Şimdi Ara

ActII'de başlayan performans sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Act I' hiç sorunsuz 60 FPSden hiç düşmeden çok güzel şekilde oynadım, ACT II'nin ortalarına kadar bu sorunsuz oynayışım devam etti fakat nedense Act IInin ortalarında Oasis isimli mekandan itibaren ara ara moblarla karşılaştıgımda kasılmalar oluyor, fps çok hızlı değişiyor 30a düşüyor 60a çıkıyor tekrar 30a düşüyor anlık kasılmalar oluyor devamlı degil genede.

Neden olduğuna dair hiçbir fikrim yok, ACT I' i ve Act II'de bu kısma gelene kadar 60fpsden şaşmamıştı.

Ayarlar High-Medium-High-Medium şeklinde

vertical sync işaretli, Anti Aliazing işaretsiz.

Sistemim 4 gb ddr3 ram, AMD Phenom II X4 965 3,40GHz, Win 7 32 bit, Ekran kartı: Sapphire Ati Radeon 5770 Vapor-X

ACT I'deki sorunsuz tam performans şekilde oynamaya devam etmek istiyorum
    Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• Shadow 'u kısmayı denedinmi dostum ? birde öyle dene istersen,bazen gölgeleme böyle problemler yaratabiliyor.
    İşlemci : AMD ryzen 7500F, Anakart : Biostar B650MT, Ram: Kingston DDR5 6000 Mhz 32 GB, Ekran Kartı : Palit infinite RTX 5060 ti 16 GB, HDD : Corsair 1 TB M.2 SSD, Power : High Power 650W Absolute Monitör : Viewsonic 32 inç Curved monitör

"Sırttan alınan yara, Kılıç Ustasının utancıdır!"...... Roronoa Zoro
  • Shadow Mediumda duruyor, o ayarların hepsini LOW yaptım 4ünü birden ve hiçbirşey değişmedi, hatta o ayarlar kısmındaki bütün değerlerle oynadım gene aynıydı. çok ilginç

Orijinalden alıntı: Blackdagger

Shadow Mediumda duruyor, o ayarların hepsini LOW yaptım 4ünü birden ve hiçbirşey değişmedi, hatta o ayarlar kısmındaki bütün değerlerle oynadım gene aynıydı. çok ilginç

oyunda fpsde mi sorunlar, yoksa login olarak oynadndığı içinmi, burası biraz muallak. gelecek güncellemelerle iyileşebilir.
  • Arkadaşlar lag yüzünden degil mesela belirli noktalardan geçerken başlıyor FPS düşüşleri böyle bol ışıklı efektli yerlerde 60dan bi anda 30 düşüyor anlık ama 1snden bile kısa ve bunu böyle arka arkaya yapıyo fps 60dan 30a düşüyor çıkıyor ve kasılmalar gerçekleşiyo.

ve sadece belirli noktalardan geçerken oluyor.

Ati driverım 12.3'dü silip 12.4 ü yükleyeyim dedim beni 12.1 yaptı onu da anlamadım.

1920x1080 çözünürlükte oynuyorum

Şu ATI'nin driverlarına da kafayı takmış durumdayım, 12.4 var güncelleyeyim mi diye soruyor ama güncelle diyorum, yüklüyor ediyor kuruyor ama gene 12.1 yapıyo hiç bi zaman 12.4 yapmıyo anlamıyorum.

Orijinalden alıntı: Alkolog

çekirdek sayısını 2 ye düşür diablo exe'si için görev yöneticisinde sağ tıkla benzeşmeyi ayarla ilk 2 cpu seçili olsun

dediğini yaptım CPU 0 ve CPU1 seçtim sadece ve hiçbişey değişmedi aynıydı.

Eğer kartın çok iyi değilse shadow ayarlarını kapatabilirsin ve particle ayarlarını kendine göre ayarlayabilirsin. Grafik açısından fazla bir etkisi olmuyor. Low-high arasındaki farkı hissetmiyorsun bile.

shadow yada o diger ayarlarin hepsini kapatmam bisey degistirmemisti.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Background ve Foreground FPS ayarlarınin tam olarak ne ise yaradigini soyleyebilecek biri var mi?

Hocam sanırım oyun arkaplanda çalışırkenki FPS background, foreground ise o an oynarkenki fps.

Ben bunu yapmamıştım bunu deneyeceğim bende de aynı sorun var. Şu an deneme imkanın varsa haberlerini bekliyorum.

|| PlayStation 5 | Fanatec GT DD Pro 8nm | GPX Blue92 Ultimate Plus Real Touch | Oculus Quest 2 VR - Halo Strap | DJI Mini 3 Pro Fly More Combo | Sapphire Pulse RX 7900 XTX @ 1.1v-3100Mhz-2800Mhz-15% PL | Ryzen 3700x @ 4.4Ghz | GSkill 16GBx2 3200Mhz DDR4 | Asus TUF X570 Plus | Xbox Elite Series 2 | Nintendo Switch | LG OLED C9 | Sony DN1080 - Dolby Atmos/DTS:X 5.2.2 Heco Victa Prime | HyperX Cloud 2 | Heritage H150CM | Zoom G5n ||
  • quote:

Act I' hiç sorunsuz 60 FPSden hiç düşmeden çok güzel şekilde oynadım, ACT II'nin ortalarına kadar bu sorunsuz oynayışım devam etti fakat nedense Act IInin ortalarında Oasis isimli mekandan itibaren ara ara moblarla karşılaştıgımda kasılmalar oluyor, fps çok hızlı değişiyor 30a düşüyor 60a çıkıyor tekrar 30a düşüyor anlık kasılmalar oluyor devamlı degil genede.

Neden olduğuna dair hiçbir fikrim yok, ACT I' i ve Act II'de bu kısma gelene kadar 60fpsden şaşmamıştı.

Ayarlar High-Medium-High-Medium şeklinde

vertical sync işaretli, Anti Aliazing işaretsiz.

Sistemim 4 gb ddr3 ram, AMD Phenom II X4 965 3,40GHz, Win 7 32 bit, Ekran kartı: Sapphire Ati Radeon 5770 Vapor-X

ACT I'deki sorunsuz tam performans şekilde oynamaya devam etmek istiyorum
    Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Senin donanımın aynısı bende var. Tek farkımız benim ekran kartım Ati Radeon 5770 His . Ve şuana kadar en ufak bi kasma yaşamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dante

quote:

Background ve Foreground FPS ayarlarınin tam olarak ne ise yaradigini soyleyebilecek biri var mi?

Hocam sanırım oyun arkaplanda çalışırkenki FPS background, foreground ise o an oynarkenki fps.

Ben bunu yapmamıştım bunu deneyeceğim bende de aynı sorun var. Şu an deneme imkanın varsa haberlerini bekliyorum.

Background ve Foreground fps nin başka bi anlamı var diyordu birileride,

bu arada o check işaretlerini kaldırdım ve birşey değişmedi aynı noktalarda kasma oluyor.
    Coveteus Shen i ilk gördügümüz sulu dungeon ve oasis civarlarında oluyor bu

fakat oyundaki bu bölgeleri geçtikten sonra fazla kasma olmadı diyebilirim, sanırım mapin o bölgesine özel bi kasma oluyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dante

quote:

Background ve Foreground fps nin başka bi anlamı var diyordu birileride,

bu arada o check işaretlerini kaldırdım ve birşey değişmedi aynı noktalarda kasma oluyor.
    Coveteus Shen i ilk gördügümüz sulu dungeon ve oasis civarlarında oluyor bu

fakat oyundaki bu bölgeleri geçtikten sonra fazla kasma olmadı diyebilirim, sanırım mapin o bölgesine özel bi kasma oluyor.

O zaman bence driver kaynaklı bu sorun. BEn yepyeni win 7 yükledim bi tek Diablo 3 yüklü sistemde başka hiçbişey yok tertemiz. Kasıyor yahu. Sinematikler çok rezalet kasıyor izlenecek gibi değil.

|| PlayStation 5 | Fanatec GT DD Pro 8nm | GPX Blue92 Ultimate Plus Real Touch | Oculus Quest 2 VR - Halo Strap | DJI Mini 3 Pro Fly More Combo | Sapphire Pulse RX 7900 XTX @ 1.1v-3100Mhz-2800Mhz-15% PL | Ryzen 3700x @ 4.4Ghz | GSkill 16GBx2 3200Mhz DDR4 | Asus TUF X570 Plus | Xbox Elite Series 2 | Nintendo Switch | LG OLED C9 | Sony DN1080 - Dolby Atmos/DTS:X 5.2.2 Heco Victa Prime | HyperX Cloud 2 | Heritage H150CM | Zoom G5n ||

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.