Şimdi Ara

i7 3770k - 4.5Ghz 1.115v //// 4.7Ghz - 1.225v stabil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
3
Favori
3.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar imzamdaki sistemimi i7 2600k ile kullanıyordum. Bugün i7 3770k ile değiştirdim. Yeni gelen işlemcimin sonućlarını paylaşmak istiyorum. PLL ve VTT ayarlarını hiç kurcalamadan çarpanı 45'e, voltajı 1.115v'a aldım. Ve bu haliyle stabil çalışıyor. OCCT ile yükte çekirdekler 68c civarlarında dolaşıyor. (Noctua NH-D14)

Costa Rica üretimli batch no 3230B373

Aldığım yer: ucuzuburada.com

i7 3770k - 4.5Ghz 1.115v //// 4.7Ghz - 1.225v  stabil

----------------

1.225v ile 47x çarpanda stabil. İki saatlik tomb raider testinden de sağ çıktı.

http://www.overclock.net/t/1381682/i7-3770k-1-120v-4-5ghz-1-235v-4-7ghz/10

Boştaki sıcaklıklar:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 14 Nisan 2013; 20:41:31 >

• evet çok şanslıymışsınız.. benim i7 3770k işlemcim asrock z77 fatality anakartımda 1.320 voltaj ile 4.5 ghzde oc li şekilde çalışıyor.. sizinkisi daha düşük voltajda stabil cpununzun değerini bilin corsair h80 soğutucu takılı full loadta 80 dereceyi görüyor sıcaklıklar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: VEGETTO

evet çok şanslıymışsınız.. benim i7 3770k işlemcim asrock z77 fatality anakartımda 1.320 voltaj ile 4.5 ghzde oc li şekilde çalışıyor.. sizinkisi daha düşük voltajda stabil cpununzun değerini bilin corsair h80 soğutucu takılı full loadta 80 dereceyi görüyor sıcaklıklar..

İslemcinin ihs sini yani ust plakasini sokup arasindaki termal macunu yenileyenler var. 10 dereceye kadar farkediyormus. Eger garanti problem degilse yapabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Hocam kullandığın prime95 eski sürüm. En son 27.9 sürümü var diye biliyorum. Yeni sürümde 8k testi 13 test değil 21 test olarak sürüyor.
    Ve programda i3/i5/i7 gibi bir ibare çıkıyor.
    Ben 3570k kullanıyorum 1.15v ile 4.5ghz'de prime95'in 26.6 sürümünde maksimum 62 derece görürken, 27.9 sürümünde aynı değerlerle 67 derece sıcaklık görüyorum.

Prime95 v26.6--------------------------------------------------------Prime95 v27.9

i7 3770k - 4.5Ghz 1.115v //// 4.7Ghz - 1.225v  stabil------------------- i7 3770k - 4.5Ghz 1.115v //// 4.7Ghz - 1.225v  stabil

• Yenisini yükledim teşekkürler.

Bu arada 1.230v de 47x çalıştırmayı başardım. Çekirdekler en fazla 88 derece oluyor prime sırasında. 1 saati eğer tamamlarsa ss eklerim.

Edit: dūn iki saat Tomb Raider oynadım stabilitesi bozulmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 14 Nisan 2013; 15:22:16 >
  • Aman dostum 88 derece için dikkat et. İvy işlemcilere hava soğutma maalesef yetersiz kalıyor.
    O yüzden h100i'ye geçtim ben. 1.36v ile 5ghz'de en fazla 84 derece gördüm 1 saat prime95'te.

Senin işlemci de sağlam çıkmış, 1.25 ile 4.8ghz bulursun gibi duruyor. Senin işlemciyle benim işlemcinin değerleri hemen hemen aynı.
    Tek fark seninki 3770k benimki 3570k
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pusu47

Aman dostum 88 derece için dikkat et. İvy işlemcilere hava soğutma maalesef yetersiz kalıyor.
    O yüzden h100i'ye geçtim ben. 1.36v ile 5ghz'de en fazla 84 derece gördüm 1 saat prime95'te.

Senin işlemci de sağlam çıkmış, 1.25 ile 4.8ghz bulursun gibi duruyor. Senin işlemciyle benim işlemcinin değerleri hemen hemen aynı.
    Tek fark seninki 3770k benimki 3570k

Son durum böyle dostum

Boştaki sıcaklıklar:

http://www.overclock.net/t/1381682/i7-3770k-1-120v-4-5ghz-1-235v-4-7ghz/10

Bu arada şuraya da konu açtım, günlük kullanabilirsin diyorlar. Hadi bakalım. Ama bazen prime95 de hata vermiyor, oyunda veriyor. Daha başıma gelmedi henüz ama sandy de yaşamıştım. Şimdi pratikte ne kadar olacak bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 13 Nisan 2013; 17:47:38 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben 1.25 ile 4.8ghz günlük kullanıyorum, sende de 1.23 ile 4.7'de sorun olacağını sanmıyorum.
    Sonuçta günlük uygulamalarda bu kadar yüke binip ısınmayacak.
    Ben zorlasam günlük 5.0ghz bile kullanırım ama kasmıyorum Nazar değmesin
    Oyunlarda sorun olacağını sanmıyorum. Olursa da 1.25v verirsin. Verdiğin linkte elemanın biri 90-95'dereceye kadar sorun olmaz diyor ısılarda.
    Tabi o stres testindeyken. Yoksa o ısılarda günlük kullanmamak gerekir.
  • quote:

Ben 1.25 ile 4.8ghz günlük kullanıyorum, sende de 1.23 ile 4.7'de sorun olacağını sanmıyorum.
    Sonuçta günlük uygulamalarda bu kadar yüke binip ısınmayacak.
    Ben zorlasam günlük 5.0ghz bile kullanırım ama kasmıyorum Nazar değmesin
    Oyunlarda sorun olacağını sanmıyorum. Olursa da 1.25v verirsin. Verdiğin linkte elemanın biri 90-95'dereceye kadar sorun olmaz diyor ısılarda.
    Tabi o stres testindeyken. Yoksa o ısılarda günlük kullanmamak gerekir.

Hocam sizin sivi sogutma mi? Masallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Corsair H100i kullanıyorum hocam, custom değil
    Ama hava soğutmadan sonra ilaç gibi geldi, İşemcinin takoz olmamasının da etkisi var tabi.
  • quote:

quote:

Corsair H100i kullanıyorum hocam, custom değil
    Ama hava soğutmadan sonra ilaç gibi geldi, İşemcinin takoz olmamasının da etkisi var tabi.

A pardon demiştin H100 diye.

Güzelmiş vallahi sıcaklık değerlerin :P

• Kasalarımız soğutcularımız aynı ama benim boşda işlemci ocsuz 35 derece soğutucuyu tammı oturamadım macunumu süremedim bilemedim.
  • 1.225v'de 47x. 1 saatlik OCCT ve 2 saatlik SimCity'den sağ çıktı :)

@NikoP

Idle sıcaklılar çok önemli değil hocam, o değişiyor baya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 14 Nisan 2013; 20:42:48 >
  • Değerler çok güzel hocam, yeni işlemciniz hayırlı olsun ve güle güle eskitin.
  • arkadaşlar selam,

eğer becerebilirsem 3570k almaya niyetliyim.
    anakart msi z77a-g43. ramler corsair vengeance 2x4gb 1600mhz cl9. ekran ise zotac gtx470

aklımda bikaç soru var. birincisi geçen gün konulardan birinde dolaşırken ivy bridgelerin çok ısındığını, işlemci demirinde kullanılan termalin kalitesi olduğu gibi birşeyler okumuştum. intel bununla ilgili revizyon yaptı mı?

bir diğeri ise aynı işlemci kullanan iki kişinin farklı değerler ve stabilite elde ediyor olması. bu bağlamda işlemciyi alırken dikkat edilmesi gereken bi nokta var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extra34 -- 15 Nisan 2013; 21:22:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: extra34

arkadaşlar selam,

anakart msi z77a-g43. ramler corsair vengeance 2x4gb 1600mhz cl9. ekran ise zotac gtx470

aklımda bikaç soru var. birincisi geçen gün konulardan birinde dolaşırken ivy bridgelerin çok ısındığını, işlemci demirinde kullanılan termalin kalitesi olduğu gibi birşeyler okumuştum. intel bununla ilgili revizyon yaptı mı?

bir diğeri ise aynı işlemci kullanan iki kişinin farklı değerler ve stabilite elde ediyor olması. bu bağlamda işlemciyi alırken dikkat edilmesi gereken bi nokta var mı?

1- Revizyon yapmadı, ama bazıları işlemcinin üzerindeki IHS plakayı kaldırıp, çekirdek üzerindeki macunu siliyor ve sıvı metal veya normal termal macun uyguluyor. Böylece sıvı metal ile 20 dereceye kadar, normal macun ile 10 dereceye kadar ısı düşürenler mevcut.

Burayı inceleyebilirsiniz:

http://hwbot.org/forum/showthread.php?t=47539

2- Tam anlamıyla kesin olmamakla beraber yabancı forumlarda Costa Rica üretimli işlemcilerin daha iyi OC olduğu söyleniyor. Bazı Ivy Bridge'lerin kutusunun üzerinde ''Made in Malaysia'' bazılarının da ise '' Made in Costa Rica '' yazıyor. Bana arkadaşım da Costa Rica önerdiği için Costa Rica satın aldım ve göründüğü gibi işlemcim oc bakımından gayet güzel sonuçlar elde ediyor. Bazıları ise Batch nosuna bakarak vb alıyorlar.

3770k'yı en ucuz nerede bulabilirim diye araştırırken ucuzuburada.com u buldum. En ucuz burada satılıyor gördüğüm kadarı ile. Onlara mail atıp ellerinde Costa Rica olup olmadığını sorduğumda yanıtım olumluydu. Şuan ellerinde hala Costa Rica olması gerek.

http://ucuzuburada.com/Products-16670-intel-core-i7-3770k-quad-core-350-ghz-8mb-turbo-650-mhz-gfx-1155p-ivy-bridge.html

• quote:

arkadaşlar selam,

İntel herhangi bir revizyona gitmedi, kullanılan termal macun konusunda. ivy bridge işlemciler maalesef sandylere göre daha çok ısınıyor.
    Yeni çıkacak haswell işlemcilerde bu durumu düzelteceklerini düşünüyorum.
    Sonuçta bu işlemciyi alıp da stok soğutucuyla kullanmak akıl kârı değil. En az 4.5ghz kullanmak gerek. Bunun içinde en az kule tipi hava soğutma almak lazım.
    Bu tip bir soğutucu ile 4.5ghz'de sorunsuz kullanılabilir. Bu ısı mevzusu oc tutkunları için sorun oluşturur, Yani 4.8ghz-5.0ghz kullanmak istediğinde öaalesef yüksek ısılarla karşılaşırsınız.
    Eğer normal kullanıcı iseniz zaten size fazlasıyla yetecektir 4.5ghz.

Diğer konuya gelirsek her işlemci aynı potansiyelde çıkmaz. Kimi 1.10 v ile 4.5ghz olur kimi 1.3v ile.
    Bu tamamen şans işi. Tabi dikkat edilmesi gereken şeyler var. Mesela işlemci alırken Costa Rica üretimi almaya özen gösterin.
    Costa Rica işlemciler daha az ısınmalarıyla tanınır. İşlemci yüzeyinin lekesiz pürüssüz olmasına dikkat edin.
    Şimdilik aklıma gelenler bu kadar.

• hocam cevap için teşekkür ederim.

3770k benim bütçem için çok zor. 3570k bile zorlayacak ama f/p olarak en iyi gördüğüm bu.

IHS denen olay açıkçası pek yanaşmak istemediğim bir durum. zira zorla alacağım işlemcinin garantisini mahvetmek hiç işime gelmiyor.

costa ricanın oc için daha için olumlu sonuçlar verdiği benimde bikaç yerde gözüme çarpmıştı. zaman zaman forumda bazı konularda işlemcilerin batch nosunu falan soruyorlar. acaba hangisi iyi hangisi kötü nasıl anlaşılıyor?

sırf flight simulator için girdiğim eziyetler bunlar.
  • quote:

hocam cevap için teşekkür ederim.

3770k benim bütçem için çok zor. 3570k bile zorlayacak ama f/p olarak en iyi gördüğüm bu.

IHS denen olay açıkçası pek yanaşmak istemediğim bir durum. zira zorla alacağım işlemcinin garantisini mahvetmek hiç işime gelmiyor.

costa ricanın oc için daha için olumlu sonuçlar verdiği benimde bikaç yerde gözüme çarpmıştı. zaman zaman forumda bazı konularda işlemcilerin batch nosunu falan soruyorlar. acaba hangisi iyi hangisi kötü nasıl anlaşılıyor?

sırf flight simulator için girdiğim eziyetler bunlar.

Öncelikle şans işi. Costa Rica işlemcilerin de takozları var elbet. Ama Malasia'ya göre daha az çıkıyor. O yüzden Costa Rica almanı öneririz.

http://www.overclock.net/t/1250090/official-ivy-bridge-owners-thread

Şurada bir liste var. Herkesin Batch nosu ve nereye kadar oc yapabildiği yazıyor. Burayı da araştırabilirsiniz.

Ayrıca burayı da incelemenizi öneririm:

http://pc.ayumilove.net/list-of-intel-cpu-batch-number/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 15 Nisan 2013; 22:11:24 >

• quote:

quote:

arkadaşlar selam,

İntel herhangi bir revizyona gitmedi, kullanılan termal macun konusunda. ivy bridge işlemciler maalesef sandylere göre daha çok ısınıyor.
    Yeni çıkacak haswell işlemcilerde bu durumu düzelteceklerini düşünüyorum.
    Sonuçta bu işlemciyi alıp da stok soğutucuyla kullanmak akıl kârı değil. En az 4.5ghz kullanmak gerek. Bunun içinde en az kule tipi hava soğutma almak lazım.
    Bu tip bir soğutucu ile 4.5ghz'de sorunsuz kullanılabilir. Bu ısı mevzusu oc tutkunları için sorun oluşturur, Yani 4.8ghz-5.0ghz kullanmak istediğinde öaalesef yüksek ısılarla karşılaşırsınız.
    Eğer normal kullanıcı iseniz zaten size fazlasıyla yetecektir 4.5ghz.

Diğer konuya gelirsek her işlemci aynı potansiyelde çıkmaz. Kimi 1.10 v ile 4.5ghz olur kimi 1.3v ile.
    Bu tamamen şans işi. Tabi dikkat edilmesi gereken şeyler var. Mesela işlemci alırken Costa Rica üretimi almaya özen gösterin.
    Costa Rica işlemciler daha az ısınmalarıyla tanınır. İşlemci yüzeyinin lekesiz pürüssüz olmasına dikkat edin.
    Şimdilik aklıma gelenler bu kadar.

hocam cevap için teşekkürler.

aslında oc veya oyun tutkunu olduğum falan yok. zaman zaman oyun oynarım ama öyle full grafikler olsun, 60 fps alsın bilmemne olayım yok. bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi olay tamamen flight simulator yüzünden. oyun o zamanlar yapılırken bu tarz işlemciler vs olmadığından işlemciyi pek düzgün şekilde kullandığı söylenemez. hatta oyun direk yüklendiğinde diğer çekirdekleri kullanamıyordu bile de şükür ki sp1 ve sp2 çıkardılar. ama yinede yoğun sahnelerde ve eklentiler falanda yüklendiğinde işlemciyi çok bağırtan bir oyun.

geçtiğimiz günlerde güç bela ödünç 2400 aldım arkadaşımdan ve bikaç saat test etme şansı elde ettim. sonuç hüsrandı. işlemci kullanımı tavan ama fps yerlerde.

velhasılı sağlam bir işlemci için dönüp duruyorum şu aralar. 2500k ve 3570k arasında kaldım ama 3570den karar kıldım.

bu gelecek olan haswell sanırım tamamen farklı bir soket olacak?

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.