Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (205. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
277
Favori
4.325.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 203204205206207
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: artanistarsonis
    arkadaşlar ben bacalı kombimi değiştirip yoğuşmalı kombi taktırmak istiyorum
    evim 100 m2 ara katda güney doğu cephe
    benim öğrenmek istediğim:
    1) 100m2 eve yoğuşmalı kombi taktırmak doğru olurmu ? ( Bacalı kombinin tehlikesinden dolayı artık kullanmak istemiyorum )
    2) petek boylarını büyütmek istiyorum. demir döküm plus peteklerin iyi olduğunu duydum . öğrenmek istediğim petke boyunu seçerken neleri dikkate almalıyım ve büyüklüğünün nasıl olacağını neye dayanarak hesaplayacağım ?
    3) buderus Logamax Plus GB 042-22K Ecoplus kombide karar kıldım ( daha doğrusu servisle görüştüğümde evimin 100 m2 olmasından dolayı 19.000 lik bu kombini bana uygun olcağını söyledi ) bu kombi için görüşlerinizi alabilirmiyim ?
    4) Buderus kombi ile şikayet var sitesinde pek çok kötü yorum okudum. Buderus gerçekten sorunsuz bir kombimi ?
    5) Ayrıca kombimi yoğuşmalı yapmak için pvc ile kapalı mutfak balkonuna taktırmak istiyorum. bu herhangi bir sorun yaratırmı ?
    birisi bana yardımcı olursa çok sevinirim bana cevap verecek kimse yokmu ???????????????


    Selamlar,

    Ankara 100m2 arakat , peki yalıtım durumunuz nedir? Zira yoğuşmalı kullanmak istiyorsunuz ama evin yalıtımı düşük tesisat ısısı için uygunmu?
    bu belli değil. Aksi durumda yalıtımsız bir dairede yoğuşmalı yoğuşmasız gibi çalışır ve siz sadece mevsim geçişlerinde havalrın nispeten daha soğumadığı dönemlerde yoğuşmadan faydalanırsınız.
    100 m2 de 80 m2 eve yoğuşmalı takılır, bu sorunun asıl hedefi fazladan verilen ilk yatırım maliyetinin geri dönüşüne değer mi değmez mi sorusudur. Tabi ki uygun bir tesisatla Ankara da 100 m2 daire için yoğuşmalı daha uygun olur.
    DD Pluslar piyasada alabileceğiniz yüksek ısıl değerlere sahip kaliteli peteklerdir. Aynı kaliteyi ECA peteklerde de bulursunuz , sadece ısıl değerlerinde çok az bir fark vardır ama ECA daha uygun fiyatlıdırlar. Üretim teknikleri DD Plus ile aynıdır.
    Büyüklüklerini oda taban m2 lerine göre iç hacmini hesaplayıp 3. bölgeye giren Ankara için m3 başına 60 kcal değerinden hesaplayacaksınız.
    Eğer eviniz yeni bina ve yalıtımınız iyiyse bu değer 50 hatta çok iyi yalıtımlarda 45 kcal kadar düşebilir.
    Mesela dışardan 5 cm XPS levha ile mantolama yapılmışsa , pencereleriniz ısı cam ise 50 kcalden hesaplayabilirsiniz.
    Odalardaki camların büyüklükleri, odaların yönü, atmosfere açık duvar miktarı hep etkendir.

    100 m2 için 16000 kcal civarında ısı gerekli, bunun için 20640 kcal yoğuşmalı veya yoğuşmasız bir ürün kullanabilirsiniz.
    Ben yoğuşmalıda buderus gb022 yi öneririm, ya da fiyat avantajı olarakda ECA confeo premix 24 kw yı kullanabilirsiniz.
    Buderus gb022 hk şiayetlere bakmadım ama, kombi şikayetlerinde gerçekten üründen gelen şikayet oranı bazı markalar dışında düşük,
    bu konuda okuduğum kadarıylada ECA en başarılı firma 2003 ve 2004 müşteri memnuniyeti ödülü almaları bunun göstergesidir.
    Buderus Gb042 aslen 40-30 da 18750 kcal , 80-60 ise 17500 kcal veriyor. Kayıplarıda düşündüğümüzde eğer yalıtımınız yoksa sınır değerlerde bir ürün bu nedenle tüketiminiz yoğuşmadan faydalanma durumunuzda azaldığından bu üründe çoğalır. GB022 ise 40-30 20640 75-60 ise 18920 kcal çıkış verir. 10-40 da 13 lt sıcak su debisiilede daha iyi bir sıcak su konforuna sahiptir.


    Burda forumda da buderus gb022 kullananların hepsi çok memnunlar, ECA içinde aynı durum söz konusu ve sorun yaşayan bir kaç kullanıcının problemini ECA gerektiğinde komple kombiyi değiştirerek çözdü.

    Yoğuşmalı üründe Ankarada kesinlikle kapalı balkon ve hatta burda da kombi dolabı kullanmalısınız. Yoğuşma suyu tahliyesi için de bir gider olması gerekiyor. Özellikle bu suyun tahliye sonrasında gider hortumunda donması ciddi problem yaratabilir. Yoğuşmalı ürünler bu konuda daha hassaslar. Kolay gelsin.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Marksman84
    Arkadaşlar,şu an dışarsı 2-3 derece ve benim kombinin kazan suyu sıcaklığı 49 derece olarak gösteriyor.Bende rc-35 kumanda modülü var şuan ki oda sıcaklığım 20 derece, ayarlanmış oda sıcaklığım ise 19 derecedir.Arada 1 derece fark var ve Kombi bu durumda kazan sıcaklığını düşürüp tasarrruf yapması gerekmezmi.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.


    Selamlar,

    Tesisat suyu sıcaklığınıda kontrol ediyor ve buna görede modülasyon yapıyor, sapma olabilir. Artı her ne kadar ıstmayı min değere indirse bile algılama sürecinde tesiatta ki suyu fazladan bir kcal yüklemesi yapılıyor bu da peteklerde ortama fazladan verilen ısı haline gelir, kombi kapansa bile tesisat suyunun sıcaklığından dolayı ısıtma bir süre devam eder ve tesisat ısısı yükseldikçe bu sapma artacaktır. Bu normal bir durum kazan suyunu 60 dereceye çıkarın daha fazla sapma görürsünüz, bu kazan suyu socaklığı ile doğru orantılıdır.
    Birde eğer oda ısısı göstergesinde sadece iki hane varsa , virgül sonrası değer yoksa, 19,6 gibi bu 20 derece diye algılanır. Aslen sapma 0,6 derece olabilir.

    Isısanda çok net bilgiler bulamadım ama rc35 dış hava sıcaklığına göre modülasyon yaptırabiliyor. Bunu bir ısısana danışın.Kolay gelsin.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: demayc

    Arkadaşlar,
    knggizmo arkadaşın Radyatör kıyas sıralamasını gördükten sonra sormak ihtiyacı hissettim.
    Bende "Termodinamik" Marka Radyatör var..
    Bu markanın sıralamadaki yeri nedir. Düşüncelerinizi alabilir miyim.!!


    Selamlar,

    10 üzerinden ancak 6 olur. Radyatörlerin imalatı ve üretim teknikleri konusunda çok detaylı açaıklamalar 50 li sayfalarda var.Gerisi dönük kontrol edin daha iyi anlaşılacaktır.
  • Acil....Değerli arkadaşlar bana bi yardımcı olun lütfen...3 gün once kombi bozuldu 3 gündür Ankara soğuğundayız.değişmesi gerekiyor forumdan epey yararlandım bütün sayfaları okudum fakat soyle bi sorunum var.Birincisi ev 85 metre kare petekler döküm 4 yerle konustum 3'ü yoğuşmalı alma dedi birisi onerdi sadece kafamı karıstırdılar.Yakıt tasarrufu falan hepsini teknik özellikleri biliyorum birinci sorum su acaba gercekten 85 metre kare için yoğuşmalı alınırmı dedikleri gibi gazı daha fazla yakarmıyız ısınmak için hatta ısınamazmıyız ev sadece pimapenli yalıtım yok petekler 5m.İkincisi yoğusmalı ve yoğusmasız kombi oneriziniz hangisidir bu saydıklarım arasından bana yardımcı olursanız yarın kararımı vereceğim

    1-buderus gb 022 yoğuşmalı
    2-buderus gb042 yoğuşmalı
    3-visman vitopend 200 yoğusmasız

    teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zugasi_berepe -- 26 Aralık 2008; 21:01:48 >
  • sayın maxfocus, bugün vaillant tan keşif için geldiler. ölçtüler biçtiler :D
    benim daire izmirde brüt 136 m2, net ısıtma alanı 95 m2, daha daireye girer girmez yoğuşmalı bu eve olmaz dedi, ben de şaşırdım neden olmaz diye sordum, yoğuşmalı kombileri daha çok 180 m2 lik daireler takıyoruz size olmaz diye açıkladılar. ben de he he dedim :)

    bana 8,3 metre petek boyu çıkardı, bana bu değer yoğuşmalı için de ideal geldi, ama biz koymayız yoğuşmalı dedi viallantçı.
    bu petek boyunda bana önerdiği cihaz yoğuşmasız vaillant vuv 242-5. 24 kw like bir cihazmış. dakika da kaç litre sıcak su veriyor dedim yanıtlayamadı, açıkcası bana yoğuşmasızı önerme şekli beni tatmin etmedi. sence bu cihaz bana uygun mu?
    bu adamın dediği doğru mu? benim daireye yoğuşmasız olmaz mı?

    benim hala yoğuşmalı kombi alma isteğim devam ediyor.

    buderus hala aklımda, gb 022 ve gb 042 arasında ne farklar var bilmiyorum, bunu biraz açıklayabilir misin? bu ikisi de bana uygun bir cihaz mı?

    sonuca gelirsek, vaillant 242-5 için 798 euro (1980 ytl), işcilik ve dd plus pkkp h:60 8,3 m( metresi 178 ytl dedi) petekle toplamda 4,450 ytl fiyat çıkardı.

    yorumlarını bekliyorum..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: aknasmub

    sayın maxfocus, bugün vaillant tan keşif için geldiler. ölçtüler biçtiler :D
    benim daire izmirde brüt 136 m2, net ısıtma alanı 95 m2, daha daireye girer girmez yoğuşmalı bu eve olmaz dedi, ben de şaşırdım neden olmaz diye sordum, yoğuşmalı kombileri daha çok 180 m2 lik daireler takıyoruz size olmaz diye açıkladılar. ben de he he dedim :)



    Vailantın üretiminde ufak 24 KW lık yoğuşmalı kombi yok. Bu nedenle ezbertletmişler bu daireye yoğuşmalı kombi olmaz diye. Bana da aynı numarayı çektiler. 10 Dairelik apartımanımızda 7 daire bu numarayı yedi ve ben en üst katta oturmama rağmen hepsinden az doğalgazık faturası ödedim, bu ay. Vailantçılara sorun en küçük yoğuşmalı kombiniz kaçlık ve kaç para diye, kem küm edeceklerdir.




  • Arkadaşlar bana bir yardımcı olun lütfen..Forumdaki arastırmalarım sonucu 85 metrekare evim için döküm petek 5 metre petekler ve yalıtım sadece pimapen bu yüzden yoğuşmalı kombi olmayacağına karar verdim.Yanılıyormuyum?Yanılmıyorsam Bugün bu işi halletmem lazım "buderus u 052 akıllı kombi" ve "wıessmann vitopend 200" fiyat olarak aynı hangi kombiyi önerirsiniz?Buderus u052 tek eşanşörlü diye okudum forumda bu bilgi doğrumudur?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zugasi_berepe

    Arkadaşlar bana bir yardımcı olun lütfen..Forumdaki arastırmalarım sonucu 85 metrekare evim için döküm petek 5 metre petekler ve yalıtım sadece pimapen bu yüzden yoğuşmalı kombi olmayacağına karar verdim.Yanılıyormuyum?Yanılmıyorsam Bugün bu işi halletmem lazım "buderus u 052 akıllı kombi" ve "wıessmann vitopend 200" fiyat olarak aynı hangi kombiyi önerirsiniz?Buderus u052 tek eşanşörlü diye okudum forumda bu bilgi doğrumudur?

    Gönül kimi severse güzel odur...Biz hepsini eledik...ECA CONFEO PLUSH dedik....Yoguşmalı arayanlara hep yazdık yazdık , yine yazdık...ECA CONFEO PREMİX Dedik...Karar ve para sizin...Saygılarımla...




  • Arkadaşlar kaç gündür internette arıyorum. Chaffoteaux Maury marka kombi için servis telefon numarası nedir?

    Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
  • Selam ben yozgatta yasıyorum ve kış sıcaklık 0rtalaması -10 civarında evim son kat ayrıca su an apartmanda sadece benim dairem kullanılıyor direleri boş yaklasık 135 m2 lik evimde
    30m2 güneydoğu cephe salonda 60x120 ve 60x140 2 adet,
    25m2 güney cephe oturma odasında 60x140 1 adet,
    18 m2 kuzeydoğu cephe mutfakta 60x120 1 adet,
    12 m2 kuzeydoğu cephe odada 60x120 1 adet,
    28 m2 kuzeydoğu cephe odada 60x20 1 adet,
    11 m2 kuzeydoğu baoyoda 110 cm lik havlupan,
    10 m2 koridorda 60x120 1 adet,
    protherm ve ısıtherm marka petekler mevcut kombim buderus gb 022-24k yaguşmalı ve mobil sistem tesisat döşenmiş evin dışcephesi tam ısı yalıtımlı ancak çatıda sadece kuzey cepheler ısı yalıtımlı kombi 45 derece sabit olarak 24 saat çalışıyor oda termostatı 20 derece ayarlı ve ev ısınmak bilmiyor 20 günde 500m3 e yakın gaz harcadı ve biz donuyoruz ne yapabiliriz?
    cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: taşkafa


    quote:

    Orjinalden alıntı: zugasi_berepe

    Arkadaşlar bana bir yardımcı olun lütfen..Forumdaki arastırmalarım sonucu 85 metrekare evim için döküm petek 5 metre petekler ve yalıtım sadece pimapen bu yüzden yoğuşmalı kombi olmayacağına karar verdim.Yanılıyormuyum?Yanılmıyorsam Bugün bu işi halletmem lazım "buderus u 052 akıllı kombi" ve "wıessmann vitopend 200" fiyat olarak aynı hangi kombiyi önerirsiniz?Buderus u052 tek eşanşörlü diye okudum forumda bu bilgi doğrumudur?

    Gönül kimi severse güzel odur...Biz hepsini eledik...ECA CONFEO PLUSH dedik....Yoguşmalı arayanlara hep yazdık yazdık , yine yazdık...ECA CONFEO PREMİX Dedik...Karar ve para sizin...Saygılarımla...


    teşekkürler forumda inceledim yazılarınızı fakat ecayı hem yakınlarda servis ve satıcısı olmadığından hemde yetkili satıcısı ve model olarak cok beğenmedim ayrıca fiyat farkı yok denecek kadar az buderusla eca arasında bu yüzden eledim az oncede yoğuşmalı olur dedi buderustan eve bakan arkadaşlar sanırım gb022 olacak tercihim kullanan bi kaç kişiyle konustum hem cok memnunlar hemde yakıtta fark etmiş




  • quote:

    Orjinalden alıntı: tatar7879

    Selam ben yozgatta yasıyorum ve kış sıcaklık 0rtalaması -10 civarında evim son kat ayrıca su an apartmanda sadece benim dairem kullanılıyor direleri boş yaklasık 135 m2 lik evimde
    30m2 güneydoğu cephe salonda 60x120 ve 60x140 2 adet,
    25m2 güney cephe oturma odasında 60x140 1 adet,
    18 m2 kuzeydoğu cephe mutfakta 60x120 1 adet,
    12 m2 kuzeydoğu cephe odada 60x120 1 adet,
    28 m2 kuzeydoğu cephe odada 60x20 1 adet,
    11 m2 kuzeydoğu baoyoda 110 cm lik havlupan,
    10 m2 koridorda 60x120 1 adet,
    protherm ve ısıtherm marka petekler mevcut kombim buderus gb 022-24k yaguşmalı ve mobil sistem tesisat döşenmiş evin dışcephesi tam ısı yalıtımlı ancak çatıda sadece kuzey cepheler ısı yalıtımlı kombi 45 derece sabit olarak 24 saat çalışıyor oda termostatı 20 derece ayarlı ve ev ısınmak bilmiyor 20 günde 500m3 e yakın gaz harcadı ve biz donuyoruz ne yapabiliriz?
    cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

    ARKADAŞIM BUDERUS SERVİSİ YOKMU YOZGATTA ? BİR HABER VER....GELİP BAKTIR...Yozgatta --10 C de 45 C ye ayarlı kombi 135 m2 evi nasıl ısıtacak ?...Isıtamadıgı için 20 C ye çıkamadıgı için devamlı yanıyor... 8,8 Mt radyatör var hesapladım dogruysa. Yazın 2 mt ilave yapacaksın..... Sen şu kombiyi 60 C ye ayarla....Bir gün seyret bakalım ne olacak ?.. Yukarı çıkıp aşagı inmesine karışma..Bırak istedigi gibi yansın...Termostat baglıysa kombi ayarını 75 C yap...Kapatma kısma işini termostat yapacak...El sürme.... İstanbulla kendini bir tutma...Selamlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 27 Aralık 2008; 21:22:44 >




  • mrb taşkafa,
    ben uzun olmasada birsüredir takip ediyorum ve bugün üye oldum.
    size bazı sorularım olacak yardım ederseniz sevinirim
    balıkesirde oturuyorum yeni doğalgaz kullanıcısıyım ve haliyle acemiyim.
    evim yeni duvarlar mantolama ama çatı dubleksi ve çatıdaki izolasyonunu bilmiyorum
    kombim eca confeo premix 24kw yoğuşmalı servis 55 e ayarladı termostat 20 de ve sürekli çalışıyor birtürlü 20 ye ulaşamıyor bende sizin gibi düşük sıcaklıkta verimli ve önemlisi hesaplı ısınmak istiyorum ne yapmalıyım peteklerde eca alt katta
    salon 35 m2 1.2+0.6+0.6+0.6 m
    mutfak 14 m2 1 m
    oda 14m2 1.2 m
    oda 10m2 0.6 m
    alt antre 1.7 m
    banyo havlupan
    üst katta(çatı katı)
    oda 15m2 1.2 m( banyosu havlupan)
    oda 25m2 1.2 m(buraya açılan iki giyinme odası ve iki adet 0.6 m petek ama giyinmelerin arkası mantolama değil)
    ne yapmalıyım sizce petekler uzamalımı öyleyse nerede ne kadar
    cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler



    alt antre de 1.7 m




  • Arkadaşlar Emko marka 24.000 kalorilik kombimiz var ve evde 130 m2 fakat kombi 1 dakika çalışıyor 1 dakika duruyor , yani bu neden böyle devamlı durup kalkıyor ? herhangibir zararı varmı bu devamlı durup kalkmasının , normali ne kadar zaman olmalı ?
  • Honeywell marka oda termostatlarını viessmann vitopend 200 için kullanabilirmiyiz acaba? Ya da bu kombi için önerebileceğiniz oda termostatı varmı?
  • tüm arkadaşlara selam ... Deneyimli bilgili arkadaşlara 3 sorunumu iletmk istiyorum umarım yardımcı olursunuz.

    1-Ben kütahyada oturuyorum ev 4 (son)katta ısıtma alanı 106 m2... Yaptığım araştırmalar neticesinde 10.6Mtül petek taktırdım 10,6 mtül içersinde 3 adet 180cm lik var. 180 lik pteklerin alt tarafları çok ılık oluyor .Sorun ve pratik çözümü ne olabilir?

    2- Kombi Buderus Gb022 ve yanında da R10 var.. Oda sıcaklığını 21,5 ayarladığımda oda sıcaklığı 21,8-9 hatta oda sıcaklığı 22 C olduğunda kombi ısıtmayı durduruyor. Bazende 22 C ayarladığıma oda sıcaklığı 22,1 C olduğunda da kombi çalışmaya devam ediyor. Rc10 da yada Kombide sıkıntı yada sorun mu var?

    3- Kombiyi 55-60 aralığında yakıyorum... Oda sıcaklığını 22 C ayarladığımda evin ısısı 21,8-9 da olduğunda Kombi oda sıcaklığını artırmak için malum çalışıyor ama kazan suyu sıcaklığı ayarladığım 60 C den baya düşük sıcaklıkta (35-45 C )kazan suyunu tesisata veriyor. Kısacası oda sıcaklığı 21,7-8 - 9 , odanın sıcaklığını 22 C olmasınını isityorum kombiyi 60 ayarlıyorum ama tesisata giden ısı 35-43C arası oluyor hiç 45C üzerine çıkmıyor. Bu olay normal mi?
    İlginiz için teşekkür ederim...




  • ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SAYIN MAXFOCUS ARKADAŞIM
    ÖNCELİKLE EVİMİN YALITIMININ ÇOK İYİ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM ÇÜNKÜ APARTMAN 13 SENELİK.BEN DAİREYİ GEÇEN SENE ALDIM VE GÖRDÜĞÜM KADARIYLA BİNANIN NE İÇ YALITIMI NEDE DIŞ YALITIMI İYİ DEĞİL. YAZ AYINDA PENCERELERİ YAPTIRIRKEN DUVAR ARASINDA GÖRDÜĞÜM YALITIM MALZEMESİ KAĞIT GİBİ İNCEYDİ :) NEYSE DUVAR YALITIMI BERBAT. BEN YAZ AYINDA PENCERELERİM ÇOK KÖTÜ OLDUĞU İÇİN PİMAPEN 7500 SERİSİ İLE DEĞİŞTİRDİM. CAMLARIDA ISICAM SİNERJİ TAKTIRDIM. AYRICA SALON BALKONUMDA KOMPLE PVC İLE KAPALI VE BİR NEBZE SOĞUĞU KESİYOR.
    AYRICA BANYOMUZDA İNANILMAZ SOĞUK OLUYOR. YATAK ODAMIZIN DUVARIDA BANYO İLE KESİŞTİĞİNDEN DOLAYIDA YATAK ODAMIZDA BUZ GİBİ. YALITIM İLE İLGİLİ YORUMLARINIZ NE OLUR ACABA ???

    DÜN BAUHAUS A GİTİĞİMDE BANYO İÇİN PETEK YERİNE HAVLUPAN TAKTIRMAMIN ( ORDAKİ ADAM 3 LİTRE SU İLE ISITTIĞINI SÖYLEDİ PETEK TAKTIRIRSAM 6 LİTRE SU İLE AYNI ISIYI VERECEĞİNİ SÖYLEDİ) DAHA İYİ OLABİLECEĞİNİ SÖYLEDİ. TAMAMEN ALİMUNYUM OLAN BU HAVLUPANIN FİYATI 250 YTL İDİ. SİZCE BANYO İÇİN DAHA AZ SU İLE ISINAN BU DAHA İYİMİ OLUR ???

    AYRICA BANA YOĞUŞMALI TAKTIRMAMAMI ÇÜNKÜ EVİM KÜÇÜK OLDUĞU İÇİN EN AZA 8 METRE PETEK BOYUNA ULAŞMAM GEREKTİĞİNİ BU DURUMDA YOĞUŞMANIN BANA ANCAK % 5 EN FAZLA % 10 TASARRUF GETİRECEĞİNİ SÖYLEDİ. SONUÇ OLARAKDA YOĞUŞMALININ İLK KURULUM MALİYETİNİ AMORTİ ETMENİN UZUN YIL ALACAĞINI BUNUN YERİNE HERMETİK TAKTIRARAK AYNI ÜCRETİ DOĞALGAZA VERMEMİN DAHA DOĞRU OLACAĞINI SÖYLEDİ.
    FAKAT BUDERUS SERVİSİ İLE KONUŞTUĞUMDA İSE BUDERUS LOGOMAX PLUS GB 042-22K ECOPLUS - 19.000 KOMBİ İLE YOĞUŞMALIDAN EN AZ % 25 FAYDA SAĞLAYACAĞIMI SÖYLEDİ. BU KONUDAKİ GÖRÜŞLERİNİZ NEDİR ACABA ??? HERKES FARKLI BİR ŞEY SÖLÜYOR VE İNSANIN KAFASINI KARIŞTIRIYOR.

    CEVABINIZDAN ANLADIĞIM KADARIYLA 19.000 LİK BU KOMBİNİN BANA YETMEYECEĞİNİ ANLIYORUM ??? ÇÜNKÜ 100 M2 EV İÇİN 16000 KCAL CİVARINDA ISI GEREKTİĞİNİ BUNUN İÇİNDE 20.640 KCAL KOMBİ ALMAMIN GEREKİTĞİNİ BELİRTMİŞSİNİZ.

    AYRICA EVDEKİ TESİSATINDA BAKIR BORULU BİR TESİSAT OLDUĞUNU YAZMAYI UNUTMUŞUM YANİ 12 SENELİK BÖYLE BİR TESİSATDA ISI KAYBI ÇOK OLACAĞINDAN YOĞUŞMALI KOMBİ İÇİNDE SIKINTI YARATIRMI ACABA ?? TESİSATI DEĞİŞTİRME ŞANSIMDA YOK GİBİ BİR ŞEY ÇÜNKÜ ??

    CEVAPLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Selamlar

    Bende yogusmali Vaillant kombi var gecen sene komsulardan cok cok ucuza ısındım. Ev istanbulda tek yön acik sayilir oda Guney cephe en son kat cati var tesisat buna göre cekildi. Sorunum ise su arkadaslar.

    3 ay önce bebegimiz oldu üsütecegiz diye aklım cikıyor ve bebegin bulundugu odayi kombi ile termostati 22-23 dereceye ayarladim. Diger butun petekler kapali Salonda inverter klima var ve klima ile isiniyorum. Yani sadece 1.5 m lik petek acik ve 164 ytl 40 gunluk fatura geldi.

    1.) Sadece tek petek acarak hatami ediyorum.( Kombi cok sık aralılarla devreye giriyor ve cıkıyor)
    2.) Klima yi kapatsam ve evin her tarafını 24 saat kombi ile ısıtmaya kalksam tek oda 164 ytl gelen fatura cok farkedermi.
    3.) Kombinin 10 dk yada 20 dk da bir devreye girip cikmasi gaz tuketimini ne kadar etkiler.
    4.) Kombi sıcakliginı termostat kullanirken kac derece tutmaliyim.

    Cevaplarınız icin tesekkur ederim.




  • quote:


    iyi akşamlar,
    Misafir olarak sizin yazılarınızı hep takip ediyorum pratikte sayenizde kombiler hakkında fikir sahibi oldum çok teşekkür ederim.Benim evim izmir bornovada( en* boy* yükseklik)olarak ölçüleri aşağıdaki gibidir.
    oda1:2,75*4,45*2,57 oda2:3,28*4,83*2,57 oda3:2,90*3,89*2,56
    mutfak:3,94*4,55*2,56 salon:4,18*6,00*2,56
    hol:(1,00*3,63*2,56)+(1,00*2,20*2,56)+(2,59*2,69*2,56) 9.7 METRE TERMODİNAMİK PETEK evin doğramaları tamamen pimapendir.Şu an viessman vitopend 100 kullanıyorum ancak korkunç bir yakıt tüketimi sözkonusu geçen kış 350 ile 500 ytl arasında faturalar ödedim hep izmir gibi biryerde. servis herhangi bir problem kombide yok derken brüt 165 m2 olan bir eve 24kw lik gücün yetmediğini suyu ısıtmak için sürekli çalıştığını buda yakıt sarfiyatını artırtığını belirtti.Buda bana mantıklı geliyor.Ancak kombiyi aldığım yer bunu kabul etmiyor.Bende emin olamadığım bU konuda ısrarcı olamıyorum.sizin yorumunuz benim için önemli eğer bir proje hatası var derseniz kombimi vitodens 200 26 kw ile değiştiricem.yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler..


    Selamlar,
    Hafta sonları yazı yazmadığım için size bugün cevap verebiliyorum. İzmir için geçen kış 350 -500 ytl anormal bir tüketim değeri benim eski 24080 kcal kombi bile bu kadar tüketmemişti.

    oda1:2,75*4,45=12,23*2,57*30= 944 kcal/1400= 0,67 >>0,7 mt
    oda2:3,28*4,83=15,84*2,57*30=1221 kcal/1400= 0,87 >>0,9 mt
    oda3:2,90*3,89=11,28*2,56*30= 866 kcal/1400= 0,61 >>0,6 mt
    mutfak:3,94*4,55=17,93*2,56*30= 1377 kcal/1550= 0,88 >>0,9 mt
    salon:4,18*6,00=25,08*2,56*30=1926 kcal/1400= 1,37>>> 1,4 mt uygulama 600+800 veya 500+1000 olabilir.
    hol:(1,00*3,63*2,56)=9,29*30= 279kcal/1400= 0,19 >>0,2 mt (1,00*2,20*2,56)=5,63*30=169kcal/1400 = 0,12 >>0,2 mt 2,59*2,69*2,56)=17,83*30=535kcal /1400= 0,38 >>0,4 mt (hol 12,79m2)

    Toplamda 95,06 m2 lik bir alan söz konusu, yalnız banyo eksik bu da 6,5m2 olsa 503 kcalden 0,4 mt gerekir.Yanlız brüt 165 m2 lik daire nette 106,65 m2 olmaz gibi geliyor., En azından 112 m2 civarında olmalıdır.
    Burda verdiğim ölçüler TT petek için pkkp22 h:60 olanlar içindir. Demirdöküm plus olsa ölçüler biraz küçülürdü.

    Petek tiplerini belirtmediğiniz için çok sağlıklı bir yorum olamayacak.
    Ama 9,7 mt dediğinize göre bu petekler pkkp22 profil olsa bile yükseklikleri 60 cm değillerdir. Pkkp22 profilde petek kalınlığı 105 mm dir. Forumdaki önceki sayfaları kontrol ederseniz petek ölçüleri ve tipleri hk. tablolar vermiştim. Yada TT web sayfasında gerekli bilgiler vardır.

    Yazılarımda fark ettiyseniz daima 75-60 lık tesisata göre yapılmış petek boyu öneriyorum. 9,7 mt dediğiniz petekler h:50 veya H:40 olabilirler.
    Profilleride Pkkp22 değil Pkkp21 olabilir bu durumda 9,7 mt petek size 75-65 kullanım için yeterli gelmeyebilir ki, yoğuşmalı kullanmak istediğiniz viessmann için 90-70 tesisattan düşük verim alırsınız. Petek tiplerinizi belirtirseniz, sorun hakkında daha sağlıklı yorum yapabilirim.

    Vitopend 100 yoğuşmasız viessmann 24 kw ise 20640 kcal size İzmir için 107 m2 net daire için fazlasıyla yeterlidir.
    Alacağınız viessmann vitodens200 26 kw yoğuşmalı cihaza güç açısından hiç ihtiyacınız yok. Sıcak su kullanımı içinde bu ürün yeterli olur. Ayrıca her halde günün 4 saati sürekli sıcak su kullanmıyorsunuz. (kalorifer değil kullanım sıcak suyu)
    107m2 İzmir 1. ısı bölgesinde yalıtımsız daire olsa 30 kcal den
    107*2,57*30 = 8220 kcal eder. Bu durumda ;
    8220 / 1400 = 5,9 mt pkkp22 h:60 TT petek gerekirdi. Ama h:40 ise %35 civarında güç düşümü var. 8220 / 1109 = 7,4 mt olurdu Bu durumda sizdeki peteklerin pkkp21 olma durumu gündeme geliyor. http://www.termoteknik.com/html/tr-termolux.html sitesinden inceleyince
    pkkp21 h:40 bile olsa 90-70 ve 75 -65 için yeterlidir.
    Siz petek profili ve yüksekliğini belirtirseniz çok iyi olur. Bu na göre sorunun kaynağını daha iyi tespit edebiliriz.
    Saygılarımla.




  • quote:


    -----Original Message-----
    From: ozgurtuzen [mailto:ozgurtuzen]
    Sent: Friday, December 26, 2008 9:14 PM
    Subject: yardım lutfen
    oncelikle yardım için çok teskkur ediyorumm.
    ben konyada oturuyorum. evim sıfır bina 4 katlı 3 katta oturuyorum. ust dairem bos . (alt dairedeki sadece salonun-antrenın ve cocuk odasını radyatörlerini acıyor) ev kuzey cephe dış cepheler iç -dıs yalıtımlı 140 m2 1 ay once doğalgaza geçtim sizin forumdaki tavsiyelerinize gore
    kombim buderus gb022 yoğuşmalı kablosoz oda kumandası ile birlikte aldım benım sorunum evi ısıtamam kazan sıcaklığı 45 ve 50 ayarlıyorum
    yalnız radyatörlerim mutahhit işi olduğu için byamak marka yukseklikleri 50 cm ve içersindeki ızgaralar dikkatimi cekti 20 cd kadar araştırdım sadece baymakta varmış salon = 120x50 2adet oturma odası= 120x50 cocuk odası= 120*50 yatak odası= 120x50 koridor= 80x60 mutfak =50*60 benım tahminimi gore radyatörler kucuk geliyor ben oturduğum odanın ve yatak odasının radyatörlerini 150x60 yapmak istiyorum..
    sizce uygun olurmu yada öneriniz nedir...


    Selamlar,
    140 m2 net ısıtma alanı ise 150m2 neti 200m2 yakında brütü olur.
    Bundan emin iseniz sorun yok.
    3. bölgede yer alan kayseri için birim ısıtma değeri 60 kcal dir.
    Bu durumda 2,67 tavandan yüksekliğinden, 2,67*140*60 = 22428 kcal Tabi ki bu yalıtımsız bina içindi dış ve içde yalıtım olduğuna göre 60 yerine 50 alabiliriz. Bu durumda 18690 kcal ısıya ihtiyacımız var. Gb022 için bu değer yüksek güç aşımı var.

    Bunuda DD plus pkkp22 h:60 larla 75-65 tesisat ısında 18690/1500=12,5 mt petekle yayabiliriz. Eğer 90 -70 tesisat planlandıysa 18690/2250=8,3 mt. Petek işimizi görürdü. Sizin ise hangi profil olduğunu belirtmediğiniz (pkkp22 mi pkkp21 mi?)baymak peteklerden H.50 olarak 7,5 mt eşit miktarda var. Bu durumda 7,5 * 2000 = 15000 kcal olur ki bu da sizin için yeterli değildir. Anlaşılan pkkp22 profil kullanılmış.
    Bu durumda oda m2 lerine göre mevcut petekleri kontrol edip artırıma gitmek gerekiyor. Bunu petekleri uygun olduğu sürece yer değiştirerekde yapabilirsiniz.
    15000 kcal için birim alan değerinin 40 kcal olması gerekirdi.Kombinin gücünüde düşündüğümüzde , bence sizin net ısıtma alanınız 140 m2 olmayabilir.Bu tahminen 120 m2 ler civarında olabilir.Bunu çok iyi kontrol etmenizi rica ediyorum. Oda m2 leri ve petek profilini bildirirseniz çok daha sağlıklı bir yorum olur.Petek boylarını yoğuşmalı içinde uygun hale getirelim.Şu an için tahmininiz doğru gözüküyor kanısındayım.
    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 29 Aralık 2008; 12:10:41 >




  • 
Sayfa: önceki 203204205206207
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.