Şimdi Ara

7.Kolordu 107.Topçu Alayı 1.Topçu Taburu Diyarbakır(Burada Yapan veya Usta Birliği Buraya Çıkanlar)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
13.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gaziemir Ulaştırma Okulundaki son haftamız,usta birliğim 7.Kolordu 107.Topçu Alayı 1.Topçu Taburu çıktı.Burada askerlik yapan varsa nasıl yerdir?Yardımcı olursanız sevinirim.


    4 yıl sonra edit
    Bu konuyu görüp mesaj atanlar oluyor.Biteli 3 sene oldu kim bilir neler değişti.Yardımcı olmak isterim ama askerlik sonuçta ne olacağı belli olmuyor.
    Yer olarak bok gibi.Yapacak tek şey kitap okumak ve her zaman Suriye sınırına hareket edebilecek gibi hazır olmak.Tabur zaman zaman sınıra topcu desteği olarak gidiyor.
    Yeri ne kadar kötü olsa da,komutanlar her zaman anlayışlı davranırdı ve iyi insanlardı.Sürgün yeri filan değildir sadece alaydaki arızaların akıllanması için bizim tabura gönderirler.

    Sonuçta oraya topçu olarak gidiyorsunuz,piyade değilsiniz o yüzden eğitim zevkli ve rahattır birde matematik bilginiz iyiyse eğitim yapsak diye dua edersiniz.Tabi hayatınız boyunca tembellik ettiyseniz 7 metrelik topun namlusuna harbi çekmeniz sizi hayattan soğutabilir.Bera-ber....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 24 Ekim 2016; 21:07:06 >







  • geçmiş olsun kardeş şimdiden...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HappyLou

    geçmiş olsun kardeş şimdiden...

    biraz açabilirsen sevinirim nasıl bir yer ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasin350

    quote:

    Orijinalden alıntı: HappyLou

    geçmiş olsun kardeş şimdiden...

    biraz açabilirsen sevinirim nasıl bir yer ?

    Rütbeli açısından çok sıkıntılı bir yermiş, arkadaşım orada kantinci idi boş zamanlarında, denetimler in sık olduğundan bahsediyordu...Nihayetinde askerlik olduğu için geçmiş olsun lafı en uygun cümledir askerde..Sıkıntısız bir askerlik geçirmen dileği ile...
  • anladım zaten ulaştırma olduğum için fazla zorlanmam galiba,saol
  • Hocam askeriyede şöför olmak için ehliyet şart mı normal sivil ehliyet den bahsediyorum ?

    Teşekkürler şimdiden
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eosturk

    Hocam askeriyede şöför olmak için ehliyet şart mı normal sivil ehliyet den bahsediyorum ?

    Teşekkürler şimdiden

    Söför olmak için sivil ehliyet gerekiyor tabi acemi birliğin 'ULAŞTIRMA' olursa ordan askeri ehliyet alıyorsun.Piyade yada herhangi başka sınıf asker olursan orada söför açığı olduğun da yetkili kişi seni sınavlara sokuyor sürüş,piskoteknik vs. geçersen veriyor.
  • giden arkadaslara içten rahatlık dılerım halkı askerlere karsı cok cana yakındır rutbelıler desen 1o nuamra babam orada gorew yapmıstır uzmn cvs gıdenler rahat olun yazdıkları kadar yok orası askerı bakımda rahattr !!
  • İyi akşamlar. Uzun süredir konuyla ilgili bişey yazan olmamış ama forumda bulabildiğim ilgili tek konu bu. Askerliğim 7 NCİ KOR. 107 NCİ TOP.A. 1 İNCİ TOP.TB. 1 İNCİ 203/37 MM.LİK K/M OB.BT. / DİYARBAKIR MERKEZ / DİYARBAKIR 'a kısa dönem topçu er olarak çıktı. Sevk tarihim 18 aralık. Başta Diyarbakır merkezdeki 7. kolordudayım diye sevinsem de daha sonra Devegeçiti'nde olduğunu öğrendim. Forumda açtığınız başlıktan anladığım kadarıyla siz de aynı yerde yaptınız sanırım. Genel olarak kötü bahsedilmiş ama bir de birinci ağızdan yakın zamanda askerliğini orada yapmış birine danışayım dedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yvz42

    İyi akşamlar. Uzun süredir konuyla ilgili bişey yazan olmamış ama forumda bulabildiğim ilgili tek konu bu. Askerliğim 7 NCİ KOR. 107 NCİ TOP.A. 1 İNCİ TOP.TB. 1 İNCİ 203/37 MM.LİK K/M OB.BT. / DİYARBAKIR MERKEZ / DİYARBAKIR 'a kısa dönem topçu er olarak çıktı. Sevk tarihim 18 aralık. Başta Diyarbakır merkezdeki 7. kolordudayım diye sevinsem de daha sonra Devegeçiti'nde olduğunu öğrendim. Forumda açtığınız başlıktan anladığım kadarıyla siz de aynı yerde yaptınız sanırım. Genel olarak kötü bahsedilmiş ama bir de birinci ağızdan yakın zamanda askerliğini orada yapmış birine danışayım dedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.


    biraz geç oldu belki de bitirmişsindir askerliği. şimdilerde askerlikler kısa. ben 15 ay yaptım bahsettiğin yerde. 83/3 düm. baya oldu yani. discoya yakın bir yerde koğuşun ben baya bi yattım discoda. düşün ki asıl yerin siverek ama 1 tabur devegeçidinde neden çünkü tabur sürgün yemiş zamanında. benim zamanımda toplar 155 likti 203 lük öbüs olmuş senden duyduğum kadarıyla. nerde ne kadar psikopat varsa oraya gönderiyorlar sürgün yeridir orası hatta rütbeliler dahil sürgündür o bölükte. daha doğrusu bataryada topçularda bölük denmez batarya denir. benim suçum da akciğer ameliyatı olmaktı. revize edildim gönderildim. terörist açısından sıkıntılı bir yer değildir. teröristin totosu yemez 20 bin askerin olduğu bir kışlaya saldırmak. ama eğitimleri sporu şusu busu açısından çok sağlam bir askerlik yaşarsın. tam bir asker olursun orda. o kadar sıkıntı çektim ki orda inanamazsınız ama iyiki de yaşamışım bu sıkıntıları hayata bakışım değişti. artık hiçbirşey yıkamaz beni. devegeçidinde 1. topçu taburunda askerlik yapmışım ötesi yok. bitirmişsen geçmiş olsun bitmemişse hayırlı tezkereler.




  • Peki burasi nerede devre gecidi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.