Şimdi Ara

AŞİL TENDONUM KOPTU ! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
18
Favori
208.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gserinkan21

Arkadaşlar geçen hafta tenis oynerken aşil tendonum buyuk oranda yırtıldı doktor cok az bişey tutuyor dedi..iki üç gün geciktiğim için istersen alçıya alalım ameliyatla arasında pek bi fark yok bu saatten sonra dedı..kalçaya kadar alçıya aldık sonra dize kadar sonra özel bot sonra fizik tedavi olcakmış..forumda ekip genelde ameliyat olmuş ben ise olmadım önümdeki sürecle ilgili yardımcı olabılecek fikir verebılecek benzer kaderi paylastıgım birileri var mı acaba?? İyileşme süreci nasıldır ??ne zaman koşabilirim ?? Yada bu şekildeki tedavi ile koşabılırmıyım??benım gıbı alcı tedavisi görenlerin süreci ve sonucu nasıl ?? Aklımda cok soru var ya ... 😔😔

öncelikle geçmiş olsun, benim durum da sizinki gibi, ameliyatsız tedavi. detayları önceki yazılarımdan okuyabilirsnz. ben 12 saat somra gittim doktora. yeni bi yöntemmiş.

• hsyneren cevabınız için teşekkür ederim dr bana yürüme dedi sadece bazen deynek yardımıyla yüzde 20 yük ver bazen dedi 45 gün kalıcak bot 20 gün olduğunda fizik dedavi dedi başlıcak açıkçası cesaretinize hayran kaldım ben şu an çok korkuyorum basmak istemiyorum basacak cesaretim yok henüz ayağımda henüz yürücek durumda görmüyorum biraz daha beklicem sanırım birde benim bot şu an dorsal 0 plantalar 0 sizdede ilk ayar böylemiydi bottan hiç bişey anlamadım yararı varmı şüpeliyim tekrar geçmiş olsun
  • benim parmak uçlarını öne uzatmada problemimm yok onun için plantar 40 ama dorsal 0 idi başta.bu hafta dorsalı 10 yaptı doktor. ayağınızın ne durumda olduğunu bilmem ama önceden yazanların yorumlarına da bakmışsınızdır. bence birkaç güne kadar basma ihtiyacı hissedeceksiniz. hem sizin ayarlar sanki alçının aynısı. hiç basmazsanız alçıdan farkı olmazki botun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsyneren -- 23 Mayıs 2013; 11:49:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenkopat

quote:

Orijinalden alıntı: gserinkan21

Arkadaşlar geçen hafta tenis oynerken aşil tendonum buyuk oranda yırtıldı doktor cok az bişey tutuyor dedi..iki üç gün geciktiğim için istersen alçıya alalım ameliyatla arasında pek bi fark yok bu saatten sonra dedı..kalçaya kadar alçıya aldık sonra dize kadar sonra özel bot sonra fizik tedavi olcakmış..forumda ekip genelde ameliyat olmuş ben ise olmadım önümdeki sürecle ilgili yardımcı olabılecek fikir verebılecek benzer kaderi paylastıgım birileri var mı acaba?? İyileşme süreci nasıldır ??ne zaman koşabilirim ?? Yada bu şekildeki tedavi ile koşabılırmıyım??benım gıbı alcı tedavisi görenlerin süreci ve sonucu nasıl ?? Aklımda cok soru var ya ... 😔😔

öncelikle geçmiş olsun, benim durum da sizinki gibi, ameliyatsız tedavi. detayları önceki yazılarımdan okuyabilirsnz. ben 12 saat somra gittim doktora. yeni bi yöntemmiş.

Öncelikle gecmiş olsun..İlginiz için tşk ederım..evet önceki yazılarınızı okudum,yeni biriyle tanıştım adam boksör eli yeni kırılmış geçmiş olsuna geldi ya sizde vardır dedım aşil tendon olayları fln dıye sordum ..adam evet oluyo diye cvp layınca nasıl tedavı oluyorlar bılgın varmı dedım adam benım koptu dıye cvp verdı:)) bilegıne baktım dıgerıyle nerdeyse aynı hala boks yapıo sorunu yok iki senelik olaymış..siz benden 1ay kadar öndesınız umarım sorun yasamadan ıyılesırız..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bugün alçı çıkalı 3 .gün ayak kendini toparlıyor biraz dizimde sıkıntı var ayağımı katlayamıyorum ancak baya kendine geldi Yada gözüm alıştı zaman lazim wolker Bot var ama genelde takmıyorum ayak kendine gelsin die arada dışarı çıkınca giyiniyorum bugün 5 10 defa üstüne bastım yüzde 50 yük verdim deynek yardımıyla henüz korkum var basmak için bir süre daha beklicem 55 gün oldu ameliyat olalı 29 Mart sakatlık Nisan 1 ameliyat uzun alçı 20 Mayıs alçı çıktı alçı 50 gün kaldı şuan rom wolker bakalım süreç nasil olucak benim tamamen koptu tendom 18 dikiş var birde ameliyat yapan Dr beni çok uğraştırdın dedi parça parça saçak saçak olmuş dedi seninki o biraz korkutuyor beni o yüzden süreçi uzun tutucaz sanırım yürümeyi yani gecmiş olsun tekrar herkese

• Merhaba, herkeze geçmiş olsun. Benim aşil tendonum 7 Nisan'da koptu. Halı sahada maç bitiminde, arkadan tekme hissiyle yere düştüm. Biraz yerde kıvrandıktan sonra kalkıp kim vurdu diye millete söylendim ama kimse bana vurmamış. O an keşke biri vurmuş olsaydı dedim. Anladım kötü bişey olduğunu. Soyunma odasına yürüyerek gittim. Ayağımın arkasında yumuşaklık vardı ancak ayağım hareket edebiliyordu. Arkadaşlar kramp girmiştir diye ayağımı germek istediler. Ancak izin vermedim. İyi ki de vermemişim. Sonra eve arabayı kullanarak geldim. Duş alırken 2 ayağımı karşılaştırdım, aynı değildi. Sağ ayağımın arkası daha yumuşaktı. Kopma anından 2 saat sonra acile gittim. Doktor ayakta dikip topuğumun arkasına baktı ve aşilin kopmuş, yarın gel ameliyat ol dedi ve ayağımı dize kadar atel alçıya aldı. Sabah 9 da poliklinikte muayene oldum. Doktor 12 de ameliyat olacaksın dedi. Ama erken geldiğin için kapalı yapacağım dedi. Git bi usg çektir dedi. Usg yi çektirince yırtığın kas kısmında olduğu ve tamamının kopmadığı anlaşıldı. Doktor ayrıca thomson testi yaptı. Testte de aşilimin tam kopmadığı anlaşıldı. Bunun üzerine doktor yırtığın konumu ve tamamen kopmaması nedeniyle alçı tedavisine karar verdi. Ayrıca ameliyat olabileceğimi, ameliyat olma durumunda rerüptür oranının %10, alçı durumunda %20 olduğunu ve %10 için ameliyata değmez, kendini koru bence dedi. Bende kabul ettim. Uzun bacak alçısına aldı ve 6 hafta kalacağını söyledi doktorum. Sonrasında ise 3 hafta ptb alçısı denilen yürüme alçısına alacağını söyledi. Ben işi şansa bırakmamak için 2. Bir doktora gittim çünkü herkez ameliyat olmadan geçmez dedi. Alçılı halde başka doktora gittim. Ne dedim ne anlattımsa Ameliyat olmadan olmaz dedi. O zaman mr çekelim dedim. Hastanede 80tl karşılığında mr çekindim. Ancak alçılı ayağım ayağımı mr çekilirken takılması gereken aparata zor girdi. Radyoloji uzmanına defaatle sorunun kas kısmında olduğunu ayak bileği ile birlikte bu kısmın mr da çıkmasını tembihledim. Ancak sonucu aldığımızda tam rüptür olduğu, topuğun 5cm üzerinde 3cm açıklık olduğu yazıyordu. Dr cd ye bakmadan hemen ameliyat olmalısın dedi. Mecburen mr ı alıp diğer doktoruma gittim. Doktor mr raporumu okur okumaz bu rapor yanlış cd yi verin dedi. Cd ye bakınca alçıdan dolayı filmde hiçbirşey görünmediğini anladık. Raporu yazan doktoru arayıp büyük ihtimalle sorunu öğrenip, ona göre rapor düzenledi. Özel hastane olduğundan adamlar direk ameliyat diyorlar. Mr felan hikaye. Neyse ben ilk doktorumun kendinden emin olmasından da etkilenerek alçıda kalmasını kabullendim. Ayrıca internette çok araştırdım. Eğer ilk 7gün içinde alçıya alınırsa, alçının ameliyat kadar etkili olduğunu, alçı ilede iyileşebilineceğini, ancak sporcu gibi aktif biriysek ameliyat olunanileceğini öğrendim. 6 haftanın sonunda kısa ptb denilen yürüme alçısına geçme umuduyla hastaneye gittim. Doktor aşçıyı çıkarttırdı. Elle muayene etti ve boşluğun kapandığını söyledi. Ancak garanti olsun diye tekrar 2 hafta ayak açısını değiştirerek uzun alçıya aldı. 2 haftanın sonunda ptb alçısına alacağım dedi. Alçının altına topuk yapacağını, değneksiz yürüyebileceğimi söyledi. Ancak bu alçı süresi 4-5 haftayı bulabilirmiş. Bende havaların sıcaklığını gerekçe göstererek uzun alçımı bu sefer amerikan alçı yaptırdım. 80tl ye medikalden aldığım alçıyla sardırdım. 5inç ve 3 inç toplamda 5 tane aldık. Kısa alçı için ortezleri araştırıyorum. Gelişmeleri aktaracağım.

• Musty 54 gecmiş olsun benimde aynı genelde aynı biri vurdu sanıyorsun genelde Dr eliyle bakınca anlıyor 1 Nisan'da ameliyat oldum ben birde iyi karar vermişsin yine inşallah doğru karar vermjşsindir formdaki yazıları Okursan son zamanda alçı tedavisi yapan arkadaslar var biri kopuk biri değil demiş birine daha gitseydin iyi olurdu derdim çünkü uzun bir süreç biliyorsun Allah Birdaha kimsenin başına vermesin tekrar geçmiş olsun

• Ben kopuğun tam olmadığına ve yerine emin olduğum için, daha fazla üzerine gitmedim. Fakat kafa karışıklığı çok kötü fazla dallandırmamak lazım. Kafa karıştıkça iş zorlaşıyor.

• Haklısın gecmiş olsun iyi haberlerini bekliyoruz zor süreç çok sabır lazim

• Fenkopat Hocam; benimde durum sizinle aynı. 7 Nisan'da oldu benim ki de. Tam kopuk veya yırtıktan ziyade köpük veya yırtığın yeri daha belirleyici. Birde olayın üzerinden geçen süre. Çünkü bu sürede tendonun açıklığı artıyor. Buda alçıyla kapanma ihtimalini kaldırıyor. Eğer yırtık kasta ise alçı yapılabiliyor. Topuk üzerinde ise ameliyat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musty54 -- 25 Mayıs 2013; 11:07:05 >
  • hayrola marko 58 ne durumdasın ayağına basıyor musun?
    benim durumun iyi sayılır. yarın doktor bottaki son ayarı yapacak.
    evde botsuz geziyorum.
    sabah kalkınca dizim ağrıyor.biraz hareket edince ayağım rahatlıyor.
    şişlik hala var.ama eskisi kadar değil. çok yürüyünce heralde kaslar çok gerildiğinden kaslar (tendon değil) acıyor.buz koyunca rahatlıyor.
    herkese allah sabır, şifa ve kolaylık versin.
  • Hsyneren bey özlettiniz kendinizi bende sizden iyi haberler bekliyorum 2. 3 gündür yoktunuz bende bu gün size yazıcaktım merak ettim yazmıyınca dedim unuttu bizleri herhalde şu an alçı çıkalı 6 gün ayakta şişme olmuyor bende dizimde iyi açıldı sadece basmaya calışınca morarma oluyo topuktada agrı ben fazla botu giymiyorum dışarı çıkınca takiyorum deynek yardımıyla üstüne yük veriyorum ama hala yürüyemiyorum formda Mesut Karaman var ondan fizik tedavi istedim attı bana onları uyguluyorum ayağım çok zayıf ve güçsüz ama düzeliyor gibi yarın birinin sayesinde saat 9 da iyi bir hocayla randevum var yarın yazarım gelişmeleri acele etmeyin aman 6 ay çok önemli benim kendi işim işe gitmem gerekiyor artık işlerimde karışık ona rağmen basmak için acele etmiyorum yarından itibaren işyerime 2 günde bir gitmeyi düşünüyorum benim merak ettiğim sağ ayak sakat araba kullanabilirmiyim acaba bı denemek istiyorum yapabilirsen iyi olucak henüz yürüyemiyorum korkuda var doğrusu geçmiş olsun yazlarınızı bekliyorum iyi haberlerinizide gecmiş olsun tekrar

• iyi haberlerinize sevindim inşaallah daha da iyi olursunuz. benim sol ayak ameliyatlı. araba otomatik vites. alçı varkende kullanıyordum. ama riskli. biri gelip çarpar bu halde neden araba kullanıyorsun denir diye pek kullanmadım. ama alçı çıkınca rahtladım. sizin sağ ayaksa bence hiç riske girmeyin çünkü ani fren yapma gerekirse kendinizi sıkıp tekrar bir sıkıntı olabilir allah korusun. tekrar geçmiş olsun..
  • Merhabalar dün Dr görüşmem vardı Dr iyi bir hocaydı ama bana fazla yardımcı olamadı ameliyatın nasil olduğunu ne tekniklerin uygulandığını kopugun nasil ne durumda olduğunu bilmediğini sadece normalde artık yavaş ça ayağıma basmam gerektiğini yaramın iyi göründünü söyledi artık anladım Dr lük bişey yok artı k. Kendi elimde hersey orda n işyerime geçtim akşama kadar ordaydim iyi oldu değişiklik biraz yorum ayağı ve şişme oldu sabah geçti ben sadece yüzde 50 yük veriyorum henüz basmadım tam olarak 10 gün daha beklicem sanırım geçmiş olsun herkese tekrardan Hsyneren bey iyi. Haberlerinizi bekliyorum birde Bot'un ayarı değişimce farketiyomusunuz birşey farkı oluyormu teşekkür ederim Allah şifa versin

• botun ayarı değişince hiç fark etmedim. ben botlu ve botsuz ayağıma basıyorum o yüzden heralde alışmış oluyor.bu günlerde ayağımdaki şişlik indi. geçmiş olsun
  • Ayağıma basmaya çalışıyorum ama hala basamıyorum canim çok yanıyor ayağım çok gûçsüz henüz Hsyneren bey sol ayak üstünde dururken sağ ayağımı onunla aynı izaya ve konuma getiremiyorum yani esas duruş zor yapamıyorum sizdede böyle sorun oldumu varmı merak ettim ayrıca iyi olan ayağımın altıda ağrıyo 5 dk üstünde kalınca gecmiş olsun tüm arkadaşlara Bu ara kimse yazmıyor inşallah herkez iyilerdir

• Dg

• Ayağıma basmaya çalışıyorum ama olmuyor canim yanıyo baya ayağım çok zayıf ve güçsüz birde iyi olan ayağım sol oda ayakta durunca tabanı çok ağrıyor 5 dk ayakta duramıyorum Hsyneren bey size bir sorum olucak sol ayak üstündeyken sağdakini onla aynı izaya getiremiyorum yani esas duruş varya o durumda ayağım kasıyor ve canim yanıyor siz normal hayAtınıza başladınızmı işe felan gidiyormusunuz geçmiş olsun birde diğer arkadaşlar hiç yazmıyorlar inşallah iyi haberlerini yazarlar

• tendon yavaş yavaş uzadığı için acı ondan kaynaklanıyor bence. ayağı çalıştırmak gerekiyor. ben pazartesi işe başlıyorum. botsuz da yürüyorum ama tam cesaret edemiyorum. aşilin açılması ve uzaması gerekiyor. ne durumda olduğumu şu şekilde anlatayım: namazlarımı normal ayakta kılıyorum. iki ayağıma da basıyorum. secdeye giderken sağlam ayağımın üzerinde gidiyorum. otururken tam olarak dizlerin üzerinde duramıyorum. o oturuş tendonun uzamasına yardımcı oluyor.kalkarkende tek ayakla kalkıyorum. bazen şişlik oluyor. ama acı yok allaha şükür...

bu arada forum sadece ikimize kaldı gibi kimseler birşey yazmıyor.

bizmle hemen hemen aynı dönemde rahatsızlanan arkadaşlar ne durumda. bizden öncekiler ne durumda merak ediyorum. allah şifa versin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsyneren -- 31 Mayıs 2013; 12:23:36 >
  • cümleten selamunaleyküm :) hatlar karışmasın, kısaca özet geçeyim. ben ameliyatsız tedavi oluyorum, doktor sporcu değilsen gerek yok, başarı oranları aynı demişti. 1 ay boyunca uzun alçıda kaldı sol bacağım, diz üstünde. 1 ay sonunda alçıyı kesti, diz altına indirdi sadece. 15 gün aradan sonra, yani dün alçıyı çıkardı, parmak uçları yere doğru eğikti ilk alçı, şimdi tam yatay vaziyette tekrar alçıya alındı. yaklaşık 20 gün sonra komple çıkaracak inş. eliyle yoklayarak muayene etti, gelişmeden memnun, aşil bölgesi dolmaya başlamış, daha da dolacak dedi. ultrason- film çektirelim mi dedik, gerek yok dedi, özel hastane! :) alçı çııktıktan sonra da su tutmak isterseniz diye lavaboya gönderdi. iyi de oldu, Allah razı olsun hepsinden. bundan sonra spor komple yasak mı dedi, 1 sene sonra oynayabilirsin, %90-95 eski sağlamlığına ulaşır ama asla ilk hali gibi olmaz dedi. Bende durumlar şimdilik böyle, dediğiniz gibi şu aralar sessiz forum. Allah herkese şifasını versin...

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.