Şimdi Ara

Samsung Galaxy Note II video inceleme 'Yeni Kral Sahnede' (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
356
Cevap
6
Favori
96.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: veteriner69

    quote:

    Orijinalden alıntı: karakaya_o Şu samsung fotoğraf makinelerinde 10 numarayken neden telefonda yapamıyor anlamıyorum... Ama bir one x kullanıcısı olarak bende olmuş diyorum. Elektrik devreleri falan çizenler için birebir telefon. Enisteme aldircam bitane. One x le s3 le devre mevre cizilmiyor düşünenler için....
    Samsung ne zaman fotoğraf makinalarinda 10 numara??? 5 alır ancak. Canon, Nikon, Panasonic, Leica ;) vs..hepsi Samsungdan iyi.


    Bütün mesele o kadar dar alana o teknolojiyi sığdırmaktan ve pile fazla yüklenmeyen ama kaliteden minimum derecede ödün vermekten geçiyor.
    İşte bu dengeyi korumak zorunda olmak, telefona digital kamera kalitesinde fotoğraf çekebilen lens ve özel görüntü işlemci çipleri eklemeyi engelliyor.
    Örneğin intel de desktopta 10 numara dersek, ama niye telefonda bu hızda işlemcileriyle göremiyoruz diye ilave dersek benzer bir soru sormuş oluruz.





  • Çok büyük ekran olması Note olmasından gelio zaten hem tablet hem telefon 2.5 ekran mı bekliodnz ?

  • beklentileri karşıladı bence. Arka kapak, aynı s3 deki gibi çok kaliteli görünmekle birlikte, ilk iphone ları andırıyor gibi geldi bana, apple bunu da mahkemeye taşıyacak mı görecez. Son mahkemeyi apple kazanmış gibi görünse de, gerçek anlamda samsung leyine sonuçlanmıştı.

    Şimdi samsung eteğindekilerin çoğunu döktü, bir tek samsung ativ-wp8 tanıtımı kaldı, sonra top apple'da. Adamlar işini kaliteli özenli hırslı yapınca, kimse iki rakip markanın ürünlerini aynı anda satmasına bir şey diyemiyor.

    Asıl önemli olan şu ki, Apple fanlarının da beklentileri şu an tavan yapmış durumda, önünde samsung gibi bir dev, iki yanında da google ve microsoft gibi bu işin duayeni iki yazılım firması varken, işi acayip zor olacak apple'ın, topu o kadar yükseğe fırlatması gerek ki, apple fanları dünyanın en iyi telefonunu kullandıklarına inandırılabilsin. Umarım fırlatır, çünkü yine androidçilere yarayacaktır bu durum:) En fazla nisan2013'e kadar beklemeleri yetecek, artık lider samsung, peşinden koşturmak zorunda olan apple, 3 senede devirmeyi başardı yüzyılın genius'unu, sırf bu yüzden bile samsung'un apple fanları tarafından bile taktir edilmesi gerek.





  • kamerası benim için hayal kırıklığı

  • ekranı söylemeyi unutunuz

  • video yu izliyorum yorumlara bakmıyorum diyorum ama illa insan eksi veriyor coguna

  • quote:

    Orijinalden alıntı: afavar

    quote:

    Orijinalden alıntı: XperiaTM Apple ne yapacak acaba çok merak ediyorum.
    Neyi merak ediyorsunuz anlayamıyorum?!? Apple ın yaptığı cihazlar arasında bu kategoride bir cihaz yok. Her haberin ucunda apple a dokunduracaksınız diye böyle yorumlar yapıyorsunuz ya.


    Arkadaş tam da onu diyor, bazılarının taklitçi-hırsız dediği Samsung, Apple'ın hiç yer almadığı bir kategoride ürün üretiyor. Şimdi bu ürüne talep de var, Apple benzerini yapsa tükürdüğünü yalamış olacak.. İşte arkadaş da bu handikapı soruyor.

  • İnceleme için çok teşekkürler.
    bikaç haber önce ekranın yeni nesil piksel dizilimiyle geldiğini söylemiştiniz şimdiyse pentile diyorsunuz hangisine inansak?

  • ekran %100 rgb bircok yer onalyadı
  • Galaxy note bana büyük geliyordu, ancak note 2 daha büyük olmasına rağmen ezbetti beni, mükemmel telefon.

  • ekren ve ram farkı var başka ne farkı var anlamadım
    derken işlemci gücünede unutmayalım .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyincarnege -- 16 Kasım 2012; 12:01:20 >
  • Açıkçası iş piyasası için alternatifi olmayan ve mükemmel bir cihaz olmuş. Samsung gerçekten başarmış bu kez.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekirTemel

    Her ne kadar pili ilk bakışta çok yeterli gözüksede yine yoğun kullancıya 1 gün yetecek ekrarn ve ram sömürecektir haliyle,yoğun kullanmayana zaten One x bile 2 gün yeter.Video için teşekkrler ,Cihaz almayı düşünenlere çok iyi bir alternatif oldu

    3100/2500 1.24'lük bir pil artışı sağlayacak gibi. Note gsmarena testinde kesintisiz 3.5 saat web surfu sağlıyordu.



    Note 2 de 4.3 saat gibi bir surf imkanı sunar gibi bu durumda...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BrainDrain



    artık iPhone bu özelliklerle gelmezse dava açıcam artık1-nfc2-en azından 4 inçlik ekran3-kablosuz şarj (s3 deki gibi petin üzerine koyarak yapılan)4-4 çekirdekli en azından 1.2 ghz işlemci5-4G lte6-1gb ram (en azından)7-bluetooth dosya transferiiPhone alanlara aferin tekel teli aldınız apple hiçbirşey.tabi eğer benim iphone m var demiyorsanız...galaxy s bile geçer 4s i yani!






    sen azbile demişin

    ekran en az 4.3 olsun

    işlemci 4 çekirdek 1.5 enzaz

    ekran çözüürlügü 1680-1080

  • Tüm telefon arayışlarına son verdim.Benim için cihaz budur.
    Elim büyük (tek elle basketbol topunu tutarım) kullanımda problem yaşayacağımı zannetmiyorum.En beğendiğim özelliği kalemin yapabildikleri arttırılmış.
    Laptop a veda
    Bakalım ekim sonu bir arkadaşım Çin e gidiyor,kaça alıcağız?
  • ayfon un işi zor bundan sonra... çok uzun süredir adam akıllı bi yenilik yapmıyolardı.. artık yenilik şart oldu...

  • merhabalar
    öncelikle inceleme için çok çok teşekkürler.

    aklıma bir soru takıldı.note 2 de gps var mı? yada sadece a-gps mi?
    incelemede de göremedim yada gözümden kaçtı.

  • Daha önce de yorumlarımızda yazdığımız gibi, şu meşhur dava Apple'a karşı antipati oluşturuken, zaten kendi mobil işlemci, lcd panel, bellek gibi en önemli parçaları üretebilmek süretiyle, mobil teknolojinin çok önemli bir yerinde sayılabilecek olan Samsung'u daha da bileyip, daha yüksek gamda teknolojik ürünleri bize sunmasına yarayan itici kuvvet oluşturacağını ben ve başka arkadaşlar tahmin etmişti. Anlaşılan o ki Samsung çok öncelerden beri bu konularda zaten kafa yormakta imiş. Tanıtımın kalabalığı ve tanıtılan ürün, çok da yanılmadığımızın göstergeleri...

    Umarım bu ve bundan sonra çıkan sonuçlar, hep tüketiciye yarar...
    Ürün çeşitliliği candır...

    En önemli soru da şu: Mobil olabilecek seviyede küçük ve az güç tüketen işlemciler ve diğer komponentler Samsung gibi teknoloji devleri tarafından üretilemese, kim nasıl mobil bir ürün üretebilir?

    Dokunmatiği yeterince iyi olmayan, yahut yetersiz teknoloji nedeniyle büyüyen ebatlarından dolayı mecburen kaba saba olan dokunmatik ürünler piyasada zaten vardı. Apple'ın önceden varolan dokunmatik telefonlardaki bazı eksik noktaları, kullanışlılığı artıracak yönde tamamlayarak, teknolojiye bu yönde verdiği ivmeyi takdire şayan görmekte idim. Ama Patent savaşına girince, Apple'ın da neleri çaldığı ile ilgili konuşulmayan konular açılmış ve ortaya dökülmüş oldu.

    http://shiftdelete.net/iphoneun-tasarimi-calinti-mi-38809.html

    http://www.techno-labs.com/1/34497/1/iPhone_Tasar%C4%B1m%C4%B1_Sony%E2%80%99ye_mi_Ait.html


    Apple, hepsini ben icat ettim diye millete gaz verse de, en basitinden eski dokunmatik Windows CE veya Palm yüklü HTC, Siemens, HP gibi telefonları dahi bilmeyenler zokayı bir miktar yutmuştu.

    Mesela Samsung'un 1998'e ait hem dokunmatik hem tuşlu olan Windows CE 2.0 işletim sistemi yüklü bir telefonu. iPhone'un 2007'de çıktığını ve 1998'in teknolojisinin hangi seviyede olduğunu tekrar hatırlatalım:

    http://www.pocketpcfaq.com/wce/20/smartphonepic.htm


    iPhone'a daha yakın seviyede üretilen smartphone'ların ise geçmişi, teknolojinin gelişimiyle bağlantılı olarak 2000, 2002 yıllarına kadar geri gidebiliyor, yani iPhone'dan 5-7 yıl öncesine:

    http://www.windowsfordevices.com/c/a/Windows-For-Devices-Articles/The-Windows-Mobile-Phones-Showcase/
    (sayfayı aşağı doğru kaydırın.)


    Burada ilk akıllı telefon işletim sistemi çalışmalarının başladığı tarihlerin 2001 ve öncesine dayandığını görebilirsiniz:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Smartphone


    Dokunmatik ve telefon özelliği olmasa da 2003 yılına ait ilgi çeken bir ürün daha:

    http://en.wikipedia.org/wiki/HTC_Magician


    Şunu da bilmekte fayda var ki, kapasitif dokunmatik ekranın icadı 1960'lara dayanıyor:

    http://inventors.about.com/od/tstartinventions/a/Touch-Screen.htm


    Apple'ın dokunmatik ekranlı ilk telefonunun prototipi 1983 yılına ait olsa da;

    http://www.pclabs.com.tr/2012/01/02/apple-ilk-dokunmatik-telefonu-ta-1983-yilinda-tasarlamis/


    Tam manasıyla mobil ve dokunmatik olan konsept ilk önce 1993 yılında IBM'den geldi:

    http://forum.teknokulis.com/topic.php?id=372


    Şimdi tekrar soruyorum, iPhone tam olarak neyi icat etti? Cevap, varolan teknolojileri kullanışlı olacak bir biçimde birleştirme, tabi bir de reklam ve populerlik. Zaten patent konularına bakarsanız, dikdörtgen şekli, dış görünüş, parmak kaydırma şekilleri gibi konular yoğunlukta. Zaten icat edilen pek başka birşey de yok ki! İşte bu da hakim farkı:

    http://proje.hurriyet.com.tr/bbcnews/bbcviewEkonet.aspx?HaberID=19622635&habertip=planet


    Apple'ın teknolojinin topyekün mucidi olmadığı bu noktada, kopyala-yapıştır yapacakları (bunu da iyi yapmak bir meziyettir, küçümsemiyorum!) son 50 yıla ait kaynaklar da şimdilik tükendiği için, işte bu son dava hamleleri, malesef bir bitişin göstergeleri. Bu bir anda olmayacak olan bitişi en önce kendileri öngördüğü için bu davalara yeltendiler. Ama şimdi kim davalarla uğraşırken, kimin yenilik savaşında önde olduğu görülüyor.

    Sonuçta Apple'ın bitmesini de, Samsung'un bitmesini de istemem. Çünkü hepsi işime yarıyor.

    Ayrıca lütfen bilgiyle konuşalım, iPhone'dan önce bu piyasayı bilmeyenler ve/veya incelemeyenler, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olarak burada ortalığı bulandırmasınlar. Halbuki bilgiye erişmek de çok kolay, Apple'ın baş rakibi (aslında Samsung değil) Google, bu konuda size gayet yardımcı oluyor!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enteran -- 31 Ağustos 2012; 13:22:22 >




  • Vidyo'nun 9.17 saniyesinde Erdi hocanın yöneticisi olduğu donanımhaber mobil sayfasında zoom özelliği olmadığını bilmediğini görüyoruz. :)

  • Ben beğendim
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.