ortak olacakları zannetmiyorum . belki de öteki aya kalmıştır maaşlar icralardan önce hesaplandığı için .


    UYAP yada diğer kullanılan sistemlere dair bilgim fikrim yok ama kuruma icra yazısı ulaştığında bir hafta bilemedin en geç 10 günleri var cevap vermeleri için . yada ilgili kurumun birimine gönderip onların cevap vermesi için . konuyu detayıyla açıklamamışsınız . icmal icra cetveli icra sırası vs. çeşitli bilgiler bakımından bin tane problem olabilir . icra sırası olabilir sizin icranızın önünde bir iki tane sağlam icralar olabilir . muhataptan sözlü beyanla bişey elde edemezsiniz . kurum mutlaka icra şu sıradadır yada ilk sırada olup şu ayın 15. inde ki maaşından kesilecektir diye bildirir . muhatap nerden bilecek kaç tane icrası olduğu hangisinin sırada olduğu hangisinin en yakın ayda ödeneceği .


    tavsiyem icra dairesi ile görüşüp izin verirlerse kurumdan resmi yazı gelip gelmediği araştırmaları . kurum cevap verdiyse mesele yok ama dediğim gibi bir sürü olası detay var anladığım kadarıyla kamu kurumu elemanı ve müstafi yada işinden istifa edip çıkmış bile olabilir . yada tayin gibi şeyler . bunlar tabii cevap süresini etkiler . konu ile alakası yok direkt ama emekli de olabilir . emekli olduğunda sanırım emekli ikramiyesinden kesilmiyor diye biliyorum .


    kurumda tanıdığınız varsa muhasebeye gidip fazla detayına da girmeden cevap verilip verilmediğini öğrenseniz daha sağlam olur . tabii kişisel bilgiler olduğu için başını belaya sokmayın sokacak eylemlerde de bulunmayın . yetkisiz bilgi istemeyin . tek bakacağınız kurum cevap vermişmi verdiyse resmi yazıda sırası varmı ... başkasının hakkında kişisel bilgi isteyemezsiniz memur verse bile başını belaya sokarsınız ..


    resmi evrağın da örneğini istemek yada resmini çekme gibi garip niyetlere girmeyin .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 18 Ekim 2023; 19:44:28 >




  • estimates29 E kullanıcısına yanıt

    Konunun özü dağılmasın diye çok ayrıntılı yazmadım.Şahısın başka icrası yok çünkü maaş bordrosunu görebiliyordum. Emekli de değil çalıştığı okulunu aradım. Onlar da haciz müzekkeresini ilçe milli eğitime gönderdik dediler. İllegal şeylere bulaşmam. En iyisi icra dairesine sormak dediğiniz gibi.

  • Dosyanın olduğu icra mahkemesine sorun son durumu.

  • Arkadaşlar sorun halloldu. Uyapta cevap yazısı görünmüyor ama ayın 15inde kurum kesinti yapmış. 17sinde hesabıma kesintilerden sonra yatırılmış.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.