Şimdi Ara

Megane 3 HB dizel EDC ile 52 bin km. (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.468
Cevap
10
Favori
119.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aleyküm selam. hocam o zaman bizim kervana hoşgeldiniz. ARAÇ ARAYANLAR. ufaktan araç aramasak bu başlıkta olmak yeterince zevk vermiyor.

bu arada civic HB sanki sizin aracınız olacakmış gibi geldi bana. gerçi HB sedandan daha büyük geldi gözüme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: ozbke

Haluk Bey, aracın kalorifer sistemi nasıl acaba?
    motor ısınana kadar devreye girmiyor mu?
    teşekkürler.

dCi motor daha önce kullandığım 1.6 tdci (ford) ve 1.6 mj (fiat) motoruna göre daha çabuk ısınıyor.

Kalorifer sistemi de yazdığım araçlara göre daha çabuk ısıtmaya başlıyor.

Ama kalorifer'in yönlendirme, özellikle de ayaklara yönlendirmesinden memnun değilim.

Tam ısıtmıyor sanki.

Yani havalandırmayı yüzümüze ayarladığımızdaki performansının çeyreği bile değil ayakları ısıtma performansı.

Selamlar.

teşekkürler

• quote:

....

Bugün bir arkadaşıma civic aldık.

Benzinli motorun sessizliğini ve pürüzsüz çalışmasını ve şanzımanın yağ gibi geçişini özlediğimi farkettim.

Kalorifer alttan ısıtırken açık olan sunroof'tan da temiz hava geliyordu.

Bunu da özlemişim.:)

Bir de hb olsa hiç durmayacağım ama.

Bakalım yeni aracımı alırken hangi marka-model beni ikna edebilecek.

Dizelden sonra dediğin pürüzsüzlüğe katılmamak olanaksız, eğer yol titreşimlerini yeterince absorbe edecekse ve benzinlinin rafineliğini çok aratmayacaksa yeni 1.6 dizel Hb bence en iyi seçenek, biliyorsun bu araç için görüşlerim premiumlardan bile olumluydu, en azından subjektif olarak.

Bu arada Burhaniye de de sanırım Honda satış noktası var.

• quote:

Orijinalden alıntı: HondAta

Abi ben sana bi sonra ki aracını söyleyim.

Oyy,ne güzel çıkmış bu böyle yav.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jamais Vu

quote:

O her zaman güzel.

• quote:

quote:

quote:

O her zaman güzel.

Valla benzinden korkuyorum,yoksa Civic gibi bi aracı kaçırmazdım.Benzinli arabayı özledim.Olcaktı hele o devirlenme o egzoz sesi yok mu.Civic makyaj yiyecek diyorlar,değişiklik iyi gelir.

Yıl sonuna doğru makyaj yer mi acaba,yoksa daha mı erken.

• Haluk hocam sizin bundan sonraki aracınız 17 jant, Highline 140PS 1.4TSI Golf.

Megane 3 HB dizel EDC ile 52 bin km.

• quote:

quote:

quote:

quote:

O her zaman güzel.

Valla benzinden korkuyorum,yoksa Civic gibi bi aracı kaçırmazdım.Benzinli arabayı özledim.Olcaktı hele o devirlenme o egzoz sesi yok mu.Civic makyaj yiyecek diyorlar,değişiklik iyi gelir.

Yıl sonuna makyaj yer diye düşünüyorum. Makyajla birlikte dizelde sedana gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Bakalım yeni aracımı alırken hangi marka-model beni ikna edebilecek.

Aslında Honda hb kasa-dizel-tam otomatik-sunrooflu bir model seçeneği sunmuş olsaydı Haluk abinin ikna olacağı araç olacaktı ama maalesef böyle bir seçenek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ireyal -- 6 Ocak 2013; 2:35:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Haluk hocam sizin bundan sonraki aracınız 17 jant, Highline 140PS 1.4TSI Golf.

+1905

• Vay arakdaş zihniyete bak.

Neredeyse 1 yılda(1 yıldan uzun aslında ama çok km yapıyor manasında) 32.000 km yapmış insana(o kadar hastalık vb. şeylere rağmen) LPG takılması neredeyse imkansız hatta takılsa bile adamakıllı tasarruf sağlamayan bir motora sahip araç öneriyorsunuz ya hakikaten helal olsun.

Hele hele en alttaki masa örtüsü desenli araba Highline'sa ve siz bunu öneriyorsanız daha da cevap yazmayacağım yazdıklarınıza.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evomania

Vay arakdaş zihniyete bak.

Neredeyse 1 yılda(1 yıldan uzun aslında ama çok km yapıyor manasında) 32.000 km yapmış insana(o kadar hastalık vb. şeylere rağmen) LPG takılması neredeyse imkansız hatta takılsa bile adamakıllı tasarruf sağlamayan bir motora sahip araç öneriyorsunuz ya hakikaten helal olsun.

Hele hele en alttaki masa örtüsü desenli araba Highline'sa ve siz bunu öneriyorsanız daha da cevap yazmayacağım yazdıklarınıza.

Masa örtüsü desenli araç GTI. 2.0 litre turbo benzinli motora sahip, Şener Bey niye öyle bir fotoğraf koymuş bende anlamadım açıkçası

Bunun dışında, hem Turboşarjlı, hem çift kavramalı, hem silindir-kapama fonksiyonlu, sicili zaten kabarık Doğuş'tan gelecek olan bir Golf 7 Haluk Abime uymaz diye düşünüyorum.

2013 Civic HB 1.6 120hp dizel (+ CVT) gibi bir kombinasyon olsaydı tam ihtiyacını görürdü.

Şu an için kendisinin 2013 yeni kasa Auris + CVT 1.6 132hp benzinli (5.7lt ortalama tüketim) ve LPG kombinasyonunu beğeneceğini düşünüyorum.

• Haluk abi auris almaz

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Kilt'e benziyor gerçekten:

Konuda bana araç beğenen/yakıştıran sevgili dostalarıma teşekkür ederim.

Yazdığınız araçlara ve yaptığınız yorumlara araç alım zamanı cevap vereceğim.

Belki bunları veya yeni çıkacak alternatif araçları incelemiş de olurum o zamana kadar.

Selamlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

O her zaman güzel.

Yıl sonuna makyaj yer diye düşünüyorum. Makyajla birlikte dizelde sedana gelir.

Zaten makyaj duruldu bile. Geçen gün biryerlerde detaylıca okumuştum. Sedan civic bu haliyle tam bir hayal kırıklığı bana göre, önceki hali çok daha iyi ve güçlü duruyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozbke

Haluk Bey, aracın kalorifer sistemi nasıl acaba?
    motor ısınana kadar devreye girmiyor mu?
    teşekkürler.

dCi motor daha önce kullandığım 1.6 tdci (ford) ve 1.6 mj (fiat) motoruna göre daha çabuk ısınıyor.

Kalorifer sistemi de yazdığım araçlara göre daha çabuk ısıtmaya başlıyor.

Ama kalorifer'in yönlendirme, özellikle de ayaklara yönlendirmesinden memnun değilim.

Tam ısıtmıyor sanki.

Yani havalandırmayı yüzümüze ayarladığımızdaki performansının çeyreği bile değil ayakları ısıtma performansı.

Selamlar.

teşekkürler

• Haluk 23 selam,

Eski Honda Jazz CVT arabandan çok memnun kaldığını değerlendiriyorum eğer yanlış anlamıyorsam. Bence seni yeni Auris 1.6 benzinli CVT veya Temmuz'da satışa sunulacak olan yeni Corolla 1.6 benzinli CVT paklar. Fakat her ikisinde de sunroof yok, açılmayan cam tavan var. Ayrıca CVT 7-ileri tiptronic özellikli. Ben de dizel sevdamdan vazgeçtim, sanırım ben de bunlardan birisini alacağım. Şehir içi tüketim ortalamasının katalog değeri bile olsa 7.4 lt. olması beni cezbetti. Yani 1.6 dizel i30 otomatiğin şehir içi değeri 7.2 lt. iken 1.6 benzinli otomatik bir aracın şehir içi tüketiminin 7.4 lt. olması epey ilginç oldu. Kendim için ya Corolla ya Auris diyorum... İçimden bir ses senin de beğendiğini söylüyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarriorSoul

Haluk 23 selam,

Eski Honda Jazz CVT arabandan çok memnun kaldığını değerlendiriyorum eğer yanlış anlamıyorsam. Bence seni yeni Auris 1.6 benzinli CVT veya Temmuz'da satışa sunulacak olan yeni Corolla 1.6 benzinli CVT paklar. Fakat her ikisinde de sunroof yok, açılmayan cam tavan var. Ayrıca CVT 7-ileri tiptronic özellikli. Ben de dizel sevdamdan vazgeçtim, sanırım ben de bunlardan birisini alacağım. Şehir içi tüketim ortalamasının katalog değeri bile olsa 7.4 lt. olması beni cezbetti. Yani 1.6 dizel i30 otomatiğin şehir içi değeri 7.2 lt. iken 1.6 benzinli otomatik bir aracın şehir içi tüketiminin 7.4 lt. olması epey ilginç oldu. Kendim için ya Corolla ya Auris diyorum... İçimden bir ses senin de beğendiğini söylüyor...

Araç değişim zamanı geldiğinde ilk değerlendireceğim araçlardan birisi de -her ne kadar önceki kasasını almış ve hiç memnun kalmadığım için satmış birisi olarak- Auris olacak arkadaşım. :)

• Bu arada başka bir konuda bir forumdaşa araç tercihi konusunda yazdıklarımı biraz değiştirerek buraya da aktarayım:

Sıfır km aldığım aracım 1.5 yılda 40 bin km'ye yaklaştı.

İlk 10-15 bin km boyunca çok sıkıntı hissetmediğim EDC sonraki kilometrelerde (her zaman olmasa da) sarsıntılı vites geçişleri ve özellikle şehiriçinde dur kalk ve inişlerde vites geçişlerinde kararsızlık gibi kimine göre bağışlanıp gözardı edilebilir, kimine göre ise aracı sattıracak kadar saç baş yolduran bir şekil aldı maalesef.

Aracımda direksiyondan değil ama vites kolundan manuel mod imkanı var ve özellikle son birkaç haftada vitesi kendim değiştirme yolunu tercih ettiğimi farkettim zira vites geçişleri benim istediğim zaman ve pürüzsüzlükte gerçekleşmiyor.

Uzun yolda ve/veya sabit hızda bir sıkıntı yok.

Ama ne zaman yokuş aşağı dur-kalk yapmam gerekse alet vitesi çok geç büyütüp (motor freni - kompresyon yapıp) aracı bağırttırıyor ve hızlanmıyor.

Bazen de gaza aniden yüklenmem gerektiğinde araç boştaymış gibi devir önce yükseliyor ve araç hızlanmıyor.

Birkaç saniye sonra uygun bir vitesi seçip hızlanmaya başlıyor alet.

Ben de daha fazla sinirleneceğime vitesi manuel olarak büyütüyorum.

Keyfim yerindeyse bunu yapmaktan gocunmuyor ve hatta keyif alıyorum ama bazen bunları düşünmek zorunda kalmadan gaza basıp gideyim diyorum ama bu kararsızlıklar canımı sıkıyor işte.

Eğer benim gibi önceden tam otomatik ya da CVT şanzımanlı bir aracınız olduysa EDC bahsettiğim açılardan sizleri kesmeyecektir diye düşünüyorum.

Eğer bu araç ilk otomatik vitesli aracınız olacaksa bu durumlar sizi o kadar rahatsız etmez muhtemelen.

Aracın 3 yıllık garantisinin sonunda çıkabilecek kavrama değişimi (2000 TL civarı olduğunu tahmin ediyorum) masrafı keyif kaçıracaktır yine de.

EDC'li araçlar çıkalı 3 yıl olmadı bildiğim kadarıyla ve garanti süreci sonrası EDC ile ilgili olası sorunlara markanın yaklaşımı şu aşamada muamma.

Bir daha EDC ya da herhangi bir çift kavramalı araç tercih ediyor olmam için çok ciddi bir fiyat avantajının olması lazım diyebilirim.

EDC'i aracı olup da şanzımandan memnun olan forumdaşımız da var (her ne kadar onun aracının kilometresi daha 10 küsur binlerde olsa da).

Alacağınız aracı garanti süresi içinde kullanıp satacaksanız bu yazdıklarımı gözardı edebilirsiniz tabii.

• benim araç 20bin km olmak üzre

çoğu şehir içi

10 numara şanzıman hiçbir sorun yok

herkese tavsiye ederim

bankada çalışan bir yakınım var onların da 40 bin olmak üzre banka müdürü kullanıyor. bazen de arkadaşım.
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.