Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (295. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
12.378
Cevap
199
Favori
1.899.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 293294295296297
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aydın0607

    Burundan veya makattan veriliyor. Doktora sormadım bu konuyu

    Net olarak bir teşhis koyuldu mu size?
    Crp-sedim- B vitamini gibi değerleriniz nasıl.
    Kilo alma sıkıntısı var mı?
    Karında yoğun sıvı çalkalanması hissi var mı?
    Dışkı naklinden sonra bilgilendirseniz seviniriz ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kusura bakmayın ben yanlış konuya mesaj yazdım. Ülseratif kolit ve Chron var bende.İrritabl başka hastalık oluyor galiba
  • İshal baskın olanlar için bir şey önereceğim. bir süredir ferrozinc kullanıyorum ve sanki iyi geldi. demir ve çinko eksikliği için .sadece tavsiye. iki günde bir hap. daha önce tavsiye edildiyse özür.
  • Merhaba arkadaslar. Uzun suredir IBS hastasiyim. Azerbaycandan yaziyorum. Turkiyeye tedavi icin gelmek istiyorum. Ama gelmeden once sizlerin dusuncenize ihtiyacim var. Bana yardimci olursaniz cok sevinirim. Onceden her kese tesekkurler.
  • http://patient.info/forums/discuss/100-working-treatment-for-my-ibs--257543

    Arkadaşlar bu üstteki tedavi şeklini uygulayan var mı? Yabancı bir arkadaş bu şekilde tam tedavi olmuş ve tedavi süresince kullandığı ilaç ve supplementlerden sadece probiyotiğe devam etmekteymiş ve şuan tam 3 yıl olmuş pizza,kola,fast food rahatlıkla yiyebiliyormuş ve altındaki yorumlarda da tedavi olan oldukça tatmin edici yorumlar var.Hem de bu tedavi şeklini yabancı ünlü bir doktor teori olarak ortaya atmış bakmışki hastaların çoğunda olumlu yanıt vermiş uygulamaya başlamış. Ben sfs testi yaptırmıştım orda da sadece E.coli bakterisi artış göstermişti. Sitede sıkça bahsedilen "SIBO" ise E.coli bakterisiyle oldukça yakından alakalı. Bu arada SIBO bağırsakta aşırı bakteri çoğalması demek. Ben en kısa zamanda kaliteli bir probiyotik bulur bulmaz tedaviye başlayacağım.(kaliteliden kastım bir kapsülün içinde 100 milyar bakteri gibi).Malesef ülkemizdeki proyotiklerin sayısı bakımından çok yetersiz bizim gibi hastalara bu probiyotiklerin etki etmesi çok az bir ihtimal. Tedavide istenen şeyler rifaximin antibiyotik, en az bir kapsülde 50 milyar yararlı probiyotik içeren probiyotik ve l-glutamin. Hepsinin ne kadar ve nasıl alınacağı yazıyor yeterli bilgi alamadım ya da aklımda sorular var diyorsanız yorumları okuyun orda sorulan sorulara daha deyatlı yanıt vermiş tedavi olan bu arkadaş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bartender19 -- 1 Kasım 2016; 15:27:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2 aylık IBS maceram yavaş yavaş sona eriyor. Sonunda kurtulmaya başlıyorum bu illetten. Bu lanet şeyden muzdarip olan arkadaşlar için bu mesajı yazma gereği duydum çünkü yaptıklarımı yaparsanız bu hastalıktan kurtulmanız çok kolay olacak. Artık bende etkisi minimal düzeye inmiş durumda ve bunun için 2 aydır inanılmaz bir mücadele verdim.

    Öncelikle kronik reflü, ülser, gastrit gibi hastalıklara sahip olan insanlarda bu IBS denen illet daha sık rastlanıyor. Örneğin bende iyileşmiş ülser ve gastroözofageal reflü var. Ve bu hastalık tamamen psikolojik değil. Mutlaka vücudumuz bizim bilmediğimiz bir şeye reaksiyon gösteriyor ve benim düşündüğüm şey, biz IBS hastalarında helikobakteri pilori normal insanlara göre çok çok daha fazla ve bunun sebebi de vücudumuzun yediğimiz, içtiğimiz ya da soluduğumuz bazı şeylere normal insanlara göre daha fazla reaksiyon göstermesi. Öncelikle bu lanet şeyin hastalık olmadığına, hayatınızda varlığıyla yokluğunu hissetmemeye çalışacaksınız. Gün içinde kafanız asla ve asla bunu düşünmeyecek. Benim sorunlarım şunlardı,

    -Ben hiç sürekli tuvalete çıkma isteği duymadım çoğu kişinin aksine. Bende aşırı kabızlık, bazen 3-4 gün bile tuvalete çıkamama fakat bunda kullandığım Motilium (bu ilaca sonra değineceğim), Pankreoflat (IBS hastalarında hiçbir işe yaramıyor), Buscopan, Famoser, Panto, Debridat ve mucize ilacım olan NEXIUM gibi ilaçların etkisi büyüktü. Öncelikle tek tek ilaçlara değinmek istiyorum,

    Pankreoflat: Hiçbir işe yaramayan bir ilaç. Kabız yapmaktan başka bir halta yaramıyor. Karnınızda ve bağırsaklarınızda biriken aşırı gazı atmak istiyorsanız, bu ilacı içince kesin çözerim diye düşünmeyin çünkü bir halta yaradığı yok.
    Buscopan: Sadece kabız yapıyor. Yan etkileri de fazla. Katkısı yok.
    Debridat: Bünyeden bünyeye göre ishal ya da kabız yapıyor. Etkisi bende pek olmadı ama bazı üyelerde okuduğum kadarıyla işe yaramış.
    Panto: Yok denecek kadar az kullandım. Yorum yapamayacağım.
    Motilium: Bu ilacı yaklaşık 15-20 gün kullandım. Bana olumlu yönde etkisi olduğunu düşünmüyorum. Nexium ile beraber kullanmaya başladım ama bu ilacı kullanmayı bırakıp sadece Nexium'a devam ettiğimde gaz problemimin kesildiğini farkettim. Sanki bu ilaç bana gaz yapıyordu. Bunu bırakıp Nexium'u 1 ay kullandım.
    NEXIUM: İşte benim iyileşmemin en büyük sebebi olan ilaç bu. İnanılmaz fazla yan etkileri olan (bende sadece kabızlık görüldü yan etki olarak fakat bazı kullananlarda aşırı saç dökülmesi, meme büyümesi gibi oldukça kötü yan etkileri de görülüyor) inanılmaz bir ilaç. Bende endoskopi sonrası iyileşmiş ülser ve gastroözofageal reflü tespit edilince doktorum bana NEXIUM ve Motilium ilaçlarını verdi. Reflümü de aynı zamanda bu ilaç inanılmaz derecede iyileştirdi. Artık yemek yemekten korkmuyorum çünkü ağzıma bir şey gelmiyor artık midemden. İlacı keseli yaklaşık 3-4 gün oldu ve günde 1 kere tuvalete çıkıyorum artık olması gerektiği gibi ve dışkı kıvamı da normale dönüyor yavaş yavaş bunu hissedebiliyorum. Kesinlikle bu ilacı tavsiye ediyorum ancak yan etkileri aşırı görürseniz bırakın.

    Bendeki kabızlık diğer sorunlar şunlardı;
    -Aşırı gaz (Anca geğirerek ve pırtlayarak rahatlama)
    -Aşırı gazdan dolayı gurultu (Gurultunun tek sebebi gazı dışarı atamadığınız için oluyor arkadaşlar bunu da belirteyim çok takmayın bunu, eğer bu gurultuyu çok takarsanız bu guruldama sürekli devam ediyor inanın bana ben üniversitede sınıfta sessizlikte çok duyulacak diye endişe ettiğim zamanlarda tavan yapmıştı ama saldım çayıra mevlam kayıra, duyan duysun banane moduna geçince geçti gitti bu guruldama)
    -Tam dışkılayamama

    Kesinlikle dışkılamak için kendinizi sıkmayın. Ikınmayın basur yapar. Ikınsanız bile IBS olduğunuz için çıkmaz bunu anlamanız lazım. Ayrıca anal fissüre çok dikkat edin. Gerçekten ölümcül olabilen bir şey ve illa dışkılayacam diye tutturmayın.

    Bunun yanında ben 2 aydır bu dertten muzdaribim ve yukardaki problemlerden tam dışkılayamama ve kabızlık gitti. Aşırı gaz ve gurultu da minimal düzeyde ve yavaş yavaş geçiyor çünkü ben bunun bir hastalık olmadığına kendimi inandırdım ve bu yokmuş gibi yaşamaya devam ediyorum. Gaz sadece karnım aç iken hissediliyor (5-6 saat bir şey yemeyince) ki bu da aslında normal fakat biz kendimizi IBS olduğumuza şartladığımız için sanki olmaması gerekiyor gibi kabul ediyoruz ve her insanda olduğu gibi en ufak bir gaz olunca hemen karalar bağlıyoruz bu en büyük hata işte.

    Strese ve endişe biz IBS hastalarının hayatında olmayacak. Bu ikisi bu hastalığı tetikleyen en önemli faktör.

    Ayrıca ben 2 aydır bu dertten muzdarip olduğumu söyledim ve bu hastalığın ilk 1-1.5 ayı diyet yaptım. Yağlı gıdaları çıkardım. Asitli içecekler iptal. Glutensiz ekmeğe başladım. Probiyotik yoğurt, kefir, zeytinyağı (günde 1 kaşık için), kuru üzüm, kuru kayısı gibi lifli gıdalara yöneldim. Şuan bu diyeti uyguluyorum ancak arada asitli içecekler (tabii ki günde litrelerce değil, en fazla 1 bardak), yağlı gıdalar (fast food falan) tabii ki tüketiyorum mecburen. Ancak bunlar bile herhangi bir kötü etki yaratmıyor artık bende.

    Uzun lafın kısası, dediklerimi yaparsanız ve Nexium kullanırsanız bu illetten kurtulursunuz, en kötü etkilerini en aza indirirsiniz benim gibi. IBS'nin hayatınızı mahvetmesine izin vermeyin. Siz ondan daha güçlüsünüz. Yarınlar güzel, yarınlar güneşli. Sağlıcakla kalın.




  • Her sabah aç karna (tercihen kahvaltıdan 45 dk önce) 2 çorba kaşığı saf tahin. Ben de işe yaradı, denemekten zarar gelmez diye yazmak istedim.
  • merhabalar

    annem yaklaşık 3 ay once ishal oldu kan ve gaita tahlillerimiz temiz çıktı ama bu ishal cıvık dışkılamaya donustu sabah sadece 1 yada ıkı kez olarak haftada 1 kere yıne sabah 1 defa ıshal ardından cıvık olarak devam etmekte gaita 3 defa tekrarlandı kan yok hersey temız gittiğimiz gastro prof u ve diğer tüm dr lar % 96 ibs dedı yasından ötürü kolonoskopi yapılabilir dendi bunu ustune annem zaten panik hastası idi iyice panik oldu ve kolonoskopi yaptırmadık şuan klaire labs ther-biotic kullanıyoruz bi fayda henız görmedik her sabah aynı tablo bu ne kadar devam ediyor ara ara ataklara hazırızda sürekli böyle mi gidecek bilemiyoruz yorumlarınız belki fikir verir bize de
  • Bu rahatsızlığın anladığım kadarıyla iki temel sebebi var. 1.si bakteri, mantar vs gibi canlıların bağırsaklarda aşırı çoğalması ve floranin dengesini bozması. İkinci sebep ise psikolojik olarak sıkıntı yaşayanların nasıl ki çoğu zaman vücutlarında çeşitli sıkıntılar oluyorsa ( kas ağrıları eklem ağrıları uykusuzluk vs) bağırsaklarda da sorun olup çalışma düzeni bozulabiliyor. Bu iki nedeni de doktorlar fazla önemsemediği ve araştırma gereği duymadığı için ibs diyerek geçiştiriyor. Yine de bu tanı konmadan önce gerekli tüm tahlilleri yaptirmak gerekiyor. Buna kolonoskopi de dahil. Eğer tüm bunlardan bir sonuç cikmaz ise o zaman iki sebebin üzerine yoğunlaşmak gerekir. Bakteri ve mantar ile savaşmak için daha önce çok kere yazılmış metodlar var. Benim tavsiyem önceliği içeriği kuvvetli bir probiyotiğe verin. Bunu en az 3 ay kullanın. Bu arada vitamin desteği alın. Paketlenmiş ürünlerden uzak olabildiğince doğal beslenin. İkinci olarak psikolojik bir probleminiz varsa uzman desteği alın. Tek başınıza halledemediğiniz sorunlarınız olabilir. Bunlar düzelmedikçe vücudunuz reaksiyon göstermeye devam edecektir. Son olarak uyku düzeninize çok dikkat edin. Günde 7-8 saat uyumaya çalışın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • aydın0607 A kullanıcısına yanıt
    Peki
    Crp; değerlerin nasıldı yada nasıl...
    Karnında sıvı çalkalanması geğirme vs. Var mı?

    Biraz Nasreddin hoca hikayesi gibi büze eşşekten düşen biri lazım!

    3-4 kez kolonoskopi olduk bişey çıkmadı yada göremediler .
    Çözemedik yani.

    Nasıl bir süreçti senin ki asıl tam teşhiş nasıl konuldu merak etmekteyim.kan testlerindede belirginlik varmıydı???
    Allah hepimize şifa versin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KAPTANELVIS hocam son durumun nasil bir gelisme kaydedebildin mi kabizlik konusunda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: attci

    Peki
    Crp; değerlerin nasıldı yada nasıl...
    Karnında sıvı çalkalanması geğirme vs. Var mı?

    Biraz Nasreddin hoca hikayesi gibi büze eşşekten düşen biri lazım!

    3-4 kez kolonoskopi olduk bişey çıkmadı yada göremediler .
    Çözemedik yani.

    Nasıl bir süreçti senin ki asıl tam teşhiş nasıl konuldu merak etmekteyim.kan testlerindede belirginlik varmıydı???
    Allah hepimize şifa versin


    kolonoskobi nasıl yapılıyor. devlettemi özeldemi yaptırdnız. baygın mı diri mi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 20092016


    quote:

    Orijinalden alıntı: attci

    Peki
    Crp; değerlerin nasıldı yada nasıl...
    Karnında sıvı çalkalanması geğirme vs. Var mı?

    Biraz Nasreddin hoca hikayesi gibi büze eşşekten düşen biri lazım!

    3-4 kez kolonoskopi olduk bişey çıkmadı yada göremediler .
    Çözemedik yani.

    Nasıl bir süreçti senin ki asıl tam teşhiş nasıl konuldu merak etmekteyim.kan testlerindede belirginlik varmıydı???
    Allah hepimize şifa versin


    kolonoskobi nasıl yapılıyor. devlettemi özeldemi yaptırdnız. baygın mı diri mi.

    Devlet e özel fark yok ikisinde de yapılabiliyor.
    Anestezi ile yada aneztesisiz de yapılıyor .
    Makattan kalınbağırsakların iç çeperi mi kameralı bir nevi hortum ile görmek maksadı ile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaslar bendede ibs var bazen cok siddetli kabizlik vr siskinlik cekiyorum.

    Herhangi bir oneri ve probiyotik vb tavsiyeniz varmi acaba ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu Hastaliga Yakalanmadan Once Gastrit Sikayeti Olan Ve Gastrit Iken Bol bol ProTon Pompasi Inhibitoru Tarzi Ilaclar Kullanip Gastriti Iyilesen Daha Sonra Kabiz Tarzi, bolca Siskinlik Yasatan Ibs Hastaligina Yakalanan Kac Kisi Var? Bunu Niye Soyluyorum Cunku Gaz Olmasinin Nedeni Besinlerin Midede Yeterince Sindirilememesi. Mide Asidi Azligina Bagli Hpyroli Bakterisinin Cogalmasi. Yani Flora Fln Filan Hikaye. Besinleri Sindiremiyoruz Ondan Kaynaklaniyor. Besinler Curuyor Bakteri Artisi Oluyor Bagirsaklarda Gazla Dolup Sisip Gerginlesiyor O Yuzden Hep Gergin Bagirsak Hareket Saglayamiyor Diski Bagirsakta Atilamadigindan Taslasiyor Ve Kabiz Oluyoruz. Yani Sikinti Benim Dusuncem Kabiz Ibs Sebebi Mide Asidi Azligi Yada Mide Asidi Salgilanmasindaki Bir Sorun. Sayet Yemek Yemeden Once 45 Dakika Once Ve 3 Saat Sonra Su Icmez Iseniz Ve Sikayetleriniz Azalirsa Dedigimin Dogru Oldugunu Goreceksiniz. Cunku Su Mide Asidini Seyreltiyor. Mide AsidiniDe Limonla Arttirabilirsiniz Yemekten 45 Dk Once Limonlu Su Icin. Limon Hpyroli Ninde Dusmanidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben Antalyada bu konuda iyi olan bir özel hastane'ye gittim kolonoskopi yapcaz dediler, tırsarak kabul ettim.Kolonoskopi öncesi ilaçları kullandım hastaneye gittim doktora bütün ilaçları kullanmama rağmen tam boşalım hissetmediğimi söyledim genede kolonoskopi artı kan dışkı tahlili oldum ve hiç bir şey çıkmadı, çıkmadığı gibi de bağırsaklar bomboşmuş ibs tanısı koydular psikolojik dediler, bende böyle kabul ettim (kabul etmemin sebebi ileri derece Okb hastası olmam belki de ibs'min sebebi) kendi kendime olay yapıyorum dedim ondan sonra 5 ay geçti hiç tekrarlamadı ne zaman ki ibs aklıma gelirse hemen şikayetlerim tekrarlamaya başlıyor ama kafaya takmazsam olmuyor, ibs %90 psikoloijik etkinli bir hastalık olduğuna ikna oldum(her ne kadar bu hastalığın psiklojik değil de başka bir sorundan kaynaklanıp kızsanızda bende böyle), şikayetlerim gaz,karın ağrısı,tenesmus,tuvalette tam rahatlayamama,kanama,ishal,kabız,bağırsaklarda gerginlik hissi vb şeklindeydi %90 geçti bu arada 5 yılı aşkın ibs hastasıyım ve bu forumda da yazmışlığım daha önceden var sadece psiklojik bu diyorum ve geçiyor bunu yazmamın sebebi bazı ibslilerin durumu budur hepsi için geçerli değildir gerçekten kafaya takmayınca geçiyormuş şimdi günde 2,5 litre kola içiyorum sıfır gaz ;D sadece durumunuzun farkında olun hepinize geçmiş olsun diyorum. edit stress'li durumlarda nadirde olsa ufak rahatsızlıklar oluyor fakat büyütmezsem olayı geçiyor kafaya takarsam tekrar kötüleşicem diye o zaman rahatsızlığım artıyor böyle bir şey işte.Belki de bazılarınız için hastalığın cevabı benim attığım bu mesajdadır, birde ibs hastalığının verdiği rahatsızlıklardan ötürü bende dahil kişide yoğun huzursuzluk aşırı sinir stress sahibi oluyor forumda da bazı mesajları okuduğumda da bunu tekrar farkettim bunlara odaklanmaksa hayata odaklandım hepinize tekrardan geçmiş olsun diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xohoos -- 20 Kasım 2016; 12:31:26 >




  • Ben Cipralex 10 mg antidepresan kullanmaya basladim. Bende siskinlik versiyonu vardi. 7. Gündeyim degisiklikleri buraya yazarim.Suanda ilaca alisma asamasindayim degisen bir sey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xohos tamamen haklisin benmki de psikolojik.
    Antidepresan kullaniyorum epey oldu bslayali cidden cok iyilestim.
    Asiri stres yaprsam yine sorun olabliyor ama onun disinda kusrsuz gibi hersey.
    HIKE160 antidepresan ben de 2. Aydan snra etki gosterdi sabredin acele etmeyin her ilac gecircek die bisey de yok eger duzelme olmazsa doktorunzla gorusun.
    Mutlaka bir antidepresan olayinizi cozucektir.
    Okb li takintili stresli heyecanli olan arkadaslar ibs den sikayetciyseniz durum psikolojik net.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldıgım takviyeler geldi umarım yararlı olur

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birsorum daha vardı normal insan dili nasıl olur

    Benim sürekli resimdeki gibi beyaz üstü bazen artıyor
    Birde boğazımdan yutkunarak ve zorlayarak sümüksü bir madde çıkarıyorum adeta .

    http://i.hizliresim.com/WgrDJ2.jpg

    Birde dilimdeki topaklar ilk defa dikkatimi çekti yuvarlak yuvarlak onlar normalmidir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 293294295296297
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.