Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
63.335
Cevap
387
Favori
3.374.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türksat Kablo'nun Kablonet isimli İnternet hizmetiyle ilgili ana konudur. KabloTV ve Kablonet ile ilgili düzenleme önerilerinizi Bölüm Yetkilisi serdar_ayberk'e iletebilirsiniz.

    Konu ortak bir konudur bu sebeple tüm öneriler değerlendirilecek, birlikte karar verildikten sonra buraya eklenecektir.


    Konu içerisinde Bölüm Kurallarına ve Devir İlanları Kurallarına uygun şekilde hareket etmenizi rica ediyoruz.

    Türksat Kablo Resmi Ana Web Sitesi : www.turksatkablo.com.tr
    Türksat Kablo Resmi KabloNet Resmi Web Sitesi : www.kablonet.com.tr
    Türksat Kablo Resmi KabloTV Resmi Web Sitesi : www.kablotv.com.tr
    Türksat Kablo Resmi KabloSes Resmi Web Sitesi : www.kabloses.com.tr

    İlk site Türksat Kablo'nun ana resmi sitesidir, diğer 3 site ise Türksat Kablo'ya ait olan ve hizmetlerin adlarıyla tescil edilmiş ve ana siteye yönlendirme yapan sitelerdir. Bu alan adlarının (domainlerin) tamamı Türksat tarafından onaylanmıştır.

    Bu siteler (alan adları, domainler) dışındaki diğer siteler resmi değildir. Abonelik, başvuru, iptal gibi işlemlerinizde mağdur olmamanız için resmi kanallardan yapmaya özen göstermenizi rica ederiz. Lütfen kimlik bilgilerinizi yetkili olmayan kurumlarla paylaşmayınız.


    SIKÇA SORULAN SORULAR

    KabloNet Nedir?
    KabloNet, KabloTV şebekesi üzerinden, Türksat tarafından Kablo Modem kullanılarak sağlanan Fiber destekli İnternet hizmetine verilen isimdir.

    KabloNet Nasıl Kullanılır?
    KabloNet hizmetinden faydalanabilmeniz için KabloNet alt yapısına uygun Docsis 3.0 protokolü destekli bir Kablo Modem kiralamanız veya ikinci el olarak satın almanız gerekiyor. Türksat Kablo son aldığı karar doğrultusunda modem dahil cihaz satışlarını durdurmuştur.

    1. Türksat Kablo'dan kiralayabileceğiniz Docsis 3.0 destekli Netmaster markalı kablo modeller ile hizmetten faydalanabilirsiniz.
    2. Türksat Kablo'dan kiralayabileceğiniz Docsis 3.0 destekli Ubee markalı kablo modeller ile hizmetten faydalanabilirsiniz.

    KabloNet'te Hangi Kablo Modem Modelleri Bulunuyor?
    Şu an için Netmaster Infinity 401, Netmaster CBW-383Z4, Netmaster CBW-383ZN ve Ubee - EVW32C kablo modem seçenekleri bulunmaktadır. Kablo modem modelleri stok durumuna göre zaman içerisinde değişiklik gösterebilmektedir. Güncel marka ve modellerle ilgili daha detaylı bilgiye buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

    KabloNet'te Hangi Hız Seçenekleri Bulunuyor?
    16 Mbps, 25 Mbps, 50 Mbps ve 100 Mbps hız seçenekleri bulunuyor. Tarifesine göre Kullandığın Kadar Öde, Kotalı, Duran Kotalı, Simetrik, Akıllı Sınırsız ve Sınırsız paket seçenekleri bulunuyor. Güncel hız, paket ve tarife seçenekleri ile ilgili daha detaylı bilgiye buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

    KabloNet'in Avantajları Nelerdir?
    • KabloNet fiber alt yapı üzerinden çalıştığı için vaat edilen hız ne ise çok ufak farklarla o hızı alabilirsiniz.
    • KabloNet alt yapısı ADSL sistemlerinden bağımsız olduğu için yerel sabit telefon operatöründe oluşan arızalardan etkilenmezsiniz.
    • KabloNet'de bütçenize uygun ekonomik tarifelerden birini seçebilir ve altı farklı tarife grup seçeneği ile ihtiyacınıza uygun olan paketi kullanabilirsiniz.
    • KabloNet için telefon hattına ihtiyaç yoktur. Evinize veya iş yerinize Türksat Kablo'nun çekeceği bir anten kablosu ile KabloNet hizmetinden faydalanabilirsiniz. Bunların yanında aynı anten kablosu ile Televizyon (KabloTV) ve telefon (KabloSes) hizmetleri de verilmektedir.
    • KabloNet, yerin altından döşenen kablolar ile İnternet hizmetini ulaştırdığı için telefon hatlarındaki sorunlardan etkilenmez.
    • KabloNet'in teknik servisleri ücretsizdir. Altyapı veya sistemle ilgili bir sorun yaşadığınızda ücretsiz destek alabilirsiniz, sizden kaynaklanmayan sorunlarda herhangi bir ücret ödemezsiniz.


    KABLONET TARİFE SEÇENEKLERİ

    Kullandığın Kadar Öde Tarifeler
    Bu paket seçeneğinde kullandığınız her 1 GB başına ödeme yapmanız gerekmektedir. Bu tarife seçeneğinde 19,99 TL aylık sabit ücret olarak faturanıza yansıtılmaktadır.

    Kotalı Tarifeler
    Kotalı tarifelerde belirtilen kota kadar İnternet hizmetinden faydalanabilirsiniz. Örneğin 10 GB kotalı bir paketiniz varsa 10 GB'a ulaştığınız zaman İnternet hizmetiniz durur. Eğer hizmete devam etmek isterseniz 1 GB başına 0,50 TL faturanıza eklenmektedir.

    Duran Kotalı Tarifeler
    Duran kotalı tarifelerde belirtilen kota kadar İnternet hizmetinden faydalanabilirsiniz. Örneğin 10 GB kotalı bir paketiniz varsa 10 GB'a ulaştığınız zaman İnternet hizmetiniz durur. Kotalı tarifeden farklı olarak duran kotalı tarifelerde 1 GB başına 0,50 TL ek ödeme seçeneği bulunmamaktadır.

    Akıllı Sınırsız Tarifeler
    Bu tarife grubunda 00:00 - 19:00 saatleri arasında paketinizdeki normal hızı kullanabilirsiniz. 19:00 - 24:00 arasında ise seçtiğiniz tarifedeki hız limitine uygun şekilde hızınız düşürülmektedir.

    Sınırsız Tarifeler
    Sınırsız tarifeler adından da anlaşılacağı gibi sınırsızdır ve kullanım miktarı ile ilişkili olarak herhangi bir hız düşürme söz konusu değildir.

    Simetrik Tarifeler

    İndirme ile yükleme hızının eşit olduğu tarifelerdir. Kullanım miktarı ile ilişkili olarak herhangi bir hız düşürme söz konusu değildir.

    Tarife seçenekleri ile ilgili daha detaylı bilgiye buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.


    EK HİZMETLER

    Tarife Seçici
    Size uygun tarifeyi bulmak için her zaman foruma danışabilirsiniz. Bunun yanında ihtiyaçlarınıza uygun tarifeyi bulmak için Türksat Kablo'nun Tarife Seçim uygulamasını kullanabilirsiniz. Türksat Kablo, KabloNet Tarife Seçim uygulamasına buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

    Kampanyalar
    KabloNet'e istediğiniz sürelerde taahhüt vererek tarife fiyatlarından indirim elde edebilirsiniz. KabloNet kampanyalarına buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.


    Kampanya Önerici
    Aesenel abonelerin kampanya seçimini kolaylaştırmak için kampanya önerici uygulamasını hazırlamıştır. Resmi bir çalışma değildir.Çalışmada hata görürseniz bildiriniz,sorumluluk kullanana aittir.Kampanya önericiye buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

    Tarifeler
    Taahhüt vermeden İnternet hizmetinden faydalanmak isteyen kullanıcılar kendilerine uygun olan KabloNet tarifesini seçerek KabloNet İnternet hizmetinden faydalanabilmektedirler. Size uygun tarifeyi seçmek için buradaki bağlantıdan kullanabilirsiniz.

    Online İşlemler
    Türksat Kablo Online İşlemler web uygulamasını kullanarak tarifenizi değiştirebilir, kota durumunuzu sorgulayabilir, yeni paket satın alabilir, şikayet kayıtlarınızı iletebilir, güncel faturanız hakkında bilgi alabilir ve daha birçok işlemi müşteri hizmetlerine bağlanmaya gerek olmadan kolayca yapabilirsiniz. Online İşlemler web uygulaması hakkında daha detaylı bilgi almak ve uygulamaya giriş yapmak için buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

    Cihazlar
    Türksat Kablo, KabloNet İnternet hizmetinden faydalanabilmek için Docsis 3.0 protokolü destekli KabloNet modemlerden birini tercih etmeniz gerekmektedir. Kablo modemleri Türksat Kablo'dan kiralama yöntemini kullanarak temin edebilirsiniz. Cihazlar hakkındaki güncel bilgiye ve kiralama seçeneklerine ulaşmak için buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

    Hız Testi
    Türksat Kablo, KabloNet İnternet hizmetinizin indirme (download) ve yükleme (upload) hız değerleri ile birlikte ping erişim değerlerini test etmek için buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. Test işlemlerini bilgisayar üzerinden yaparken modeme ethernet kablosu ile bağlanarak daha kesin sonuçlar elde edebilirsiniz. Test işlemlerini wifi ağını kullanarak telefon üzerinden yaparken telefonu modeme çok yakın mesafede tutarak cep telefonu içinde daha kesin sonuçlar elde edebilirsiniz.


    İÇERİK VE MARKA TELİF HAKLARI

    * KabloNet, KabloTV ve KabloSes hizmetleri Türksat Uydu Haberleşme KabloTV ve İşletme A.Ş.'nin marka tescilli hizmetleridir, bu markaların ve bu markalar altındaki hizmetlerin kullanım haklarından Türksat Uydu Haberleşme KabloTV ve İşletme A.Ş. sorumludur.
    * Konu içerisindeki yönlendirmeler ve bağlantılar Türksat Uydu Haberleşme KabloTV ve İşletme A.Ş.'nin resmi web sitesine yapılmaktadır ve yönlendirilen içeriklerden Türksat Uydu Haberleşme KabloTV ve İşletme A.Ş. sorumludur.
    * Türksat Uydu Haberleşme KabloTV ve İşletme A.Ş.'nin konu içerisinde adı geçen içerikleri değiştirme, iptal etme, hizmetleri sonlandırma, fiyatları değiştirme, içerikleri kısıtlama hakkı saklıdır.
    * Konu içerisindeki tüm içerik ve anlatımlar maczone tarafından Donanım Haber Forumları adına hazırlanmıştır.
    * Konu içeriği 16 Ocak 2018 tarihinde Creative Commons (CC BY-NC-ND) 4.0 ile telif hakkı kapsamında lisanslanmıştır. CC BY-NC-ND Lisansı hakkında detaylı bilgiye buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
    * CC BY-NC-ND lisansı gereği içeriği alıntı yaparak, kaynak göstererek ancak içeriği değiştirmeden paylaşabilirsiniz. İçeriğin paylaşıldığı yerlerde bu konuya atıf yaparak kaynak göstermek lisans gereği zorunludur. İçeriği ticari amaçla kullanamaz, gelir hedefleyen paylaşımlarda bulunamazsınız.
    * Lisans kodu 291439643 - Legal Kodu

    Bu eser Creative Commons
    Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0
    Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

    KABLONET [ANA KONU]
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Aynen üstad, internetsiz hayat düşünemiyorum, ilk çıktığında telefondan çevirmeli bağlantı kuruyorduk ve adsl geldiğinde 64 kpbs ile bağlandık, sonra 128 kpbs hızderken 256-512-1024 kpbs hızlara çıktık,
    Şimdi ipad elimizden düşmüyor ilk aldığım bilgisayar zamanın en hızlı bilgisayarıydı PIII 933 mhz.256 mb.ram hdd sanırım 20 gb falandı ve 2500 tl.gibi bir rakam ödemiştim. Sonra PIV geçtik, derken diz üstü bir sürü paralar harcadık, ama ben o paralara acımam çünkü onların sayesinde çocuklarım kendilerini yetiştirip iş sahibi oldular.
    Bizlerinde kafasına takılan bir konu olduğunda hemen google amcaya soruyor öğreniyoruz. Bir çok işimizi bunlar sayesinde görüyoruz bankalarda sıra beklemeye gerek kalmadan ödemelerimizi yapıyoruz.

    Bu ve buna benzer tüm icatların mucitlerine bir kezde ben teşekkür ediyorum, cennete gidecek birileri varsa bu tür icatlar yapıp insanlığın hizmetine sunanlardır, beş vakit kafasını secdeden kaldırmayıp, adını müslümanlık koyan çalan çırpan, onun bunun arkasından dedikodu yapan, her türlü pislik işlerle uğraşıp sonra camiye gidip kendisini affettirmeye çalışanlar, Allahü ekber(Allah büyük) diyerek didiri diri insanları katledenler değildirler.
    Uydunet kullanıcılarına ve Türksat A.Ş.'nin üst düzey yöneticilerine duyurulur.


    Dandik netmaster modemler yüzünden Türksat A.Ş (uydunet) kan kaybediyor. Aboneler strese giriyor, uydunet'e geçmek isteyenler kırk kez düşünüyor. Sırf, netmaster'ın şirketinin Türksat A.Ş. yi (uydunet'i) kazıklamasından dolayı oluyor bunlar.

    Çözümü paylaşıyorum;

    Türksat A.Ş. yi anlamak zor, uydunet hizmetiyle mahallelerde bile apartmanların içine kadar fiber optik getirdi. Daireye kadar da coaxial kabloyla çıkıyor. İyi tamam her şey güzel ama bu netmaster denen üç kağıtçı firmanın wi-fi yongası bozuk modemlerini kullanarak bütün imajını sarsıyor ve inanılmaz müşteri kaybediyor. Hatta bazı müşteriler sırf bu wi-fi yongası bozuk modemler yüzünden uydunete geçmiyor.

    Bunun çözümü yok değil, var ama cebinizden ekstra para çıkması ve modeminizin yanında ekstradan elektrik tüketen bir cihaza ihtiyacınız var.


    Dünyanın en rezil wi-fi yongasına sahip Netmaster Docsis 3.0 modem kullanıyorsanız. 70TL-100TL arasına Access Point yada 100-250TL arasına Router alıp, wi-fi sorunu rezilliğinden kurtulabilirsiniz.

    Çünkü, bundan başka bir kurtuluş yolu yok. Turksat A.Ş. kendisine en baba kazığı atan netmaster firmasıyla, bir gün çalışmayı bırakır ve adam akıllı wi-fi yongasına sahip modemlere geçiş yapar umuduyla, hala docsis 2.0 modem ile 10Mbit hız kullanıyorum. Daha yüksek paketlere geçmeyişimin tek nedeni, Netmaster Docsis 3.0 modemlerin alayında kronik wi-fi sinyali arızası bulunması. Netmaster Docsis 3.0 modemlere ne kadar ince ayar yaparsanız yapın, kablosuz sinyal sorunu ilk başta çözülmüş gibi oluyor, belli bir çalışma saatinden sonra tekrar aynı sorunlar baş gösteriyor. Modemi kapatıp açmak gerekiyor, hatta bazen kapatıp açınca da düzelmiyor. Yakınlarımın, Docsis 3.0 modemlerine ayar çekerek defalarca tecrübe ettim. Hah, şimdi oldu diyorum ama belli bir süre sonra sorunun düzelmediğini anlıyorum.


    Yakın zamanda uydunet'e geçen arkadaşım, wi-fi sorununu access point ile çözdü ve şuan çok memnun. Netmaster Docsis 3.0'ın wi-fi özelliğini modemin menüsünden kapattı. Wi-fi yayınını access point yapıyor. Böylece, evin her yerinde 4-5 çekiyor ve hızı tam gösteriyor.

    Şirketinde uydunet kullanan bir arkadaşım ise, rezil ötesi Netmaster Docsis 3.0 modemin kronik wi-fi sorununu, wi-fi özellikli router ile çözdü. İnternet dağılımını ve Wi-fi yayınını router yapıyor ve iki katlı şirket binasının her odasında 4-5 diş çekiyor, hızda da en ufak düşüş yok ve çok memnun.


    Demem o ki, bu işte sakalını beyazlatmış bir arkadaşınız olarak, aşağıdaki iki yöntemi şiddetle tavsiye ediyorum.

    1-) Ev kullanıcıları, Netmaster Docsis 3.0 modemin arkasında ki 4 ethernet portundan 1 tanesine access point bağlasınlar ve modemin arayüzüne girip kablosuz yayını kapatsınlar. Wi-fi yayını işini access pointe bıraksınlar. Böylece sorunsuz, güçlü bir wi-fi sinyali alırlar. Modemin arkasında boşta duran diğer 3 ethernet portunuda, oyun konsolu, TV, komşuyla internet paylaşımı, vb. gibi işler için kullansınlar.



    2-) Şirket kullanıcıları ise, Netmaster Docsis 3.0 modemin arkasında ki 4 ethernet portundan 1 tanesine wi-fi özelliği olan Router bağlasınlar ve modemin arayüzüne girip, modemi köprü (bridge) moda alsınlar. Şirket içi LAN ve Wi-fi ağı işini Router hakkıyla yapacaktır. Böylece sorunsuz, güçlü bir wi-fi sinyali alırlar. Router'ın arkasındaki boş ethernet portlarına da istedikleri cihazı bağlayabilirler.



    Not: Üzerinde WAN portu bulunan ADSL modemlerde birer Router dır ve bu ADSL modemleri, Router veya Acsess Point yerine gönül rahatlığıyla, kullanabilirsiniz.


    Not: Ev kullanıcılarına Access Point önermemin nedeni, Router'a göre ekonomik olmaları, karışık olmamaları ve bir ev kullanıcısına fazlasıyla yetmesi. Şirket kullanıcıları ise Router dan şaşmasınlar. Tabi, WAN portuna sahip ADSL modeminiz varsa, masrafa girmenize gerek yok aynı işi görecektir. En azından, ev kullanıcılarının ve küçük şirketlerin fazlasıyla işini görecektir.



    Bu milleti, Nemaster marka modeme muhtaç eden Türksat A.Ş.'nin Allah bin türlü belasını versin. Netmaster'ın ithalatçısından kazık yemeyi seviyorlar, belkide ihaleye fesat karışıyordur. Netmaster tedarikçisi birilerinin yakınıdır ve ihaleyi ona verip, wi-fi'ı uyduruk bu rezil modemleri kiloyla alıyorlardır ha, ne dersiniz?

    Bu arada, benim bu değerlendirmem bir ISS değerlendirmesi değil. İnternet alt yapısı ve kalitesi olarak Türksat A.Ş. nin Uydunet'i Telekom'un TTnet'ine 10 basar. TTnet ile Telekom'un bakır kablolu internetini kullanacağınıza, modemlerin de kronik wi-fi yongası sorunu olan ama apartmanın içine kadar fiber optik kablo olan Uydunet'i kullanmak her halükarda daha iyi. Tabi imkanı olan Süperonline fiber'e geçsin.

    Türkiye de internet kalitesinin sıralaması

    1-) Süperonline fiber internet
    2-) Uydunet fiber interet
    3-) Telekom (TTnet) bakır internet (Bu ISS i listeye almaya bile utanıyorum. Çünkü, bakır kablolu internet Türkiye'nin 3. dünya ülkesi olduğunun bir göstergesi)


    Not: Resmi yazışmadan anlayan arkadaşlardan ricam, bu yazıyı ve bu konunun linkini, Uydunet ve Türksat A.Ş.'nin üst düzey yöneticilerine ulaştırmaları

    Artık bu modem ızdırabı, kablosuz sinyal ızdırabı bitsin.
    PSN Plus üyelerine bedava verilen Injustice adlı dövüş oyunu, dün gece USA Playstation Store'a geldi. Kota bitecek, hızım 3Mbit' e düşecek diye, indirmeyi başlatmadan evden çıktım. Ayın sonuna doğru indirmeyi düşünüyorum. Bizi kotalı internete mahkum edenlerin Allah belasını versin.

    Forumdan bir arkadaş 24 Kas 2014 tarihinde bir imza kampanyası başlatmış, bütün hızıyla devam ediyor. Şuana kadar 5700 katılımcı olmuş ve kampanyaya katılıp ciddi ciddi destek olmak gerekiyor. Gerek forumlarda, gerek bloglarda, gerek Sosyal medyada çevrenizdeki herkesle paylaşın derim..

    Yıllarca TTnet kullandım ve son 11 aydır Uydunet kullandığım halde, bu kampanyaya desteğimi esirgemedim. Çünkü, bu süreç, sadece TTnet değil, bütün ISS leri ilgilendiriyor. Kampanya, dikkat çekecek sayıda imzaya ve süreç sonunda başarıya ulaşırsa, dünyanın en pahalı internetini kullanmanın karşılığını birazcıkta olsa alırız ve ayın 3 haftası 3 Mbit internet hızına mahkum kalmayıp, online oyunlarda daha az sorun yaşarız. Oyunu ay sonumu indirsem acaba diye, kafada plan yapmayız.

    Kampanya katılım linki
    https://www.change.org/p/ttnet-adil-kullan%C4%B1m-kotas%C4%B1-kald%C4%B1r%C4%B1lmal%C4%B1?recruiter=190438006&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=share_facebook_responsive&utm_term=des-md-no_src-no_msg




    Ek bilgi:

    Uydunet hızım: 10 Mbit (G.Kore 10 Gbit hıza geçti. Türkiye G.Kore den 1000 kat geri)
    Uydunet'in sunduğu kota: 50 GB (2015 yılında, bu millete gıdım gıdım interneti hak görüyorlar. Bulgaristan ISS leri kadar olamadılar. PSN den 1 adet dijital oyun alıyorum. 1 ay boyunca 3 Mbit hızın çilesini çekiyorum.)


    Not: Hani Türk Telekom özelleşince, dünya standartlarını yakalayacaktı. Hepsi palavra, amaç cepleri doldurmak. Türk Telekom özelleşmeden önce dünya internetinin gerisindeydik, şimdi daha da gerisindeyiz. Telekom'u satın alanlar adam akıllı yatırım yapmadan, fahiş fiyatlarla ve kısıtlı internetle bu milletin kanını emerken, gelişmiş ülkeler ve gelişmekte olan ülkeler, 2 kez internet devrimi yaptılar. Önce 1 Gbit hız sonra 10 Gbit hızlara terfi ettiler. Türk Telekom boş yere satıldı. Kim ne derse desin, bu özelleştirmenin ülkeye faydası dokunmadı, zararı oldu.
    Ben bu şeffafsızlığa kızıyorum işte. Arkadaş sansürse açıkca söyle yaz sitene, teknik arıza ise arıza nedenini ve tahmini bitiş süresini anlat yine sitende.

    Dün vpnler çalışmıyor btk vpn engelledi haberi üzerine btk yok canım öyle bir şey dedi. Ama nedense vpn bile çalışmadı dün. Mobilde vpn açınca internete giremiyorduk. Yani yapıyorsanız yaptık deyin ya.

    Terör olayları için internette yavaşlama mı olacak, hadi olay günü habersiz yaptınız gündüz söyleyin bari. Şu şu nedenle sosyal medyaya erişim geçici süre durdurulmuştur tahmini açılış süresi 1 gün 2 gün 1 saat neyse artık şudur deyin. İnternet hizmeti de yavaşlatılacaktır vatandaşların paniklememesini rica ederiz falan deyin.

    Yok arkadaş yok adam olmaz bu ülke. Yasak mı var diyon yok öyle bir şey diyorlar, teknik arıza mı diyoruz o da yok, genel sorun diyorlar. Sorun da ne sorunu ne zaman çözülür ?

    Şu ülkede vatandaşın hayatı dışında her bir şey gizli saklı dönüyor. Yahu ben yönetici olacam açık açık yazarım ya arıza falansa, şu şu mevkide altyağımızda ağır bir arıza vardır ekipler uğraşıyor, ya da şu şu sayılı emir ile hızların düşürülmesi istenmiştir falan. Yani bu işler niye gizli kapaklı dönüyor ? Tepki çekmemek için mi. Yazıklar olsun ya .

    TTnet belasından kurtulduk derken düştüğümüz şu hale bak. twitterdan falan yazayım diyeceğim resmi onaylanmış bir sayfaları bile yok arkadaş.
    Müşteri hizmetlerini arıyorum modem resleyin fişini çekin falan diyolar insan sövmemek için kendini zor tutuyo. Zerre teknik bilgisi olmayan adamları koymuşlar oraya laf da anlatamıyosun. Bir bilene yönlendirin diyorum yetkimiz yok zart zurt diyolar.Parasını fazla fazla veririz hizmet alamayız üstüne yasaklarla uğraşırız. Konsol almak bilgisayar almak isteriz habire vergi gelir. Araba için para biriktiririz devlet 2-3 tane de bana al der onu da alamayız. Yurt dışına gezip görmeye gitmek istesek paramız pul olmuş şehir dışına bile zor çıkarız. Ulan bu ülkede niye hiç güzel bir şeyler olmuyor? Mutsuz insanları nasıl daha fazla mutsuz ederiz diye uğraşıyorlar resmen. Bu aptal zihniyet ve yasaklar yüzünden hangi yasak nasıl aşılır ne yapılır ne edilir uzman oldum nerdeyse. Vpn nedir bilmezken şimdi server satın aldım çeşit çeşit vpn kurabiliyorum ama niye bunu yapmak zorundayım? Niye insanlara bir gram huzur vermiyorlar anlamıyorum. Sokağa çıkıyosun herkesin suratı beş karış herkes mutsuz. Ulan bari internette huzur verin be ne yapsın bu insanlar?
    Az önce türksat çağrı merkezini aradım. Diğer servis sağlayıcılarda aknnin kalktığını veya en azından bu yönde mesajlar yayınladıklarını,beyanda bulunduklarını bununla beraber kendilerinin herhangi bir bildirimde bulunmadıklarını belirttim. Btknın kararına karşı mı çıkacaksınız? Aknyi kaldırmayacak mısınız? Dedim. 1 ocak gününe kadar herhangi bir adım atmazsanız ve ocak ayında 50 gbyi geçtiğimde hız düşerse thhye ve btkya başvuracağımı, cezasız iptal edeceğimi ve kimseye tavsiye etmeyeceğimi söyledim.

    Sizler de tepkinizi koyun ki güç bulmasınlar. Kimseyi enayi yerine koyamazlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klonajinsky

    Bu mesaj silindi.
    benim merak ettiğim birşey var. sözleşmedeki bir maddede telekom eger sozlesmeden yukarı bir baglantı kuruldugunu tespit ederse zararını tazmin eder gibi bi madde var. yani 128 k baglantısı olan bi adam modemi ayarlayıp yada baska her nasılsa baglantı hızını nasıl yukseltebilir bunu anlamış degilim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dasdasq

    benim merak ettiğim birşey var. sözleşmedeki bir maddede telekom eger sozlesmeden yukarı bir baglantı kuruldugunu tespit ederse zararını tazmin eder gibi bi madde var. yani 128 k baglantısı olan bi adam modemi ayarlayıp yada baska her nasılsa baglantı hızını nasıl yukseltebilir bunu anlamış degilim.

    Alıntıları Göster
    tftp den yapılıodu zamanında ama hala sisteme sızıp yapabilenler mevcut
    ben biliorum yani ama onada en sonunda tamam sana bu hızı bu fiyata verioruz dediler çünkü tüm açıkları buluo kablonetteki
    kablonet bi yere kapasa o dier açığı bulup yine dilediği gibi davranıo...
    daha nelerde yapıo ama nese... :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dasdasq

    benim merak ettiğim birşey var. sözleşmedeki bir maddede telekom eger sozlesmeden yukarı bir baglantı kuruldugunu tespit ederse zararını tazmin eder gibi bi madde var. yani 128 k baglantısı olan bi adam modemi ayarlayıp yada baska her nasılsa baglantı hızını nasıl yukseltebilir bunu anlamış degilim.

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: dasdasq

    benim merak ettiğim birşey var. sözleşmedeki bir maddede telekom eger sozlesmeden yukarı bir baglantı kuruldugunu tespit ederse zararını tazmin eder gibi bi madde var. yani 128 k baglantısı olan bi adam modemi ayarlayıp yada baska her nasılsa baglantı hızını nasıl yukseltebilir bunu anlamış degilim.

    nasıl yükseltilebildiğini bilmiyorum ancak bilenin de burada detaylı açıklamasına izin verilmez sanırım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: klonajinsky

    quote:

    Orjinalden alıntı: dasdasq

    benim merak ettiğim birşey var. sözleşmedeki bir maddede telekom eger sozlesmeden yukarı bir baglantı kuruldugunu tespit ederse zararını tazmin eder gibi bi madde var. yani 128 k baglantısı olan bi adam modemi ayarlayıp yada baska her nasılsa baglantı hızını nasıl yukseltebilir bunu anlamış degilim.

    nasıl yükseltilebildiğini bilmiyorum ancak bilenin de burada detaylı açıklamasına izin verilmez sanırım

    Alıntıları Göster
    Her zaman sistemin size isim ve şifre karşılığı tanıdığı hız ve kota limitlerini aşabilirsiniz.Biraz araştırma bazı modemler için biraz elektronik bilgisi ve doğru programla bunu yapabilirsiniz.
    ANCAK: Amerikada bun yapanlar şirket tarafından banlanıyor yani bir daha o servis sağlayıcıyı kullanamıyor.Bizdede aynı şekilde sonuçlanması muhtemel.Siz siz olun ben uçarım kaçarım hack işinin kralıyım hiç bir şey olmaz diyenlerin sözlerine inanmayın.Hepimiz internette ve data iletimindeki node noktalarında arkamızda bir çok iz bırakıyoruz ve bulunmamız ÇOK kolay.
    Zaten bu yazın sonunda İNŞALLAH hem kablo lisanslarının verilmiş olmasının etkisi hem ttelekomun mevcut çalışmalarının sonuçlanmasıyla hızlarımız biraz daha artacak.
    Saygılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deleted User

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    sabit ip olması acaba ornegin rapidleecher gibi programları kullnamamızı etkiliyor mu. buprogramı kullanamıyorum ben. bunun nedeni adsl deki gibi degişken ip kullanamamız olabilir mi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dasdasq

    sabit ip olması acaba ornegin rapidleecher gibi programları kullnamamızı etkiliyor mu. buprogramı kullanamıyorum ben. bunun nedeni adsl deki gibi degişken ip kullanamamız olabilir mi.

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: dasdasq

    sabit ip olması acaba ornegin rapidleecher gibi programları kullnamamızı etkiliyor mu. buprogramı kullanamıyorum ben. bunun nedeni adsl deki gibi degişken ip kullanamamız olabilir mi.

    tam cevabını bilmiyorum.deneyerek yazabilirim ama sonuçta rapid leecher için proxyler değiştiriliyor.ben kablonette icqya login olamama problemi olduğu dönem çalışan proxyler bulup yazıyor ve giriyordum icq ya.bundada sorun olmaz sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klonajinsky -- 19 Ekim 2016; 14:55:30 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: klonajinsky

    quote:

    Orjinalden alıntı: dasdasq

    sabit ip olması acaba ornegin rapidleecher gibi programları kullnamamızı etkiliyor mu. buprogramı kullanamıyorum ben. bunun nedeni adsl deki gibi degişken ip kullanamamız olabilir mi.

    tam cevabını bilmiyorum.deneyerek yazabilirim ama sonuçta rapid leecher için proxyler değiştiriliyor.ben kablonette icqya login olamama problemi olduğu dönem çalışan proxyler bulup yazıyor ve giriyordum icq ya.bundada sorun olmaz sanırım.

    Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Merhaba,

    Geçen hafta kablonet şirketinden com21 modem alarak 128kb(?) lık bağlantı yaptırdım...

    Zaten ADSL aboneliğim vardı ancak kaşındık ya, gittik maliyeti ucuzlatırız diye kablonet aldık... ADSL'den 512'yi görünce şimdi 128 hız bana artık yavaş gelmeye başladı...

    Ayrıca kablonet şirketinin bana satmış olduğu COM21 adlı modem nasıl bir modemse anlamadım sadece tek bilgisayarı destekliyor... Bana tam 80 YTL'ye mâloldu...

    Benimse hem PC hem de notebook'u ayrı ayrı birbirinden bağımsız bir şekilde internete bağlamak gibi bir isteğim var... Ancak bu COM21 Modemi ile bunu başaramadım...

    Bana önce swich al, onu kullan dediler... 25 YTL'ye aldım o da bir işe yaramadı...(Maliyet oldu:105 YTL)

    Eve bir de iki bilgisayar arası ve swich arasında bağlantı yapacak 45m ara kablo ve pc'me ethernet kartı filan aldım...onun da maliyeti 35 YTL(Maliyet oldu:140 YTL)

    30 YTL Kablonet bağlantı ücreti(Maliyet oldu:170 YTL)

    20 YTL Kablonet aylığı(Maliyet oldu:190 YTL)

    Şimdi bana router diye bir cihaz almamı söylüyorlar... Onun da maliyetini bilmiyorum epey tuzlu olacak herhalde...

    Bir de 128 kb(?) internet hızı(oldukça düşük bir hız)

    Bir de yani sana ne sınırsız internetten, kotalı ADSL neyine yetmiyor...?

    Yani neden böyle bir ahmâklık yaptım da bu kablonete üye oldum anlamıyorum... İnanın çok pişmanım...

    Artık kablonet üyeliğimi iptal ettirip ADSL'ye dönmeyi bile düşünüyorum...

    Sizce ne yapmalıyım?

    Değerli fikirlerinize ihtiyacım var arkadaşlar...

    Şimdiden teşekkürler...:-)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: devrimbektas

    Arkadaşlar Merhaba,

    Geçen hafta kablonet şirketinden com21 modem alarak 128kb(?) lık bağlantı yaptırdım...

    Zaten ADSL aboneliğim vardı ancak kaşındık ya, gittik maliyeti ucuzlatırız diye kablonet aldık... ADSL'den 512'yi görünce şimdi 128 hız bana artık yavaş gelmeye başladı...

    Ayrıca kablonet şirketinin bana satmış olduğu COM21 adlı modem nasıl bir modemse anlamadım sadece tek bilgisayarı destekliyor... Bana tam 80 YTL'ye mâloldu...

    Benimse hem PC hem de notebook'u ayrı ayrı birbirinden bağımsız bir şekilde internete bağlamak gibi bir isteğim var... Ancak bu COM21 Modemi ile bunu başaramadım...

    Bana önce swich al, onu kullan dediler... 25 YTL'ye aldım o da bir işe yaramadı...(Maliyet oldu:105 YTL)

    Eve bir de iki bilgisayar arası ve swich arasında bağlantı yapacak 45m ara kablo ve pc'me ethernet kartı filan aldım...onun da maliyeti 35 YTL(Maliyet oldu:140 YTL)

    30 YTL Kablonet bağlantı ücreti(Maliyet oldu:170 YTL)

    20 YTL Kablonet aylığı(Maliyet oldu:190 YTL)

    Şimdi bana router diye bir cihaz almamı söylüyorlar... Onun da maliyetini bilmiyorum epey tuzlu olacak herhalde...

    Bir de 128 kb(?) internet hızı(oldukça düşük bir hız)

    Bir de yani sana ne sınırsız internetten, kotalı ADSL neyine yetmiyor...?

    Yani neden böyle bir ahmâklık yaptım da bu kablonete üye oldum anlamıyorum... İnanın çok pişmanım...

    Artık kablonet üyeliğimi iptal ettirip ADSL'ye dönmeyi bile düşünüyorum...

    Sizce ne yapmalıyım?

    Değerli fikirlerinize ihtiyacım var arkadaşlar...

    Şimdiden teşekkürler...:-)

    Alıntıları Göster
    http://www.kablonet.com/knet/
    Bu adresteki cable modem + router'ı almış olsaydınız dediklerinizi gerçekleştirebilecektiniz. (Yaklaşık 200 lira) Zaten hata sizde değil tamamen kablonet şirketindedir. Eğer ADSL modeminizin router özelliği varsa (4 port ya da kablosuz gibi) ayrıca bir router almadan doğrudan kablo modeminizi router'a bağlayıp kabloya bağlanabilirisiniz. Ayrıca kabloyu neden kötülediğinizi anlayamıyorum çünkü kablo ADSL'den hem hız hem de para olarak daha avantajlı.




  • shekwan S kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fprox41 -- 19 Kasım 2023; 16:56:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fprox41

    .
    @devrimbektas genel olarak düşündüğünde (şirket mukemmel degil bende de bazne sorunlar oluyor)

    limitli adsl 512 ye 29 ytl vermektense, hizmet bedeli almayıp 256 sınırsız kablonet+kablotv ye 37 ytl vermek bence cok daha iyi. ben 256k kablonet kullanıyorum hızı hiç fena degil. download u 20-25 genel olarak işimi goruyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dasdasq

    @devrimbektas genel olarak düşündüğünde (şirket mukemmel degil bende de bazne sorunlar oluyor)

    limitli adsl 512 ye 29 ytl vermektense, hizmet bedeli almayıp 256 sınırsız kablonet+kablotv ye 37 ytl vermek bence cok daha iyi. ben 256k kablonet kullanıyorum hızı hiç fena degil. download u 20-25 genel olarak işimi goruyor.

    Alıntıları Göster
    bu arada "Downstream RF Signal Level 32.6 dBmV " yazıyor baglantı explorer da sorunlu emule acınca internet baglanmıyo birkaç gundur. ben hızlandırma ayarları yaptım guya onun etkisi de olabilir.
    bu deger çok mu fazla.
    dun servis geldi. modem biraz acık kalsın. bazen baglantı kesiliyo vb. seyler soylediler. bugun yine emule açılınca firefox çalışmıyo. kapatınca ancak nete baglanıyom. kafam almadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasdasq -- 3 Mayıs 2006; 0:27:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dasdasq

    bu arada "Downstream RF Signal Level 32.6 dBmV " yazıyor baglantı explorer da sorunlu emule acınca internet baglanmıyo birkaç gundur. ben hızlandırma ayarları yaptım guya onun etkisi de olabilir.
    bu deger çok mu fazla.
    dun servis geldi. modem biraz acık kalsın. bazen baglantı kesiliyo vb. seyler soylediler. bugun yine emule açılınca firefox çalışmıyo. kapatınca ancak nete baglanıyom. kafam almadı.

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: dasdasq

    bu arada "Downstream RF Signal Level 32.6 dBmV " yazıyor baglantı explorer da sorunlu emule acınca internet baglanmıyo birkaç gundur. ben hızlandırma ayarları yaptım guya onun etkisi de olabilir.
    bu deger çok mu fazla.
    dun servis geldi. modem biraz acık kalsın. bazen baglantı kesiliyo vb. seyler soylediler. bugun yine emule açılınca firefox çalışmıyo. kapatınca ancak nete baglanıyom. kafam almadı.


    pc başında ağzınla kuş tutsan düzelecek bir problem değil.modeme gelen sinyal seviyesi çok düşük.teknik servis halleder diyecektim ama teknik servis modem açık kalsın vs dediğine göre ya ellerinde parça yoktu ya da teknik bilgileri ki 2. sine inanmak istemiyorum...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: klonajinsky

    quote:

    Orjinalden alıntı: dasdasq

    bu arada "Downstream RF Signal Level 32.6 dBmV " yazıyor baglantı explorer da sorunlu emule acınca internet baglanmıyo birkaç gundur. ben hızlandırma ayarları yaptım guya onun etkisi de olabilir.
    bu deger çok mu fazla.
    dun servis geldi. modem biraz acık kalsın. bazen baglantı kesiliyo vb. seyler soylediler. bugun yine emule açılınca firefox çalışmıyo. kapatınca ancak nete baglanıyom. kafam almadı.


    pc başında ağzınla kuş tutsan düzelecek bir problem değil.modeme gelen sinyal seviyesi çok düşük.teknik servis halleder diyecektim ama teknik servis modem açık kalsın vs dediğine göre ya ellerinde parça yoktu ya da teknik bilgileri ki 2. sine inanmak istemiyorum...

    Alıntıları Göster
    bu arada bazı arkadaşların kablonet paylaşımında sorunlar yaşadığını okudum ki zamanında bende çok yaşamıştım.kendi çözümümü sunayım:

    bir adet surecom EP-4904SX ip sharer(35 ytl idi sanırım) aldım.kablomodemimden buna giriş yaptım ve evdeki diğer 2 pcye de ipsharerın 4 portunun 2 sinden çıkış yaptım.gayet sorunsuz kullanıyorum.arkadaşlar başka çözümlerde sunmuş bu çözümleri denemedim ancak çoğunda diğer pc yada pc lerin nete girebilmesi için ana makinenin açık olması gerekiyor.bağımsız olarak giremiyorlar.bu sebeple ben diğer yöntemleri düşünmedim ancak sorun değil ana makine açık olur diyor ve bağlantıyı 2 bilgisayara paylaştırmak istiyorsanız.2 ethernet kartına da gerek yok.kablomodeminizin usb çıkışından bir bilgisayara,ethernet çıkışından da diğerine bağlantı yapabilirsiniz.tabii usb destekli olması lazım kablomodeminizin ki çoğu usb desteklidir. (bunu ilk mesajıma da ekledim)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klonajinsky -- 6 Mayıs 2006; 19:31:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: devrimbektas

    Arkadaşlar Merhaba,

    Geçen hafta kablonet şirketinden com21 modem alarak 128kb(?) lık bağlantı yaptırdım...

    Zaten ADSL aboneliğim vardı ancak kaşındık ya, gittik maliyeti ucuzlatırız diye kablonet aldık... ADSL'den 512'yi görünce şimdi 128 hız bana artık yavaş gelmeye başladı...

    Ayrıca kablonet şirketinin bana satmış olduğu COM21 adlı modem nasıl bir modemse anlamadım sadece tek bilgisayarı destekliyor... Bana tam 80 YTL'ye mâloldu...

    Benimse hem PC hem de notebook'u ayrı ayrı birbirinden bağımsız bir şekilde internete bağlamak gibi bir isteğim var... Ancak bu COM21 Modemi ile bunu başaramadım...

    Bana önce swich al, onu kullan dediler... 25 YTL'ye aldım o da bir işe yaramadı...(Maliyet oldu:105 YTL)

    Eve bir de iki bilgisayar arası ve swich arasında bağlantı yapacak 45m ara kablo ve pc'me ethernet kartı filan aldım...onun da maliyeti 35 YTL(Maliyet oldu:140 YTL)

    30 YTL Kablonet bağlantı ücreti(Maliyet oldu:170 YTL)

    20 YTL Kablonet aylığı(Maliyet oldu:190 YTL)

    Şimdi bana router diye bir cihaz almamı söylüyorlar... Onun da maliyetini bilmiyorum epey tuzlu olacak herhalde...

    Bir de 128 kb(?) internet hızı(oldukça düşük bir hız)

    Bir de yani sana ne sınırsız internetten, kotalı ADSL neyine yetmiyor...?

    Yani neden böyle bir ahmâklık yaptım da bu kablonete üye oldum anlamıyorum... İnanın çok pişmanım...

    Artık kablonet üyeliğimi iptal ettirip ADSL'ye dönmeyi bile düşünüyorum...

    Sizce ne yapmalıyım?

    Değerli fikirlerinize ihtiyacım var arkadaşlar...

    Şimdiden teşekkürler...:-)

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: devrimbektas

    Arkadaşlar Merhaba,

    Geçen hafta kablonet şirketinden com21 modem alarak 128kb(?) lık bağlantı yaptırdım...

    Zaten ADSL aboneliğim vardı ancak kaşındık ya, gittik maliyeti ucuzlatırız diye kablonet aldık... ADSL'den 512'yi görünce şimdi 128 hız bana artık yavaş gelmeye başladı...

    Ayrıca kablonet şirketinin bana satmış olduğu COM21 adlı modem nasıl bir modemse anlamadım sadece tek bilgisayarı destekliyor... Bana tam 80 YTL'ye mâloldu...

    Benimse hem PC hem de notebook'u ayrı ayrı birbirinden bağımsız bir şekilde internete bağlamak gibi bir isteğim var... Ancak bu COM21 Modemi ile bunu başaramadım...

    Bana önce swich al, onu kullan dediler... 25 YTL'ye aldım o da bir işe yaramadı...(Maliyet oldu:105 YTL)

    Eve bir de iki bilgisayar arası ve swich arasında bağlantı yapacak 45m ara kablo ve pc'me ethernet kartı filan aldım...onun da maliyeti 35 YTL(Maliyet oldu:140 YTL)

    30 YTL Kablonet bağlantı ücreti(Maliyet oldu:170 YTL)

    20 YTL Kablonet aylığı(Maliyet oldu:190 YTL)

    Şimdi bana router diye bir cihaz almamı söylüyorlar... Onun da maliyetini bilmiyorum epey tuzlu olacak herhalde...

    Bir de 128 kb(?) internet hızı(oldukça düşük bir hız)

    Bir de yani sana ne sınırsız internetten, kotalı ADSL neyine yetmiyor...?

    Yani neden böyle bir ahmâklık yaptım da bu kablonete üye oldum anlamıyorum... İnanın çok pişmanım...

    Artık kablonet üyeliğimi iptal ettirip ADSL'ye dönmeyi bile düşünüyorum...

    Sizce ne yapmalıyım?

    Değerli fikirlerinize ihtiyacım var arkadaşlar...

    Şimdiden teşekkürler...:-)


    şimdi 512k 128k dan hızlıdır tabii ki de.kıyası yanlış.maliyeti azaltmak istediysen bunu göze almış olman gerekirdi.zira 128 klık kablonetimle 128 lik adsl den çok daha fazla verim alıyordum zamanında.birde adsl de upload ların downloadları engellemesi problemi var ki cfosspeed gibi programlarla çözülebiliyor (ki yinede kablonet üstün).kablonette bu gibi bir problem olmadığı için emule gibi p2p programlarında uploadı maximum vererek hem paylaşımımı hemde kredimi dolayısiyle downloadımıda arttırıyorum.birde kablonet daha oturmuş bir altyapıya sahip olduğundan sanırım,kopmalar yavaşlamalar pek olmuyor.evde kablonet iş yerinde adsl kullanıyorum oradan biliyorum.

    müşteri hizmetleri kıyası yapmak gerekirse,adsl arıza kaydı almaktan başka hiç bir şey yapmamasına rağmen kablonet müşteri hizmetleri temsilcisi sorunu çözmek için ben bile bıktığım halde çözüm yollarını bana denetmekten vazgeçmiyor.konu onu ilgilendirmeyen ve pc imde kurulu olan programlarla alakalı olsa bile teknik bilgileri ile sorunu çözüyorlar.sonuçta ne zaman arasam sorunum çözüldü.adsl de ise hiç çözülmedi.her aradığımda şu an avrupa yakasında iyileştirme çalışmaları var,genel bir yavaşlama söz konusu ,okyanus altındaki fiber optik kablolar koptu vs dendi.sonuçta eyvallah dedik.okyanusun altına kontrole gidecek halimiz yok ya...yedik,yemek zorunda kaldık...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: klonajinsky

    quote:

    Orjinalden alıntı: devrimbektas

    Arkadaşlar Merhaba,

    Geçen hafta kablonet şirketinden com21 modem alarak 128kb(?) lık bağlantı yaptırdım...

    Zaten ADSL aboneliğim vardı ancak kaşındık ya, gittik maliyeti ucuzlatırız diye kablonet aldık... ADSL'den 512'yi görünce şimdi 128 hız bana artık yavaş gelmeye başladı...

    Ayrıca kablonet şirketinin bana satmış olduğu COM21 adlı modem nasıl bir modemse anlamadım sadece tek bilgisayarı destekliyor... Bana tam 80 YTL'ye mâloldu...

    Benimse hem PC hem de notebook'u ayrı ayrı birbirinden bağımsız bir şekilde internete bağlamak gibi bir isteğim var... Ancak bu COM21 Modemi ile bunu başaramadım...

    Bana önce swich al, onu kullan dediler... 25 YTL'ye aldım o da bir işe yaramadı...(Maliyet oldu:105 YTL)

    Eve bir de iki bilgisayar arası ve swich arasında bağlantı yapacak 45m ara kablo ve pc'me ethernet kartı filan aldım...onun da maliyeti 35 YTL(Maliyet oldu:140 YTL)

    30 YTL Kablonet bağlantı ücreti(Maliyet oldu:170 YTL)

    20 YTL Kablonet aylığı(Maliyet oldu:190 YTL)

    Şimdi bana router diye bir cihaz almamı söylüyorlar... Onun da maliyetini bilmiyorum epey tuzlu olacak herhalde...

    Bir de 128 kb(?) internet hızı(oldukça düşük bir hız)

    Bir de yani sana ne sınırsız internetten, kotalı ADSL neyine yetmiyor...?

    Yani neden böyle bir ahmâklık yaptım da bu kablonete üye oldum anlamıyorum... İnanın çok pişmanım...

    Artık kablonet üyeliğimi iptal ettirip ADSL'ye dönmeyi bile düşünüyorum...

    Sizce ne yapmalıyım?

    Değerli fikirlerinize ihtiyacım var arkadaşlar...

    Şimdiden teşekkürler...:-)


    şimdi 512k 128k dan hızlıdır tabii ki de.kıyası yanlış.maliyeti azaltmak istediysen bunu göze almış olman gerekirdi.zira 128 klık kablonetimle 128 lik adsl den çok daha fazla verim alıyordum zamanında.birde adsl de upload ların downloadları engellemesi problemi var ki cfosspeed gibi programlarla çözülebiliyor (ki yinede kablonet üstün).kablonette bu gibi bir problem olmadığı için emule gibi p2p programlarında uploadı maximum vererek hem paylaşımımı hemde kredimi dolayısiyle downloadımıda arttırıyorum.birde kablonet daha oturmuş bir altyapıya sahip olduğundan sanırım,kopmalar yavaşlamalar pek olmuyor.evde kablonet iş yerinde adsl kullanıyorum oradan biliyorum.

    müşteri hizmetleri kıyası yapmak gerekirse,adsl arıza kaydı almaktan başka hiç bir şey yapmamasına rağmen kablonet müşteri hizmetleri temsilcisi sorunu çözmek için ben bile bıktığım halde çözüm yollarını bana denetmekten vazgeçmiyor.konu onu ilgilendirmeyen ve pc imde kurulu olan programlarla alakalı olsa bile teknik bilgileri ile sorunu çözüyorlar.sonuçta ne zaman arasam sorunum çözüldü.adsl de ise hiç çözülmedi.her aradığımda şu an avrupa yakasında iyileştirme çalışmaları var,genel bir yavaşlama söz konusu ,okyanus altındaki fiber optik kablolar koptu vs dendi.sonuçta eyvallah dedik.okyanusun altına kontrole gidecek halimiz yok ya...yedik,yemek zorunda kaldık...

    Alıntıları Göster
    kablonette nasıl proxy kullanılır. ya da kullanılabilir mi. ben lan settings den yazdım bi proxy değişmediği gibi internet baglantısı da dondu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dasdasq

    kablonette nasıl proxy kullanılır. ya da kullanılabilir mi. ben lan settings den yazdım bi proxy değişmediği gibi internet baglantısı da dondu.

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: dasdasq

    kablonette nasıl proxy kullanılır. ya da kullanılabilir mi. ben lan settings den yazdım bi proxy değişmediği gibi internet baglantısı da dondu.

    proxy neden kullanmak istiyorsun ki?proxy kullanılır ancak bağlantı durdu ise yazdığın proxy tr ye uygun olmayabilir.nereden buldun proxy nosunu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: klonajinsky

    quote:

    Orjinalden alıntı: dasdasq

    kablonette nasıl proxy kullanılır. ya da kullanılabilir mi. ben lan settings den yazdım bi proxy değişmediği gibi internet baglantısı da dondu.

    proxy neden kullanmak istiyorsun ki?proxy kullanılır ancak bağlantı durdu ise yazdığın proxy tr ye uygun olmayabilir.nereden buldun proxy nosunu?

    Alıntıları Göster
    rapidleecher gibi programları kullanamıyorum. proxy olunca belki kullanabilirim. ayrıca daha guvenli gezinebilirim sanırım nette. bazı siteler ip ni tanıyor. ornegin mail gonderiyo bazı siteler. ben hiç mailimi vermediğim halde. ya spy kullanıyo ya da baska bi yontem. neyse kullanılıp kullanılmadıgını deneyen olmamış sanırım.
    proxy publicproxy, alliveproxy gibi sitelerden bulabilirsin. isimleri tam boyle değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dasdasq

    rapidleecher gibi programları kullanamıyorum. proxy olunca belki kullanabilirim. ayrıca daha guvenli gezinebilirim sanırım nette. bazı siteler ip ni tanıyor. ornegin mail gonderiyo bazı siteler. ben hiç mailimi vermediğim halde. ya spy kullanıyo ya da baska bi yontem. neyse kullanılıp kullanılmadıgını deneyen olmamış sanırım.
    proxy publicproxy, alliveproxy gibi sitelerden bulabilirsin. isimleri tam boyle değil.

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: dasdasq

    rapidleecher gibi programları kullanamıyorum. proxy olunca belki kullanabilirim. ayrıca daha guvenli gezinebilirim sanırım nette. bazı siteler ip ni tanıyor. ornegin mail gonderiyo bazı siteler. ben hiç mailimi vermediğim halde. ya spy kullanıyo ya da baska bi yontem. neyse kullanılıp kullanılmadıgını deneyen olmamış sanırım.
    proxy publicproxy, alliveproxy gibi sitelerden bulabilirsin. isimleri tam boyle değil.

    yok benwww.proxy4free.com u tavsiye etmek için nereden bulduğunu sormuştum

    buradan bulduğun proxylerde işine yaramazsa,link grabber dene.tabii sana pm den attığım mesaj işine yaramazsa...saygılar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: klonajinsky

    quote:

    Orjinalden alıntı: dasdasq

    rapidleecher gibi programları kullanamıyorum. proxy olunca belki kullanabilirim. ayrıca daha guvenli gezinebilirim sanırım nette. bazı siteler ip ni tanıyor. ornegin mail gonderiyo bazı siteler. ben hiç mailimi vermediğim halde. ya spy kullanıyo ya da baska bi yontem. neyse kullanılıp kullanılmadıgını deneyen olmamış sanırım.
    proxy publicproxy, alliveproxy gibi sitelerden bulabilirsin. isimleri tam boyle değil.

    yok benwww.proxy4free.com u tavsiye etmek için nereden bulduğunu sormuştum

    buradan bulduğun proxylerde işine yaramazsa,link grabber dene.tabii sana pm den attığım mesaj işine yaramazsa...saygılar...

    Alıntıları Göster
    kablonet şöyle de bir duyuru yapmış:

    19.12.2005 - Kablonet Dns Ayarları

    --------------------------------------------------------------------------------

    Türk Telekomun DNS serverlarından kaynaklanan problemden dolayı bir çok abone internet sayfalarına erişimde problem yaşamaktadır.
    Dns ayarlarınızı Birincil DNS \"62.248.113.53\", ikincil DNS \"195.175.37.69\" olacak şekilde değiştiriniz.

    ayrıntılı bilgi içinhttp://www.kablonet.com/knet/duyuru/dns.htm?sayfa_id=317




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.