Şimdi Ara

F/P Efsanesi Sapphire HD 6850 Kullanıcı Kulübü (100. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.220
Cevap
16
Favori
101.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    saol bendekinin fanı dipliyor.değiştirmem gerek güç girişi yeri belli altı tane lehim koymuşlar güç girişi koymamışlar lehimleri yapınca yakmasında
  • Sen fanın güç bağlantısını mı kastetmiştin? Ben kartın psu girişini sordun sandım. O konuda fikrim yok maalesef. Üstündekiyle aynı şekilde lehimlersen sorun olmaz sanırım.

@kingof98
  • rtsbora kullanıcısına yanıt
    yok fanın değil psu güç girişinden bahsediyorum. ama fanı da dipliyor.aynı fan biraz zor bulacam gibi
  • hocam beni de ekleyin yeni aldım henüz üç kullandım sonra powergate 500wlik power patladı hevesim kursağımda kaldı gerçi :D
  • Ekledim, teşekkürler. Geçmiş olsun bu arada.

@genncoo1
  • yardım edecek var mı bıu ekran kartının fanı nı nereden bulacam kıytırık bir fan taksam olur mu
  • Ülkemizde ekran kartı fanı ayrıca satılmaz. Öncelikle teknik sevisi arayıp sor. Ücreti dahilinde yapıyor olabilirler. Belki elinde bozuk 6850'si olan birinden sağlam fanını alabilirsin. Bunun haricinde 6850'ye uygun komple soğutucu bloğu alabilirsin. O da tuzluya gelir. Piyasada da eskisi kadar kolay bulunmuyor. Eskiden firebal.net diye bir site vardı bu tür malzemeleri satan ama kapanmış. Sahibinden, Gittigidiyor gibi sitelerden bakacaksın.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-radeon-hd-6850-toxic-sogutucu-fan-saglam-sorunsuz-tamirsiz-197678017/detay

Olmazsa ebay'den getirtebilirsin. Sanırım XFX'e uyan fan diğer markalara da uyar. Ölçülerine bakıp kontrol edebilirsin.

http://www.ebay.com/itm/For-XFX-HD6850-For-King-titanium-HD4860-FirstD-FD8015U12S-Cooler-Fan-12V-0-5AMP-/171630267331?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27f5f60bc3

@kingof98

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtsbora -- 15 Mart 2015; 13:57:14 >

yardımın için saol sapphirenin teknik servisi veya disbritörü kim onu biliyormusun ben e baydan alışveriş yapmadım.yurtdışından kargo ve kdv sorunu olmaz mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingof98

yardımın için saol sapphirenin teknik servisi veya disbritörü kim onu biliyormusun ben e baydan alışveriş yapmadım.yurtdışından kargo ve kdv sorunu olmaz mı

Google de aratınca baya çıkıyor servis bilgisi ben karar veremedim buyur sen karar ver şu linkte forum konusu açmışlarhttps://www.technopat.net/sosyal/konu/sapphire-t%C3%BCrkiye-servisi.81138/

bu da Google arama sonucu linkihttps://www.google.com.tr/search?q=Sapphire&rls=com.microsoft:tr-TR:IE-ContextMenu&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7AVNF_trTR613&gfe_rd=cr&ei=bQoGVbCCNKez8weL9YKgDA&gws_rd=ssl#rls=com.microsoft:tr-TR:IE-ContextMenu&q=sapphire%20servis

ayrıca ebay da tr ye kargo var sanırım ve fiyat 75 avro yu geçmedikçe gümrükte takılma sorunuda olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 16 Mart 2015; 0:52:18 >

• mito1172 kullanıcısına yanıt
    kargo parası sorun olabilir.
  • kingof98 kullanıcısına yanıt
    tabi onu ya ürüne yada sonradan ne kadarsa ilave ederler bilemem kargo fiyatını ama yazar alırken nasıl ödeme diye
  • quote:

Sapphire'e ülkemizde datagate bakıyor diye biliyorum. Onlara sorabilirsin. Ebay'den alışeriş yaparken ürün sayfasında kargo (shipping) bilgisi yazar.

F/P Efsanesi Sapphire HD 6850 Kullanıcı Kulübü

Mesela sana verdiğim linkte ülkemize ücretsiz kargo seçeneği var. Ama 20 günde geliyor. Ücretli ama daha hızlı shipping seçenekleri var. Ben de ebay'den alışveriş yapmadım. Detayları çok bilmiyorum. Forumda bununla ilgili konular var. Oralara sorabilirsin. Hatta Mesut Çevik'in bu konuyla ilgili videosu var. Onu da izleyebilirsin. Ama önce datagate bilgisayara sor. Yurt içinden halledemezsen, yurt dışına yönel...

Forum konusu:http://forum.donanimhaber.com/m_69942003/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtsbora -- 16 Mart 2015; 16:24:06 >

bu ekran kartına 7970 tarzı fan uyar mı birde 75 euro geçince kdv koyuyorlarsa kargo dahil mi ayrı mı
  • quote:

bu ekran kartına 7970 tarzı fan uyar mı birde 75 euro geçince kdv koyuyorlarsa kargo dahil mi ayrı mı

Uyup uymayacağını ancak denemiş biri net bir şekilde söyleyebilir. Bunun haricinde söylenebilecek şeyler sadece tahmin olur. Bırak 7990'ı, başka bir markanın 6850 fanı bile seninkine uymayabilir.

Yurt dışından ürün alırken kesilen faturan (kargo dahil) 75 euro altındaysa gümrüğe takılmaz. Vergi olayı başka... Gümrüğe takılmayan ürünleri de, teslim almadan önce ptt kanalıyla vergisini ödeyip alıyorsun bildiğim kadarıyla...
  • Hocam ben de aşağıda yazdığım eski ama gururlu, kendi halinde olan ve uzun zamandır 9800 gt ile idare ettiğim sistemime HD6850 almış bulunuyorum.
    ve en önemlisi, oyun testi yaptıktan sonra Core 2 Duo E8500 işlemciyi küçük görenleri haksız çıkaran bir kart olduğunu gördüm HD6850'nin...
    İstediğim ve oynamak istediğim tüm oyunları rahatlıkla oynayabiliyorum artık.
    9800 GT'den sonra, DX11'e terfi etmek bile yeter diye düşünüyorum...
    Dolayısıyla beni de listeye eklerseniz çok sevinirim... :)

Sistemim de şu şekilde :

ANA KART: (ASUS) P5P4IT LE 64 BİT DDR 3

EKRAN KARTI: SAPPHIRE HD6850 1 GB 256 BİT DX11

RAM: 8 GB 1333 MHZ DDR 3 HYPER X SOĞUTUCULU

İŞLEMCİ: INTel (R) CORE 2 DUO CPU E8500 3.16 GHZ - 6 MB

HDD: 500 GB

SİSTEM TÜRÜ: 64 BİT / WINDOWS 8.1 UPDATE 3

GÜÇ KAYNAĞI: CORSAİR BUILDER VS 80+PLUS 650 WATT (12V: NET 600 WATT VERİYOR)

MONİTÖR: 19" KRİSTAL EKRAN HP W1907V (1440x900)

• Ekledim, teşekkürler. @erdemiri

Sisteminiz eski olmasına rağmen hiç fena değil. Zamanının iyi sistemlerinden... İşlemcinizin çalışma hızı ve çekirdek başına düşen performansı gayet iyidir. Çok çekirdek isteyen oyunlar dışındaki oyunları halen rahatlıkla çalıştırabilir. E4000 veya E6000 serisi olsaydıydı sıkıntı çekebilirdiniz. Raminiz de güncel oyunlar için yeterli miktarda. Monitörünüzün de 900p olması oyun perfromansını olumlu etkileyecek faktörlerden...

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

Çok teşekkürler hocam. Baya araştırdım bu kartı almadan önce. Anakartım asus ve pci 2.0 destekliyor. Yeni kartların bir çoğu 3.0 destekli.
    Onlardan alsaydım bile hem işlemcimden dolayı darboğaz yaşayacaktım hem de 3.0'ın avantajını zaten yaşayamayacaktım diye düşündüm.
    HD6850'nin de 2.0'a denk geldiğini görünce tercihimi bu kartta kullandım.
    Ne çok düşük, ne de çok yüksek tam sistemime yeten bir kart oldu diye düşünüyorum.
    Hele ki 9800gt'den sonra ciddi bir performans değişikliği oldu hem video oynatımında hem de oyunlarda :)
  • 3 senedir kullanıyorum hala yeni oyunlarda high seviyesinde oynuyorum bana mısın demedi emektar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: One.Two

3 senedir kullanıyorum hala yeni oyunlarda high seviyesinde oynuyorum bana mısın demedi emektar :)

ah ulan ah. paraya sıkıştığım anda kasayı satmıştım. 6850 vardı sapphire olanından ne karttı be şimdi hiç bir şey o kadar zevk vermiyor, ilk kendi paramla aldığım karttı ilk göz ağrımdı. hey gidi be. şimdi r9 280 varda ne oluyor tutuyor mu o 6850 karizmasını? hayır. ama napalım idare ediyoruz. Bu arada 2. el satan varsa almayı düşünüyorum sırf eskiler için :)
  • Bende almayı düşünüyorum fakat güç kaynağım 350W.Sorun çıkartır mı sizce ?
  • 
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.