Şimdi Ara

Bebek İhtiyaçları İçin Sıcak Fırsatlar (952. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: 4KabileReisi Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
38.483
Cevap
1.421
Favori
2.591.990
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 950951952953954
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • rageofdynax kullanıcısına yanıt
    Niçin anlamak istemediğinizi anlayamıyorum. Bu marka bu ürünlerin hepsini yeni mi yaptı? Şimdiye kadar neden girmemiş? Demekki satılmıyor Avrupa pazarında. Demekki bu adamlar ucuz ve hızlı satış için sadece bizim gibi 2. sınıf ülkelere gönderiyorlar. Hatta mağazalarda bile yok sadece internette satıyorlar. Bence güvenilir değil. Bunu düşünmenin nesi zor anlamıyorum?

    Yani tamam yanlış yapmışım demek bu kadar zor mu? Bana demenize gerek yok, kendinize söylemeniz yeterli...

    Saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rageofdynax

    quote:

    Orijinalden alıntı: ermantpc



    Ben burada kimsenin reklamını yapmıyorum. Bu işi bilen biri olarak öneride bulunuyorum. Heyner'i önermiyorum. İster sözüme güvenirsiniz ister güvenmezsiniz. Arabasına milyarlar harcayıp, içine çocuk koltuğuna 300-500 liradan kaçan adamlara da iğneleyici laf kullanırım. Beğenmeyen şikayet edebilir, ya da engelleyebilir. Ben buraya kendimi ispat etmeye de gelmedim, ego tatminine de. Yıllardır kandırılıp, salak yerine koyulup alışveriş yaptırılan insanlar gibi olmayın diye uğraşıyorum.

    Güvenlik ürünü alıyorsan TEST edilmiş olmalıdır.

    Paylaştığım site Heyner'in global sitesi. Bakın orda ADAC testine giren tek koltuk var. O da maalesef 3,2 ile geçmiş. (en üst puan 1) Yani baya kötü.

    Güvenlik ürününde F/P olmaz. Ne kadar ekmek o kadar köfte olur. Bunu anlayamadığınız sürece de çocuğunuzun hayatını riske atmaya devam edeceksiniz.

    40 km/s hızla takla atan arabalar var iken, bu denli umursamaz oluşunuz, özellikle de sizlerin çocuklarını sizden çok düşünüyor olmam çok sinir bozucu bir durum.

    Allah akıl fikir versin...

    Saygılar.


    Bu işi bilen birisi olmanız için fabrikasında çalışıyor, patron vs. olmanız lazım. Bizler yalnızca bize söylenenlerin doğruluğuna inanıyoruz ya da bize gösterilenlerin en azından. Kandırılmam için reklam vs izlemem gerekiyor ki reklam yapmıyorlar. Eliniz tutuyor gözünüz görüyor, mağazalardaki ürünleri siz de görünüz ben de gördüm, ancak anlaşılan siz Heyner'in ürünlerini bizzat görmemişsiniz, kalite farkını en azından dokunarak sağını solunu inceleyerek az buçuk anlayabiliyorsunuz.

    "Güvenlik ürünü alıyorsan TEST edilmiş olmalıdır." Avrupa Güvenlik Standartı belgesi almış diyorum, ADAC diyorsunuz. Öyle bahsediyorsunuz ki, kıytırık bir çin malı gibi, global bir sitesi olan kurumsal Alman firması.

    "Yıllardır kandırılıp, salak yerine koyulup alışveriş yaptırılan insanlar gibi olmayın diye uğraşıyorum." demişsin ya, o zaman ben insanları kandırıyor ve salak yerine koyuyorum sizin deyişinizle. Şöyle bir örnek vereyim, Kiddy'nin bebek arabasını aldık tavsiye ile, memnun muyuz, tam olarak memnunum diyemem bu yüzden hiçbir yerde tavsiyede de bulunmadım. Ancak oto koltuğundan memnunum ve tavsiyesini de ediyorum. Hassasiyet sahibi olduğunuzu düşünerek söylüyorum, Müslüman Müslümana danışır, danışana yol göstermek de görevimizdir, marka temsilcisi değilim, bu yüzden sizin tabirinizle, insanları yaptıkları reklamlarla salak yerine koyup belli markaları almaya iten firmalar gibi hareket etmiyorum.

    Arkadaşlardan birisi özel mesaj atmış almak istiyorum diye, hemen sipariş ver al demedim, yeri yakınmış git incele içine siner ise al diye yönlendirdim, salak yerine koyacak olsaydım, vakit kaybetme al, derdim. Sanki bir kazancım varmış gibi.

    Umursamaz olsa idik hiç oto koltuğu alma zahmetine katlanmazdım, bu kadar araştırmazdım. Kendinizi "daha çok düşünceli" göstererek iftira atıyorsunuz, bunu söylemek istemezdim ancak karşınızdaki kişinin kim olduğunu ve hassasiyetlerini bilseniz aslında bu kadar düşüncesizce konuşmazsınız. Herkesin evladı kıymetli ve ona en iyisini almak ister, ben aldığım ürünün diğer ürünler kadar yeterli olduğunu düşünüyorum, demek ki elimizden bu geliyor, tedbirimiz bu, takdir ise Allah'tan.

    Saygılar...




    Sanırım ermantpc arkadaşı yanlış anladınız. Size sahtekar ya da insanları kandırıyorsunuz dememiş. Daha önceki mesajlarını incelerseniz Türk markası olup adını Kraft, Kanz vs koyarak Çin'de ürün ürettirenleri ciddi şekilde eleştiren bir arkadaştır ve o ithanları o satıcıların Çin'de üretipte burada sattıkları ürünler içindir diye düşünüyorum.

    Öte yandan ADAC hiçbir ticari amacı olmayan Alman bağımsız bir test kuruluşudur. Bu nedenle söz konusu emniyet ürünleri olduğunda firmaların ürünlerini satabileceği ülkelerin verdiği sertifika çok güvenilir değildir. O zaman çarpışma testleri yapan bağımsız test kuruluşlarına ihtiyacımız vardır ki, ADAC bu konuda rüştü ispatlamıştır.

    Oto koltuğu konfor aracı değil, güvenlik aracıdır. Çocuğu terletip terletmemesi (güvenliği yüksek koltuklar yanlardan sıkıca sardığı için o çocuk terleyecek mecburen), yana dönebilmesi, ebeveynin kolay oturtması, hatta çocuğun rahat etmesi gibi kriterler bile en son düşünülecek kriterlerdir. Öncelikli kriter çocuğumun emniyetini sağlıyor mu olmalıdır.

    Buyurun ADAC koltuk testlerine ilişkin örnek bir video;




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedeparted -- 26 Ağustos 2016; 12:52:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ermantpc

    Jeoloji Mühendisiyim, malzeme nedir, plastik nedir nasıl üretim yapılır, elastisitesi ne denli önemlidir, temel fizik kurallarını nasıl kullanır, etki-tepki ne demektir biliyorum. bu ürünleri satıyor oluşum cahil, eğitimsiz olduğumu göstermez.

    ECE sertifikasının bir listesi yok. Doğruluğuna güvenmiyorum hiç bir markada. ''E'' belgesi ise ürünün satış onayı aldığı ülke demektir.

    Adac, Öamtc, tcs, Stiftung Warentest gibi bağımsız kuruluşlar ürünleri marketlerden satın alır (kendi fon paralarıyla) bu ürünleri test eder ve yayınlarlar. bu yayınlar sayesinde de para kazanırlar. bu tarz kuruluşların güvenilirlik kazanması kolay iş değildir. Kazandılarsa demekki iyilerdir işlerinde.

    Bu test kuruluşlarının kendi web sayfaları, sezonluk veya aylık dergileri, basımları bulunur. Bunlara bakarak, hangi ürün hangi sebeple yüksek puan/düşük puan almış görebilirsiniz. Bunu kendinize göre yorumlayabilirsiniz. Buna göre;

    1) Bu testlerde göremediğiniz ürünler, Avrupa pazarında yok demektir.
    2) Bu testlerden kötü sonuç alan ürünler, güvenlik zaafiyeti olan ürünlerdir.

    Önerdiğiniz koltuğa gelince;

    Mama sandalyesi önerirken,
    ''Çocuğum rahatça oturdu, yemek yerken hiç rahatsız değildi çok rahat ettik.'' diyerek, öneride bulunabilirsiniz.

    Bebek arabası önerirken,
    ''Her zeminde rahatça kullandım. Çok kolay kapadım açtım. Eşim bile taşırken zorlanmadı vs'' diyerek öneride bulunabilirsiniz.

    Kahve makinası önerirken,
    ''Çok pratik ve kahvenin dibi tutmuyor'' diye öneride bulunabilirsiniz.

    Yani hepsinin işlevine göre test etmiş olursunuz.

    Ancak OTO KOLTUĞU tavsiye ederken, Kaza Geçirmediyseniz test etmeden öneri yapmış oluyorsunuz.

    Yani bu, ''kahve makinasında çay yaptım ama kahveyi denemedim.''

    ''mama sandalyesinde bizimki oturmadı ama çok güzel kesin tavsiye ederim''

    ''bebek arabam çok güzel görünüyor ama açıp kapamıyorum. yine de öneririm''

    demek gibi...

    Bir başka yöntem,

    bu ürünü kazadan korusun diye alıyorsunuz. Şimdi gidip lütfen koltuğun sağından ve solundan avuç içlerinizle içeriye doğru aynı anda baskı uygulayın. Koltuk plastiğinin şekil değiştirdiğini göreceksiniz.

    Kendi kol gücünüzle eğip bükebildiğiniz bir ürün, kaza anında çocuğunuzu nasıl korur?

    Ben size gayet samimi bir şekilde gülen suratlı bir cevap atmışken siz bana yükseldiniz. Ben size bir ithamda bulunmamıştım. Sadece genel olarak yapılan yanlışı anlatmaya çalışıyorum.

    Ayrıca, Oto Koltuğu bölümünde sıkça söyledim burada da söyleyeyim;

    *Otomobil alacak, ona kasko yapacak parası olan adama bu ürünlerin en yüksek fiyatlısı bile pahalı değil!
    *Şu ürünler 1 yıllık kasko parası kadar ve ortalama 4 yıl bebeğinizin kaskosu durumundalar.
    *Körü körüne hiçbir şeye inanmayın. Açın bakın global sayfaları okuyun. Testler neymiş bakın. Araştırma sadece hangisi daha ucuz diye olmasın!
    *Kaza geçirmeden bu koltuktan çok memnunum demeyin! Yanlış yönlendirme sonucu alan biri kaza geçirir ve bebeğinin başına birşey gelirse sorumlusu siz olursunuz!


    Tekrar söylüyorum ilk mesajımı okumamışsınız, önerirken ürünü ultra güvenli diyerek önermedim.

    Oğlum oturdu gayet rahat etti, ilk seyahatimizde direkt uyudu vs. Ürünü siz yalnızca güvenlik olarak değerlendiriyorsunuz, mesela siz araba alırken "kaza yapacak" diyerek mi alıyorsunuz sadece, tek kriteriniz güvenlik mi?

    Biz asgari şartlar sağlansın istiyoruz ve bu ürünün asgari şartları sağladığına inanıyorum.

    İddialı tavsiyelerde bulunmadım, bu ürün için tavsiyem ilk süreçte deneme imkanımız rahatlık olduğu içindi, mesela hayatta Cybex'in ön yastık korumalıklı koltuğunu alamam, çünkü bizim oğlan tamamen huzursuz ve oturmuyor, annesinin kucağında gitmeyi tercih ediyor diyebilirim. Güvenliği istediği kadar üst sınıf olsun ki Sirona gerçekten ADAC şampiyonudur ancak çocuk koltukta huzurlu olmadıktan sonra kucakta da kaza yapabilirim.
    Allah korusun kaza yapmış olsaydım "Kaza yaptım gayet kaliteli ve güvenli" diye tavsiye ederdim sadece.
    Ayrıca tekrar söylüyorum biz bize söylenene inanıyoruz. Hiçbirimiz test uzmanı değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ermantpc

    ....
    Ayrıca, Oto Koltuğu bölümünde sıkça söyledim burada da söyleyeyim;

    *Otomobil alacak, ona kasko yapacak parası olan adama bu ürünlerin en yüksek fiyatlısı bile pahalı değil!
    *Şu ürünler 1 yıllık kasko parası kadar ve ortalama 4 yıl bebeğinizin kaskosu durumundalar.
    *Körü körüne hiçbir şeye inanmayın. Açın bakın global sayfaları okuyun. Testler neymiş bakın. Araştırma sadece hangisi daha ucuz diye olmasın!
    *Kaza geçirmeden bu koltuktan çok memnunum demeyin! Yanlış yönlendirme sonucu alan biri kaza geçirir ve bebeğinin başına birşey gelirse sorumlusu siz olursunuz!


    Bu sözlerinize tamamen ve yürekten katıldığımı belirtmeliyim. Yine diğer bebek araç gereçlerindeki yorumlarınızdan da faydalandım. Bilgiler için teşekkürler....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rageofdynax
    .....
    Biz asgari şartlar sağlansın istiyoruz ve bu ürünün asgari şartları sağladığına inanıyorum.

    ......


    Hocam kusura bakmayın ama ben inanıyorum, o inanıyor vs ile olmuyor malesef bu işler. Yıllarca koltuk çarpışma testi yapan ADAC mühendisleri bile görerek, inanarak yorum yapmıyor. Ne yapıyorlar? Test ediyorlar.


    quote:

    Orijinalden alıntı: rageofdynax
    ....
    Ayrıca tekrar söylüyorum biz bize söylenene inanıyoruz. Hiçbirimiz test uzmanı değil.
    ...



    Evet hiçbirimiz test uzmanı değiliz. O yüzden söylenenlere inanmayacağız, elimizde somut ve bilimsel veriler olmalı. ADAC testlerinin sonuçları bize bu somut ve bilimsel verileri sunmakta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedeparted -- 26 Ağustos 2016; 12:59:01 >




  • Pekala. Oto koltuğunu neden alıyorsunuz?

    Annesinin kucağından daha rahat olduğu için mi?

    İkincisi, otomobil koltuğunun birincil amacı güvenlik, dolayısıyla güvenlik 1. unsur.
    Otomobilin birincil amacı seyahat, ikincil amacı güvenlik, üç konfor bana göre.

    quote:

    Orijinalden alıntı: rageofdynax


    Sizin için kalite "Çin malı olmamak" ise, ürünün üretim yeri Almanya.





    Bir şey daha ekliyorum. Demin aldığım bilgi.




    Yani Made in Germany değilmiş...

    edit: etiket.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ermantpc -- 26 Ağustos 2016; 13:12:31 >




  • thedeparted kullanıcısına yanıt
    rageofdynax kullanıcısına yanıt
    Keşke her ebeveyn sizin gibi düşünebilse. @thedeparted

    Umarım insanlar telafi edilemez yanlışlar yapmazlar bu konuda. Ve umarım doğru yönlendirilirler...
  • http://www.hepsiburada.com/beneto-unico-cift-yonlu-travel-sistem-bebek-arabasi-siyah-p-AILEATTA665TS

    http://www.hepsiburada.com/brion-adria-seyahat-sistem-bebek-arabasi-noble-siyah-p-AILEWEEBR200-1SET

    Arkadaşlar nasıpse bende baba olacağım. yukarıdaki arabaları kullanan vs varmı. yorumlarınızı hep takıp ediyorum. Önerileriniz benim için çok önemli. Kış mevsımınde dışarıda gezmek için çok kullanılır mı bu arabalar. Ben kullanamam diye yazın hafif olsun dıye böyle arabalara yöneldim...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Petrikan kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    ilk olarak bebek arabasının yazlığı kışlığı olmaz. Bebek arabası siz çocuğu kucağınızda taşımayın diye vardır. Yani bebek arabanız yokken çocuğu kucağınızda nasıl taşıyorsanız, bebek arabasında da öyle taşımalısınız. Kucağınızda üşürse arabada da üşür, kucağınızda terlerse arabada da terler.

    Bu ürünlerden beneto yerli, brion çin. Bu tarz ürünleri internetten değil, birebir görerek almanızı tavsiye ederim. Kumaşı olsun, katlaması açması olsun görerek almalısınız.
  • ermantpc kullanıcısına yanıt
    Velakin yanıldım, Almanya üretimi değil ki ben buna diretmedim, sonuçta siz de bir ürünün çin malı mı üretimi mi, arasındaki farkın ne olduğu konusunda gayet bilgi sahibisiniz, peki bu ürünü bu kadar ileri düzeyde tavsiye etmiyor olmanızın kriteri nedir? 300-500 üst olmak, ADAC'a girmiş olmak neden sizin için tek kriter.

    Avrupa Güvenlik Sertifikasının olduğu, ADAC'a girmiş ürünlerinin bulunduğu, global bir markadan neden bu kadar yakınıyorsunuz?
  • rageofdynax kullanıcısına yanıt
    Bakın,

    ECE R/44-04 belgesine inanmıyorum. Çünkü somut bir delili yok. Ürünlerin üzerindeki etiketler genellikle çakma. 200 liralık Babymax koltuğun üzerinde bile yazıyor ECE R/44-04 diye. (Elimde var isterseniz fotoğraf çeker paylaşırım)

    Çin malı dediğim ürünler fason üretim ürünler. Şöyleki;

    Cybex çoğu ürününü Çin'de üretim yaptırıyor. Ama Cybex'in herhangi bir koltuğunun birebir aynısını, başka bir marka adıyla görebiliyor musunuz? Hayır.

    Besafe'in anakucakları Çin üretimi. Aynı soru; iZi Go anakucağının aynısını üzerinde başka bir marka ismiyle görebiliyor musunuz? Hayır.

    Bunlar kendi kalıplarıyla, kendi fabrikalarına ürettirdikleri ürünler.

    Neye çin malı diyoruz?

    Birebir aynı görsel ürün, farklı marka isimleriyle karşımıza geliyorsa bunlara fason üretim diyoruz.

    Örneğin;

    Heyner'in bu koltuğu, yukarıda paylaştığım görsel gibi Prego marka ürünle birebir aynı. Daha bir sürü farklı marka da bulurum aynı ürüne.

    9-18 grubunda da aynı şey geçerli, bebek arabasında da. Mesela fırsat diye paylaşılan bebek arabası var ya Pierre Cardin,

    Buyrun;






    İşte bunlar fason üretim yani Çin malı.

    Yani Heyner de benim gözümde Çin malı. Çünkü; Çin'de üretim illa kötü değil. Kötü olan fason olması. Kendine ait bir tasarım olmaması. Yani Heyner'e verdiğiniz 1000 lira yerine Prego'yu 600 liraya da alsanız aynı koltuğu alıcaksınız, üzerindeki etiket değişecek.

    Umarım artık anlamışsınızdır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: azazel34

    S.a Hayırlı Cumalar.Arkadaşlar ben bebek arabası alıcam ama çok fazla bir bilgim yok açıkcası fiyat aralığımda 200TL civarında hani bu gerçekten çok iyi derseniz max 300TL olur.14 aylık kızım var baston bebek arabası pratik ve daha kullanışlı katlanabilir dediler o tarz birşey istiyorum.Tecrübeniz ve bilginizle bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

    Bebek arabaları iki farklı çeşit oluyor. Bir tanesi baston tipi konforsuz ama hafif olan model. Genelde bunu 1.5 yaş üzeri bebekler için kullanıyorlar. Bunların fiyatları 60 TL'den 250 TL 'ye kadar değişiyorlar. Katlandıklarında küçücük oluyorlar. En önemli avantajı hafif olması. Eğer bebeği anne araba ile gezdirdiğinde çok rahat ediyor. Normal arabalar biraz daha ağır oluyor. Küçük bebekler için ise arabalar biraz daha konforlu. Tabi ki konfor arttıkça arabanın ağırlığı ve boyutu büyüyor.




  • Rossmann da Primalar 8.99, Aptamil mamalar 1 Alana 1 bedava imiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkat -- 26 Ağustos 2016; 15:28:06 >
  • ermantpc kullanıcısına yanıt
    evet babyzen yoyo bu ürünü kopya etmiş durumda
  • Online satis olsaymis iyiymis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ermantpc kullanıcısına yanıt
    Global firma, yıllardır farklı ürün gruplarıyla Avrupa piyasasında, belki onun ürününü kopyalıyor olamazlar mı?

    Bir de "sertifikaya ben inanmıyorum" demek ile benim söylediğim "ADAC testinin gerekliliğine inanmıyorum" aynı yola çıkıyor.
  • rageofdynax kullanıcısına yanıt
    Yemin ediyorum yoruldum.

    Sen şuan bir fabrika sahibisin ve bir telefonun taklidini yapacaksın. Iphone taklidi mi yaparsın nokia mı? (Bence bunu anlaman lazım.)

    ECE nin bir sitesi yok. Bir yayını yok. Bugün ben bir ürünün üzerine ECE R44/04 yazsam, sen onun gerçekten teste girip girmediğini bilemezsin. Çünkü teste sokulan ürünlerin listesi yok. Ama ADAC teste soktuysa sitesinde yazar. Autobild dergisinde açıklanır vs. Yani birinin ispatı var birinin ispatı yok.

    Lütfen anladım de artık...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarkat

    Rossmann da Primalar 8.99, Aptamil mamalar 1 Alana 1 bedava imiş.




    46 lı 4 numara premium 8.99 hatalı fiyat tır sanırım
  • xantorus X kullanıcısına yanıt
    Fiyat çok iyi yakın olan varsa baksın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fangoso

    Biz kullaniyoruz bebedecor marmara. Masif agac oldugu icin ve zararsiz boya kullandiklari icin tercih ettik bebegimiz 3 ayliktan beri karyolasinda yatiyor yakinda 1 yasina girecek. Boya konusu cok onemli cunku disleri cikinca karyolayi kemiriyor bebekler. Biz boyasiz istedik aslinda ama mumkun olmuyormus. Sallanan almadik cunku ayrica elektrikli sallanan besigi vardi. Belli bir aydan sonra cok da alismasin zaten sallanmaya.

    Hocam teşekkür ederim bilgilendirme için. O zaman marmara yı alayım. Siz nerden almıştınız n11 de picabo da ve picabonun kendi sitesinde 100 tl ucuz ama saticiya yorumlar çok kötü, ben riske girmeyip direk bebedecor un kendi sitesinden alayım diyorum. Elektrikli beşikten kastınız 4moms mamaroo mu?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 950951952953954
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.