Şimdi Ara

epson L1800

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
9.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşlar.fotoğrafçılık sektörün de kullanmak için A3 baskı yapabilen yazıcı arıyoruz.fakat sonradan takılan mürekkep tankı ve kafa ile kullanılan muadili mürekkeplerin kalıcılığı hala bir muamma olarak görülüyor.canon ix 6850 ile yapılan demo çıktılar bir kaç ay sonra canlılığını yitirerek kötü bir hal aldı.epson fabrikasyon olarak dışardan beslemeli bu tür makinaları çıkarak orjinal mürekkebi ile dayanıklılık süresini arttırdığını iddia ediyor.L800 modeli ile yapılan baskıları gördüm fakat kalıcılık olarak test etme imkanım olmadı.Epson firmasını çıkarmış olduğu A3 formatlı L1800 modelini ise internet haricinde göremedim.bir kaç firma ile görüşüp bilgi almak istesem Türkiye ye henüz gelmedi yada 100 adet getirtilip bayiliklere dağıltıldı gibi haberler aldım.
    Bu konuda bilgisi olan varsa ltfn görüşlerini bildirebilir mi ? Tşklr.







  • arseme75 A kullanıcısına yanıt
    L1800 ile yapılan baskılar kalıcılık olarak L800'den farklı olmayacaktır zira epson L1800 için sattığı mürekkep L800 ile aynı mürekkep. L800 orjinal mürekkebnin kalıcılığına gelecek olursak muadil mürekkeplerden 1 tık daha yukarıda solma direnci, ancak kartuşlu modellerde kullandığı 801/791-806/796 kartuşlarının içindeki orjinal epson claria mürekkep kadar yüksek dirençli mürekkep değil L800 mürekkebi. ama kartuşlu modelleri orjinal kartuşlarıyla kullanarak iş yapmakta çok çok masraflı olacaktır. epson R serisi gibi (R1800-R2000-R3000 vs.) daha üst kalibre makinelerden birini muadil mürekkeplerle kullanmak sizin için iyi bir alternatif olabilir zira bu cihazlar pigment bazlı ultrachrome serisi mürekkepleri kullanır. pigment bazlı mürekkeplerin solma direnci üstte bahsi geçen cihazların kullandığı dye bazlı mürekkeplerden çok daha yüksektir. tabii bu cihazların mürekkepleri L800 veya o sınıf yazıcıların mudil mürekkeplerinden daha pahalı olacağını unutmamalı tabii birde kullanılan kağıdın solma direncide çok mühim hatta diyebilirimki mürekkepten bile önemli kağıdın direnci bunu göz önünde bulundurarak doğru kağıdı kullandığınıza emin olmadan mürekkepler hakkında kesin kanılara varmayın derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem baskı malzeme -- 27 Eylül 2014; 16:06:00 >




  • erdem baskı malzeme kullanıcısına yanıt
    bilgileriniz için çok teşekkür ederim.bundan bir kaç sene evvel epson r 360 ilk çıktığında almıştım.sanırım bahsettiğiniz claria mürekkeplerinden kullanıyordu.kağıt olarak o zaman epson un orjinal kağıtlarını her zaman bulmakta zorlanıyorduk. Olmec marka A4 kağıdı devamlı kullanma durumundaydık.fakat solma olayı burada da gerçekleşmişti.dediğiniz gibi kağıt kalitesi de buna önemli bir faktör. Pigment mürekkeplerin daha kalıcı olduğunu duymuştum fakat ticari amaçla kullanmak maliyet açısından pek akıl karı değil gibi:)
    Acaba 1 yıl öncesine kadar L800 ile basılmış olan bir fotoğrafın durumu nedir ?Epson sitesin de solmama garantisinden falan bahsediyor.Sizce bu ne kadar tutarlıdır.A4 ve A3 fotolar çerçeve içinde kalacağından daha uzun ömürlü olabilir fakat 10x15 ve 15x20 gibi ebatları elden teslim edilen fotoğraflar için bu garanti biraz kafamı kurcalıyor.
    Bu arada yazıcının fiyatı da tam oturmuş değil gibi.bazı sitelerde 2199 tl bazılarında 2500 tl arasıi rakamlar var.
    Zor bir karar




  • bende merak ediyorum .epson l800 ve l1800 baskı kalitesi nasıl ve fotoğraflarda solma vb gibi durumlar oluyormu.orjinal mürekkep kullanıldımı bir problem olurmu.
  • "bu sınıfta" en iyi fotoğraf baskı kalitesine sahip makinelerdir. pek çok fotoğraf stüdyosu kullanmakta. solma meselesi mürekkeple olduğu kadar kağıtlada alakalı bir durum kalitesi düşük solma direnci zayıf kağıt kullanılırsa orjinalde kullansanız bu sıkıntıyla karşılaşabilirsiniz. yahut tam tersi yüksek kalite kağıt kullandığınız takdirde muadil mürekkep (kaliteli) kullansanızda solmalarla karşılaşma ihtimaliniz azalır. tabi uzun süre güneşe maruz kalırsa her türlü solar.
  • bası kalitesi ve renk geçişleri özellikle portre (ten rengi vb.) mükemmel.orjinal mürekkepten şaşma derim.ben kağıt olarak kodak ve toptancımızın ithalatı olan 260 gr ROMEO markalı kağıtları kullanıyorum.şu ana kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım.solma olayını şuan için söylemem zor.henüz 2 ay oldu makinayı alalı.fakat ilk yaptığım baskıyı özellikle bol ışık alan cam kenarına koydum.şu ana kadar bir değişikllik saptamadım.
  • şimdi L 1800 yazıcı çok güzel orjinal bir yazıcı Epsonw 1500 a3 yazıcıya göre mükemmel

    özelliklerde fiyatı sanırım bayilere kampanyalı olarak 1100 tl den verildi ama kısa süreliğine idi şimdi fiyatı 1750 tl ile 2500 tl arasında. a3 süblimasyon yazıcı olarak ben bunu tavsiye ediyorum.

    Mürekkepleri avrupa mürekkebi kullanın yaklaşık fiyatı da 1900 tl ile 2000 tl arasında süblimasyon yazıcı olarak kullandığınız zaman çok kaliteli ve baskı hızı oldukça iyi profosyonellere tavsiyem dersenki işimi gören bir yazıcı lazım bana ozaman Epson L 100 Serilerinden birini al derim.
  • quote:

    "bu sınıfta" en iyi fotoğraf baskı kalitesine sahip makinelerdir. pek çok fotoğraf stüdyosu kullanmakta. solma meselesi mürekkeple olduğu kadar kağıtlada alakalı bir durum kalitesi düşük solma direnci zayıf kağıt kullanılırsa orjinalde kullansanız bu sıkıntıyla karşılaşabilirsiniz. yahut tam tersi yüksek kalite kağıt kullandığınız takdirde muadil mürekkep (kaliteli) kullansanızda solmalarla karşılaşma ihtimaliniz azalır. tabi uzun süre güneşe maruz kalırsa her türlü solar.





    quote:

    şimdi L 1800 yazıcı çok güzel orjinal bir yazıcı Epsonw 1500 a3 yazıcıya göre mükemmel

    özelliklerde fiyatı sanırım bayilere kampanyalı olarak 1100 tl den verildi ama kısa süreliğine idi şimdi fiyatı 1750 tl ile 2500 tl arasında. a3 süblimasyon yazıcı olarak ben bunu tavsiye ediyorum.

    Mürekkepleri avrupa mürekkebi kullanın yaklaşık fiyatı da 1900 tl ile 2000 tl arasında süblimasyon yazıcı olarak kullandığınız zaman çok kaliteli ve baskı hızı oldukça iyi profosyonellere tavsiyem dersenki işimi gören bir yazıcı lazım bana ozaman Epson L 100 Serilerinden birini al derim.

    L1800 ile davetiye baskılarında sıkıntı yaşarmıyız ?

    300gr kağıt kullanabilirmiyiz , yada gr aralığı nedir ?

    B510'a göre + ve - leri nelerdir ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krm_group -- 12 Şubat 2015; 14:12:25 >




  • krm_group kullanıcısına yanıt
    elbette 300 gr kağıda baskı alabilirsiniz. hatta sattığımız 640 gr mıknatıslı (magnet) fotoğraf kağıtlarını dahi sorunsuz şekilde basıyor bu anlamda sorun yok.

    ++++
    L1800 A3 basabiliyor,
    orjinalden tanklı,
    dye bazlı mürekkep kullanması, 6 renk kullanması ve 1.5 pl damlacık boyutu ile fotoğraf kağıdına baskı kalitesi b510 ile kıyaslanmaz bile.

    _ _ _
    b510 çok daha hızlı bir cihaz (L800 b510'la kıyaslanacak kadar değilsede L1800''den hızlıdır)
    kullandığı durabrite mürekkep düz kağıt ve türevi kağıtlarda daha başarılıdır.
    b510 seri baskıya daha uygun, daha sağlam, dolayısıyla daha uzun ömürlü bir cihaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem baskı malzeme -- 12 Şubat 2015; 17:08:33 >
  • Cok tesekkur ederim cok faydalı oldu bu bilgiler , L1800 de karar kıldım gibi A3+ olmasida ayri bir avantaj.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunsuz, temiz durumda Epson L1300 satılıktır. İlgilenen arkadaşlar PM bilgi talep edebilirler.

    Teşekkürler
  • L1800 ile A3 fotoğraf baskısı alıp uzun süredir kullanan varmı?
    Memnuniyet durumu nedir?
  • yaklaşık 6 aydır stüdyoda kullanıyorum.ilk aldığım baskı (camsız olarak)hala vitrinde duruyor ve hiç bir solma yok.Kaldı ki albüm ve benzeri ortamlarda korunan fotolar daha da kalıcı olacaktır.şu ana kadar orijinal mürekkepleri kulladım.Son olarak fotoğraf fuarında l800 ve l1800 için muadil mürekkepler olduğunu gördüm.Hatta bir firma bana ücretsiz bir set mürekkep verdi.Fiyatları 3 te 1 oranı.Ama kalite,kalıcılık ve en önemlisi makinanın mevcut sistemine verebilecek herhangi bir zararı olup olmayacağını bilemiyorum.Kendileri doğal olarak herşeye kefiliz makinanın garantisi biz oluruz gibi iddialarda bulundular.Fakat ben hala cesaret edip o mürekkepleri henüz kullanamadım.Bu şekilde kullanan varsa onlarda tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.
  • L1800 kullanan arkadaşlar memnunlar mı? L800'ün A4'ü bastığı kalitede L1800 A3 basabiliyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arseme75

    yaklaşık 6 aydır stüdyoda kullanıyorum.ilk aldığım baskı (camsız olarak)hala vitrinde duruyor ve hiç bir solma yok.Kaldı ki albüm ve benzeri ortamlarda korunan fotolar daha da kalıcı olacaktır.şu ana kadar orijinal mürekkepleri kulladım.Son olarak fotoğraf fuarında l800 ve l1800 için muadil mürekkepler olduğunu gördüm.Hatta bir firma bana ücretsiz bir set mürekkep verdi.Fiyatları 3 te 1 oranı.Ama kalite,kalıcılık ve en önemlisi makinanın mevcut sistemine verebilecek herhangi bir zararı olup olmayacağını bilemiyorum.Kendileri doğal olarak herşeye kefiliz makinanın garantisi biz oluruz gibi iddialarda bulundular.Fakat ben hala cesaret edip o mürekkepleri henüz kullanamadım.Bu şekilde kullanan varsa onlarda tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.

    hic bir yan sanayi mürekkebinin orjinal kadar dayanıklı oldugunu zannetmiyorum. Makinaya zarar vermeyebilir dogrudur ama müsterileriniz 3 ay sonra gelip solmus fotografları önünüze atarsa cevap veremezsiniz.




  • orjinal epson L800-1800-810-850 mürekkebi kesinlikle eski kartuşlu modellerdeki 801-806 , 791-796 , 481-486 kartuşların içindeki claria mürekkep kalitesinde değil. epson şişede mürekkep satıyorum diye kaliteyi 1 tık aşağıya çekmiş. Yani kaliteli muadil mürekkeplerle arada çok yüksek fark yok.

    yazdığımdan bir sürü anlam çıkabilir iyi niyetli arkadaşların hızlıca sezdiği gibi orjinal L800 mürekkebide kullansanız kalitesi düşük kağıt kullanmayın demek istiyorum yüksek kalite kağıt kullanıyorsanız KALİTELİ muadil mürekkeplede iyi sonuçlar alırsınız.
  • bu yazıcı ile 350 gram tuale kağıda baskı yapılabilir mi? Daha önce deneyen var mı? Almak istiyorum fakat tereddütlerim var.
  • 1 yıldır L1800 3 yıldır L800 kullanıyorum starfilm kağıt kullandım her boyutta. hiç birinde solma olmadı ev içinde. Tavsiye ederim. Yanlız orjinal mürekkep alın. Birde ekonomi olsun diye uzmanbüro diye siteden aldım makinanın kafası tıkandı. Rezil herif hergün satıyorum diye sattı. Pişkin pişkin sizin probleminiz dedi sonra.
  • erdem baskı malzeme kullanıcısına yanıt
    350gr kuşe kağıda baskı alabilirmiyim diye merak ediyordum çok araştırdım. Cevabınız ilaç gibi geldi teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.