Şimdi Ara

Renk Körleri Buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
4
Favori
47.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben renk körüyüm ve polis olmak istiyorum. Ama renk körü olduğum için mülakatlarda eleniyorum. Bu zamana kadar birkaç doktor ile görüştüm. Hafif şiddette olan renk körleri bir sorun yaşamaz dediler. Torpili olanların geçtiğini biliyorum. Hatta renk körü olup polis olanları da biliyorum. Renk körlüğüne dair birkaç bilgi vermek istiyorum. Mahkeme işlerinden filan anlasam gidip dava bile açmayı düşündüm.

    Öncelikle renk körleri tüm renkleri karıştırmazlar. Sizin için kırmızı olan renk benim içinde kırmızıdır. İleri derecede olanlar renkleri karıştırırlar bunlar ise toplumda az bulunurlar.

    Her 12 erkekten 1'i renk körüdür. Çoğu kişi renk körü olduğunu renk körlüğü testine tabi tutulunca anlar. Arkadaşım askeri lise sınavında öğrenmişti. Ben polis okulu mülakatında öğrendim.






    Renk Körleri Hangi Meslekleri Yapamazlar

    - Polis
    - Asker (Rütbeli personel olamazlar ama çatışmaya en önde gidebilirsiniz)
    - İtfaiye
    - Bazı branş öğretmenleri(Sosyal bilgile,Coğrafya,Türk dili...)
    - Göz doktoru
    - Pilot
    - Denizci
    - Tekstil






    Önceden ehliyet almak için de renk körlüğü testi yapılıyordu ve renk körü olanlara ehliyet verilmiyordu. Bu yönetmelik değişti.
    Renk Körlerinin Ehliyet Alabileceğine Dair Resmi Gazete Yazısı

    1 yıl öncesine kadar renk körleri özel güvenlikte olamıyordu. Bu yönetmelikte değişti.
    Renk Körlerinin Özel Güvenlik Olması İçin Değiştirilen Resmi Gazete Yazısı

    ESKİ ÖZEL GÜVENLİK YASASI

    5188 sayılı Kanun kapsamında çalışma izni alarak özel güvenlik görevlisi olacaklardan Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 18 inci maddesi gereği “özel güvenlik görevlisi olur” ibareli sağlık kurulu raporu istenmektedir. Mezkur Yönetmeliğin 18 inci maddesi gereğince özel güvenlik görevlisi çalışma izni verilebilmesi için, Kanunun 10 uncu maddesinde sayılan şartların yanı sıra aşağıda belirtilen, a) Psikiyatri: Psikiyatrik bir hastalık veya kişilik bozukluğu (Psikopati); alkol ve uyuşturucu bağımlılığı olmamak.b) Nöroloji: Özel güvenlik hizmetini yerine getirmesine engel teşkil edebilecek nörolojik rahatsızlığı olmamak.c) Göz: Körlük, gece körlüğü veya renk körlüğü olmamak.d) Kulak Burun Boğaz (KBB): Özel güvenlik hizmetini yapmasını engel teşkil edebilecek işitme kaybı olmamak.e) Ortopedi: Kas veya iskelet sisteminde ileri derecede hareket kısıtlığı olmamak.” kriterlerine dikkat edilerek sağlık kurulu raporu düzenlenmesi gerekmektedir.


    DEĞİŞEN YENİ YASA MADDESİ

    MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve (e) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

    “c) Göz: Körlük veya gece körlüğü olmamak.”


    Polis olan kişi araç kullanacak bunun için ehliyet lazım ehliyet yönetmeliği değişti. Polis olan silah taşıyacak. Ee silah taşımak için de yönetmelik değişti.







  • konuyu hortlatmış olduk ama

    renk körlüğünden sorunu olanlar konuya bi baksınlar

    http://forum.donanimhaber.com/m_75838349/tm.htm
  • Asıl sorun şu. Renk körlüğü artık ehliyet almak için ve özel güvenlik olmak için sorun değil. Yönetmeliklerden bu maddeyi çıkarttılar. Ama neden polislik ve astsubaylık için sorun oluyor. Özel güvenlikte silah taşıyor sorun olsa kaldırılmaz, renkler karıştırılsa ehliyet yönetmeliğinden çıkarılmazdı bu durum.
    Ülkemizde çok eski yönetmelikler gündemde günümüz şartları göz önüne alınmıyor. Zamanında böyle bi madde konulmuş derecesine bakılmadan direk eleniyorsunuz
    Avrupanın birçok ülkesinde(İngiltere hariç) renk körleri polis olabiliyor. Ben kendi ülkemde polis niye olamıyorum haksızlık değil mi bu.

    Askere alınırken sorun olmuyor(yanlış anlaşılmasın vatan görevine bir şey demiyorum) ama iş ekmek kapısına gelince subaylık, polislik olunca sen işe yaramazsın deniliyor adalet mi bu.askerlik yaparken yap iş subaylık, polislik için ekmek kavgası vermeye gelince seni almasınlar. Biz bu toplumun evladı değilmiyiz topluma kazandırılmak yerine dışlanıyoruz.

    Siz de vakit ayırıp araştırabilirsiniz bu illet yüzünden birçok magdur var. Ben buna kayıtsız kalmayıp renk körleri adına sesimizi duyurmak istiyorum, bugün sizde olmayabilir ama ilerde belki çocugunuzun başına gelebilir bi yakınınız tanıdığınızın önüne sorun olarak çıkabilir.

    Renk Körlüğünü buradan öğrenmek mümkün;
    http://www.renkkorlugutesti.org/

    İlginiz için teşekkürler. Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raskolnikoov -- 29 Ocak 2015; 21:13:00 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.