Şimdi Ara

MA PLAKA ARAÇ ALIMI HAKKINDA BİLGİ İÇERİR, MA PLAKA ARAÇ TERCİHİ , ( ARAÇ ALINDI-SÜREÇ HK. BİLGİ ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
5
Favori
31.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: joyce84

ma plaka arayışı içinde biri olarak aklıma takılan birşeyi sormak istiyorum.

eşim mavi kart sahibi alman vatandaşı ve evhanımı

bu durumda ma plaka araç sahibi olmak için. illa bir öğrenime kayıt yada bir iş yerinde çalışıyor göstermem mi gerekiyor? yada sadece çalışma sosyal güvenlik bakanlığından çalışma izni alarak mı yapmam gerekiyor?

Çalışıyor,emekli ya da öğrenci olması lazım. (Acaba açık öğretim de öğreni olarak görünmesi yeterli mi bilemiyorum, turing e bir sorun onlar cevap vereceklerdir).. Ben kendim aracımı getirirken başımdan gecenleri bir blog olarak yayınladımhttp://mavikarne.blogspot.com.tr/ oradan, yorumları da okuyarak, detaylı bilgiler alabilirsiniz.

• Cengiz Ç. kullanıcısına yanıt
    Merhaba Cengiz Bey,

Ben de 2012 - 2013 BMW 520d bakıyorum. Ancak dün Turinge teminat bedellerini sorduğumda 2012 için 89,000 TL , 2013 için 93,000 TL cevabı aldım. Siz 70,000 TL yatırmışsınız 70 ile 89 bin arasında büyük fark var. Nedendir anlayamadım.

Teminat mektubu şahıs adına olacağı için (çoğu durumda yabancı eşlerin üzerine) bankalar nakit parayı yatırmanızı isityor. Kendi işiniz varsa ve şirketiniz bankanın iyi müşterisiyse o zaman şubeyle ilişkiye göre gayrimenkul karşılığı alaınabiliyor. O yüzden maaşlı çalışan ve yabancı eşinin üzerine araça alacaklar nakit para yatırmaları gerektiğini göz ardı etmesinler.
    (ikinci paragraf genel bilgi olarak yazıldı)

İyi günler

Aracı eşim üzerine aldıktan bir süre sonra eşim Türk Vatandaşlığına geçerse durum ne oluyor bir bilgisi olan var mıdır?
    Powercolor HD4870 PCS+
  • Cok faydali bir konu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ma plaka araç getirmek için ya çalışıyor olması gerek. yada okuyor olması gerek.

bunun dışında bir işlem biliyorsanız paylaşırmısınız?

Orijinalden alıntı: arabaci_58

aracı yurt dışı etmenz gerekmektedir.

Bilgilendirme için teşekkürler dostum.
    Anladığım kadarıyla yurt dışı etmek veya aracı Türkiye'de kullanabilir hale getirmekten(vergi ödeme) başka bir şansımız yok gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi togi_88 -- 3 Aralık 2015; 8:44:46 >
    Powercolor HD4870 PCS+
  • quote:

Orijinalden alıntı: togi_88

quote:

Anladığım kadarıyla yurt dışı etmek veya aracı Türkiye'de kullanabilir hale getirmekten(vergi ödeme) başka bir şansımız yok gibi duruyor.

Vergi ödeyip normal plakaya çevirmek gibi bir durumda mümkün değil, aracı m plaka haliyle başka bir yabancıya satmak en kolayı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: togi_88

quote:

Vergi ödeyip normal plakaya çevirmek gibi bir durumda mümkün değil, aracı m plaka haliyle başka bir yabancıya satmak en kolayı.

Mümkün değil derken çok uğraştırır anlamında mı diyorsunuz yoksa öyle bir şey yapılamıyor mu?
    Yapılamıyor ise ve nedenini biliyorsanız paylaşabilir misiniz?
    Powercolor HD4870 PCS+

• togi_88 kullanıcısına yanıt
    M plakayla değil araç ithalatıyla alakalı bir olay bu, bireysel olarak vergisini verseniz dahi araç ithalatı yapamazsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: cobra41

o iş öyle kolay değil
    ben de yabancı uyrukluyum ama MA plakalı araçlar için öyle çok uğraştırıyorlar ki illet edersiniz... hiç uğraşmadan tr plakalı araca binin
    olay şöyle ki aracın fiyatını ödedikten sonra aracın motor hacmi ve model yılına göre teminat tutarını bankaya yatırıyorsunuz...
    bu tutar cayenne vrya muadili araçlar için ortalama 80-100 bin lira gibi bir para olacaktır.
    ayrıca nakit yatırmayıp banka teminat mektubu kullansanız bile bunun için de bankaya 6 ayda bir masraf odenecek o da %3 desek 6 ayda bir bankaya 3 bin lira para vermek demektir...
    bu sebeplerden dolayı bu araçlarla uğraşmamak en temizi gibi duruyor.

ben de illallah dedim vazgeçtim

%3 teminat mektubu mu olur ? Binde 3 o

Gecen hafta baktigimda buldugum en dusuk komisyon %2,5 tu

Ayrıca konu sahibinin ilk mesajının sonlarına doğru okursanız orada da teminat mektubu komisyonunun % 3-5 gibi bir oranda olduğunu yazmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobra41 -- 16 Aralık 2015; 19:37:56 >
  • merhaba hocam hayırlı olsun bizde araç getirmeyi planlıyoruz, eşim Avusturya vatandaşı özel izinle Türk vatandaşlığından ayrıldı. TURING ile konuşmalarım sonucu araç getirme iznimizin olduğunu söyledi fakat 3 kategoriden birine dahil olmamız şartıyla

1-) SGK Primleri yatan çalışan olmalı
    2-)Öğrenim Görmeli(AÖF' de olabilir)
    3-) Emekli olmalı

Siz hangi şartları sağladınız? KASKO durumunu nasıl halletiniz?

Teminat mektubunu dairemizi ipotek edip yıllık %3-5 masrafı kabullenecez, MTV indirimden yararlanmak için en az 4 yaşında araç getireceğiz.
    Düşündüklerim ;
    2012 AUDİ A6 2.0 TDİ
    2012 Mercedes E 250 CDİ
    2012 BMW 5.20D
    ortalama fiyat aralığı 15-20 bin EUR, hangi araç servis-bakım maliyeti olarak daha uygun ? Kronik sorunlar açısından daha stabil?
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.