Şimdi Ara

ÜYE YAŞLARI görünsün ve ERGEN MUHABBETİNE önlem alınsın isteyenler. Saygı ve Uslup

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
5.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar

ÜYE YAŞLARI görünsün ve ERGEN MUHABBETİNE önlem alınsın isteyenler. Saygı ve Uslup


(En Son Oy Tarihi: 13.2.2020)
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, daha önce açılmış böyle bir konu bulamadım. Konumla alakalı olarak kendimden bilgi vereyim; 83'lüyüm ve 2004'den beri foruma üyeyim.

    Forumumuz yıllanıyor, yıllandıkça her yaştan insanla daha da kalabalıklaşıyor. Bilginin en ince detayına kadar paylaşıldığı ve tartışıldığı bu ortamda çok farklı karakterlere sahip insanlar var haliyle. Bu farklılıklara bir de yaş unsuru eklendiğinde daha değişik bakış açıları ve usluplar ortaya çıkıyor.

    Saygı ve uslup konusunu yaşa bağlı olarak değerlendirmiyorum kesinlikle fakat, kimi tartışmalarda ya da ciddi konularda, bilgi isteyen insan ile ona cevap yazan insanlar arasındaki yaş farkından dolayı farklı frekans ve ciddiyette yazışmalar olabildiğini düşünüyorum.

    Bir örnek vereyim,

    Otomobil forumu : Evli barklı 40 yaşlarında, aile sahibi ve buna göre bir aile aracı tavsiyesi isteyen birisine, 18-20'li yaşlardaki biri kendi beğenisine göre "fazla kaçan spor araba" tavsiye edebiliyor ya da başkalarından gelen aile aracı tarzındaki tavsiyelere "hayatta almam, uzak durun, tipten kaybediyo" gibi cevaplar yazabiliyor.
    İşte burada konu sahibi, ona cevap yazanların yaşlarını bilebiliyor olsa, gelen cevapları daha kolay süzebilir ve değerlendirebilir.


    Bir başka örnek de avcılık forumundan : 2-3 günlük kamplı trekking etkinliği için iyi bir kamp bıçağı tavsiyesi isteyen birine "stiletto italyan bıçağı al, betonu bile deliyormuş efsane bunlar" diyen bir cevap da gelebiliyor.



    Bu verdiğim örnekler olayın bu tarafından bakış. Karşılıklı olarak, "ne yaptın sbs'yi", "forum ergen doldu" "lanlı lunlu konuşma benimle", "bana arkaşım diyemezsin, nerden arkadaşın oluyorum" gibi konuşmaların azalmasına da olumlu yönde etki edeceğini düşünüyorum.


    Bu konunun ankete çevrilmesini de rica ederim yönetim tarafından.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoturk -- 2 Ağustos 2014; 10:37:53 >







  • 
Sayfa: 1 sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.