Şimdi Ara

Evga Ürün Satın Alma Rehberi, Soru - Cevap ve Yardım Konusu (106. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.813
Cevap
114
Favori
118.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet EVGA EU'da aynı promosyon varmış, haklısın.
    iki önemli nokta var bu promosyonda, birincisi "up to %50" diyor yani indirim miktarı ürüne göre değişmekte.
    EVGA forumlarda da okuduğum kadarıyla hiç bir PSU modelinde %50'yi bulmuyor, anca %30 civarı oluyor en pahalısında bile.

ikinci nokta şu, buraya kargo yaparsan kargo fiyatı koyuyor ama Almanya'ya kargolatırsan bu kez de KDV indiriminden yararlanamazsın.
    ben daha ilk alış verişlerimde Almanya adresimi girince KDV miktarının düşmediğini hatırlıyorum.
    bu durumda gümrük zaten her halükarda ödeniyor, buna ya yüksek kargo ücreti ya da KDV eklenecek.
    neticede bizim konumumuza bağlı olarak bu PSU alımı indirime rağmen aynı modeli Amazon'dan almaktan daha pahalıya mal olacak.

bu arada EVGA EU shop resmen boşalmış PSU açısından, G2 ve P2 serilerden 650W ile 1600W neredeyse hiç biri stokta yok.

• Kanadadan alınan ekran kartında bir sıkıntı olursa türkiye içinde yardım alabilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EVGA ise evet, garantisi ülkemizde geçerlidir.
  • sahafiec kullanıcısına yanıt
    Hocam peki kim bakıyor türkiyede. Distibütörü var mı?
  • evet var, Vektron Elektronik bakıyor EVGA ürünlerine ->http://vektron.com.tr/

buna rağmen ürünü alır almaz EVGA EU'da profil açıp ürünü kayıt etmek çok önemli.
  • Arkadaslar Masaustu sistem toplayacagim.

Gtx970 almayi planliyorum

EVGA GeForce GTX 970 FTW+ ACX 2.0+
    Bu urun euda Euro global. Sitesinde dolar fiyatiyla satilir

Tr de Fiyat karsilastirmasi icin vatana baktim FTW+ degil Ftw modlei 1800 kusur.

Simdi eu yada global siteden almak neyi farkettirir.

İlla euro ilemi almak zorundayiz.

Birde bu kartlara nekadar gumruk vergisi ekleniyor .

Tr de haddinden fazla artti fiyatlar.

Suan yada bir kac aylik sure icerisinde

Evga.com
    Eu.evga.com
    Amazon

Hangisi daha mantikli.

Almayi planladigim asagidaki model sanirim gtx 970 in en ust versiyonu evgada

EVGA GeForce GTX 970 FTW+ ACX 2.0+

Bu modelin en uygun gelis fiyati hersey dahil nekadar olur ortalama

Yardimci olursaniz sevinirim iyi gunler.

• Türkiye adreslerine sadece EVGA EU ve Amazon gönderim yapıyor, EVGA US yapmıyor.
    bu ikisinin arasında da Amazon daha iyi seçim olur, garanti açısından fark yok ama fiyatta fark var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

Türkiye adreslerine sadece EVGA EU ve Amazon gönderim yapıyor, EVGA US yapmıyor.
    bu ikisinin arasında da Amazon daha iyi seçim olur, garanti açısından fark yok ama fiyatta fark var.

Ftw+ modelini alirsam bana

389.99 Dolar Kart fiyati

53.76 Dolar 2-4 gunluk Kargo Fiyati.

79.88 import free deposit bunu anlamadim .

Toplamda

523.63 Dolar yapiyor.
    Amazonun kuru cok fazla 3.23 den hesapliyor bunu dusurebilirmiyiz.

Ayrica Kargo ucretini sildirebilirmiyiz bir kac yerde musteri hizmetleri ile konusup sildirenler oldu diye hatirliyorum.

Ayrica Free deposit tam olarak ne oluyor.

Bu konuda bilgi verirmisiniz.

• "Deposit fee" Amazon'un bizden peşin aldığı gümrük vergisi, ondan kaçış yok.
    yavaş kargo seçerek fiyat düşürülebilir, kargo sildirme konusunda ise bir bilgim yok.
    eğer öyle bir durum var ise forumdaki Amazon alış veriş konusuna bakmakta fayda var, oradaki arkadaşlar daha bilgilidir.

ayrıca forumda 2. el satış bölümünde sanki bir arkadaş 1200TL'ye aynı kartı sıfır olarak satıyordu.
    o da düşünülebilir, eğer fiyat avantajı sağlayacaksa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: red01

quote:

Türkiye adreslerine sadece EVGA EU ve Amazon gönderim yapıyor, EVGA US yapmıyor.

Ftw+ modelini alirsam bana

389.99 Dolar Kart fiyati

53.76 Dolar 2-4 gunluk Kargo Fiyati.

79.88 import free deposit bunu anlamadim .

Toplamda

523.63 Dolar yapiyor.
    Amazonun kuru cok fazla 3.23 den hesapliyor bunu dusurebilirmiyiz.

Ayrica Kargo ucretini sildirebilirmiyiz bir kac yerde musteri hizmetleri ile konusup sildirenler oldu diye hatirliyorum.

Ayrica Free deposit tam olarak ne oluyor.

Bu konuda bilgi verirmisiniz.

buyur amazon fiyatııı ikisi de aynı PARTİ NO farkı 2978-3978

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snop02 -- 14 Eylül 2015; 15:53:51 >

• snop02 kullanıcısına yanıt
    parti no'sunun farklı olmasının sebebi birisi FTW diğeri FTW+ fiyat farkı var dolayısıyla
    import fee deposit 75euro üstü yurtdışı ürünler için gümrükten alınan bedel, bunun amazon'la bir alakası yok, TC gümrüğü alıyor bu bedeli.
    2-4 günlük kargoyla alma, çok farkı olmuyor, yavaş kargoyla alırsan bir ihtimal gümrükte gözden kaçma ihtimali de oluyormuş, ileride import fee ücreti otomatik olarak geri ödenir ama düşük bir ihtimal, bel bağlama.
    Amazon'dan TL olarak satın alma, dolar olarak al, amazon kuru yüksek hesaplıyor, bankan çevirsin kuru amazon değil.
    kargo ücretini neye göre sildireceksin? sebebin nedir? söyledikleri günde ulaşmadımı kargon? bu gibi istekler amazon'un Türkiye'ye yaklaşımını kötü etkiliyor, bu işlere girmeyin, diğer insanları mağdur etmeyin.
  • Yoizhik kullanıcısına yanıt
    hocam yanlış kişi alıntıladın heralde
  • Simdi o vergiyi alinca ben ekstra vergi odeyecekmiyim mesele orada.

Hem amazon hemde gumrukte vergi vereceksem bir anlami yok ama amazondaki tedbir amacli ise sonradan bana iade edilecekse bu konuda sikinti olmazsa sorundegil.

@sop02
    Usta o FTW modeli benim bahsettgim FTW+ olan

@Yoizhik
    Ben g930 olayindaki gibi cirkeflik yapmayacagim

Sadece rica edip kargo ucreti alinmaz ise Amazonu tercih edecegimi belirtecegim kabul edip etmemesi ona bagli.

Ayrica yukarida yazdigim gibi

Hem amazon hemde gumrukte vergimi eklenecek

Amazonun ekledigi vergi harici bir gumruk vergisi cikmayacaksa sorun degil .

• tek vergi alınıyor hocam, o da "deposit fee" olarak peşin ödediğimiz vergi.
    bunun dışında başka bir vergi ödenmiyor.
  • quote:

tek vergi alınıyor hocam, o da "deposit fee" olarak peşin ödediğimiz vergi.
    bunun dışında başka bir vergi ödenmiyor.

Anladim ozaman 50 dolarlik kargo yerine 10 dolarlik kargoyu secersek 40 dolar daha iner.

480 dolar yapiyor oda 1500 e yakin bir fiyat ediyor.

Diger merak ettigim

Ftw ile Ftw+ arasinda sadece Backplate farki mi var cunku kendi sitesinde baktim saat hizlari ayni bir guc girisi ve sogutucu farki var

Birde Backplate ne ise yariyor
    Cok soru sordum kusura bakmayin bilgim yok alirken bir daha sormayayim.

Fiyat karsilastirmasi yaparsam

Vatanda ftw modeli 1800 kusur

Ben amazondan alirasam 1500 yapiyor ama ftw+ modeli.

Egerki cw sorunlu cikarsa ses yapiyor dediler kart gelip kullanana kadar bilemeyiz.
    Kart gelip kayit ettirdikten sonra cw li ve rahatsiz edici bir seviyede ise Garanti degisimmi yapar yada tamir (oluyorsa tabiki ) mi yapar.

Birde glax felan inventusda baska yerde 1300-1500 arasinda degisiyor.

Bu alacagim ftw+ Birde 1217 den 1367 ye cikinca %10-20 gibi bir etki mi sagliyor ve 1367 sinirmi daha fazlasi oc yapilabilirmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi red01 -- 14 Eylül 2015; 15:20:20 >

• bence hızlı kargoya fazladan 40$ ödemeye değmez.
    FTW ve FTW+ performans açısından tamamen aynı, birinde backplate dahil diğerinde değil.
    backplate hem kartın arka kısmındaki bileşenleri koruyor, bazı sistemlerde ısı yalıtımına katkı sağlıyor ve görsellik katıyor.

CW konusu tamamen şans işi, neredeyse hiç, az, epey ve çok da olabiliyor kartına göre.
    bazı kişilerde takıntı haline gelmiş durumda, kulaklarını karta dayayıp dinliyorlar video çekiyorlar vs.
    gerçekten genel anlamda rahatsız edici bir CW olunca Amazon da EVGA da yardımcı olabilir.
    ama bunun bir garantisi yok zira çok göreceli bir sorun...
  • quote:

bence hızlı kargoya fazladan 40$ ödemeye değmez.
    FTW ve FTW+ performans açısından tamamen aynı, birinde backplate dahil diğerinde değil.
    backplate hem kartın arka kısmındaki bileşenleri koruyor, bazı sistemlerde ısı yalıtımına katkı sağlıyor ve görsellik katıyor.

CW konusu tamamen şans işi, neredeyse hiç, az, epey ve çok da olabiliyor kartına göre.
    bazı kişilerde takıntı haline gelmiş durumda, kulaklarını karta dayayıp dinliyorlar video çekiyorlar vs.
    gerçekten genel anlamda rahatsız edici bir CW olunca Amazon da EVGA da yardımcı olabilir.
    ama bunun bir garantisi yok zira çok göreceli bir sorun...

Anladim peki 1367 mhz turbo hizda bunun ustune cikilabiliyormu oc ile yoksa limit omu .

• büyük ihtimalde az da olsa çıkar lakin kesin değil zira OC'nin garantisi yok.
    Evga ürünü satarken böyle bir söz vermediği için sonradan "ama benim kart hiç OC olmuyor" diye şikayet kabul etmiyor, haklı olarak.
    o hızla kullanınca GPU zaten fazlasıyla yetiyor, bunun üstünü zorlamak pek verimli olmuyor ve voltaj ile orantılı performans artışı sağlamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: red01

Simdi o vergiyi alinca ben ekstra vergi odeyecekmiyim mesele orada.

Hem amazon hemde gumrukte vergi vereceksem bir anlami yok ama amazondaki tedbir amacli ise sonradan bana iade edilecekse bu konuda sikinti olmazsa sorundegil.

@sop02
    Usta o FTW modeli benim bahsettgim FTW+ olan

@Yoizhik
    Ben g930 olayindaki gibi cirkeflik yapmayacagim

Sadece rica edip kargo ucreti alinmaz ise Amazonu tercih edecegimi belirtecegim kabul edip etmemesi ona bagli.

Ayrica yukarida yazdigim gibi

Hem amazon hemde gumrukte vergimi eklenecek

Amazonun ekledigi vergi harici bir gumruk vergisi cikmayacaksa sorun degil .

sahafiec yanıtlamış zaten

• Kusura bakmayin baya soru sormak zorunda kaldim
    Yardimci olup bilgi verdiginiz icin cok tesekkur ederim.
    İyi gunler.

• 
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.