Şimdi Ara

AŞİL TENDONUM KOPTU ! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
481
Cevap
18
Favori
196.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ameliyatımın üzerinden 21 gün geçti, dün alçı çıkarıldı ve aşil botu giydirildi.Doktor hemen yürümemi istedi baya zorladım ancak yapamadım(mide bulantısı ve baş dönmesi olunca onlarda vazgeçtiler yürü demekten). Aşil botunun ayarını medikalci yanlış yapmış doktor dereceyi yükseltti ama hiç birşey değişmedi. Sonuç olarak şu an botun ayarları bozuk ve bu şekilde de baya zorladılar.

    Aşil botu kullanan arkadaşlara bir kaç sorum olacak.
    Botta dorsal ve plantar denilen 2 bölüm var. Dorsal kısmına dokunulmayacak Plantardan ayarlanacak dediler ama dediklerini yapınca bilek kısmı oynuyor.Bu botun esprisi bileği sabit tutmak değilmi? 10 derecede olsa 30 derecede hiç birşey değişmiyor yani topuk kısmı yüksek değil dümdüz. Ne yazık ki doktorda medikalcide ayar konusunda acemi. Kaldım ortada nasıl olacak bunun ayarı şaşırdım kaldım. Hiçbir yerde de ayar konusunda bilgi bulamadım.




  • Sayın banko77, öncelikle tekrar geçmiş olsun.
    Dorsal ve Plantar derecelerde yapacağınız ayarlar ile botu sabitleyebilir veya sadece istediğiniz derecelerde hareket edecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Ben 1 hafta amerikan alçı sonrası, Tendonu en kısa pozisyonda sabitleyecek şekilde Walker kullanmaya başladım. Sonrasında doktorum Walker'ın açısını değiştirerek hem Walker'ı basma pozisyonuna yaklaştırırken hemde tendonun esnetebilmem içinde arada belli bir açıda mesafe bıraktı. Öncelikle Plantar ve Dorsal açıları aynı değere getirdiğinizde botu sabitleyebiliyormusunuz onu kontrol edin. Eğer sabitlenmiyor ise botun açılarını ayarladığınız kısmında sorun olabilir. Bunun haricinde örneğin Dorsal 20, Plantarıda 10 derece yaparsanız arada 10 derecelik bir boşluk olacaktır. Yani ayak bileği 10 derece hareket edecektir. Yine mesela Dorsal ve Plantar'ı 0 yaptığınızda bot 90 derecede (ayağın yere basma pozisyonunda) kitleniyor mu? Öncelikle bu denemeleri yaparak botun çalışırlığından emin olabilirsiniz. Ayrıca botun ayarlarını ister Medikalci yapsın ister siz yapın açı değerlerini Doktorunuzun vermesi gerekmekte. Ayrıca Dorsal kısma dokunmadan Plantar kısımda yapacağınız ayarlamalarda ikiside aynı derece olmadığı zamanlarda her zaman boşluk olacaktır. Sabitlemek için karşılıklı ayarlamanız gerekmekte. Fakat dediğim gibi bu açı değerlerini Doktorunuzun söylemesi gerekir.

    Allah acil şifalar versin.
    Saygılarımla.




  • Cevabınız için teşekkür ederim doktorumdan alamadığım bilgileri sizden aldım.
    Botta bahsettiğiniz kontrolleri yaptım ve sağlam olduğunu anladım benim sorunum doktorumun bu açı ayarlarını bilmiyor olması sorduğumda bana dorsal 30 plantar 20 gibi bir değer veremiyor sadece şunu söylüyor "Topuk en yukarda parmak uçları en aşağıda olacak sekilde başlayacaksın sonra yavaş yavaş indireceksin". Bileğim oynayacak mı diye soruyorum evet oynayacak diyor.
    Bu durumda ben plantarı 40 dorsalı 30 yaparak (bilek kısmı en az burumda oynuyor ve doktorun tarifine en uygun bu gibi) üstüne bassam olur mu dersiniz?
    Siz 1 hafta alçıdan sonra üstüne basmaya başladınız mı ? Tekrar üstüne basınca kopar diye korkuyorum.
    Saygılarımla
  • arkadaşlar geçmiş olsun 1 martta ameliyat oldum 38 gündür tam bacak alçıdayım 45 gün olduğunda 7 gün sonrada diz altı alçıya dönecem buda yaklaşık 40 gün sürecekmiş toplamda 90 gün yani bence bu sakatlığın tedavisi tam bilinmiyor 6 ay herkesin söylediği dikkatli olunması sıze neden hemen basmanızı istemiş anlamadım bunun bir standartı olmalı bence ama herkes değişik buda insanı tetırgın edıyo doğrusu banko kardeş gelişmeleri yazarsan sevinirim cok gemis olsun amelıyat günlerimiz baya yakın ben senden 9 gün önce amelıyat olmuşum geçmiş olsun
  • Sayın banko77,

    Ameliyat olduktan 1 hafta sonra Dorsal ve Plantar 30 derecede Walker kullanmaya başladım bu ayar tendonu en kısa pozisyonda tutuyordu ve ayak bileği sabitti. Walker'da tendonu daha kısa pozisyona getirmek için 40 derecede var fakat Doktorum benim ayağım için 30 dereceyi uygun gördü. Bu ayar Walker'a geçmeden önce 1 hafta kullandığım alçının ayarı ile aynıydı. Her hafta Doktorum beni çağırarak Walker'ın açısını kendisi değiştirdi ve 6. hafta sonunda kısmi yük vermemi istedi. 6. hafta sonuna kadar kesinlikle ayağıma yük vermedim. 6. hafta sonunda çift değnek kullanarak kısmi yük vermeye başladım ve 7. haftada ise tam yük vererek sekerek de olsa değneksiz yürümeye başladım.
    Ayağıma kısmi yük verdiğim 6. hafta sonunda Walker yere basma pozisyonuna gelmişti ve yürüyüş esnasındaki hareket içinde hatırladığım kadarı ile 20 derecelik bir boşluk vardı.

    Aslında ameliyat sonrası tedavi şekilleri ve hatta ameliyatlar ciltteki açılan yara izi, tendona atılan dikiş teknikleri dahi doktordan doktora farklılıklar göstermekte. Benim doktorum biraz garanticiydi, erkenden yük verip dikişleri zorlamayalım dedi. Bazı Doktorlar ise hastalarını daha erken rehabilitasyona yönlendirmekteler. Benimde okuduğum kadarı ile yapılan bilimsel çalışmalarda Fizik Tedavi ve Rehabilitasyona erken başlayan hastalarda iyileşme yönünde daha başarılı sonuçlar alınmaktaymış.

    Bu aşamada Tendonun tekrar kopması çekinceniz yersiz değil, size ne yaptırılmak istendiğini anlamadan kesinlikle ayağınıza yük vermeyin, erken Rehabilitasyonda hareketlerin bilinçli bir şekilde yapılması gerekmekte. Ben 6. haftanın sonunda bile yük verirken Doktorum Yüzde 50 yük vereceksin dedi. Size ayağa yük verin derken neye göre ne kadar yük vermeniz isteniyor. İşin doğrusu Eğer doktorunuz bu yönde bir tedavi uygulayacak ise sizi bir Fizik Tedavi uzmanına yönlendirmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Doktorunuzun "Topuk en yukarda parmak uçları en aşağıda olacak sekilde başlayacaksın sonra yavaş yavaş indireceksin" sözünden anlatmak istediği acaba ayağı her hafta 10 derece yere basma pozisyonuna yakınlaştırmak mı? Ayrıca Plantar 40 Dorsal 30'da nasıl basacaksınız? hiç anlamadım. Bu parmak uçlarında yürümek gibi bir şey olur. Alçı kullanan bazı hastalarda alçının uygun bir yerine topuk gibi bir parça koyarak ayağa yük verildiğini okudum ama Walker'da ayağı yere basma pozisyonuna getirmeden yük verileceğini zannetmiyorum. Forumda Erken Rehabilitasyona başlayan ve oldukça başarılı sonuç alan Mesutkaraman isimli arkadaş var. onun tecrübelerinden de faydalanabilirsiniz. Dediğim gibi ben 6. hafta sonuna kadar hiç yük vermedim. 6. hafta sonunda ise zaten Walker her hafta Doktorumun yaptığı açı değişikliği ile yere basma pozisyonuna gelmişti.

    Tekrar geçmiş olsun,
    Sağlıklı günler dilerim.




  • Çok değerli cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim
    Doktorum cerrahi konuda iyi olmasına rağmen rom walker konusuna acemi anladığım kadarıyla çünkü benden beklentisi 20 günlük alçı çıkar çıkmaz ayarları düzgün yapılmamış walker la direk yürümemdi.walker bu şekliyle normal bir bottan farksızdı ve bu şekilde üzerine yük verince midem bulandı ve başım döndü.
    Doktorum benden MR istemedi ama ben bu aşamada fizik tedavi uzmanına görünüp MR çektirip bundan sonraki sürece böyle devam etmeyi düşünüyorum.

    Şu an ise dorsal ve plantar ayarlarını 20 ye getirdim alçı gibi kullanıyorum en azından fizik tedavi uzmanı göresiye kadar. Aynen söylediğiniz gibi plantar 40 dorsal 30 ayarında parmak ucunda duruyormuşum gibi oluyor ve bu şekilde yürümek çok tehlikeli geldi bana.
    Yardımlarınız sayesinde ciddi bir hata yapmaktan kurtuldum Allah sizden razı olsun.




  • Öncelikle herkese geçmiş olsun.
    27 martta salonda futbol oynarken saat 19 gibi sakatlandım.buz koyup çok önemsemedim. saat 24 e doğru acil servise gidip sardırayım dedim. Doktor seni yatırıp ameliyat edeceğiz dedi.Şaşırdım ama itiraz etmedim. kabulendim.
    Acilden giriş yapınca 28 martta hemen ameliyata aldılar. Normal giriş yapsam bu kadar çabuk olmazdı heralde. Ameliyat sırasında doktorlar bile bu hızlılığın geyiğini yapıyorlardı. "kaçak kesim!" diye espri yapıyorlardı. neyse ameliyat sonrası diz üstüne kadar alçıya alındı.

    29 martta taburcu oldum.
    Devlet hastahesi olduğu için heralde doktorlar beni sadece ameliyat etti,hiç bir bilgi vermedi. 20 gün sonra dikişler alıncak randevu alıp gel dendi. bu arada rutin 2 günde bir yaraya pansuman yapıldı. hergün kansulkandırıcı iğne yaptım kendim.

    20 gün sonra heyecanla doktora gittim. belki alçı küçülür diye. ama başka doktor denk geldi heralde. "dedi erken gelmişsin biz şimdi birşey yapamayış, 6 hafta sonunda gel." bu arada benim için traji komik olan doktorum şudur diyebileceğim biri yoktu. beni kim ameliyat etti hiç gelip bilgi veren olmadı. Kendimi biraz benzetme garip olacak ama veterinerin ameliyat edip ormana saldığı, bilgi vermeye gerek olmayan bir canlı gibi hissetmeye başladım.

    10 mayıs 2013 te en azından raporda adı beni ameliyat etti diye geçen doktordan randevu alıp gittim. Giderken o doktoru tanıyan bir ilaç mümessili ile beraber gittim. Doktor baktı bana arkadaşa dedi ki:" Sen olmasaydın ben bunu alçıya alıp gönderirdim. Seninle hukukumuz var. Rom walker bot alırsanız rahat eder bundan sonra en azından." Gerçekten çok acı dayısı olmayan hastaya muameleyi gayet net açıklıyor sözler.
    Neyse cuma günü botu temin edemedik.

    Bugün 13 mayıs 2013 pazartesi saat 9 civarında alçıdan kurtuldum. botu kullanmaya başladım. biraz basabiliyorum ancak daha adım atamıyorum.
    botun ayarını aynı doktor yaptı. bacağımı geriye doğru bastırınca çok acıdı. Haftaya salı tekrar ayar için gideceğim. o zamana kadar inşaallah koltuk değneksizde biraz basarım.
    Alçıdan çıkınca ayağım hafifledi cumadan pazartesiye kadar baldırımda bir kas çekmeye başladı. acı veriyordu. Ben alçının ağırlı ve FAZLA KALMASINDAN dolayı olduğunu düşünüyorum.

    Ben bu işten şu dersi aldım sağlık konusunda hemen karar vermemek gerekiyor. biraz araştırmalı sonra karar vermeli. forumda bakınca bir haftada alçıdan çıkanda var. hatta benim botu aldığım kişi benim ayağımı hiç alçıya almadılar bir hafta sonra işe gitmeye başladım dedi. benimse 24 mayısa kadar raporum var. daha bir ay daha verecekler.

    biraz hasta olarak değer verilmediğimi düşündüğüm için öfkeli ifadelerim oldu heralde ama insanın başına bu tür bir olay olsa bir kere gelir. ben paranız varsa harcamaktan kaçınmayın derim. daha çabuk iyileşebilirsiniz allahın izniyle.
    Son olarak bu derdi verene derim ki;

    Yunus Emre kahrında hoş lütfunda hoş

    Cana cefa kıl ya vefa,
    Kahrında hoş lütfunda hoş
    Ya derd gönder yahut deva,
    Kahrın da hoş lütfunda hoş.

    Hoştur bana senden gelen,
    Ya hil’at-ü yahut kefen,
    Ya taze gül yahut diken,
    Kahrın da hoş lütfun da hoş.

    Gelse celalinden cefa,
    Yahut cemalinden vefa,
    İkisi de cana safa,
    Kahrın da hoş lütfun da hoş.

    Ey padişah-ı lem yezel,
    Zat-ı ebed, hayy-ı ezel,
    Ey lütfu bol, kahrı güzel,
    Kahrın da hoş lütfun da hoş.

    Ağlatırsan zari zari,
    Verirsen cennette huri,
    Layık görür isen nar’ı
    Kahrın da hoş lütfun da hoş.

    Gerek ağlat gerek güldür
    Gerek dirilt, gerek öldür,
    Aşık YUNUS sana kuldur,
    Kahrın da hoş lütfun da hoş.

    YUNUS EMRE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsyneren -- 13 Mayıs 2013; 14:05:33 >




  • Sayın banko77,

    Anladığım kadarı ile Doktorunuz Tendona değil bacağınıza yük vermek istiyor. İkisi çok farklı şeyler, bacak hareketsiz kaldığında ve üzerine yük gelmediğinde kaslar çok çabuk eriyor. Tendona yük verme aşamasına geldiğinizde ise bacak hem zayıflamış hemde yürümeyi unutmuş olduğundan bacağı forma sokmak için ayrıca uğraşmanız gerekmekte. Dediğim gibi bacağa yük vermek için alçının uygun bir yerine plastik bir topuk koyarak bacağın baston gibi kullanılması sağlanıyor. Aşil tendonunuz kopuk iken bile bu şekilde parmak uçlarına yük vermeden ayağınızı baston gibi kullanarak yürümüş olmalısınız..:-) Bence Doktorunuz size bunu yaptırmak istiyor. Fakat o zaman ayağınızı alçı ile sabitleyip uygun kısmına plastik topuk koyması ve belli aralıklarla alçıyı çıkararak tendon esnetilip tekrar alçıya alınması gerekirdi. Aşil botunun kullanım konforu olmasına rağmen ayak yere basma pozisyonuna gelmeden yük veremezsiniz. 6 haftalık sürede benim bacağım 1/3 oranında inceldi, özellikle alt baldır diye bir şey kalmadı diyebilirim. Bacağı eski haline getirmek bu süreden çok daha fazlasını alıyor. 70 kg olmama rağmen bacağın alışması 1 haftayı buldu. Fizik Uzmanı ameliyat öncesi çekilmiş MR'ı görmek isteyecektir. Bu aşamada ikinci bir MR isteyeceklerini zannetmiyorum. Kafanıza takılan başka sorular olursa sorun lütfen, Forumda benden çok daha tecrübeli arkadaşlar var. Mutlaka cevap bulursunuz.

    Tekrar geçmiş olsun,
    Sağlıklı günler dilerim.




  • merhabalar sayın hsyeren bey yazınızı okudum geçmiş olsun benden 2 gün önce ameliyat olmuşsunuz anlattığınız benim yasadığım şeylerle aynı geçiyor bende devlet hastanesinde ameliyat oldum ameliyatları gerçekten iyi en az 4 5 dr katılıyor ama sorun taburcu olduktan sonra ilgisizlik bende 1 nisanda ameliyat oldum 15 gün sonra dikilşler alındı bacak uzun alçıda 1 ay sonra gel dedıler gittim kısa alçı yaparız dedıler gittim biliyosunuz her sefer başka dr sizin gibi raporda ismi gecen dr randevu aldım gıttım yoktu ama sonra geldi bana kan sulandırıcı verdi uzun alçı 10 gün daha kalsın dedi sonra 10 gün sonra gel kısa alçı yapıcaz dedı tamam dedim randevu alamadım diğer poliniklige verdiler ben samatya da ist ameliyat oldum randevu bakırköye cıktı oda oraya baglıymıs dün gittim yani 13 mayıs alçımı kısaltmak için bana dedi ne alçısı alçı yeter bot kullan şaşırdım ice hepsi değişik şu an rom wolker arştırıyorum onlarda farklı oluyomuş kullanan arkadaşlar nasıl iyisi varsa tavsiyeniz paylaşırsanız sevinirim bende bu hafta alıp pazartesi günü bota gecicem botada beraber geçmiş olucaz gelişmeleri günlük paylaşırsan sevinirim şu an 29 martta sakatlandım 1 nisan ameliyat uzun alçı 15 nisan dikişler alındı 44 gündür uzun alçıda bekliyorum pazartesi yaklaşık 50 günlük alçımdan kurtulup bota gecıcem herkese geçmiş olsun




  • arkadaşlar rom wolker botlar 150 tl 700 tl ye kadar var iyisini bilen varmı tavsiye edilen bide bunların birde pompalı birde pompasız çeşitide var yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler
  • alçısız 2. günüm.
    diz kapağım ve baldırım ağrıyor. kireçlenme heralde. böyle olan var mı?
    birde ayağım çok şişiyor.
    biraz basıyorum ama adım atacak kadar üzerine basamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsyneren -- 14 Mayıs 2013; 21:01:22 >
  • hsyneren bey geçmiş olsun resimlerine baktım 2 ci resim topuk üstünde çizgi gibi yara var o ameliyat izinmi acaba o biraz değişik geldi normalde 15 20 arası dikiş atılıyor die biliyorum birde sizin tamamen kopma varmı yoksa yırtıkmı raporu net okudunuzmu benım ayağıma göre biraz şiş geldi ama ben hep kalp izasından yukarda tutuyorum yatarken bıle 2 yastık altında o yüzden şişme yok arkadaşları okuduysanız buz dedavisi yapınca iniyomuş ama bence olanlar gayet normal sıkıntılı bir sakatlık sadece uzun zaman ve sabır istiyor bendeki tam koptu tendom hatta saçak saçak olmuş dedi ameliyat yapan dr 18 dikiş atıldı pazartesi bota geçersem yazarım tekrar geçmiş olsun
  • alçı işini uzatma derim res,m paylaştım son msjda ayağımda alçı sıkıştırmış heralde üstünde morarma var. daha uzun kalsa daha çok etkilenirdi heralde. birde cuma doktora gittim botu o gün alsam o gün çıkacaktı. pazartesiye kalınca haftasonu alçı ağır gelmeye başladı baldırımda bir kas çekti hala ağrıyor. geçmiş olsun. biraz önce bastım yere biraz. ama adım yok daha,alışacağız heralde...
    benim 5 dikiş var sadece aşil tendonu rüptürü yazıyordu raporda...
    ben çok geziyorum bundan dolayı şişiyor olabilir.
    @marko58



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsyneren -- 14 Mayıs 2013; 22:16:42 >
  • arkadaşlar giydiğim ayakkabı sol ayağıma vuruyor ufak bir yara gibi bir şey yaptı kabuk bağladı ancak su an bir acı hissettim ve sol ayağımın arkasına topuğun birkaç santim üzerinde parmağımı gezdirdiğim zaman içinde sanki bir şeyler oynuyor titreşim gibi sağ ayağımda aynı yere dokunuyorum fakat aynı olay olmuyor sizce bir tehlikesi olur mu ?
  • https://forum.donanimhaber.com/images/albumtn.aspx?size=tn&imgpath=260431-asppg_Qo392639142.jpg merabalar benim ameliyat resim bunun gıbı sizin bize göre sanırım daha iyi amelıyat yeri yanı tuhaf geldi biraz bana dr tendomun tamamen koptuğunu hatta saçak saçak olduğunu parçaları zor birleştirdiğini söyledi belkide alçıyı çok tutmasının sebebi bu olabilir pazartesi net kararımı vericem randevum var ya alçı ya devem yada bot botu araştırıyorum hangisi iyi bakalım
  • forumda tedona başka bir yerden yama yapıldı diyen bile var. onların durumu iyi sizinkide iyi olur inşaallah. benim 5 dikiş vardı. diğerlerinin resimlerine bakınca benimki çok hafif.
    15 mayıs 2013 ayağım bugün biraz daha iyi. botla ayağa yükleniyorum doktorun ayarladığı açı rahatsız etmiyor. şişince zor oluyor. birkaç santimlik üç adım attım koltuk değneksiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsyneren -- 15 Mayıs 2013; 15:11:33 >
  • adım atmanıza sevindim deyneksiz darısı başıma dicem pazartesi bende bota geçicem sanırım şu an bot bakıyomda kararsızım anlamadığım için araştırıyorum birde sizde 30 40 yaş arasımısınız genelde o yaşta görülüyor birde sıgarayı bırakanlarda bende 35 yaşındayım sıgarayı 2 ay önce bıraktım ayrıca istanbuldamısınız başka bir şehirmi benim bir tanıdık var hüseyin eren hsyneren onun isminin kısaltılmışı gibi
  • Arkadaşlar hepinize geçmiş olsun çeken bilir derler ya okurken bile çok korktum bana yardımcı olur musunuz?

    bundan 4 ay önce 3.merdivenden atladım( çoçukluk yaptım ) ve yere bastığımda sol ayağımın arkasında ( aşil kısmı) büyük bir ağrı hisettim 15 gün boynca gitti geldi gitti geldi . sonrasında bundan bi 20 gün önce falan malesef ters hareketim sonucu aşil tendonum ağrıdı koptu zanettim çok korktum fakat şimdi ağrı falan yok . Şehir dışında bulunduğum içinde doktora gidemiyorum sizde gideyimmi önemli birşey varmıdır kopmuş olabilir mi ?
  • tendon şimdi kopmadıysa da zayıflamış olabilir. tekrar bir ters harekette ya da belki merdiven çıkarken kopabilir. doktora gidip onu güçlendirecek bir tedavi alabilirsin bence. bizim kopma yada yırtılmalar zayıflamış biz farkında olmadan. ters hareketle ortaya çıktı.
  • 16 mayıs 3013 bugün biraz daha iyi basıyorum. baldırımdan ayağıma kadar şişiyor. ama botla yere basabiliyorum. basınca ayağımın altından binlerce iğne batırılıyor gibi oluyor. halının çizgilerini bile normal dururken hissedebiliyorum.

    koltuk değneksiz yürüyorum şükürler olsun rabbime....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsyneren -- 16 Mayıs 2013; 12:44:07 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.