Şimdi Ara

sıvı deterjanlar hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
161
Cevap
6
Favori
81.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben bugüne kadar beyazları güzel yıkayan bir sıvı deterjan görmedim. Hele Omo Total beni çok şaşırtmıştı.

    Hatta renklilerde de renkleri koruyoruz derken lekeler konusunda ne kadar başarısız deterjanlar aldığımı farkettim. Bizim evde genellikle renkliler sadece ter çeker; yağ, yemek lekesi gibi kirlere sahip olmaz. Bu yüzden Perwoll'ün çok iyi olduğunu bilirken artık tersini düşünüyorum.

    Yola toz deterjanlarla devam.
  • Carrefour'dan kurumsal olarak nefret ettiğimden uzun zamandır alışveriş yapmıyorum. Müşteri hizmetleri sıfırın altında. Bu sebepten haberim yoktu.

    Alo'yu kendim hiç almadım ama akrabalarımda ve arkadaşlarımda makine kullanırken beyazları yıkamıştım. Daimi kullanımda iyi midir emin değilim, ama iyidir herhalde.

    Konu sıvıdan toza döndü :)))

    Sıvıdan bahsedersek bence;

    -Beyaz çamaşırlara özel olarak satılan Persil ve Omo oldukça pahalı. Omo tek başına kullanıldığında performansı düşük. Önerilen dozda kullanıldığında köpürmüyor bile zaten, iki katını koysanız deterjana servet ödemiş oluyorsunuz.

    -Bim'in Almanya'dan getirdiği Bill beyaz deterjanı da iyi değil. Denemelik olarak sandalye minderlerini yıkadım, sonucu hiç beğenmedim. Direkt aldığımız 2 şişeyi iade ettim. Bim zaten müşteri hizmetleri konusunda on numara bir market. Yeterli bulmadığım Bingo soda etkili bile Bill'den çok daha iyi yıkadı.

    -Perwoll siyah sihir siyahları gerçekten yıpratmıyor ve kalıcı bir koku bırakıyor. Ancak çeşitli lekelerde performansı sıfır. Yani lekeli değil, sadece kirli çamaşırları yıkamak mümkün. Woolite'da da farklı bir durum göremedim açıkçası.

    -Bill'in renklilere özel sıvı deterjanı da aynı şekilde, leke çıkarması çok vasat. Ancak bence Perwoll'den bir gömlek daha üstün.

    Bu konsantre hikayesine ben inanmıyorum açıkçası, küçücük kapak veya ölçeğin kilolarca çamaşırı temiz yıkaması çok zor. Ki ölçeklendirme konusunda çoğu ev hanımı dikkatsiz davranıp israfa yol açıyor. Örneğin Bill'de küçücük 37,5ml kapakla ölçülüp doldurulurken annem şişeden direkt deterjan gözüne döküyor. Bir arkadaşımın ablası da Bill'i toz deterjana ilave ediyormuş. O zaman ben ne anladım ekonomiden, olan doğaya ve ekonomimize oluyor. Deterjan işi de ciddi bir piyasa.




  • kullandığınız makinenin yıkama kalitesinden kaynaklanıyor olabilir


    bende denemek için omo total aldım

    ve annem bilmediği için 2 kapak koydu beyazların harika olduğunu söyledi

    sonrakinde ise 1 kapak koydu ve onunda hemen hemen aynı yıkamayı yaptığını söyledi

    bundan sonra sıvı almayı düşünüyorum açıkçası

    taşıması rahat enazından
  • Ben Perwoll'ün solmaya neden olduğunu gözlemlemedim ama makine renklileri yıkarken su jetini açtığı an resmen siyah su akıyor çamaşırların üzerine. Ancak bu siyahlardan mı yoksa Perwoll'den mi kaynaklanıyor emin değilim. Deterjansız o şekilde makineye atılsa aynı şekilde boya çıkabilir.

    Perwoll kan, yağ gibi lekeleri asla çıkarmıyor. Bu tarz bir leke olursa sinir krizi geçirmemek için toz deterjan ekliyorum veya ikisini karıştırıyorum. Birdaha almayacağım.

    Renklileri koruduğunu iddia eden deterjanlar genelde bu tip lekelerde sınıfta kalıyorlar.

    Hacı Şakir ve Dalin'i hesapladım, epey pahalıya geliyor ama kampanyalı bulursam onları denemek istiyorum. Şu an elimde yarısından fazlası duran 3lt Perwoll ve 2lt Bill var. Bitmelerine daha çook vakit var yani :)

    Bim'e Almanya'dan ithal tablet deterjan gelmiş deneyeniniz var mı? Ben Çıksalın'dak Bim'de gördüm ama evimin çevresindekilerde göremedim. Bir de Kipa'daki değişik ithal kapsül ve tablet deterjanlar ilgimi çekiyor. Beyazlara cesaret edemesem de renkli deterjanı ve yumuşatıcılarda değişik ürünleri denemeyi seviyorum.




  • Ben Yumoş'un Aloe Vera&Portakal çiçeği (beyaz renk) çeşitini beğeniyorum. Yeşil olanı da güzel.

    Ama en beğendiğim Bingo Eau de perfume etkili olan kırmızı ve altın rengi yumuşatıcıları. İkisi de çok güzel ve kokuları kalıcı.

    Bende biraz koku takıntısı var, ondan dikkat ediyorum yumuşatıcı kokularına.
  • Vernel Ametist'i bir deneyin derim, harika kokusu var. Sürekli kullanımda baş ağrısı yapabilir o kadar yoğun kokuya sahip. Evdeki bitince onu alacağım.
  • Ameist hangi renk?

    Ben lila rengi olan Aroma Therapy kullanmistim ama 6lt yumusaticiyi bitirene kadar kokusundan igrendim artik. Vernelin kokusu yogundan ziyade keskin geliyor bana.

    Ben su an Bingo Eau De Perfume Star kullaniyorum. Konsantre olmamasina ragmen kivami cok yogun; sanki icine yumurta kirmislar gibi yumusatici gozunde kalinti birakiyor. Kokusu kalici.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Ameist hangi renk?

    Ben lila rengi olan Aroma Therapy kullanmistim ama 6lt yumusaticiyi bitirene kadar kokusundan igrendim artik. Vernelin kokusu yogundan ziyade keskin geliyor bana.

    Ben su an Bingo Eau De Perfume Star kullaniyorum. Konsantre olmamasina ragmen kivami cok yogun; sanki icine yumurta kirmislar gibi yumusatici gozunde kalinti birakiyor. Kokusu kalici.

    Vernel'in iki yeni yumuşatıcı serisi çıkmış, birinin adı ametist diğerini hatırlayamadım. geçenlerde Migros'ta gördüm. Şişesi siyah renkli. Ben kokusunu beğendim, kalıcı bir şeye benziyor. Şu an bizde de Vernel lila şişeli yumuşatıcı var, onun bitmesini bekliyorum :)) yeni Vernel'den alacağım. Dediğiniz gibi Vernel'in keskin bir alt kokusu oluyor henagi çeşidi alırsanız alın bu kokuyu alabiliyorsunuz ama bu yeni olanda o kokuyu almadım, umarım yıkama sonrası da ortaya çıkmaz.



     sıvı deterjanlar hakkında


     sıvı deterjanlar hakkında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egenin_efesi -- 19 Ocak 2012; 0:06:59 >




  • Yıllardır siyah giyinmek zorundayım görevim gereği ve verilen istihkaklarıda kullanmak zorundayız bu yüzden hep bir arayış içerisinde oldum bu deterjan konusunda edindiğim tecrübeler şunlar oldu; Siyah sihir, pembe sihir v.s. tamamen hikaye içlerinde sadece ve sadece bir miktar boya var o da bir şekilde akıp gidiyor ve her ne kadar alerji testi falan yapılıyor densede koca bir yalan kimin cilt tipine ve kimyasına uygun olarak yapılıyor tam bir muamma! öyle ya bir avrupalının ve bir asyalının cilt tipi, deri yapısı bambaşka! şunuda unutmamak gerekirki hangi makine olursa olsun durulama esnasında bir miktar deterjan muhakkak kalıyor bu da emilim yoluyla deri altına geçiyor uzun vadede kesinlikle bir sağlık problemi yaşatır.
    Ayrıca beyazlarda dahil olmak üzere hep 30-40 derece de yıkadığım çamaşırlar gayet temiz olmuştur öyle 80-90 derecenin bir anlamı yok çamaşırları morartmaktan ve sarartmaktan başka hijyen derseniz bu sıcaklıklar zaten yeterli değil... Ayrıca önemli bir konuda kullanılan çamaşırın mamul olduğu cins ve kalite!
    Ben çamaşırlarda mümkün olduğu fazla ısı kullanmadan toz sabun ile temizlik yapıyorum ve rengi atanları ise kumaş boyası ile yeniden boyuyorum emin olun ilk günkü kadar yeni oluyorlar.
    Yumuşatıcı ve kireç sökücü için ise asla tavsiyede bulunmam ki onlarda kocaman bir yalan! Sirke yahut kireç çözücü bu konuda yardımcınız. Candoğan62 bey'in kireç çözücü kullanımı ile ilgili bir yazısı vardı okumanızı tavsiye ediyorum.
    Uzun lafın kısası sadece ve sadece kaliteli bir toz sabun işinizi görecektir emin olun. Sağlığınız herşeyden önemlidir varsın gömleğin altındaki görünmeyen atlet birazcık beyaz olmayıversin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seru61 -- 28 Ocak 2012; 17:25:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: seru61

    sab matik güzel bir ürün üşenmem derseniz bildiğimiz beyaz sabunu rendeleyin aynı sonucu alırsınız.. ayrıca bir tül kese içerisinde koyarsanız makinenizde erimeyen kısımı rahatlıkla alabilirsiniz. ayrıca çamaşır sodası ile mükemmel bir temizlik yakalarsınız.http://www.bugday.org/portal/haber_detay.php?hid=115 bu linki ayrıca incelemenizi tavsiye ederim. saygılar

    peki sabmatik 1. sınıf saf sabun mu yoksa içinde yazdığım gibi beyazlatıcı/fosfat vs maddeler var mı? benim baktıgım tüm toz sabunlar (roxy, pakmatik falan) saf değildi.

    verdiğiniz link hakikateen güzel. ama bunları uygulamak için ya ev hanımı olmak lazım ya da evde temizlikçi bulundurmak lazım :)

    ama çamaşır için denilenler yapılabilir de şunu anlamadım. linkte söylenen önce çamaşır sodası ile çamaşırlar yıkansın, durulansın, sıkılsın. sonra 2. posta olarak toz sabunla yıkansın? yanlış mı anladım? yoksa toz sabun+çamaşır sodası karışımıyla tek seferde yıkanabilir mi?

    bir de benim kullandığım makine sıvı deterjanlar için özelleşmiş bir makine (bosch idos) ben bunun deterjan tankına, suyla seyreltilmiş arap sabunu koysam, nasıl olur? yani çamaşırları arap sabunu ile yıkasam sorun olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 28 Ocak 2012; 20:02:39 >




  • bu sabun diğerlerine nazaran daha saf en azından iddiaları öyle % 100 sabun bazlı olduklarını iddia ediyorlar ve ben bir problem yaşamadım... ama dediğim gibi sabun rendelemekte bir alternatif.. arap sabunu ben söylemeden önce siz söylediniz çok güzel bir temizlik maddesi kullanan arkadaşlar mevcut ve memnunlar.. soda işi ise şöyle yapıyorlar önce kısa programda 15 dk. soda sonra sabun ile normal yıkama... makineniz için yorum yapamam o işin uzmanı candoğan bey umarım bir yorumda bulunurlar... saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seru61 -- 28 Ocak 2012; 20:42:27 >
  • evdeki omo totaller bitince arap sabunu deneyeceğim. çok merak ettim :) zaten uzun zamandır düşünüyordum.

    teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: @CAN@


    quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    evdeki omo totaller bitince arap sabunu deneyeceğim. çok merak ettim :) zaten uzun zamandır düşünüyordum.

    teşekkürler.

    Merhaba size bir soru sormak istiyorum i dos ta omı total ici deterjani kaç ml ye ayarlıyorsunuz ben kaç yapacağımı bilemiyorum

    Can Bey,

    çamaşır 4-5 kg ise 35 ml.

    7-8 kg ise bunun 1.5-2 katı kadar koyuyorum. çamaşırların kirlilik durumuna göre "güçlü" moda getiriyorum.

    bunun yanında kosla sıvı da kullanıyorum. önceleri 1 rakı bardağı kadar :) koyuyordum ama aşırı köpürme yaptı. şimdi yarıya düşürdüm.




  • beyazları yıkarken çamaşır suyu koyuyormusunuz.
    eğer çamaşır suyu ekliyorsanız ne kadar ekliyorsunuz fazla köpürmemesi için
  • Çamaşır makinesinde çamaşır suyu kullanılmamalıdır. Hem çamaşır makinesinin metal aksamı, hem de çamaşırlar için zararlıdır. Ben leke çıkarıcı ürünleri de para israfı olarak görüyorum, beyaz çamaşır yıkamak için hiçbir zaman gerek duymadım. Zaten kullandığınız deterjan kötüyse leke çıkarıcı da bu eksiği yeterince tamamlayamıyor. Bunu bizzat tespit ettim. Beyaz çamaşırların en iyi temizleme yöntemi bence uzun pamuklu 60'C programında toz Ariel, Omo veya Bingo ekstra hijyen ile yıkamaktır. Çamaşırlarda akıtılması gereken toz, kan, yağ, çamur gibi lekeler varsa da ön yıkama ekleyiniz. Sabitleşmiş lekelerde ise geceden çamaşırları suya basıp sabah sıktırarak yine dediğim programda yıkayın. Leke çıkarıcı ancak yüksek sıcaklıkta yıkanamayan lekeli hassas kıyafetlere eklenebilir, bunu dışında gereksiz görüyorum. Bazen lekeli montları yıkarken Ariel professional toz leke çıkarıcı ekliyorum.




  • arkadaslar tek basina yeni eve cikmis biri olarak camasir - bulasik yikama ozurluyum : )
    su kardesinize acaba yok koyu renkti beyazdi ugrastirmadan acaba direk sunu al camasir makinesinde kullan diyebileceginiz birsye var mi..(deterjan + yumusatici her ne gerekiyorsa)
    makinem lg 1480 rds5.yikama + kurutmali.su an omo nun butun renkliler icin olanini kullaniyorum.fakat deterjana vs verecegim paraya hic acimam fiyati onemli degil.sonucta yeri geliyor bi makinede toplami 5 bin liralik tshirtler ykaniyor
    fakat kumaslar ne kadar kaliteli olursa olsun eskiden annemin yikadigi bazi tshirtlerde beyazlama - parlama oluyordu.sonradan nette arastirdim ki aslinda sorun en cok utulerken yasanirmis.tulbent ile tshirtun pantalonun ustu ortulup oyle utulenmesi gerekiyormus.bende neden bu burberry tek yikamalik tshirtler uretiyor diyodum onca paraya
    candogan in yazdiklarini okudugum kadari ile kendisi omo kullaniyormus sanirim.ancak acikcasi bu makinede ilk yikadigim 3 camasirdan memnun kalmadim.veya programini daha oturtamadim makinenin.mars51 ile yazismalarimizdan sonra birazdaha netlestirdim hangi programi kullanacagimi.misal son yikamamda baya bir deterjan lekesi kalmisti bikac camasirda.kendisi de bana sivi deterjan kullandigini belirtmisti.ben saniyorum ki deterjan oranindan ve program seciminden kaynaklandi bu deterjan kalintilari.bakalim artik her gun pantalon tshirt degistirir oldum camasir ciksinda makineyi deniyim diye.normalde 2 ayda bir degisirdim ( saka tabi )
    cevaplarinizi bekliyorum..




  • Arap sabununu çamaşır makinesinde hiç kullanmadım. Zararı olacağını sanmıyorum. Deterjan tankına doldurmadan evvel doğru ayarı tutturmak için normal gözden deneme yıkamaları yapmanızı öneririm. Arap sabununu sulandırırsanız çökme yapıp sudan ayrışarak doğru alınamayabilir. Sulandırmadan ziyade sıvı arap sabunu alabilirsiniz. Marketlerde Prontoya benzeyen şişelerde satılıyor. Narin renklilerde işe yarayabilir ama beyazlarda iyi sonuç alınamaz diye düşünüyorum. Bir de arap sabunu bence çok kötü kokuyor, o kokuya dayanabilir misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shafter

    arkadaslar tek basina yeni eve cikmis biri olarak camasir - bulasik yikama ozurluyum : )
    su kardesinize acaba yok koyu renkti beyazdi ugrastirmadan acaba direk sunu al camasir makinesinde kullan diyebileceginiz birsye var mi..(deterjan + yumusatici her ne gerekiyorsa)
    makinem lg 1480 rds5.yikama + kurutmali.su an omo nun butun renkliler icin olanini kullaniyorum.fakat deterjana vs verecegim paraya hic acimam fiyati onemli degil.sonucta yeri geliyor bi makinede toplami 5 bin liralik tshirtler ykaniyor
    fakat kumaslar ne kadar kaliteli olursa olsun eskiden annemin yikadigi bazi tshirtlerde beyazlama - parlama oluyordu.sonradan nette arastirdim ki aslinda sorun en cok utulerken yasanirmis.tulbent ile tshirtun pantalonun ustu ortulup oyle utulenmesi gerekiyormus.bende neden bu burberry tek yikamalik tshirtler uretiyor diyodum onca paraya
    candogan in yazdiklarini okudugum kadari ile kendisi omo kullaniyormus sanirim.ancak acikcasi bu makinede ilk yikadigim 3 camasirdan memnun kalmadim.veya programini daha oturtamadim makinenin.mars51 ile yazismalarimizdan sonra birazdaha netlestirdim hangi programi kullanacagimi.misal son yikamamda baya bir deterjan lekesi kalmisti bikac camasirda.kendisi de bana sivi deterjan kullandigini belirtmisti.ben saniyorum ki deterjan oranindan ve program seciminden kaynaklandi bu deterjan kalintilari.bakalim artik her gun pantalon tshirt degistirir oldum camasir ciksinda makineyi deniyim diye.normalde 2 ayda bir degisirdim ( saka tabi )
    cevaplarinizi bekliyorum..

    maalesef benim her tip çamaşır için tek tip deterjan önermem mümkün değil-bana sorarsan yani.

    çok uzun yıllardır bekar yaşıyorum. beyazlar için kullandığını renkliler özellikle siyah renkliler için kullanırsan çabuk solar renkleri.

    beyazlar için ayrı, renkliler için ayrı deterjan, koyu renkli veya siyah renkli olanlar için de beyazlatıcı içermeyen sabun tozu kullanmanı tavsiye ederim.

    ütüye gelince de....ben tefalin buhar kazanlı olanını kullanıyorum. herhangi bir tülbent vs kullanmana gerek yok. %50ipek-%50yün karışımlı network takım elbiselerimi bile parlatmıyor. tavsiye ederim.




  • Soda sadece suyu yumuşatarak deterjanın daha rahat çalışmasına imkan verir. Beyazlatmaya gözle görünür bir etkisi olacağını sanmıyorum. Piyasadaki ucuz deterjanlar da genelde sodayı fazla içeriyorlar. Amway'in SA8 isimli deterjanını deneyebilirsiniz. Bizzat kullanmadım ama kolay durulandığını duymuştum. Kullanan varsa yazabilir.
  • O linke yazan bayana gündüz bakmıştım. Yanılmıyorsam yıkama aşamasını bekleyip kapatıyorum demişti. Arap sabunu ile sodanın ayrı kullanılmasına bir anlam veremedim. Beyaz eşyayı en çok bayanlar kullanıyor ama en büyük hataları da yine bayanlar yapıyor. Çamaşır makinesinin kapasitesi kumaşın birim haciminin ağırlığına ve hareket ihtiyacına göre ayarlanır. Mesela makineye 8kg yünlü dolduramazsınız, zaten makine almaz. 3 kg üzeri polyester malzemeli kumaş atarsanız kırış kırış olur vb. 15 dk. programa 2kg üzeri çamaşır atılırsa makine zarar görmez. Çamaşırlar daha ıslatılmadan makine yıkama suyunu atar. Süre ısıtma aşamasından ötürü biraz uzar. Sonunda kirli ve deterjan tortulu çamaşır alırsınız. Günlük giyilmiş pamuklu ağırlıklı çamaşırlar mix programında hızlı ve ekonomikçe yıkanabilir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.