Skymarc
=> Diablo III - Sorunlar ve Çözümleri
(18.5.2012 15:03:01)
Merhabalar , oyun kurulumu ve ya kurulum sonrası yaşanan genel problemlerin çözümlerini defalarca yazıyoruz ama ya gözden kaçıyor , ya da kullanıcılar arama zahmetine girmiyorlar.
Öncelikle
Dijital versiyon satın alanlar ; downloader client indirmeyi tamamladığında 7.60GB boyutunda bir kurulum dosyası indirmiş bulunuyor ve alt tarafında Finshed download gibi bir ibare beliriyor.
Bu ibare belirdikten sonra downloader'ı "kapatmayın".
Kapatıp , indirme dizinindeki setup dosyasından kurmaya çalıştığınızda kuruluma başlamadan ve ya kurulum sırasında hata ile karşılaşırsınız.
5-10-20 dakika arası bir süre geçtikten sonra downloader kendiliğinde kuruluma geçecektir ve sorunsuz bir şekilde oyun kurulacaktır.
Downloader'ı kapatıp tekrar attığınızda downloading ibaresini görürseniz , indirilmiş dosyaları tekrar indirmeyecektir , kontrol edip eksik dosya var ise indirme işlemine geçecektir.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Falan marka filan model 4-8 çekirdekli işlemcim var ,ve ya i5-i7 cpu kullanıyorum oyun donuyor takılıyor vesaire:
4 çekirdek ve üstü işlemci kullananlar , blizzard yeni bir patch ile bu durumu düzeltmediği sürece , oyunun kullandığı çekirdek sayısını 2 ye düşürmeliler.
< Resime gitmek için tıklayın >
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Party ve ya solo modunda sürekli bağlantı kopuyor oynayamıyorum.
Barbarian karakteriniz varsa Whirlwind skill'ini , skill barından kaldırın , kullanmayın.
Kuruluma sorunsuz geldim , kurulum sırasında belirli yüzdelerde ve ya rastgele decryption hatası alıyorum.
Aşağıdaki downloaderları indirin , indirmeye / kurmaya bunlar ile devam edin.
--> Windows
--> Mac
Kendi kullandığım grafik ayarları , hiç bir şekilde donma , takılma vs. söz konusu değil.
Sistem HD4670 + E7600
< Resime gitmek için tıklayın >
Ek olarak , özellikle paylaşımlı ekran kartına sahip dizüstü bilgisayar ve ya yetersiz donanıma sahip olduğu düşünülen masaüstü bilgisayar sahipleri aşağıdaki yönerge ile biraz olsun rahatlama sağlayabilirler.
Windows 7 için : komut sistemini (cmd) , yönetici olarak başlatın aşağıdaki kodu kopyalayın ve mouse ile sağ tıklayarak siyah ekrana yapıştırın
bcdedit /set IncreaseUserVA 2500 (kodun başında 1 karakter boşluk var)
2500 rakamını 3072 ye kadar çıkarabilirsiniz , laptoplarda ısınmayı biraz daha arttırabilir bilginize.
aklıma geldikçe güncelleyeceğim
nlp
(18.5.2012 15:15:56)
Güzel konu
Dün senin başka bir arkadaşa tavsiyen üzerine çekirdek sayısını düşürdüm. Berbat grafiklerle de olsa 2-2,5 saat oynadım. Yeni bilgisayar alana kadar böyle idare edeceğim. Emeğine sağlık.
Dante
(18.5.2012 15:16:05)
Sinematiklerde problem var. Çok yavaş oynatılıyor sinematikler. Sanki kasıyormuş gibi.
Ayrıca oyun 60 FPS yağ gibi çalışmasına rağmen birden 2-3 saniyeliğine 30 FPS'ye düşüyor sonra geri çıkıyor.
Bu sorunların çözümünü bilenler bi el atarsa..
(yanlış anlamayın
)
Edit büdüt: Acaba işlemci çekirdek muhabbetine mi yapıyor bunları? 4 çekirdek phenom 2 965 var eve gidince 2'ye düşürmeyi deneyeyim bakayım.
Blackdagger
(18.5.2012 15:39:52)
Dante aynı sorun bende var 1-2 saniyeline anlık 30 fps ye düşüp sonra gene 60a çıkıyor ama sadece bazı noktalardan geçerken oluyor, sürekli olmuyor.
bende de sendeki işlemcinin aynısı var ekran kartımda Sapphire ati radeon hd 5770 vapor-x
işlemcileri CPU 0 ve CPU1 işaretledim sadece ama birşey değişmedi.
ACT II'de başlayan bu performans sorunumla ilgili açtığım başlık: http://forum.donanimhaber.com/m_60957787/mpage_1/f_/key_//tm.htm#60957787
Dante
(18.5.2012 15:44:43)
quote:
Orijinalden alıntı: Blackdagger Dante aynı sorun bende var 1-2 saniyeline anlık 30 fps ye düşüp sonra gene 60a çıkıyor ama sadece bazı noktalardan geçerken oluyor, sürekli olmuyor. bende de sendeki işlemcinin aynısı var ekran kartımda Sapphire ati radeon hd 5770 vapor-x işlemcileri CPU 0 ve CPU1 işaretledim sadece ama birşey değişmedi. ACT II'de başlayan bu performans sorunumla ilgili açtığım başlık: http://forum.donanimhaber.com/m_60957787/mpage_1/f_/key_//tm.htm#60957787 |
Aynı hocam sanki çizgiyle çizmişler o çizgiyi geçtiğin an fps bikaç saniye düşüyor. Hayır işin ilginci, en kasması gereken yerlerde yaratıkların, efektlerin fiziklerin dolup taştığı yerlerde hiç fps düşmüyor, saçma sapan bomboş yolda giderken düşüyor. Yani çok da aman aman bir sorun değil ama olmasa daha iyi olurdu. Sinematik sorunum çok daha beter. Resmen kasıyor sinematikler.
Skymarc
(18.5.2012 16:03:16)
4 ve üzeri çekirdekli işlemcilerde arada donma ve kasma sorununu çözmek için çekirdek sayısını 2 ye düşürün !
Blackdagger
(18.5.2012 16:09:12)
Dante senin sistem nedir bende hiç sinematikler kasmadı, sorunsuz oynuyor fakat dediğin gibi çizgiyle çizmişler gibi o noktalardan geçerken anlık düşüyor fps yükseliyor kasma yaşanıyor aynen.
Blackdagger
(18.5.2012 16:10:13)
quote:
Orijinalden alıntı: Alkolog 4 ve üzeri çekirdekli işlemcilerde arada donma ve kasma sorununu çözmek için çekirdek sayısını 2 ye düşürün ! |
Bunu yaptım ama birşey değişmedi
CPU 0
CPU 1
CPU 2
CPU 3
şeklinde 4 adet var
ben CPU 0 ve CPU 1 i bıraktım sadece, doğru yapmamışmıyım?
Reppu
(18.5.2012 16:14:23)
patch şart
Skymarc
(18.5.2012 16:18:10)
quote:
Orijinalden alıntı: Blackdagger quote:
Orijinalden alıntı: Alkolog 4 ve üzeri çekirdekli işlemcilerde arada donma ve kasma sorununu çözmek için çekirdek sayısını 2 ye düşürün ! | Bunu yaptım ama birşey değişmedi CPU 0 CPU 1 CPU 2 CPU 3 şeklinde 4 adet var ben CPU 0 ve CPU 1 i bıraktım sadece, doğru yapmamışmıyım? |
doğru yapmışsın da , senin ekran kartının markası nedir ATI mi nVidia ' mı ?
Dante
(18.5.2012 16:29:52)
quote:
Orijinalden alıntı: Blackdagger Dante senin sistem nedir bende hiç sinematikler kasmadı, sorunsuz oynuyor fakat dediğin gibi çizgiyle çizmişler gibi o noktalardan geçerken anlık düşüyor fps yükseliyor kasma yaşanıyor aynen. |
Phenom 2 x4 965, HD5870, 4 GB Ram 1666 mhz
Sinematiklerde codecten şüpheleniyorum aslında ama k-lite mega pack yükledim daha yeni. Yine değişmedi. Catalyst 12.1, 12.3, 12.4, 12.4a hotfix hepsini denedim yok düzelmemeye yemin etmiş resmen. PC'nin tozunu falan mı alsam? CPU çekirdek değişimi de işe yaramadığına göre :S
The Echoes
(18.5.2012 17:20:06)
Ani fps düşüşleri bende de var. Lagdan dolayı diye düşünüyorum.
HD6950 2500k sistem var
Blackdagger
(18.5.2012 18:18:40)
quote:
Orijinalden alıntı: Alkolog quote:
Orijinalden alıntı: Alkolog 4 ve üzeri çekirdekli işlemcilerde arada donma ve kasma sorununu çözmek için çekirdek sayısını 2 ye düşürün ! | Bunu yaptım ama birşey değişmedi CPU 0 CPU 1 CPU 2 CPU 3 şeklinde 4 adet var ben CPU 0 ve CPU 1 i bıraktım sadece, doğru yapmamışmıyım? | doğru yapmışsın da , senin ekran kartının markası nedir ATI mi nVidia ' mı ? |
Sapphire ATI Radeon HD 5770 Vapor -X benim ekran kartım.
Skymarc
(18.5.2012 18:26:01)
quote:
Orijinalden alıntı: Alkolog quote:
Orijinalden alıntı: Alkolog 4 ve üzeri çekirdekli işlemcilerde arada donma ve kasma sorununu çözmek için çekirdek sayısını 2 ye düşürün ! | Bunu yaptım ama birşey değişmedi CPU 0 CPU 1 CPU 2 CPU 3 şeklinde 4 adet var ben CPU 0 ve CPU 1 i bıraktım sadece, doğru yapmamışmıyım? | doğru yapmışsın da , senin ekran kartının markası nedir ATI mi nVidia ' mı ? | Sapphire ATI Radeon HD 5770 Vapor -X benim ekran kartım. |
Valla dahada birsey gelmiyor aklima...
DUKE_ouranus
(18.5.2012 18:29:33)
sadece cpu0 ve cpu1 i yaptım şuan yağ gii akıo saol varol :)
Blackdagger
(18.5.2012 18:32:04)
bi bende işe yaramadı heralde şu CPU 0 ve CPU 1 olayı :(
anarcho
(18.5.2012 19:01:02)
sürekli 3007 koduyla hata alıp oyundan düşüyorum
TssdR
(18.5.2012 20:28:35)
cok ciddi problemlere yol açıyor bende oyun. spontane olarak bilgisayarı kapatıyor. uyarı vermeden direk siyah ekran veriyor restart attığımda bazen bilg açılıyor bazen loopa giriyor 4-5 kez restart atıp mavi ekran veriyor. PC kurduğumdan beri bir kez bile böyle bir problem yaşamadım bilg oldukça stabil ve sağlam durumda. Blizzard formlarında sayfalarca konu var bu durumla karşılaşan insanların yorumları. mutlaka bunu düzeltecek bir patch vs lazım.
Nihilous
(18.5.2012 21:41:19)
Ekran kartı sürücümü 12,4'ten nasıl 12,2'ye düşürebilirim?
Skymarc
(18.5.2012 21:50:09)
quote:
Orijinalden alıntı: anarcho sürekli 3007 koduyla hata alıp oyundan düşüyorum |
Barbarsan whirlwind kullanma