Şimdi Ara

1.000 ytl Bİlgisayar Sizce nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hedefim 800 ytl bilgisayar toplamaktı fakat 1.000 ytl buluyor,daha nasıl aşağıya çekebilirim bilmiyorum
    Intel Celeron D 2.8Ghz LGA775 533mhz 64Bit 86,50 YTL
    GIGABYTE GA-8I945 PLG (I945PL,GLAN,SATA,RAID,LGA775) 176.56 YTL
    SAMSUNG 80GB 7200RPM 8MB SATAII Hdd 90 ytl
    NVIDIA 6600GT PCI-EXPRESS Ekran Kartı 88,00 YTL veya
    ASUS Extreme N6600/TD 256 Mb. (PCI-Express) 120Ytl
    1 gb 533 mhz kingshton ddr2 ram 100 ytl
    17 inch philps flat monitor 240 ytl
    philps cd writer 30 ytl
    asus cd room 26 ytl
    feel hurranice 350 watt 100 ytl veya
    Everest 107W 400W 70 ytl

Yaklaşık toplam: 919 ytl

ha artı birde modem alacağım 1.000 ytl bulur sizce nasıl,daha aşağı inebilirmiyim
    agp üzerine kurulu düşündüm 478 pinli işlemci almayı düşündüm dahada ucuz oluyor ama ileriyi vadetmiyor .Sizce nerden ödün vereyimde 800 ytl bulmalıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bonjurkes -- 7 Temmuz 2006; 16:08:22 >

• 6600gt yi 88 ytl ye nerde buldun kaçıncı el bu 32. felan mı?
  • bence sen 80 liralık anakar ile 170-180 liralık işlemci yap.. celeron D ile 6600 gt olmaz.. cd rom ile cd rw alacağına dvd rw al..
  • cok sacma toplamısın ya celeron d alacagına bıraz fıyatı yuksek cek pentium al anakart cok 170ytl anakartan kıs ıslemcıye ekle
    quote:

Orjinalden alıntı: wineleven

bence sen 80 liralık anakar ile 170-180 liralık işlemci yap.. celeron D ile 6600 gt olmaz.. cd rom ile cd rw alacağına dvd rw al..

+1
  • hocam 6600gt fiyatını nerden aldın ? alayım 4-5 tane ben de.
  • Anakart MSI MS 7173-020 RC410M-L (ATI Xpress200,LAN,SATA,VGA,LGA775) 68 $+KDV

Ram TWINMOS DDR2 533 512MB 43 $+KDV

DVD Writer LG Super CD-DVD 16X Double Layer Bulk (Siyah) 40 $+KDV

Disket Sürücü OEM 1.44 MB Siyah 7 $+KDV

Hdd SAMSUNG 80GB 7200RPM 8MB SATAII 51 $+KDV

İşlemci INTEL Celeron D 346 (3.06GHz,533MHz,256K,LGA775) BOX 73 $+KDV

Kasa AOPEN ES50-E 300W Siyah 43 $+KDV

Monitor SAMSUNG 793 DF 17\" FLAT CRT (Gri-Siyah) 116 $+KDV

Toplam Tutar: 441 $+KDV
    KDV Dahil Toplam Tutar: 520.38 $
    KDV Dahil Türk Lirası: 823,241,160 TL ( Şu an ki mevcut fiyatlar.)

Bu sistemiwww.mavibilgisayar.com'dan topladım. İstersen sen kendin de toplayabilirsin, Bu linke tıklayarak.
    http://www.mavibilgisayar.com/katalog/kullanici/sistemtopla/
    İstediğin parçaları belirttikten sonra ücretsiz olarak bilgisayarı toplayıp kullanıma hazır bir şeklilde kargoya verirler

Birkaç açıklama da yapayım. Anlaşıldığına göre bilgisayar hususunda pek bi malumatın yok. Aslında benim de pek yok ama galiba seninkinden fazla Zaten bu forum da bilmeyenlerin bilenlere sorması için var dimi

Ekran kartı fiyatlarında yanlışın var. O dediğin ekran kartları en az 250 ytl. Aslına bakarsan da bu sistemde onlar sırıtır. Pek bi verim de alamazsın onlardan. Sana tavsiye ettiğim anakartın kendi üzerinde Ati Radeon X300 ekran kartı var. Bu kart seni tatmin edeceği kanaatindeyim. Ayrıca bu x300 ekran kartı ayrı olarak 90- 100 ytl ye satılıyor. O açıdan da şu halde maliyetten avantajın olur. Alıp kullandıktan sonra hala yeterli gelmezse de tavsiye edebileceğim şudur. SAPPHIRE 256MB ATI Radeon X550 Advantage mavi'de 60$+kdv~110ytl

Aynı şekilde 1Gb. Ram fiyatında da yanlışın var. 1 Gb. Ram 200 YTL en az. Ve yine aynı şekilde bu sistem de o da fazla. 512 Mb Ram kâfi gelir.

Cdwriter ve Cdrom u ayrı ayrı almanın da bir anlamı yok. Cdwriter Cdrom un yaptığı işi de yapar zaten. Ama ben bir DVDWriter tavsiye ederim.

Harddisk içinde 80 Gb. artık az gelir. Yukardaki sistem de 80 Gb. koydum ama en az 160 Gb. tavsiye ederim. Ve hatta benim İdealim Samsung 250 gb. 7200 rpm SATA II dir. (Gb. başına en hesaplısı budur.)

Monitör konusunda da, bütün parçaları aynı yerden almak istiyorum dersen yukarıda tavsiye ettiğimi alabilirsin. Ama farketmez onu başka yerden alsam da olur dersen ben şu monitörü daha fazla beğeniyorum. Bunu öneririm.
    SAMSUNG 17'' 793MG GÜMÜŞ-SİYAH FLAT (Bu monitör mavi de şu anda yok. İnternetten arayıp nereden işine geliyorsa ordan alabilirsin.)
    (MagicGreen monitörler havadaki vitamin olarak nitelenen negatif iyonları ortaya çıkarıyor ve havayı temizleyerek insan vücudundaki endorfin salgılamasını artırarak stresten kurtarıyor ve kişilerin kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlıyor.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaddar Davut -- 7 Temmuz 2006; 18:14:20 >

• 1000 ytl verip de celeron kasa kurmak akil kari degil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anakartını intel veya daha ucuz olan başka marka al.işlemcinin ucuzunu bulamazsın.
    ram leri bigboy al.
  • arkadaşlar bazı parçaları ikinci el çok yakın tanıdıktan toparlıyorum,1 gb ddr2 533 mhz ramı 100 ytl ekran kartın 6600gt 100 ytl halletim,anakartı çok araştırdım
    MSI MS 7173-020 RC410M- çok kötü anakart dual ram desteği yok onboard vga var artı chipseti çok kotu
    bilgisyardan kısmen anlıyorum(hemen yargıladınız yaws),celeredon D için çok iyi diyorlar (celeron dual,pentium 4 2.6 eşit oldugu soyleniyor)hem yaptığım sistem geleceğe dönük oldugunu dusunuyorum ileride pentium D alır diye düşünüyorum
    asus cd room almamın nedeni herşeyi çok iyi okuması cd-writer lar okuyamıyor takılıp kalıyor ve cd-writer değilde dvd alacaktım oda biraz pahalı
    işlemciyi yükseltip anakartı düşürmemi söylediniz,hangi anakart almalıyım,benim istediğim intel chipset olması,sata girişi,Dual core destek veren,onboard vga olmaması,dual ram'a destek veren ucuz anakart bulamadım,asus çok pahalı ,gigabyte aynı ozelliklere gore ucuz,monitörden kısabilirim,2. el almak istemiyorum ama bir bakayım 2.el ucuz bulursam baya iyi olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jtosak -- 7 Temmuz 2006; 19:08:56 >

• quote:

Orjinalden alıntı: unpop

1000 ytl verip de celeron kasa kurmak akil kari degil.

yani bence intel yerine amd toplaman daha da akıl kârı olur
  • hocam bak arkadaş çok iyi sistem toplamış 880 ytl ye;
    http://forum.donanimhaber.com/m_7993927/tm.htm
  • arkadaşım sağol baktım fakat monitör eksik ve ekran kartını onboard yapmış toplam 880 ytl olmuş
    monitör ve ekran kartı ile 1300 olur bu da çok pahalı
    pentium 4 2.8 işlemci ucuza bulursam anakart ne almamı önerirsiniz.
    İyi akşamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jtosak -- 7 Temmuz 2006; 21:13:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: jtosak

arkadaşım sağol baktım fakat monitör eksik ve ekran kartını onboard yapmış toplam 880 ytl olmuş
    monitör ve ekran kartı ile 1300 olur bu da çok pahalı
    pentium 4 2.8 işlemci ucuza bulursam anakart ne almamı önerirsiniz.
    İyi akşamlar

ekran kartına bakmıştım da monitörü atlamışım.valla inteli pek takip etmiyorum o yüzden bi şey yazamayacağım o konu hakkında, üzgünüm.
  • Sen fiyat ve performans düşünüyorsan arkadaşım amd olarak düşün bence
  • Evet bende amd düşünüyorum bir hazırlıyım size danışalım eksiklerimiz olacak sanırım.
  • Anakart ASUS P5GPL-X(I915PL,GLAN,SATA,LGA775) 79 $+KDV

Ram TWINMOS DDR400 512MB 48 $+KDV

DVD Writer NEC ND3550A Double Layer (Bej) 40 $+KDV

Ekran Kartı LEADTEK 128MB Winfast PX6200 TD 67 $+KDV

Hdd SEAGATE 80GB 7200RPM 50 $+KDV

İşlemci INTEL Pentium 4 506 (2.66GHz,533MHz,1MB,LGA775) BOX 91 $+KDV

Kasa AOPEN ES50A-A37 300W Siyah 42 $+KDV

Klavye-Mouse Seti A4TECH KB21+OP620 Multimedta Optik Set Siyah 13 $+KDV

Monitor LG T730SH 17\" FLAT CRT (Siyah) 109 $+KDV

Toplam Tutar: 539 $+KDV
    KDV Dahil Toplam Tutar: 636.02 $
  • herşeyin tamam da niye celeron pentium yapsan daha iyi olmazmı
  • Benim Amd turion 1.8 512 mb 333ghz Ati Xpress200 onboard ekran kartlı bir notebook um var. Oynayamadığım oyun pek yok. Onboard deyip geçme bence. Birde 800 ytl ye monitör dahil bilgisayar toplarken herbişeyi de olsun denmemesi lazım gibime geliyo.

http://www.markomshop.com/asp/show_stock.asp?product=AA875SAP02
    SAPPHIRE PureElement PE-A9RS482M (ATI Xpress200,LAN,SATA,RAID,VGA,S939) Anakart
    Tümleşik Ekran Kartı Max 256MB ATI X300 Entegre Ekran kartı
    (Harici bir 256MB FX5500 den yaklaşık 2,5 Kat daha iyi performans verir) diye bir iddiaları var.
    Bi bak istersen.

Daha ayrıntılı bilgileri de şurada:

http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/detayli_bilgi.php?s=3eiiF6XKhmAif9o5vXCJLQKubuI7BtiomisrMNECrxYjAihrwY&ad=anakart&ur_no=928
    amd tabanlı
    http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/detayli_bilgi.php?s=3eiiF6XKhmAif9o5vXCJLQKubuI7BtiomisrMNECrxYjAihrwY&ad=anakart&ur_no=927
    intel tabanlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaddar Davut -- 8 Temmuz 2006; 14:15:11 >

• benim gözüm psuya takıldı. ona 70 ytl verilir mi hiç akıl var mantık var. sistemi amd yapsan aynı paraya çok daha güzel sistem toplarsın.
  • Aslında arkadaşlar kasmamın nedeni arkadaşa 800 ytl bilgisyar toplayacağım, kendisi avukat benim
    mynet.com-şimdiki adı bidolu dan 1 milyara yakın paramı geri iade etmeleri için haciz davası açaçak,malum biliyorsunuz Cem uzan'a ait,o benim bu işimi halletcek,bende 800 ytl bazı parçaları ikinci el
    geleceğe donuk sağlam bilgisayar toplayacağım,aslında çok ustayım demiyorum ama araştırarak kendi bilgisayarı toplamıştımhttp://img142.imageshack.us/my.php?image=sadsd0fy.jpg
    Hiç bilmediğim sadece bizim boarda mahsus mu bilmiyorum achi modunda hardiski çalıştırdığımda çok daha performans alıyorum.(o zaman scsı olarak goruyor)
    Hirotaro arkadaşım sistem güzel olmuş gibi geldi acaba duşunsemmi diye duşunuyorum teşekkür ederim,bir iki değişiklikle sanırım senin yazdıklarını alacağım,
    Gaddar Davut baktım dediklerine,şimdi şöyle inan özellikleri çok iyi ama sapphire anakart kullanlar yok sanırım burda ,buda ileri herhangi bir sorun olursa danışacağım kimse olmayacak
    Onboard ekran kartı fifa 2006, vs oynatıyorsa alırım kendisi zaten belli zamanlarda oyun oynayar,genelde kendi işleri için kullanacağı için pentium düşünüyorum,

BoGo,arkadaşım Pusu kasa beraber kargo masrafıyala 70 ytl mal oluyor http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=2176756 istersen bakabilirsin.
    Arkadaşlar bu konuda bilgili olan arkadaşlara soruyorum
    pentium D celeron 3.06 64 bit mi yoksa
    pentium 4 2.6 ghz mu??,araştırmalarım sonucu celeron D 3.06 pentium p4 2.8 nerdeyse yakın iş goturuyormuş ve penitum d 64 bit destekliyor ama 64 bit işletim sistemini yakın zamana kadar
    kullanacağını düşünmüyorum,çünkü kendi sistemi 64 bit edtion ,vista 64 bit edition denedim
    ne surucusu nede dogru duzgun çalışan program bulabildim en az 1 sene sure var sanırım,
    Ram'ı sordunuz ram benim ona ekleyeceğim piyasa fiyatı 170 ytl ben ucuza vereceğim 6600gt ucuza bir arkadaştan alacağım 100ytl civarında yurt dışından da ucuza crosair kendime getireceğim
    Ben zaten bu forum aracığıyla sistemimi toplamıştım ama herkez thermalke pusu alma dediler ben aldım ve inanın çok memnun,elektrik kesildiğkten 2-3 saniye sonra bilgisayar kapanıyor,araştırdığım için bu foruma yazıyorum,herkes kendi bilgilerini buraya aktardığında insan daha çok şey öğrendiğini duşunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bonjurkes -- 8 Temmuz 2006; 16:08:49 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.